Tuesday, January 29, 2008

Name and Shame

Αντιγράφω από το σημερινό Φιλελεύθερο:


"Λάρνακα: Το συμβάν πρωτοφανές για τα παγκόσμια ίσως αεροπορικά χρονικά και συνέβη βεβαίως στη Κύπρο.

Δύο φίλοι στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατέβηκαν από το λεωφορείο για να επιβιβαστούν για το αεροπλάνο της πτήσης τους με ξένη αεροπορική εταιρεία. Όμως αποφάσισαν ότι είχαν χρόνο για ένα τσιγάρο. Και μερικά μέτρα από το αεροπλάνο - που μόλις φόρτωσε οκτώ τόνους κηροζίνης, όπως και μερικά μέτρα από άλλο αεροπλάνο, που εκείνη την ώρα ανεφοδιαζόταν με καύσιμα, οι δύο άναψαν τα τσιγάρα τους, αψηφώντας τις αυστηρές οδηγίες, κανονισμούς ασφαλείας και νομοθεσίες, που απαγορεύουν αυστηρά το κάπνισμα στη πίστα του αεροδρομίου.

Ο μηχανικός της αεροπορικής εταιρείας στην οποία ανήκε το αεροσκάφος, έτρεξε αμέσως και τους ζήτησε να σβήσουν τα τσιγάρα. Στην άρνησή τους πήρε τα τσιγάρα και τα έσβησε ο ίδιος. Ακολούθησε έντονος καυγάς μεταξύ του μηχανικού του αεροσκάφους και των δύο Κύπριων επιβατών, με τον ξένο μηχανικό να υποδεικνύει τον κίνδυνο και λόγω των αντιδράσεων να καλεί την αστυνομία, ενώ Κύπριοι από το προσωπικό του αεροδρομίου, του υποδείκνυαν ότι επρόκειτο για πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της αστυνομίας και γι'αυτό να «προσέχει».

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους με τη σειρά του και με βάση τους κανονισμούς, έκρινε ότι οι δύο επιβάτες ήταν εριστικοί και για τον λόγο αυτό αρνήθηκε την επιβίβασή τους στο αεροσκάφος, κάτι που προκάλεσε νέες αντιδράσεις.

Η Αστυνομία μάλιστα οδήγησε τους δύο επιβάτες στα γραφεία της υπηρεσίας Αλλοδαπών, χωρίς στο τέλος να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον τους.

Να σημειωθεί ότι το συμβάν, επειδή κρίθηκε ως σοβαρό για την ασφάλεια πτήσεων και την ασφάλεια του αεροδρομίου, στάλθηκε από την διαχειρίστρια του Αεροδρομίου Λάρνακας εταιρεία Hermes, σύμφωνα με την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, στην Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων και Συμβάντων για οδηγίες.

Μηχανικός και κυβερνήτης ζήτησαν να γίνει αλκοτέστ στους δύο επιβάτες, αφού έκριναν ότι η συμπεριφορά τους πιθανόν να οφείλεται στη χρήση αλκοόλ. Κάτι που η αστυνομία αρνήθηκε επικαλούμενη έλλειψη τέτοιων προβλέψεων στη νομοθεσία.

(φυσικά. Διότι η νομοθεσία προνοεί για άλκοτεστ όταν οδηγείς ακριβό αυτκίνητο με γκόμενα για συνοδηγό, και ο αστυνομικός που θα σε σταματήσει, με το γνωστό κόμπλεξ κατωτερότητας που τον διακατέχει, να αποφασίσει να σου κάνει τη ζωή δύσκολη γιατί έτσι του κάπνισε. Η νομοθεσία επίσης προνοεί για άλκοτεστ όταν είσαι μόνη γυναίκα επιστρέφοντας σπίτι το βράδυ και οι αστυνομικοί θέλουν να σε καθυστερήσουν.)

Το συμβάν, καταχωρήθηκε στο βιβλίο συμβάντων, όμως ουδείς από την Πολιτική Αεροπορία έκρινε ότι έχριζε διερεύνησης. Αντίθετα, οι δύο επιβάτες, καταχώρησαν αγωγή κατά του μηχανικού του αεροσκάφους ζητώντας αποζημιώσεις για «δημόσια εξύβριση» και ελαφρά σωματική βλάβη. Μάλιστα, επικαλούνται ως μάρτυρες, ένα αστυνομικό του αεροδρομίου και ένα αστυνόμο της Λάρνακας. Πράγμα που έχει προκαλέσει έκπληξη τόσο στο «κατηγορούμενο» μηχανικό, όσο και στους νομικούς της εν λόγω αεροπορικής εταιρείας, αφού σε παρόμοια περιστατικά σε άλλες χώρες, προσάπτονται κατηγορίες και οδηγούνται στο δικαστήριο αυτοί που παραβίασαν τη νομοθεσία για το κάπνισμα σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία των αεροδρομίων, είτε στα αεροπλάνα."

Ποιοι εν τούτοι ρε??? Από πιο εξώστ της μοτόρας εππέσαν??? Name and shame them!!!!


Και είθε το κάπνισμα να τους προκαλέσει προβλήματα στύσης.

22 Comments:

At 29 January, 2008 11:07, Anonymous Anonymous said...

πραγματικά τραγικό! θα έλεγα ότι είναι χώρκατοι αλλά πραγματικά πρέπει να βρεθεί μια άλλη λέξη για τέτοιους ανθρώπους....!!!

 
At 29 January, 2008 13:03, Anonymous Anonymous said...

E kalo na men diksoume to nou mas ke na kamoume ke mian ekriksi? En ginete!

Enne xorkatoi mana mou, en gaidourka (oi, oi, ta gaidourka ta kaimena en ftesin se tipote).

As broume mia leksi.

Katerina

 
At 29 January, 2008 13:23, Anonymous Anonymous said...

Ηλίθιοι!
Σαν να τους βλέπω μπροστά μου: χρυσό ρολόι και καδένα, μεγάλο νύχι στο μικρό δάκτυλο, "μοντέρνοι" με high-tec κινητά και ρωσσίδα γκόμενα....

first anonymous ;-)

 
At 29 January, 2008 13:57, Blogger Demetris said...

πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της αστυνομίας

SKATA MPATSOU ENI. En eshei na kamei oute me kadena oute me nyhoui oute me hwrkatous, En me athrwpous pou trwn pou tous forous, jai tis mizes twn cabare, gia na dernoun, na apeiloun, na kelioun jai na parapeioun ypotheseis. Nootropia: To kratos mou anikei epeidi o sygampros mou en CID.

 
At 29 January, 2008 14:17, Anonymous Anonymous said...

Συμφωνώ με το Δημήτρη - αυτοί οι δύο είναι ο ορισμός της "επίδειξης εξουσίας"... Θυμίζει μου βέβαια και την παροιμία "δώκε θάρος του χωρκάτη, να μπει με τα παπούτσια στο κρεβάτι".

 
At 29 January, 2008 17:49, Blogger kangerlussuaq said...

Επειδή έχουν συγγενή μπάτσο, έχουν ταυτόχρονα και το δικαίωμα να ανατινάξουν ένα ολόκληρο αεροδρόμιο στον αέρα... Σκεφτείτε ότι οι ίδιοι, μπορεί να δυσανασχετούσαν και να έβριζαν τους σεκιουριτάδες για τους εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας, πριν περάσουν στην πύλη.

Κομπλεξικοί!

 
At 29 January, 2008 21:42, Blogger stalamatia said...

Επελλάναν τέλεια έφαεν τους η πολλύ φαντασία μαζί με το κόμπλεξ.Και μακάρι άμα θωρούν αεροπλάνο να κατουρουν πάνω τους.

 
At 29 January, 2008 23:47, Blogger Giorgio said...

Re-enactment...
Kostis: E Yianni, va apsoumev allov re, ade posoi evva fkouv ti skalav koma
Yiannis: Apsev v'apsoume koumpare... shipse va tov katsoume... xa xa xa
Mnxavikos: Are you guys nuts????
Kostis: Ivta mpov re koumpare???
Mnxavikos: Put out your cigarettes right away!!!
Yiannis: E.i. re ksiklatsiare tze va to krouseis
Mnxavikos piavvei ta tsigara, sirvi ta xame tze sbivvi ta
Kostis: E my friend!!! Wot is your pproblem??
Mnxavikos: We are refueling the aircraft and smoking is strictly prohibited, idiots!
Yiannis: Ivta mpou lalei re Kosti toutos o pillis? Ev tze kalabw egiw evglezika...
Kostis: Gemovouv pezivav to aeroplano imish tze apagoreuete... tze sto pezavidiko tou 8eori tou pidkiablozambi lalei no smokki alla egw pivvw tsiaro tze potte ev edoka fokov
Yiannis: Ate re pilli assixtir me tropo... Ksereis poios eimai egw???
Upallnlos tou aerodromiou sto fti tou mnxavikou "E my friend, be careful re, prosexe because he is the neffiou of the eks ppolice tshifff"
Mnxavikos: I don't care if he is the newphew of the pope, he cannot smoke here
Captain: What's going on here
Yiannis: Oppa re kosti irte tze o kapetavios re...
Kostis: Is there a problem e my friend? We can solve it here, a!!!
Captain: These two guys are not allowed to board this plane, they are aggrevating and please ask the police to do an alcotest on them
Zapties: OK re kkaptev, I will take care... E kosti, e yianni ela pame re, ev sas a.i.vvei va fkite pavw sto aeroplano amma evva tous sasw kala egiovi
Yiannis: Ate re skatopoutto, pilli pou dame va sou klasw evva firtis
O kostis tze o Yiannis pav pisw sto terminal tze prospa8ei va tous ka8isixasi to astivomikos dieu8nvtns pou ev baftistikos tou 8kiou tou Yianni
Zapties: E, you the mechanic, you have to come with us too re, because we have a case against you that you have... e... e kopelia ivtalos lalouv to eksitimases sta englezika?
Upallnlos aerodromiou: bad words re koumpare
Zapties: e... yes, you said bad words to those two misters, xate ela mazi mou, come with me to the police station...
Mnxavikos: This is crazy... I am the accused here????
Upallnlos aerodromiou: I told you re my friend alla you played the full... eides amav ev krovvese...

 
At 30 January, 2008 07:44, Anonymous Anonymous said...

tooppp to re-enactment!

 
At 30 January, 2008 08:19, Blogger drakouna said...

..."neffiou of the eks ppolice tshifff"...

Douze points (γαλλικά διότι τον Ιούνιο πιάννει την προεδρία της Ευρώπης η Γαλλία και εκάτσαν πάνω οι αγγλομαθείς) για την εύστοχη χρήση εγγλέζικων-κυπριακών.

Διότι είναι το σύμφωνο που κάνει τη διαφορά!

 
At 30 January, 2008 09:24, Blogger Tanila said...

Καλά ρε, εσείς στην Κύπρον, τους επιβάτες τράνζιτο, τους αμολάτε ανάμεσα στ'αεροπλάνα (σαν τα πρόβατα στο λιβάδι) να βοσκήσουν;
Δε τους μπάζετε μέσα;

 
At 30 January, 2008 11:44, Blogger Nobody said...

Λαλαλαλαλαλαλαλα

 
At 30 January, 2008 17:52, Blogger MonachusX2 said...

Ιντα name and shame, ρε Δρακούνα. Εν τους ξέρεις, κυκλοφορούν παντού!

 
At 30 January, 2008 18:12, Anonymous Anonymous said...

apistefto k omws kypriako!!!!

 
At 30 January, 2008 18:25, Blogger Demetris said...

Nai alla poioi eni akrivws monachusX2? Na doume an tha kykloforisei allos meta - "pantou" - ean fkoun ta onomata tous exw. Jai en nomizw na en dyskolo afou ekinisan jai agwgi gia 'swmatiki vlavi jai exyvrisi'. Apothrasynthikan toutoi telia? Na apothrasynthoume jai meis 2 fores? Poioi eni? Pou doulefkoun? Ti symferonta ehoun? Poses alles poishkies epaixan prin?

 
At 30 January, 2008 21:12, Anonymous Anonymous said...

ΔΕ θα πάνε κάποτε στο εξωτερικό, στην Αγγλία για παράδειγμα; Θελω πολύ να δοκιμάσουν τα ίδια σε εγγλέζικο αεροδρόμιο ή μετρό! Τους βλέπω ήδη με την πορτοκαλί φόρμα του τρομοκράτη να οδεύουν για Γκουαντανάμο!! Ειδικά αν είναι οι κλασικοί μελαχρινοί Κυπραίοι ... Αυτό είναι χειρότερο από το να μην έχουν στύση!!!!

 
At 31 January, 2008 06:58, Anonymous Anonymous said...

Tούτοι ούλλοι μόνο μες την έδρα τους κάμνουν καρακιοζιλλίκκια. Ξέρουν πως αλλού εν τους παίρνει, όπως ξέρουν πως δαμέσα παίρνει τους τζαι φέρνει τους (προφανώς).

 
At 31 January, 2008 10:53, Blogger Giorgio said...

Eshi tze shirotterous... blepe Adelfoi Karagianna apo to Paralimni: http://www.lyingbuilder.com/

 
At 31 January, 2008 12:50, Blogger Ανήρ Πάφιος said...

Αμάν πια με το "κουμπαρκό" και τους μάγκες τύπου ρε-φίλε-εγίώ-που-με-θωρείς-έχω- μέσον-το-μπρόεδρο μέσα στην Κύπρο! Πότε επιτέλους θα μπορέσει οτιδήποτε να λειτουργήσει σωστά;

 
At 01 February, 2008 13:56, Blogger Marilena said...

Εγω θα χαρακτηριζα τους θεριακληδες ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ,
ομως διαπιστωνω πως μια χωρα της ΕΕ, νεοεισελθεισα δε και στο μαγικο κοσμο του Ευρω, προσφατως,
"αρνειται" να ακολουθησει τις σωστες και επιβαλλομενες διαδικασιες....
επειδη τα παλληκαρια εχουν μπαρμπα στη Κορωνη .....
και τρεχει ο Μηχανικος τωρα,
στα Δικαστηρια...

Α κ. Μηχανικε, κακως εκανες σωστα τη δουλεια σου....
επρεπε να κερασεις τα παλληκαρια και κανενα σκοτς....με κουνες ....
και συ κ. Πιλοτε θα επρεπε να τους κανεις και upgrade σε bussiness class....
οχι να τους αφησεις αμανατι στη Λαρνακα...

Και μη χειροτερα λεμεεεεεεεεεεε

 
At 01 February, 2008 20:50, Anonymous Anonymous said...

1. tromero to re-enactment!

2. en nomizw oti mporoume na tous katataxoume se mian emfani katigoria (nyxoui klp). mporei na einai opoiosdipote anamesa mas. giati mes toun ton topo o opoiosdipote pou xerei kapoion mporei na ti glytwsei me mikra i kai me xontra pragmata. ws pote?

3. drakouna diavazw to blog sou edw kai kairo alla prwti fora grafw. sygxaritiria. poly kalo, para poly kalo

 
At 01 February, 2008 20:50, Anonymous Anonymous said...

1. tromero to re-enactment!

2. en nomizw oti mporoume na tous katataxoume se mian emfani katigoria (nyxoui klp). mporei na einai opoiosdipote anamesa mas. giati mes toun ton topo o opoiosdipote pou xerei kapoion mporei na ti glytwsei me mikra i kai me xontra pragmata. ws pote?

3. drakouna diavazw to blog sou edw kai kairo alla prwti fora grafw. sygxaritiria. poly kalo, para poly kalo

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.