Thursday, November 15, 2007

7 λόγοι γιατί να απαγορευτεί το κυνήγι

1. Για να μην βλέπουμε άντρες με παραλλαγή εκτός και αν πρέπει να πάνε στρατό.
Η παραλλαγή στους άντρες δεν είναι macho. Είναι malakia. Εντελώς ξενερουά. Πώς να το πούμε, χωρκάτικη. Η παραλλαγή είναι μια ενδυμασία που εφευρέθηκε ως ρούχο ανάγκης για καμουφλάζ από τον εχθρό. Αυτός είναι και ο λόγος που η παραλλαγή χρησιμοποιείται κυρίως στο στρατό και πουθενά αλλού. Ακόμα και οι R & B ντίβες που προσπάθησαν να το λανσάρουν σαν μόδα πριν μερικές σαιζόν, απέτυχαν παταγωδώς. Διότι όλοι (μα όλοι) φαίνονται σκατά με παραλλαγή. Αν θέλετε οπωσδήποτε να φορέσετε παραλλαγή περιμένετε την επόμενη φορά που θα σας καλέσουν στον στρατό για άσκηση. Αντί να πάτε με τις φόρμες, βάλτε τη στολή σας. Θα σας περάσει η κάψα και δεν θα περιμένετε την εποχή του κυνηγιού για να ντυθείτε σαν καρνάβαλοι για να πάρετε τα βουνά.

2. Επειδή ΔΕΝ είμαστε Κρητικοί. Και ούτε θέλουμε να γίνουμε.
Μπορεί τελικά να αποδείχτηκε ότι το «Της Αγάπης Μαχαιριά» δεν ήταν μια φανταστική σειρά αλλά μια σειρά βγαλμένη από τη σκληρή πραγματικότητα της Κρητικής ζωής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και εμείς να μεταμορφωθούμε σε Σήφιδες και Πανούσους. Άμα θέλεις ντε και καλά να οπλοφορείς, κλέψε ένα G3 από το στρατό. Μπορείς. Η μισή Κύπρος anyway έχει ένα G3 σπίτι της (νόμιμα).

3. Για να καθαρίσει η Κύπρος από τη μάστιγα της «χαρτούτσας».
Δεν υπάρχει μονοπάτι, βουνοπλαγιά, πευκόφυτη περιοχή ή χωράφι στην Κύπρο που να μην είναι τίγκα στα σκάγια ή τις άδειες χαρτούτσες. Περπατάς στη φύση και σκοντάφτεις πάνω σε πράσινες, κίτρινες, θαλασσιές, κόκκινες (συμπλήρωσε χρώματα του ουράνιου τόξου) χαρτούτσες. Μα γιατί τις κάνουν έγχρωμες? Και γιατί οι κυνηγοί τις πετάνε όπου βρουν? Όταν είναι γεμάτες τις ζώνονται όλο περηφάνια (ο Άρης Βελουχιώτης revisited), όταν είναι άδειες πρέπει να τις πετάνε οι μαλάκες?

4. Για να βρουν οι «κυνηγετικοί» σκύλοι την ησυχία τους.
«Κυνηγετικός» είναι ο σκύλος που είναι πολύ μεγάλος σε μέγεθος για να του επιτραπεί να μπει μέσα στο σπίτι και να λερώσει τα έπιπλα, αλλά αρκετά μικρός για να περιοριστεί σε ένα κλουβί 2Χ2 για ολόκληρες εβδομάδες. Ο εν λόγω σκύλος τα χάνει κανονικά μέσα στο κλουβί, σηκώνει με τα γαβγίσματα του κάθε βράδυ τη γειτονιά στο πόδι (98% των «κυνηγών» ζουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, μη χάσουν), μέχρι που μια Κυριακή κάθε full moon (ξέρω γω πότε είναι περίοδος κυνηγιού?) ο «κυνηγός» τον ρίχνει μέσα στην κάσια του διπλοκάμπινου για να πάνε τάχα μου να κυνηγήσουν. Τι κρίμα που δεν έχουμε Animal Police.

5. Επειδή δεν χρειαζόμαστε την περίοδο κυνηγιού για να διασκεδάσουμε στα πεζοδρόμια.
Κάθε παραμονή της περιόδου κυνηγιού βγαίνουν τα κανάλια παγανιά στα καταστήματα που πωλούν είδη κυνηγιού. Και κάθε χρόνο η εικόνα είναι η ίδια. Ο ιδιοκτήτης μαζί με τους φίλους του (να παίζει και στολή παραλλαγής) κάθονται στο πεζοδρόμιο και ψήνουν σούβλα και μεζέδες, πίνουν ζιβανία και δηλώνουν περιχαρείς ότι βασικά είναι ζωόφιλοι και το κυνήγι είναι απλώς μια αθώα αφορμή για να εκδράμουν στη φύση παρέα με τους φίλους τους και να κάνουν barbeque. Δίπλα από το barbeque βλέπουμε full πλάνο δίκανης καραμπίνας. Πολύ ειρηνικό. Να υπενθυμίσω ότι στο πεζοδρόμιο μπορούμε άνετα να διασκεδάσουμε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Δεν χρειάζεται και η παραμονή κυνηγιού.

6. Επειδή δεν χρειάζονται άλλη αφορμή οι άντρες για να πάνε καμπαρέ.
Υπάρχουν ήδη τα bachelor parties και οι στρατιωτικές ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς (η άσκηση Νικηφόρος για παράδειγμα «στέφεται κάθε χρόνο με επιτυχία». Τι θέλει να πει ο ποιητής?). Τι άλλο θέλει τέλος πάντων ο Κύπριος άντρας?

7. Επειδή με το Σχέδιο Ανάν το κυνήγι θα συνέχιζε να επιτρέπεται σε όλη την Κύπρο.
(άσχετο)

Και εδώ θα βρείτε μια πιο σοβαρή προσπάθεια.

19 Comments:

At 16 November, 2007 00:15, Anonymous Anonymous said...

Θα συμφωνήσω μαζί σου. Το κυνήγι πρέπει να απογορευτεί. Δεν αποτελεί πια βασική ανάγκη αλλά ένα βλακώδες σπορ που καταστρέφει τη χλωρίδα και την πανίδα- ότι έχει απομείνει τελοσπάντων! Δε ζούμε πια στην παλαιολιθική εποχή ή την εποχή του χαλκού που οι άντρες έπρεπε να κυνηγήσουν για να θρέψουν τα γυναικόπαιδα!Έλεος!

Όλες οι πολιτισμένες χώρες το έχουν απαγορεύσει. Ακόμα και στην Αφρική το κυνήγι είναι απαγορευμένο! Δίδονται μόνο λίγες, πανάκριβες άδειες για να κυνηγούν οι νεόπλουτοι και ακαλλιέργητοι Αμερικανοί και Ευρωπαίοι. Μόνον εμείς οι ούγκα ούγκα Κύπριοι δε λέμε να το σταματήσουμε. Τα μόνα άγρια ζώα που αφήσαμεν στο νησί είναι τα αγρινά στον Σταυρό της Ψώκας και ο σκύλος θείου μου!!!

 
At 16 November, 2007 00:41, Blogger YO!Reeka's said...

εγώ πάντως δεν την ξαναφόρεσα και εμάς στην Ελλαδία δύσκολα θα μας ξανακαλέσουν μετά. άσε που δεν γουστάρω το κυνήγι. άντε λιγάκι ψάρεμα ίσως :)

 
At 16 November, 2007 09:35, Blogger Tanila said...

Πολύ φασαρία βλέπω κάνετε στην Κύπρο για την κυνηγετική περίοδο. Εδώ ούτε που την καταλαβαίνουμε ποτε έρχεται. Ούτε κανάλια, ούτε σουβλες στα πεζοδρόμια. Αν και το τελευταίο είναι λιγάκι κρίμα.
Όσο για την παραλλαγή πες ότι θες, οι peep toe γόβες μου παραλλαγή με το κατακόκκινο τακούνι στιλέτο είναι τέλεις, θεϊκές και χέστηκα.

 
At 16 November, 2007 09:59, Blogger drakouna said...

Αυτές δεν είναι γόβες, είναι εικαστική παρέμβαση.

 
At 16 November, 2007 10:07, Blogger Yiota said...

τους σκύλους τους λυπάμαι γιατι είναι οι μόνοι που υποφέρουν από τα βίτσια των κυνηγών. Είναι κρίμα να τα κλειδώνουν μέσα στα κλουβια και να τα χουν μόνο για το κυνήγι. Πιο πολύ με θλίβει που άμα δεν καταφέρουν να πίασουν τιποτα , οι κυνηγοί τα διώχνουν και τα αφήνουν στο έλεος του Θεου. Αυτο ειναι απαραδεκτο!

 
At 16 November, 2007 16:12, Blogger guerrero7,62 said...

Για το κυνηγι χεσμενταν εντελως....ασε που οι συζητησεις τυπου "ρε κουμπαρε σημαθκιασα τον φκιακα τζιαι τελικα επαιξα το περτιτζι και αυτο πηγε τζ'εδωσε παν στο λαο...οι ρε κουμπαρε ιντα τζιηνηος που εισαι!!!" μου προκαλουν εμετο...
Αλλα οχι και με τις παραλλαγες dear,μια χαρα ειναι,εμεις που τις φοραμε καθε μερα τοσα χρονια δεν μας χαλαει καθολου :))

 
At 17 November, 2007 04:20, Anonymous Anonymous said...

Εν είμαι κυνηγός αλλά εν μπόρω να απαγορεύσω του οποιουδήποτε να κυνηγήσει. Εν σαν να του απαγορεύω να σφάζει όρνιθα έσσο του. Δηλαδή αν φκω τζαι παίξω μια φάσσα για να την φάω εν κακό; πρέπει να το αγοράσω που την στιγμή που μπόρω να το παίξω τζαι να το φάω της ώρας; Τζαι μουχτιν ζιχτιν μιλουμεν α. Εξάλλου, εν είδα κανενα κασάπη η σουπερμαρκετ να πουλά πουλλούθκια. Αν θέλω να φάω εννα μου απαγορεύσετε; Πριτς, φασιστες!

 
At 17 November, 2007 11:46, Blogger drakouna said...

@βιολάρης: "πρέπει να το αγοράσω που την στιγμή που μπόρω να το παίξω τζαι να το φάω της ώρας; Τζαι μουχτιν ζιχτιν μιλουμεν α".

Να σταθώ στο "μούχτιν ζίχτιν".

Άδεια κυνηγού, εξοπλισμός (όπλο, σκάγια, ρούχα, παπούτσια, ειδικές θήκες κτλ), ίσως και σκύλος, ίσως και όχι, και πεζίνα για να πάεις στο ανάθεμα να παίξεις το πτηνό...

Νομίζω εν πιο φτηνά τα κοτόπουλα στο supermarket...

Και ποιος σου είπε ότι τα άγρια πτηνά (σε αντίθεση με την όρνιθα έσσο σου) είναι δικά σου να τα "παίξεις" anyway???

 
At 17 November, 2007 15:48, Anonymous Anonymous said...

Potte en ekatalava pos mporeis na "apolauseis" tin fisi me enan oplo...

An 8eleis kirie mou, piase ton skillo sou kai to diplokambino sou, kai pienne volta sta vouna tzai kame jai hiking. En nen anagki na sirneis jai shipedkies.

Ektos fisika tzai an nen i akoustiki ependisi tis shipedkias pou kamnei tin diafora! [ in that case na kamoume record kamposes shipedkies kai na tes valoume pas to ipod na tis akoun san perpatoun].

 
At 17 November, 2007 16:35, Blogger Μαρίνα Θαλασσινού said...

πολύ ενδιαφέρον το blog σου!...αλλά κυρίως το θεματολόγιο!
Θα τα λέμε!

 
At 17 November, 2007 16:36, Blogger Μαρίνα Θαλασσινού said...

glossikesmarmelades.blogspot.com

περάστε κι απ εδώ!!!!!!!!!!!!

 
At 17 November, 2007 18:37, Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩ και επαυξάνω.

Κάποτε το κυνήγι ήταν ο μόνος τρόπος για να μπορεί ο άνθρωπος να έχει κρέας στο τραπέζι του. Τώρα ποίος ο σκοπός του; Η διασκέδαση; Αναθεμά τα και αν διασκεδάζουν έτσι; Ο γείτονας μου πάντα κάνει μου παράπονο για τα σκυλία μου, ότι βγάζω τους πολλές φορές γυρό, ότι εν μέσα στο σπίτι και δήθεν λερώνουν, ότι συμπεριφέρουμε τους λες και εν μωρά, γενικά μου είπε πολλές φορές ότι φακκούν του οι σκύλοι και ότι εν έπρεπε να έχει σκύλους. Την προηγούμενη Κυριακή έφυγε από το πρωί-χάραμα να πάει κυνήγι και επέστρεψε μες την τρελή χαρά γιατί έπιασε και του πουλίου το γάλα (λέμε τώρα) το αποκορύφωμα ήταν ότι μέσα στη κάσα του διπλοκάμπινου είχε σκύλο, το δικό του 5χρονο σκύλο που τον έχει πάνω στο χωρκό και ταϊζουν τον οι γειτόνοι και τούτος θωρεί τον μόνο αμα έχει κυνήγι!!!!!!!!!!!!!!!

Τα νεύρα μου!!!!!!!!

Πραγματικά πρέπει να σταματήσει το κυνήγι, να σεβαστούμε λίγο τη φύση και τα ζώα αυτού του τόπου.

 
At 17 November, 2007 20:02, Anonymous Anonymous said...

Πάλε, επιμένω... ΔΕΝ μπορεί να απαγορευτεί... Και δηλαδή τα πτηνά που εν μου ανήκουν ανηκουν σε καποιον;

 
At 20 November, 2007 09:41, Anonymous Anonymous said...

Ξέχασες να αναφέρεις ότι είναι ευκαιρία να μην αυτοπυροβολούνται οι τσιάκκοι κυνηγοί μας, κ να μην τους πιάνει καρδιακή προσβολή στα όρη πανω και τα παραρα και να θέλουν την ΕΜΑΚ να τους γλυτώσει. ωραίο τα θέμα σου.

 
At 21 November, 2007 12:07, Anonymous Anonymous said...

ti anakoufisi pou dkiavazo pos eisaste tosoi polloi pou thelete na stamatisei i terastia vlakeia kai katastrofi tou perivallontos pou legetai " kipriako kinigi" kai sinepos, " EKATONTADES TALAIPORIMENA SKILIA, KAKOPOIIMENA kai EN TELI, ADESPOTA mesta vouna kai ta highways tis kiprou!!" Posa hronia na mahountai oi ekprosopoi filozoikon organoseon stin Kipro na prospathoun na kamoun tous ILITHIOUS tous vouleftes mas exo apo tin vouli, na katalavoun kai na paradektoun poso megalo lathos einai to kinigi simera stin Kipro,,,kai oi ILITHIOI, AKALLIERGITOI, vouleftes mas, na haskogeloun EIRONIKOTATA, me ifos " ma inta pellares laleite sior ? ma pou zeite?" kai na strivoun kai na hanontai, ennoeitai horis kamia apantisi tis prokopis. Imoun kai ego ekei, to ezisa opos sas to grafo.. ENEKATSIASA PLEON, , En ixero poses ekatontades hronia piso eimaste sto thema tou kinigiou kai tou sevasmou ton zoon kai tou perivallontos,, Ehasa pleon tziai ton logariasmon., ..Gia na epistrepso, toulahiston hairomai pou diavazo posoi polloi kipraioi aganaktisan me touto to thema kai theloun va stamatisei dia nomou. Anakoufisi megali.

 
At 25 November, 2007 17:26, Anonymous Anonymous said...

μπραβο, μπράβο και πάλι μπράβο για το άρθρο...ειλικρινά υπάρχει κάτι πιο αρρωστημένο από κάποιον που διασκεδάζει αφαιρώντας ζωές;

Δεν είναι άθλημα, δεν είναι hobby...είναι απλά η απόληξη της αρρωστημένης και καταπιεσμένης ψυχοσύνθεσης ορισμένων που νομίζουν πως η φύση είναι ο σκουπιδότοπος στον οποίο μπορούν να εκτονώσουν όλα τα απωθημένα τους.

 
At 12 December, 2007 02:25, Blogger Sunflyer said...

@βιολάρης: Τι εστί δημόσιο αγαθό εν σου έμαθε η μάμμα σου; Ή σου είπε κανένας ότι τα πάντα σε κάποιον άνθρωπο πρέπει να ανήκουν;

 
At 12 February, 2008 15:43, Anonymous Anonymous said...

Φυσικά και πρέπει να απαγορευτεί το κυνήγι , εφόσον δεν υπάρχει η ανάγκη για επιβίωση. Δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο hobby απο το κυνήγι, εφόσον οι περισσότεροι κυνηγοί είναι χαμηλού επιπέδου , χωρίς την απαραίτητη μόρφωση και σύνεση για να τηρήσουν την απαιτούμενη νομοθεσία για το πού , πώς και πότε επιτρέπεται το κυνήγι.
Μάλιστα αν πάτε και χτυπήσετε κοντά στο σπίτι τους θα είναι οι πρώτοι που θα βγουν να σας πούν να γίνεται απο εκεί.
Επίσης δεν προσέχουν τα σκυλιά τους τα οποία είναι ταλαιπωρημένα και τα θυμούνται μόνο τότε.
Δυστυχώς σε αυτή την κωλοχώρα δεν υπάρχει καμία προκοπή.

 
At 13 May, 2009 20:53, Anonymous Anonymous said...

en i malakia pou sas dernei. gia pollous to kinigi einai zwi

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.