Thursday, December 13, 2007

Μαρία η Κύπρια

Όποιον ρωτήσω βλέπει «Μαρία η Άσχημη». Αν δεν βλέπει «Μαρία η Άσχημη» τότε βλέπει κάποια Βραζιλιάνικη / Μεξικάνικη σαπουνόπερα. Αν δεν βλέπει ούτε από αυτό τότε λέει ψέματα.

Οι υποθέσεις στις σαπουνόπερες είναι λίγο πολύ παρόμοιες. Η φτωχή θέλει τον πλούσιο, η άσχημη θέλει τον όμορφο, το ορφανό και φτωχό γίνεται πλούσιος γαιοκτήμονας και κερδίζει τη γυναίκα της ζωής του κτλ κτλ. Δυστυχώς αυτές οι υποθέσεις καμία σχέση δεν έχουν με την κυπριακή πραγματικότητα.

Αν η Μαρία η Άσχημη γυριζόταν στην Κύπρο, θα είχε την ακόλουθη υπόθεση:

Έχουμε μια πρωταγωνίστρια, τη Μαρία, που πήρε το όνομα από τη γιαγιά της (πλευρά της μάνας της) που ονομάζεται Μαρούλλα. Η Μαρία είναι σπουδασμένη 4 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και 1 χρόνο master στο Manchester. Με τα αγγλικά της, με το πιάνο της (4 χρόνια όταν ήταν δημοτικό), με τις φιλενάδες της από το σχολείο. Το όνειρο της Μαρίας (που την κρατά ξύπνια τα βράδια διαβάζοντας ποίηση και ακούοντας Πυξ Λαξ) είναι να γίνει Κυβερνητική. Μόνιμη.

Για αυτόν τον ευγενή σκοπό η Μαρία γεμίζει αβέρτα αιτήσεις σε διάφορες υπηρεσίες και διαβάζει όλη μέρα για Κυβερνητικές εξετάσεις. Ο μπαμπάς της προσπαθεί να βρει ένα κάποιο μέσο να την προωθήσει, αλλά έλα που ο γνωστός που ήξερε στο Υπουργείο Οικονομικών πέθανε από καρδία πρόσφατα και δεν ξέρει άλλον και το κόμμα που υποστηρίζει δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία.

Η Μαρία έχει γκόμενο (που έβγαιναν από το σχολείο επομένως η Μαρία νομίζει ότι θα την παντρευτεί.) Ο εν λόγω γκόμενος, αφού πέρασε το σχολείο, όλο τον στρατό μαζί της και τα 3 χρόνια που πήγε κολλέγιο στην Κύπρο, τα χάλασε μαζί της μόλις πήγε στην Αγγλία (στο Wolver Hampton) να κάνει τον 1 χρόνο exchange που είχε με το κολλέγιο. Κλάμα η Μαρία, νεύρα η Μαρία, ο γκόμενος χαριεντίζεται στις Αγγλίες.

Περίπου στο 4ο επεισόδιο, η Μαρία βρίσκει δουλειά ως έκτακτη στο Υπουργείο Γεωργίας. Χαρά και πανηγύρια στο σπίτι της! Οι γονείς της Μαρίας της αγοράζουν ένα ολοκαίνουργιο Nissan Micra για να πηγαίνει στη δουλειά και η Μαρία ετοιμάζεται για τη νέα της καριέρα ως έκτακτη στο Υπουργείο Γεωργίας.

Με τη νέα της δουλειά η Μαρία ξενοιάζει. Πάει δουλειά και μετά αξιοποιεί τον ελεύθερο της χρόνο (όλο το απόγευμα δηλαδή) πηγαίνοντας γυμναστήριο, επιμορφωτικά, κομμωτήριο και για καφέ. Παρασκευή και Σάββατο βράδυ βγαίνει με τις φίλες της ντυμένη με τα «καλά» της και εφόσον η επαγγελματική επιτυχία έχει σχεδόν επιτευχθεί, τώρα μπορεί να ψάχνει άνενιας και για την οικογενειακή επιτυχία.

Ψάχνει ψάχνει που λες η Μαρία στους συνήθεις ύποπτους χώρους (μπαράκια, clubs, café) για τον μέλλοντα σύζυγο της αλλά τίποτε. 1-2 περιπτώσεις που της τυγχάνουν καταλήγουν σε παταγώδη αποτυχία. Σε ένα επεισόδιο γίνεται χαμός, διότι θέλει να φύγει από το πατρικό της και θέλει να ενοικιάσει διαμέρισμα αλλά τελικά οι γονείς της την πείθουν να περιμένει και όταν αρραβωνιαστεί θα της αγοράσουν διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων οι ίδιοι και να μην έχει έννοια. Που να τρώει τα λεφτά της τώρα!

Σε κάποια φάση ανοίγει 1 μόνιμη θέση στο Υπουργείο Εργασίας. Η Μαρία πιστεύει ότι τώρα ήρθε η μεγάλη στιγμή που θα μονιμοποιηθεί και ετοιμάζει τη αίτηση της με λαχτάρα. Κάνει την αίτηση, πάει εξετάσεις, πάει interview, περιμένει και…. τη θέση παίρνει ένας αλεξιπτωτιστής από το πουθενά με μεγάλο μέσο που ονομάζεται Νεόφυτος. Η Μαρία «σιήζει πανιά» αλλά τι άλλο να κάνει?

Έρχεται ο Νεόφυτος στο ίδιο γραφείο με τη Μαρία. Οι σχέσεις τους είναι τεταμένες. Ανήκουν σε διαφορετικά backgrounds, διαφορετικά κόμματα, στο σχέδιο Ανάν ψήφισαν διαφορετικά ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΙΑΤΗΣ!! Η Μαρία ζει ένα δράμα.


(συνεχίζεται)

11 Comments:

At 13 December, 2007 13:25, Anonymous Anonymous said...

Ego en lalo psemata. Oute brazilianika thoro (extos otan pao stin giagia mou pou ta blepi apo to proi os to bradi) oute ellinikes maries.

H Maria h kiprea exi aderfia? Ine basiko na kseroume an exi aderfia h ine monaxokori.

Katerina

 
At 13 December, 2007 14:09, Blogger RoAm said...

hahaha Drakouna you are a goddess.
Ta details (i.e. Manchester/Wolverhampton) kamnoun tin istoria more tasteful.

More more more!

[ps: oute go eida potte vrazilianiko/maria i asximi. oute kan tin Milagros whatever en tin eida... Pou zo?!]

 
At 13 December, 2007 14:10, Blogger Pelloplasma said...

Ate ke me to kalo tha giristi mia tetia seira. Alla pu allou...sto Sigma :P

Pantos oute ego vlepo vrazilianikes seires oute i maria i asximi. Mallon ftaiei to oti eimai agglia akoma. Vlepo opos to antistixo amerikaniko to Ugly Betty. Den 3ero an auto metra.

 
At 13 December, 2007 14:31, Blogger APOTINEDRA said...

Τούτη η ιστορία κάτι μου θυμίζει που κάτι παλιές σου ιστορίες με την Σκεύη τζαι τον Πάμπο...έχουν καμιά συγγένεια αλόπως! Ελπίζω νάναι to be continued γιατί θέλουμε τζι άλλο!

 
At 13 December, 2007 16:47, Anonymous Anonymous said...

Πολύ καλό το σενάριο με τη Μαρία την Κυπραία. Περιμένω την εξέλιξη και θέλω εναλλακτικά ends όχι μόνο happy end όπως συμβαίνει με τις σαπουνόπερες αλλά πολλές versions.

 
At 13 December, 2007 18:22, Anonymous Anonymous said...

interesting concept gia na to ilopoiisei to sigma tin epomeni sezon. sto rolo tis marias i xristina pavlidou kai tou neofitou o panikos pilalis. stous titlous telous vevea tha anagrafonte euxaristies sto ipourgio georgias gia tin politimi voithia tou (oloi sigma vlepoun jimesa)

 
At 13 December, 2007 19:11, Anonymous Anonymous said...

oh my fucking god! fuck me hard!
u r gooooooooooooooooooooood!
ixa to antilifthi oti ise kali, alla oxi toso!

ps. eimai sigouros oti i seira teliwnei me tin frasi "kai tin maria oi files tis tin fonazoun drakouna"

 
At 14 December, 2007 08:10, Anonymous Anonymous said...

heh endiaferon, everybody rushed to say the are better than the people you mention and don't watch or have EVER watched soap operas :) you have GOT to love cypriots :)

 
At 14 December, 2007 08:26, Blogger Nobody said...

Ξέρεις κι εσύ τη Μαριλένα?!!!!

 
At 25 November, 2009 19:08, Anonymous Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]acdsee 3.1 download, [url=http://sunkomutors.net/]does oem software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] cheap oem software to buy academic software
all microsoft software [url=http://sunkomutors.net/]to purchase the software[/url] instant web not started filemaker pro 9
[url=http://sunkomutors.net/]adobe software online[/url] buy indesign software
[url=http://sunkomutors.net/]purchase of software from[/url] cheap software to
academic software sale [url=http://sunkomutors.net/]teacher discount software[/b]

 
At 27 April, 2020 20:47, Blogger yanmaneee said...

supreme clothing
kd 11
supreme clothing
nike shoes
supreme hoodie
supreme hoodie
hogan outlet
yeezy boost 350 v2
hermes handbags
timberlands

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.