Wednesday, February 06, 2008

Little Boxes

Έχω φάει κόλλημα με την αμερικάνικη σειρά “Weeds”. Κάθομαι με τις ώρες στο internet και κατεβάζω βράσην επεισόδια. Είμαι σε μια ημί-μαστούρικη κατάσταση όπως τους πρωταγωνιστές και σκέφτομαι να μετατρέψω την κουζίνα μου σε χώρο εργασίας (βασικά να καθόμαστε όλοι γύρω από το τραπέζι και να κουτσομπολεύουμε περί ανέμων και υδάτων ενώ παράλληλα να κάνουμε κάποιο είδος εργασίας, όπως για παράδειγμα να τυλίγουμε λουκούμια γάμου). Θαύμα απασχόληση. Creative, νόμιμη, και stress free.

Ο Έτερος μουρμουρά ότι με το internet έχουμε αποξενωθεί ως νέο ζευγάρι και ότι η τεχνολογία μπήκε ανάμεσα μας και τα κανάλια επικοινωνίας της ανθρώπινης επαφής έχουν μπλοκαριστεί. Αυτό σημαίνει ότι:

α) Προετοιμάζεται για κυβερνητικές εξετάσεις και δεν μου το έχει πει («η τεχνολογία στη ζωή μας» είναι standard θέμα κυβερνητικών εξετάσεων).

β) Πρέπει να του αγοράσω καινούργιο παιγνίδι του Playstation να ποσκολιέται και αυτός με κάτι και να με αφήσει ήσυχη.

Ελπίζω να ισχύει το δεύτερο διότι αν προετοιμάζεται για κυβερνητικές εξετάσεις, την τεχνολογία στη ζωή μας θα διαδεχθεί η «νεανική παραβατικότητα στις μέρες μας. Αίτια και λύσεις. Discuss», «οι Οικονομικοί Μετανάστες και τι προσθέτουν σε μια κοινωνία», και φυσικά «πως η ευμάρεια μπορεί να προωθήσει τον πολιτισμό».

Καμιά φορά το πρωί λόγω κίνησης περνώ από το English School. Εκεί βλέπω πολλή ευμάρεια και καθόλου πολιτισμό. Για να περάσεις από το English School χωρίς να νιώσεις κόμπλεξ, πρέπει να διαθέτεις αυτοκίνητο αξίας πέραν των 35,000 Ευρώ (£20,000 και βάλε). Υποθέτω όλοι αυτοί είναι και φανατικοί art lovers, διαβάζουν 48 βιβλία το χρόνο και δεν χάνουν συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Κύπρου (αν δεν ξέρεις τι ακριβώς είναι η Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, είσαι φυσιολογικό άτομο, μην ανησυχείς). Πολιτιστικά πράγματα δηλαδή.

Η θεωρία είναι απλή. Όταν δεν πεινάς, σκέφτεσαι περισσότερο. Τι είναι το ένα πράγμα που μπορείς να σκέφτεσαι για ώρες, μέρες, χρόνια, χωρίς να εξαντλείται ως αντικείμενο? (εκτός από το sex). Η τέχνη και ο πολιτισμός! Στρέφεσαι λοιπόν στην τέχνη για να σου αναπληρώσει κιόλας το «κενό» που νιώθεις. Διότι ως γνωστόν, όταν τα έχεις όλα, νιώθεις ένα «κενό» και μια «αποξένωση».

Και όταν τα έχεις όλα, δεν θέλεις να τα χάσεις. Που μας οδηγεί πίσω στην πρωταγωνίστρια του Weeds που μένοντας ξαφνικά χήρα και θέλοντας να διατηρήσει το lifestyle που είχε συνηθίσει, με τη σπιταρώνα στα suburbs, την αυτοκινητάρα και την οικιακή βοηθό, γίνεται έμπορος μαριχουάνας για να βγάλει τα προς το ζην. Όπως λένε και στη σειρά:

A comedy series about dealing in the suburbs.

There’s no business like grow business.

Putting the Herb in Suburb.

Give in to Hemptation.

Τελικά, λες να ετοιμάζομαι εγώ για κυβερνητικές εξετάσεις?

6 Comments:

At 06 February, 2008 18:38, Blogger Pan said...

Καλησπέρα.

Εγώ δηλαδή που ξέρω
τι είναι η Κρατική
Ορχήστρα Κύπρου να
ανησυχώ;

 
At 06 February, 2008 23:17, Blogger stalamatia said...

Νιώθουν ένα κενό αέρος?Είσαι σίγουρη ότι ξέρουν απο τέχνη και πολιτισμό?
Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας?

 
At 07 February, 2008 14:04, Anonymous Anonymous said...

weeds rulezzzz

welcome to the club drakouna

 
At 08 February, 2008 08:45, Anonymous Anonymous said...

little boxes on the hill side
little boxes made of ticky tacky...

love your take on things dude

 
At 13 February, 2008 17:23, Blogger IRQueen said...

Was ist English School?

 
At 08 June, 2008 04:52, Blogger Anastacia said...

Weeds = awesome :)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.