Wednesday, November 28, 2007

15 πράγματα που αλλάζουν όταν κάνεις ένα μωρό

Στον παιδίατρο υπάρχουν περιοδικά για τέλειες μαμμάδες (υποτίθεται.) Διαβάζω ένα που ονομάζεται Mother & Child. Είναι αρκούντως εμετικό και γλυκανάλατο για να βαρεθώ. Διαβάζω από μέσα ένα άρθρο που λέει για "15 things that change when you have a baby". Νιώθω υποχρέωση μου να μορφώσω όλο τον κόσμο.

1. You finally stop to smell the roses, because your baby is in your arms. (πολύ χρήσιμο. Αν είσαι ανθοπώλης)

2. Where you once believed you were fearless, you now find yourself afraid. (Αυτό είναι αλήθεια. Φοβάσαι ότι στην επόμενη κρίση κλάματος θα κάνεις φονικό. Η Μήδεια θα μπορούσε να ήταν φιλενάδα σου.)

3. The sacrifices you thought you made to have a child no longer seem like sacrifices. (διότι απλούστατα τώρα κάνεις ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερες θυσίες)

4. You respect your body ... finally. (έχεις δει το σώμα σου να ξεχειλώνει σε απίστευτο βαθμό και να επανέρχεται πίσω στα φυσιολογικά του. Τελικά είσαι πολύ ελαστικός τύπος.)

5. You respect your parents and love them in a new way. (διότι τους ξαπολάς το μωρό με την πρώτη ευκαιρία και εξαφανίζεσαι.)

6. You believe once again in the things you believed in as a child. (κάτω από το νεροχύτη έχουμε ένα δράκο, το τέρας του Λοχ Νες κατοικεί στην μπανιέρα μας, και το απόγευμα περιμένω τον Peter Pan για καφέ.)

7. You lose touch with the people in your life whom you should have banished years ago. (χάνεις όμως επαφή και με άτομα που δεν ήθελες να χάσεις. Γενικά αντιλαμβάνεσαι ότι οι περισσότεροι φίλοι σου τώρα σε αποφεύγουν.)

8. Bodily functions are no longer repulsive. In fact, they please you. (αυτό το έγραψε κάποιος που το μωρό του ακόμα να αρχίσει να τρώει στερεά τροφή. Υπάρχει διαφορά.)

9. You look at your baby in the mirror instead of yourself. (διότι το μωρό είναι χαριτωμένο. Εσύ ακόμα δεν βλέπεσαι.)

10. You become a morning person. (και απογευματινό person, και βραδινό person, και after hours person και όποτε θυμηθεί να ξυπνήσει το μωρό person.)

11. Your love becomes limitless, a superhuman power. (εκτός από γυναίκα-λάστιχο όπως περιγράφεται στο 4 πιο πάνω, είσαι και η μάνα Τερέζα. Ο άντρας σου όμως μπορεί ακόμα να πιστεύει ότι είσαι η Monica Belucci. Να το ξεκαθαρίσετε το συντομότερο.)

12. "You finally realize that true joy doesn't come from material wealth." — Anonymous (μαλακίες. Ακόμα θέλεις να αγοράσεις παπούτσια, ρούχα, παλτά και ότι άλλο δεις σε καταστήματα. Άσε που με το αμαξάκι μπορείς να στοιβάζεις ακόμα περισσότερες τσάντες καταστημάτων για να μην τα κρατάς το χέρι και κουραστείς.)

13. "You'd rather buy a plastic tricycle than those shoes that you've been dying to have." — Sophie's mom (όχι, ακόμα θέλεις να αγοράσεις τα παπούτσια, ως αναλύεται πιο πάνω. Απλώς αγοράζεις τα παπούτσια ΚΑΙ το τρίκυκλο και η Visa σου γονατίζει.)

14. "You don't mind going to bed at 9 p.m. on Friday night." — Kelly (διότι ενδεχομένως να σηκωθείς στις 3.00 π.μ. και να περπατάς μέσα στο σπίτι άσκοπα κρατώντας ένα μωρό για γυμναστική.)

15. "Your dog — who used to be your 'baby' — becomes just a dog." — Kara (Μας συνέβηκε με τη γάτα. Και τώρα αυτή χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη. Είπαμε να της βρούμε ένα γκόμενο γάτο να απασχολείται αλλά είναι στειρωμένη. Καταλαβαίνουν οι γάτοι από πλατωνική φιλία?)

15 Comments:

At 28 November, 2007 09:10, Blogger Tanila said...

Ηλιθιότητες γραμμένες από ανεγκέφαλες που τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου ότι το μαρτύριό τους τους ΑΡΕΣΕΙ κι από πάνω.
Ζώα.

 
At 28 November, 2007 10:48, Blogger drakouna said...

Διακρίνω μια... ένταση να το πω, εκνευρισμό να το πω, τι να το πω.

Μπαρδόν κιόλας αλλά το Cosmopolitan φαντάζει πλέον πιο γελοίο.

 
At 28 November, 2007 10:51, Anonymous Anonymous said...

Μία ερώτηση στις προλαλήσασες:
Άν είναι έτσι ΓΙΑΤΙ το κάνατε;
Eκτός και εάν σε σάς τό έφερε ο πελαργός ή προέκυψε απο τον ...κύκνο

 
At 28 November, 2007 12:13, Blogger Tanila said...

Δε το κάναμε. Και δε πρόκειται. Μπλιαχ!

 
At 28 November, 2007 12:42, Blogger drakouna said...

Το κάναμε. Και όταν πάθουμε αμνησία θα το ξανακάνουμε.

Δεν ξέρω για κύκνους και πελαργούς, ξέρω μόνο τις ζουζούνες και τους ζουζούνους, τις μέλισσες και τους μέλισσους και κάτι άλλα έντομα.

 
At 28 November, 2007 13:32, Anonymous Anonymous said...

Δηλαδή Δρακούνα μου, εν χαίρεσαι που είσαι μάμμα??? Εν τζαι έπαθες καμιά κατάθλιψη εν νεν?
Που το ποστ εν μου φαίνεσαι απαισιόδοξη...ίσως εμπούχτισες με τα side effects of having a baby?

 
At 28 November, 2007 15:26, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα σύνελθε. Το μωρό είναι ότι καλύτερο σου συνέβη στη ζωή σου μετά τον έτερο. Πιστεύω ότι είσαι μια χαρά μαμά και με το χρόνο θα γίνεσαι ακόμα καλύτερη.
Μήπως πρέπει να πάρεις κανένα συμπλήρωμα διατροφής κοινως βιταμίνη για να αυξηθούν οι αντοχές σου και να αποκτήσεις καλύτερη διάθεση??

 
At 28 November, 2007 19:18, Blogger YO!Reeka's said...

«You respect your parents and love them in a new way. (διότι τους ξαπολάς το μωρό με την πρώτη ευκαιρία και εξαφανίζεσαι.)»

χαχαχαχα τέλειο
καλά, όποιος έγραψε το 1 είναι για τα σίδερα. χθες πήγαμε σε κάτι φίλους με δίδυμα ενός έτους και το ένα χέστηκε και βρωμούσε όλο το σαλόνι. ότα του έβγαλαν την πάνα δεν πίστευα στα μάτια μου, ότι ένα μωρό τόσο μικρό μπορεί να κάνει τέτοια απαίσια πράγματα

 
At 28 November, 2007 22:24, Anonymous Anonymous said...

hehe αντιλαμβάνομαι πλήρως - κι όλ' αυτά πραγματικά δε μοε βοηθούν ν' αποφασίσω επιτέλους για παιδί, μετά από τόσα χρόνια γάμου... είμα στε πολύ εγωιστές τελικά... κι εμέίς μικρά ήμασταν κάποτε, και τα δικά μας 'απαίσια πράματα" βρωμούσαν! μήπως η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους κοντεύει στο τέλος της;

 
At 28 November, 2007 23:10, Anonymous Anonymous said...

Διαβάσαμε τον "εμπνευσμένο" δεκαπεντάλογο με τον άντρα μου και είπαμε να το αναβάλουμε για μερικά χρόνια ακόμη... Και για να σιγουρευτούμε αποφασίσαμε να κοιμηθούμε σε διαφορετικά δωμάτια!!

 
At 28 November, 2007 23:33, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα ντίαρ μάλλον στα ποστς σου θα φείλεται η υπογονιμότητα της εποχής...

 
At 29 November, 2007 00:59, Anonymous Anonymous said...

Δρακουνα εδκιαβασα πολλες φορες τα αθρα σου και το μονο που θελω να σου πω ειναι οτι εν εχεις υποθεση. Τα αστια σου εν σαχλα και παω σε στοιχιμα οτι εν θα εχεις υποθεση ουτε στην real life.

 
At 30 November, 2007 02:17, Anonymous Anonymous said...

πάντως είναι αν μη τι άλλο τραγική η συνεχής προσπάθεια να πείσουν τις απανταχού γυναίκες πως για να ολοκληρωθούν πρέπει να γίνουν μητέρες...Φαλλοκρατισμός στο μεγαλείο του. Και το λυπηρό είναι πως πολλές όχι μόνο πείθονται αλλά το κάνουν και σκοπό ζωής.

Για μένα αν κάποια γυναίκα πάρει την απόφαση να γεννήσει θα πρέπει πρώτα τουλάχισταν να έχει εξασφαλίσει πως θα έχει την πλήρη υποστήριξη της/του συντρόφου της, αλλά και παρ'όλα αυτά να είναι έτοιμη για μια πολύ δύσκολη κατάσταση που απαιτεί τεράστια αποθέματα ενέργειας.

 
At 30 November, 2007 13:20, Anonymous Anonymous said...

Που εν να σαρανταρίσεις εν να βουράς να γκαστροθείς. Αποτέλεσμα: το δεκάχρονο σου κοπελλούι αντί για μάμμα εννα έχει γιαγιά. Grats

 
At 30 November, 2007 13:27, Anonymous Anonymous said...

πραγματι δεν ειναι ολα ροδινα και υπερυψωμενα οταν αποκτησεις μωρο αλλα αυτο σου ειναι γνωστο πριν να γινει. αν δεν το προγραμματιζες εσυ φταις και κακο του κεφαλιου σου. τωρα αναλαμβανεις ευθυνες. οποιες και να ειναι αυτες.

και μην ακουω οτι η μητροτητα ειναι κολπο φαλλοκρατικο. αν δεν κανουν οι γυναικες παιδια, ποιος θα τα κανει δηλαδη? η φιλιπινεζα οικιακη βοηθος?

μια νεα μητερα χρειαζεται θετικη σκεψη. (μια ηλιθια νεα μητερα χρειαζεται cosmopolitan, δεν λεω) το περιοδικο σαφως δεν προοριζοταν για σενα, αλλα ελπιζω να μην εισαι τοσο αρνητικη και με το μεγαλωμα τον παιδιων σου.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.