Monday, December 10, 2007

Τραπέζι (συνταγή για 15-20 άτομα)

Υλικά:

2 σόγια (γίνεται και με ένα) – με διατροφικές ιδιαιτερότητες
1 σπίτι κανονικών διαστάσεων
1 θύμα διατεθειμένο να διοργανώσει το τραπέζι
1 μη-συνεργάσιμο σύζυγο
1 μωρό που θέλει σημασία

Εκτέλεση:

Το θύμα αποφασίζει να διοργανώσει τραπέζι. Διότι είναι κοινωνικό άτομο και θέλει το παιδί του να γνωρίζει την οικογένεια του. Αρνείται την εκδοχή ότι πέσαμε από τα δέντρα. Ενημερώνει το σύζυγο σχετικά και καλεί κόσμο. Ο κόσμος δηλώνει τις διατροφικές του ιδιαιτερότητες. Το θύμα κατεβάζει όλες τις μαγειρικές που διαθέτει (7 βιβλία και 2 box files με κολλούδες λαθκιασμένες) και προσπαθεί επί 2 μερόνυχτα να βρει τον κατάλληλο συνδυασμό φαγητών που να ικανοποιούν τα σόγια. Ενημερώνει το σύζυγο για το μενού. Ο σύζυγος σε μια μη-συνεργάσιμη αναλαμπή απορρίπτει το μενού και κάνει ιδιοτροπίες. Το θύμα ξανακάνει υπολογισμούς και επιστρέφει με νέο ανανεωμένο μενού που εγκρίνεται (το θύμα κάνει mental note να μην ξαναρωτήσει το σύζυγο για οτιδήποτε άλλο και στο προσεχές μέλλον να κάνει του νου της).

Πλησιάζει η μέρα του τραπεζιού. Το θύμα κάνει τα ψώνια, καθαρίζει το σπίτι, κανονίζει το decoration ενώ παράλληλα πάει δουλειά, φροντίζει το μωρό, ξυπνάει τη νύχτα και προσπαθεί να αναρρώσει από βαρύ κρυολόγημα. Ο σύζυγος κάνει ιδιοτροπίες, δεν θέλει να δει συγγενείς, θέλει να ακυρώσει το τραπέζι, πολύ αργά, το τραπέζι θα γίνει.

Το θύμα συνεχίζει να κάνει υπομονετικά προετοιμασίες (και όλες τις υπόλοιπες δουλειές του) και παράλληλα ακούει τη μουρμούρα του μη-συνεργάσιμου συζύγου και του μωρού. Το μωρό δεν ξέρει να κάνει και τίποτε άλλο. Ο σύζυγος πάει γυρεύοντας.

Την προηγούμενη μέρα του τραπεζιού και ενώ η πίεση για το θύμα είναι στο full o μη συνεργάσιμος σύζυγος (που δεν έχει κουνήσει το χέρι του να κάνει οτιδήποτε) κάνει σχόλια για τους καλεσμένους και την όλη ιδέα. Το θύμα κάνει μια εντυπωσιακή έκρηξη θυμού και επί μισή ώρα την ακούει όλη η γειτονιά να φωνάζει γιατί να της συμβαίνουν όλα εκείνης. Η γειτονιά δεν ξέρει να απαντήσει γιατί όλα συμβαίνουν σε εκείνην. Το θύμα δεν περιμένει απάντηση. Η ερώτηση ήταν ρητορική.

Ο σύζυγος παίρνει το θύμα και το μωρό και πάνε καταστήματα όπου για μια happy hour επιδίδονται σε καταναλωτικό spree. Επιστρέφουν στο σπίτι με ανανεωμένη διάθεση και με συμφωνία κατάπαυσης των όπλων.

Τη μέρα του τραπεζιού όλοι είναι φιλικοί με όλους, τα φαί ικανοποιεί τις μάζες, το μωρό μονοπωλεί το ενδιαφέρον και κανένας δεν μιλά για πολιτικά. Το θύμα δέχεται συγχαρητήρια.

Αργά το βράδυ στο μπάνιο, το θύμα σκέφτεται ότι με το τραπέζι αυτό κάλυψε το θέμα «χριστουγεννιάτικο τραπέζωμα με τα σόγια» και δεν χρειάζεται να κάνει οτιδήποτε άλλο για τις γιορτές. Με ένα τραπέζι καθάρισε.

Το θύμα γελά σατανικά.



Tip συνταγής: Ο σύζυγος μπορεί να είναι και συνεργάσιμος, αλλά τέτοια παραλλαγή της συνταγής δεν έχω δει πουθενά και νομίζω είναι urban legend.

11 Comments:

At 10 December, 2007 15:12, Blogger Pan said...

Και μάλιστα κυπριακά τα σόγια;

Το θύμα έχει απύθμενη - για να μην την χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς, ξέρεις, με εκείνη την λέξη που ξεκινάει από γαϊ- και τελειώνει σε -δουρινή - υπομονή.

 
At 10 December, 2007 15:21, Blogger AVRA said...

....και για ποιο λογο να νιωθεις υποχρεωμενη να κανεις τραπεζι στα σογια με , αν δεν κανω λαθος, 4 μηνων βρεφος ?

..και οποιο απο τα σογια κατηγορουσε το θυμα που δεν τραπεζωσε 15-20 ατομα το προβλημα ηταν δικο του (του σογιου οχι του θυματος )Εσυ γιατι να υποστεις τετοια ταλαιπωρια ?

 
At 10 December, 2007 17:45, Blogger Demetris said...

En en urban legend ean to thyma jai o syzygos en to ido atomo.

 
At 10 December, 2007 18:16, Anonymous Anonymous said...

Αναγκαίο το τραπέζωμα του σογιού. Αναγνωρίζω τον εαυτό μου στο post σου. Σκέψου μόνο ότι για ενα μεγάλο χρονικό διάστημα τουλάχιστον γλύτωσες την επανάληψη του τραπεζώματος. (Δεν ξέρω τα έθιμα σας και κάθε πότε πρέπει να επαναλάβεις την συγκέντρωση)Ξεκουράσου τώρα και απόλαυσε τα καλέσματα των άλλων.

 
At 11 December, 2007 00:36, Blogger RoAm said...

Τι φαγιά είχε το τραπέζι τελικά? [πεινώ!].

Οι πιο μεγάλοι καφκάες που εγίνουνταν σπίτι μου ήταν άμαν είχαμε τραπέζι...ιδίως στα γενέθλια μου. Ποττέ εν έκαμα γενέθλια τζαι να μεν μαλλώσουμε μεταξύ μας (τώρα, που εν να μεγαλώσει η κουκλάρα τζαι εν να έσιει τζαι τζίνη γνώμη...).

 
At 11 December, 2007 09:35, Blogger Nobody said...

Το urban legend του συνεργάσιμου συζήγου ισχύει μόνο όταν ο σύζηγος είναι Έλληνας ή Κύπριος.

Συμβουλή: αν θέλετε συνεργάσιμο σύζηγο τότε τραβάτε δυτικά!! Οι ελληνόφωνες μανάδες έχουν καταστρέψει εντελώς τα σπόρια τους και δεν υπάρχει καμία ελπίδα, σας το υπογράφω.

 
At 11 December, 2007 09:43, Blogger TzinaVarotsi said...

Aπολαυστική!....(γέλασα μέχρι δακρύων)

 
At 11 December, 2007 12:31, Anonymous Anonymous said...

Υ π ο κ λ ί ν ο μ α ι !!!!

Μία απο τα ίδια όλες οι εργαζόμενες σύζυγοι/μανούλες/νοικοκυρές νύν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων ...

Βοήθειά μας !

Εβίτα (μία απ΄τα παραπάνω με ηλικιακή προσαύξηση)

Τα σέβη μου.

 
At 11 December, 2007 16:05, Blogger kangerlussuaq said...

Ήταν και ο αξιαγάπητος θείος με την προτομή-φετίχ του Γρίβα στο τραπέζι;

Είσαι ηρωίδα όμως...

 
At 11 December, 2007 17:08, Anonymous Anonymous said...

theleis na peis ola auta den simvenoun mono sto diko mou spiti?

 
At 12 December, 2007 15:38, Blogger MonachusX2 said...

Τουλάχιστον εσύ καθάρισες νωρίς με το χριστουγεννιάτικο τραπέζωμα. Αλί σε μας εμάς, που δεν το γλιτώνουμε τις "γιορτάρες" μέρες. Βοήθεια!!!!!!!!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.