Wednesday, October 31, 2007

New Project

Πρέπει σε κάποια φάση να βαφτίσουμε την κουκλάρα…

Επειδή είμαι καινούργιο φρούτο σε αυτό το σπορ, έκανα μια μικρή έρευνα να δω τι παίζει, που βαφτίζει ο κόσμος, τι ακριβώς χρειάζεται για να βαφτιστεί κάποιος κτλ.

Ανακαλύπτω έντρομη ότι:

Η πλειοψηφία του κόσμου βαφτίζει εις το βουνό ψηλά εκεί, σε μια εκκλησούλα ερημική, το σήμαντρο της δεν χτυπά, έχει ένα ψάλτη και ένα παπά και τίποτε άλλο σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων.

Προφανώς το σκεπτικό είναι ότι μια βάφτιση είναι πάντα μια ΤΕΛΕΙΑ ευκαιρία να συνδυάσεις (παράλληλα με τη βάφτιση) και μια εκδρομή στην εξοχή με τα παιδιά σου, και τους καλεσμένους σου.

Δηλαδή, θα ντυθείς εσύ και ο καλός σου με τα «καλά» σας (και όλοι ξέρουν πόσο άβολα είναι σε όλους τα «καλά» τους τα ρούχα), θα ντύσεις τα τυχόν παιδιά σας με τα «καλά» τους (και όλοι ξέρουμε πόσο χαίρονται τα παιδιά όταν τους φοράς τα «καλά» τους), θα πακετάρετε φαγητά, πανιά, ρούχα ζεστά, ρούχα ελαφριά, παιγνιδάκια και άλλα αξεσουάρ, θα πεταριστείτε οι ίδιοι στο αυτοκίνητο για 45-75 λεπτά δρόμο στην εξωτική μας ύπαιθρο και θα φτάσετε σε μια εκκλησία στη μέση του πουθενά.

Εκεί θα υποβάλετε το νεοφώτιστο σε διάφορα βασανιστήρια και αναλόγως της εποχής ενδεχομένως να σας κρυολογήσει ή να αρρωστήσει από το πολύ κλάμα.

Ο δε παπάς της εκκλησίας, θα ζει τα fifteen minutes of fame του, αφού δεν σταυρώνει πιστό για τη λειτουργία στη μέση του πουθενά, θα βγάλει το άχτι του πάνω στον κόσμο που μαζεύτηκε για τη βάφτιση.

Γενικά, σε αυτή τη χώρα όταν σε καλούν σε επίσημα γεγονότα, εννιά φορές στις δέκα σημαίνει να βάλεις τα καλά σου και να ξενιτευτείς.

Και τώρα στο καλύτερο. Η βάφτιση πρέπει να έχει ένα theme (λουλούδι, μαργαρίτα, καρδιούλα, κορωνίτσα, αρκουδάκι, αυτόματο όπλο, ηρεμιστικά χάπια κτλ). Το οποίο πρέπει να φαίνεται στο:

- Κεραστικό που θα προσφέρεις στους καλεσμένους.
- Το οποίο θα είναι ασορτί με την τούρτα.
- Η οποία θα είναι ασορτί με τις μπομπονιέρες.
- Οι οποίες θα είναι ασορτί με το ξεχωριστό δωράκι για τα παιδάκια.
- Το οποίο θα είναι ασορτί με το centerpiece των τραπεζιών.

(θα κάνω εμετό από το πολύ ασορτί)

Τα δε hot χρώματα βάφτισης είναι οτιδήποτε σε λαχανί, γαλάζιο, ροζ, φούξια, πορτοκαλί και λεμονί. Σαν χρωματιστοί μαρκαδόροι (είναι «χαρούμενα» χρώματα για τα μωρά βρε)…

Νόμιζα ότι με το γάμο μου άντεξα και ξεπέρασα το εμετικό ασορτί theme. Σε άλλους γάμους που πάμε παίζουμε το παιγνίδι «βρες όσα πιο πολλά ασορτί πράγματα μπορείς». Απ’ ότι βλέπω το ασορτί μας κυνηγά και στα βαφτίσια.

Δηλαδή: Περνάς ένα πανικό με το γάμο σου. Μετά περνάς ένα άλλο πανικό με τη βάφτιση του πρώτου σου παιδιού. Ώσπου να το ξεχάσεις, έρχεται και δεύτερο παιδί. Και τρίτο. Και ξέρω γω τι κουνέλα είσαι? Ώσπου να τελειώσεις με τα βαφτίσια των παιδιών σου και των παιδιών των συγγενών και φίλων, ενδεχομένως το πρώτο παιδί σου να θέλει να παντρευτεί. Και φτου και από την αρχή ο πανικός του γάμου…

Παναγία μου! Σε τι λούκι μπήκα? Δεν θα σταματήσει ποτέ??

Να υπενθυμίσω ότι το ίδιο το μωρό στη βάφτιση του δεν καταλαβαίνει τίποτα γιατί απλούστατα ακόμα ζει στην Never Never Land παρέα με τον Peter Pan.

Συμπέρασμα
: Η βάφτιση εξυπηρετεί κυρίως τα απωθημένα που έχουν οι γονείς του μωρού με το γάμο τους. Αν δεν τους βγήκε η δεξίωση καλή, έχουν άλλη μια ευκαιρία στη βάφτιση to do it right!



14 Comments:

At 31 October, 2007 22:06, Anonymous Anonymous said...

καλά βρε- εν ανάγκη να μπεις κι εσύ σ' αυτό το λούκι;;; εκτός και αν επιμένει ο νονός και η νονα της κοράκλας σου!

 
At 31 October, 2007 22:32, Blogger APOTINEDRA said...

Μάθε τέχνη και...άστηνε...ισως σου ξαναχρειαστεί!

 
At 01 November, 2007 00:32, Anonymous Anonymous said...

Καλά, η βάφτιση λέγετε και βαφτίσια... Ο γάμος λέγετε και γαμ... άμα λάχει;

 
At 01 November, 2007 07:53, Blogger Yiota said...

εχουν χαλασει πλεον τα ηθη και τα εθιμα μας. απο τη μια πλευρα υπαρχουν ζευγαρια που θελουν να κανουν ενα παραμυθενιο γαμο, απο την αλλη ομως υπαρχουν τα πεθερικα πριζουν τα παιδια τους πως πρεπει να καλεσουν ολο το κοσμο γιατι και τα πεθερικα πηγαν στους δικους τους γαμους...μια σου και μια μου δηλαδη και τελος υπαρχουν και τα ζευγαρια που τους αρκει απλα ενας πολιτικος γαμος η απλα γαμος στο εκκλησακι με μοναδικους καλεσμενους τα ερωτευμενακια. το ιδιο ισχυει και για τα βαπτισια.
ομως καπου καπου εχει χαλασει και δεν μαρεσει γιατι καταντησε πλεον μια επιχειρηση και οχι ενα πανηγυρι χαρας.
για αλλους , τελειος γαμος μπορει να ναι να καλεσεις ολο τον κοσμο, για μενα ομως τελειος γαμος ειναι το ζευγαρι μονο του να παντρευεται σε ενα απομερο εκκλησακι.

 
At 01 November, 2007 08:38, Blogger Nobody said...

Relax take it easy

 
At 01 November, 2007 08:41, Blogger the Idiot Mouflon said...

Παγανιστική βάφτιση δεν παίζει, ε;

 
At 01 November, 2007 10:34, Blogger drakouna said...

Μα ακριβώς, το concept του γάμου στο "απόμερο εκκλησάκι" πηγάζει φυσικά από τη σκέψη ότι "είμαστε ερωτευμένοι και θέλουμε να πάμε κάπου private να τελέσουμε το γάμο μας."

Το ένα (πάντα) φέρνει το άλλο, και εσύ ο καλεσμένος καταλήγεις να τρέχεις στα ρουμάνια με το δεκάποντο. Στο όνομα του "έρωτα" πάντοτε.

 
At 01 November, 2007 10:36, Blogger drakouna said...

Το παγανιστικό μας εμάρανε...

Για να κρυολογήσει τέλεια το μωρό...

 
At 01 November, 2007 10:43, Blogger nic said...

Στα ασορτί να προσθέσεις τη λαμπάδα που πρέπει να είναι ασορτί με τη μπομπονιέρα και τη βαλίτσα με τα βαφτιστικά.

Όσο για την εκκλησία και το τραπέζι, από εσάς εξαρτάται αν θα πάρετε τα βουνά, τους δρόμους ή απλά την εκκλησία της ενορίας και κάποιο κέντρο εντός (ή εκτός πόλεως). Σχετικά με τους καλεσμένους, στο πρώτο συνήθως οι γονείς καλούν όλο τον κόσμο, στο δεύτερο το μισό και μετά τους απολύτως απαραίτητους. Άμα θέλεις μπορείς να ξεκινήσεις αντίστροφα (να τάξεις στους αποκλεισμένους ότι θα τους καλέσεις στο τρίτο).

(Υ.Γ. Γίνομαι νονά σε λίγες μέρες, γι αυτό και η παράθεση άποψης επί του θέματος)

 
At 01 November, 2007 11:59, Blogger bestman said...

Αποφασίσετε τελικά εκκλησία και κέντρο;

 
At 01 November, 2007 12:03, Blogger Candy Candy said...

Αν απελπιστείς με τα της διαδικασίας πες μου να σου δώσω το τηλέφωνο μιας φίλης που σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει. Βάφτισε πριν 20 μέρες και έκανε μπομπονιέρες, δωράκια για τα μωρά, κεραστηκά, περιτυλίγματα, λαμπάδα, διακοσμιτικά και λοιπά παρεμφερή όλα χειροποίητα μόνη της!! Το μωρό είναι 6μηνών και για να τα προλάβει είχε ξεκινήσει 2 βδομάδες πριν τη γέννηση του!!

 
At 01 November, 2007 12:08, Blogger Demetris said...

Giati prepei na tin vaftiseis?

 
At 01 November, 2007 20:28, Anonymous Anonymous said...

En jen anagki agapiti Drakouna na pate kai seis sta pera gia na vaftisete...
Aman ivrete onoma, sta venues ktl 8a kollisoume? :P

 
At 22 August, 2019 16:48, Blogger yanmaneee said...

louboutin
cheap jordans
louboutin shoes
kobe 9
retro jordans
nike epic react
yeezy boost
supreme hoodie
michael kors outlet online
cheap mlb jerseys

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.