Monday, February 04, 2008

ο κύριος Κρις

Συνεχίζω να ενημερώνομαι από το πανόραμα υποψηφίων για Πρόεδροι.

Ο κύριος Κρις Νεοφύτου (έτσι γράφει το όνομα του ο υποψήφιος για Πρόεδρος Χριστόδουλος Νεοφύτου –mental note- τα μεγάλα ονόματα ξεφτιλίζονται) μας υπόσχεται ότι «τίποτα δεν θα υπογράψω που να επηρεάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα και τη μοίρα της Πατρίδας μας, όπως λύση του Κυπριακού, προτού το εγκρίνεται εσείς ο Κυπριακός λαός. Εσείς θα έχετε το λόγο να πάρετε τη τελική απόφαση.»

Πελλός είναι να υπογράψει λύση?

«Υπόσχομαι να αγωνιστώ να σας φέρω τη ποιο δίκαιη και βιώσιμη λύση. Μετά θα αποφασίσουμε μαζί.»

Ανακάλυψαν οι Κύπριοι το δημοψήφισμα και έπαθαν overdose.

Ο κύριος Κρις είναι πολύ σοβαρός υποψήφιος, με διαφημίσεις στους δρόμους και καταχωρήσεις στις εφημερίδες. Εισηγείται νέα και ριζοσπαστικά πράγματα:

Θέλει να εισαγάγει την έννοια του Προεδρικού Συμβουλίου: «Το προεδρικό συμβούλιο θα είναι ένα νέο σχήμα, που στοχεύει στη κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Τα μέλη που θα απαρτίζουν το προεδρικό συμβούλιο θα έχουν, ρόλο αντιπροέδρων, ή υφυπουργών παρά το προέδρο. Τα έξτρα μάτια, τα έξτρα αυτιά, οι έξτρα εγκέφαλοι του προέδρου. Θα επεξεργάζονται και θα κρίνουν κάθε λέξη στις αποφάσεις του προέδρου, ιδίως στο εθνικό θέμα, για να αποφευχθούν οποιαδήποτε λάθη…»

«…Θα απαρτίζεται από ένα μικρό αριθμό των πέντε με έξη ατόμων. Το κάθε μέλος θα αναλάβει και μία ειδικότητα επιρροής και ευθύνης. Ο κάθε ένας θα αναλάβει μία πτυχή του Εθνικού προβλήματος…»

Θαύμα δεν ακούγεται ως εδώ?

«..Τα άτομα που θα καλέσω να είναι μέλη του προεδρικού συμβουλίου, πρέπει να κατέχουν πολλές ικανότητες, εμπειρίες και γνώσεις. Πρώτιστος όμως πολλές αρετές. Να είναι άνθρωποι που έχουν τη τόλμη να εκφράσουν τη γνώμη τους, ανεξαιρέτως των κομματικών τους, τοποθετήσεων.»

Σωστός! σωστός!

«Πρέπει να είναι άτομα που να έχουν απαλλαγή από κομματικές υποχρεώσεις, με τη έννοια του ότι δεν έχουν κομματική καριέρα. Άτομα που δεν διεκδικούν προεδρικές καρέκλες, είτε σε κόμματα, είτε στη κυβέρνηση. Άτομα, που έχουν αποδείξει, ότι μπορούν να αγωνιστούν για το συμφέρον της πατρίδας, πάνω από τις κομματικές τους τοποθετήσεις. Πάνω από προσωπικές καριέρες και συμφέροντα. Θα μου πείτε πού θα βρούμε τέτοιους ανθρώπους στη Κύπρο? Και όμως, έχουμε πολλούς τέτοιους ανθρώπους , που δεν τους αξιοποιήσαμε, τουλάχιστο για το συμφέρον της πατρίδας.»

Εδώ γίνομαι intrigued..

«Ήδη έχω κάνει τη πρώτη εκλογή μου. Λέγω πρώτη επιλογή (εκλογή είπε αλλά τέσπα), διότι εάν κάποιος έχει πρόβλημα υγείας, θα αποδεχτώ την άρνηση του. Είναι όλοι αξιότιμοι και τηρούν τα κριτήρια που ανάφερα ποιο πάνω. Εάν θέλετε, είναι μερικοί από τους πολιτικούς ήρωες, μέσα από το πολιτικό χώρο της Κύπρου.»

Ευστάθιος Ευσταθίου ( Δικηγόρος)
Αλέξης Γαλανός ( Νυν Δήμαρχος Αμμοχώστου)
Γιαννάκης Μάτσης (Ευρωβουλευτής)
Πάτροκλος Σταύρου ( Νυν Βουλευτής του ΑΚΕΛ)
Αλέκος Μαρκίδης (πρώην Γενικός εισαγγελέας)
Βάσως Λυσσαρίδης ( Επίτιμος Πρόεδρος ΕΔΕΚ )
Λέλλος Δημητριάδης ( τέως Δήμαρχος Λευκωσίας )

….

…. Εδώ μας τα χαλάει ο κύριος Κρις …

…. O Superman δεν έχει θέση στις καρδιές μας? Ο Batman που πολεμά το κακό στην Gotham City? Έστω ο Bono??

Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι για άτομο που πιστεύει ότι «είχαμε ευχή από τη Παναγία, που οι πολιτικοί μας ηγέτες, αναγκάστηκαν από τα Η. Έθνη, να φέρουν το σχέδιο Ανάν στο λαό σε δημοψήφισμα. Εάν η απόφασης είχε ληφθεί με δημοκρατική πλειοψηφία, από τους κομματάρχες, αυτοί θα υπόγραφαν και θα καταστρέφανε τη πατρίδα μας» εύγε του που περιλαμβάνει στο προεδρικό του συμβούλιο τους κ.κ. Αλέκο Μαρκίδη και Λέλλο Δημητριάδη (του ΝΑΙ δεν ήταν αυτοί? Το γνωρίζει ο κύριος Κρις??)

(οι ίδιοι γνωρίζουν ότι θα είναι μέλη του προεδρικού συμβουλίου? Με υποχρεωτική μάλιστα θητεία?)

Η ιστοσελίδα του κυρίου Κρις.

11 Comments:

At 04 February, 2008 12:41, Anonymous Anonymous said...

Απορία απλή (αφήνω το πρόγραμμα του υποψηφίου κατά μέρος): με τόσα λεφτά ο κύριος Κρις (διαφημίσεις στους δρόμους κ.λπ.), δεν μπορούσε να εργοδοτήσει και ένα διορθωτή κειμένων (proof-reader); Τα ορθογραφικά στη σελίδα του βγάζουν μάτι (το χωριό του το "Κάτω Βαρώση", ας πούμε, με ενθουσίασε!!!).

 
At 04 February, 2008 13:08, Blogger bestman said...

Το ΔΥΚΟ στην ιστοσελίδα του το είδατε;

 
At 04 February, 2008 13:37, Blogger drakouna said...

Την αμάνικη (άσπρη) μπλούζα του σε φωτογραφία την είδατε?

 
At 04 February, 2008 13:55, Anonymous Anonymous said...

Λόγο κλοπών των ιδεών μου και του εκλογικού προγράμματος το όλο κείμενο θα δημοσιευτεί τη ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας μου στις 17 Ιανουαρίου 2008

Γιατί μας έχει στην αγωνία;;; Έχει ήδη μπει Φλεβάρης, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ;;;;;;

 
At 04 February, 2008 14:22, Anonymous Anonymous said...

Απορία γενικής φύσεως...
Εγώ που θέλω να δώσω ψήφο διαμαρτυρίας σε ποιόν πρέπει να τη δώσω; Με τόσους διαμαρτυρόμενους που μαζεύτηκαν όπου και να τη δώσω δε θα κάνει καμιά διαφορά ούτε θα έχει καμία απολύτως σημασία. Αφαιρούν την ουσία της διαμαρτυρίας!

Για τους πιο πάνω λόγους πουλάω τη ψήφο μου. Ευχαριστώ.

 
At 04 February, 2008 19:55, Anonymous Anonymous said...

Εγώ δεν την πουλάω την ψήφο ρε Ζέτα, κι ας μη αποφάσισα ποιον θα ψηφίσω. Ολοι μου λένε χαμένη η ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά εν με κόφτει. Εννα διαμαρτυρηθώ, κουμπάρε!
Δεν πουλάω, αλλά χαρίζω. Χαρίζω εισιτήρια για Αθήνα, Ισραήλ και Κουβέιτ σε όσους θα ψηφίσουν Τάσσσσσο, για να λείπουν στις εκλογές. Πώς κάνουν οι παρατάξεις τζαι φέρνουν τους ούλλους μέσα! Ε, εγώ (τζαι κάτι φίλοι μου δηλαδή, γιατί Ωνάσης εν είμαι) προτιθέμεθα να τους φκάλουμεν ούλλους έξω. (καλά, εντάξει ,τουλάχιστον θκιο-τρεις).

 
At 05 February, 2008 00:10, Anonymous Anonymous said...

Stin foto tou o kirios Kris giati fori to sakaki tou koustoumiou ke kratai ke ena deftero piso apo ton omo tou?

Epellanan ouloi sior?

 
At 05 February, 2008 00:51, Anonymous Anonymous said...

Αντιγράφω από το βιογραφικό του κυρίου Κρις:

"Μαλακός σαν παιδάκι εκεί που αρμόζει, αλλά τολμηρός, ατρόμητος και σκληρός σαν ατσάλι, εκεί που χρειάζεται."

"Πωλούσε παγωτά και αναψυκτικά στον κινηματογράφο. Δούλεψε κτίστης ζυμώνοντας και μεταφέροντας κουνκρειά ."

"Πιστός στα χριστιανικά ιδανικά χωρίς φανατισμό, είναι ο ιδρυτής της εκκλησιάς των δώδεκα αποστόλων, το 1992, στο Προυκμανς Παρκ, προαύλιο του Λονδίνου."

Σας παρακαλώ, πείτε μου ότι θωρείτε ό,τι θωρώ τζ' εγώ!!!

 
At 05 February, 2008 08:26, Blogger drakouna said...

Θωρείς μια χαρά.

Καυτό ερώτημα: Η "κουνγκρειά" πως κλίνεται?

Η κουνγκρειά
Της κουνγκρειάς
Την κουνγκρειά
Ω κουνγκρειά!

Οι κουνγκρειές
Των κουνγκρειών
Τις κουνγκρειές
Ω κουνγκρειές!

(και γιατί με έψιλον γιώτα??)

 
At 05 February, 2008 23:38, Blogger mple said...

Παιδιά εγώ αποφάσισα να στείλω στον άνθρωπο email διότι με εκνεύρισε με τα τόσα ορθογραφικά κοντέυω να ξεχάσω την ορθογραφία μου.Δρακούνα άπαιχτο αυτό με την κουνγκρειά

 
At 06 February, 2008 10:41, Blogger kangerlussuaq said...

Μήπως μπήκαν χάκκερς στην ιστοσελίδα του; Δεν είναι δυνατόν να έχουν συγκεντρωθεί τόοοοσες μαλακίες σε μία και μόνο ιστοσελίδα... Η ορθογραφία είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου...

ΥΓ. Μόνο τα μέλη του Ομίλου Ελληνικής και Ορθόδοξης Παράδοσης του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν έχει καλέσει στο Συμβούλιο...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.