Thursday, May 29, 2008

Παρθενογένεση

To blog συμφωνεί απόλυτα με τη θέση της Commission ότι η «παρθενογένεση είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα.»

Οι παρθένες είναι πολύ επικίνδυνες και πρέπει να αποφεύγονται

Δεν μιλώ για τις actual παρθένες. Αυτές είναι είδος προς εξαφάνιση. Honk if you know one.

Υπάρχουν οι παρθένες στο νου.

Οι οποίες είναι οι πλέον επικίνδυνες.

Η παρθένα στο νου ευδοκιμεί κυρίως στα αστικά κέντρα. Είναι συνήθως μορφωμένη, διότι μόνο οι μορφωμένοι μπορούν με επιτυχία να καταπιέζουν τις ορμές τους. Έχει μια κανονική δουλειά την οποία διαχωρίζει από την πνευματική της ανάπτυξη. Δεν μαλώνει, δεν υψώνει τον τόνο της φωνής της. Αν έρθεις σε αντιπαράθεση με την παρθένα στο νου θα σε συγχωρέσει και θα εκνευριστείς ακόμα παραπάνω. Στο ράδιο του αυτοκινήτου της ακούει ομιλίες του Αθανάσιου για διάφορα κοινωνικά θέματα (για να ενημερώνεται). Τον βρίσκει εναλλακτικό ιερωμένο με άποψη και βρίσκει τις ομιλίες του ευχάριστες και μοντέρνες. Κρίμα που δεν τον πρόλαβε όταν έκανε brainwa… σόρυ, διαλέξεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η παρθένα στο νου δυστυχώς παρ’ όλη τη μόρφωση της, δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά της διάλεξης από την πλύση εγκεφάλου.

Η έφηβη παρθένα στο νου είναι το καμάρι των γονιών της. Είναι υπόδειγμα και έχει καλούς βαθμούς. Σπανίως βγαίνει έξω και δεν ξενυχτά.
Η παρθένα στο νου ως φοιτήτρια είναι και πάλι υπόδειγμα συμπεριφοράς. Περνά τις εξετάσεις της με άριστα, δεν καταξοδεύεται και οι γονείς της καμαρώνουν που η κόρη τους είναι μια λαμπρή επιστήμονας.
Η παρθένα στο νου που έχει πια τριανταρήσει και μένει με τους γονείς της είναι ένα πρόβλημα και οι γονείς της τραβούν τα μαλλιά τους που η κόρη-υπόδειγμα δεν ξεσάλωνε τόσα χρόνια. Προσπαθούν να την παντρέψουν άρον-άρον με όποιον νάνε.

Η παρθένα στο νου, την κρίση που έπρεπε κανονικά να περάσει στα 17 της («δεν με καταλαβαίνουν οι γονείς μου, δεν με αφήνουν να κάνω αυτό που θέλω, υπάρχει χάσμα γενεών» κτλ) την περνά στα 33 της.

Και της κακοφαίνεται.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, πρέπει ο κυπριακός λαός να αγωνιστεί με σθένος για λιγότερες παρθένες.

Εξάλλου, μόνο μια γυναίκα παρθενο-γέννησε και όλοι ξέρουμε ποια ήταν αυτή.

Για όλα τα άλλα υπάρχει και η Madonna
.

34 Comments:

At 29 May, 2008 13:45, Blogger Blackbeard said...

Λοιπόν, Δρακούνα μου πρέπει να πω ότι συμφωνώ απόλυτα με τούτα που λαλείς. Δηλαδή είμαι σίουρος ότι έχεις υπόψη συγκεκριμένον άτομον με βάση τη περιγραφή σου. Έχει τζιαιρόν που παρακολουθώ το μπλόγκ σου τζιαι αρέσκει μου πολλά. Μπράβο τζιαι καλή συνέχεια.

Μάριος

 
At 29 May, 2008 15:17, Blogger kangerlussuaq said...

Ρε συ Δρακούνα, πού τις θυμήθηκες τις "διαλέξεις" του Πατρός Αθανασίου στην Αίθουσα Τελετών του Π.Κ.; Το "Πάτερ" ήταν πάντοτε άκλιτο...

Εγώ θυμάμαι και το φαν κλαμπ, το οποίο αποτελείτο από τις περιώνυμες κορασίδες και το οποίο νομιμοποιείτο με τον διακριτικό τίτλο "Όμιλος Ελληνικής & Ορθόδοξης Παράδοσης".

Τι ωραία που περνούσαμε τότε, τον προηγούμενο αιώνα, στο Π.Κ...

 
At 29 May, 2008 16:08, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα μου,νομίζω ότι έχεις απλοποιήσει πολύ τα πράγματα και τα έχεις ισοπεδώσει με τους ¨ορισμούς" σου... Ακόμα κι αν περιγράφεις ένα γνωστό σου πρόσωπο, οι εξισώσεις αυτές δεν μπορούν να ισχύουν το ίδιο για όλους... Εγώ θα ευχόμουν να υπήρχαν περισσότερες ¨παρθένες στο νου έφηβες", όπως τις αποκαλείς, γιατί το είδος είναι προς εξαφάνιση - υπερισχύει το αντίθετο άκρο. Παν μέτρον άριστον, σε όλα...

 
At 29 May, 2008 16:09, Anonymous Anonymous said...

"Αν έρθεις σε αντιπαράθεση με την παρθένα στο νου θα σε συγχωρέσει και θα εκνευριστείς ακόμα παραπάνω".

Κάτι τέθκοιες φάσεις που θέλω να τες τσιλλήσω με το Hummer... αλλά εν έχω.

 
At 29 May, 2008 16:41, Blogger stalamatia said...

Η παρθένα στο νου καλά θα κάνει τη κρίση των 17 να τη περάσει και πρίν παντρευτεί για να μην πάθει άλλες κρίσεις ο σύζυγος της ο άρον άρον .

 
At 29 May, 2008 17:47, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Drakouna,

Παρ’ όλο που γνωρίζω πως δεν δίνεις απαντήσεις στα σχόλια να πω (απευθυνόμενος στην Υμέτερη Μεγαλειότητα ) ότι ο Marios πρέπει να έχει δίκιο όταν λαλεί “… ότι έχεις υπόψη συγκεκριμένον άτομον …”, όταν περιγράφεις τις παρθένες στο νουν.

Να προσθέσω ότι οι παρθένες στο νουν συνήθως είναι και άλλως πως παρθένες δηλ. στο σώμα. Στο στερητικό σύνδρομο τις έχει κάνει θεούσες, χαμηλοβλεπούσες και σιγανοπαπαδιές! Όμως για κάθε κλειδαρότρυπα υπάρχει και το κατάλληλο κλειδί ...

Anef_Oriwn
Πέμπτη 29/05/2008 – 5:45 μ.μ.

 
At 29 May, 2008 17:57, Blogger nic said...

εν ξεπερασμένες όντως οι παρθένες γενικώς, όπως εν ξεπερασμένες οι απόψεις περί brainwa... τούτα ελαλούσαν τα οι μανάδες/παπάδες των παρθένων επειδή δεν τους ακούαν πιον οι κόρες τους.

στο κάτω κάτω τι πιο καλό ναν περπατημένη η άλλη, να έσιει δεκαπέντε απροβίβαστους, να ξεσαλώννει ούλλη νύχτα (ή να έσιει παντρευτεί που τα 17 της), να τσακκώνεται ποτζεί ποδά τζαι πάλε να εξηγά στους γονιούς της ότι μεινίσκει πλέον μόνη της τζαι πρέπει να σταματήσουν να την πρήζουν να παντρευτεί (σταθερή αξία οι κύπριοι γονιοί)
διότι αποφάσισεν ότι προτιμά να ζήσει τη ζωή της

worry not anyway, έν κινδυνεύει κανένας που τες παρθένες του νου τζι ούτε τις κάμνει κανένας καλός παρέα

 
At 29 May, 2008 17:58, Anonymous Anonymous said...

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω μαζί σου! :) Απόλαυσα κάθε λέξη!

 
At 29 May, 2008 22:38, Anonymous Anonymous said...

Έφκαινα με μιαν "παρθένα" κάποτε. Μορφωμένη, καλοντυμένη...Είπεν μου, υποσχέθηκε τους γονιους της να παντρευτεί παρθένα. Κάτα τ'άλλα εξεζούμιζέ με κυριολεκτικώς με ούλλους τους άλλους τρόπους τζε απολάμβανέν το (βαλτε το νου σας να δουλέψει)εκτός που τον κλασσικό... Επαρέτησα την όταν (μαζί και με άλλους λόγους)εκατάλαβα ότι δεν εκαταλάβαινε πως επερίπεζε μόνο τον εαυτό της με την "παρθενιά" της.

 
At 30 May, 2008 03:01, Anonymous Anonymous said...

An pliroforisw oti iparxei akoma o omilos "Ellinikis kai Orthodo3is paradosis" kai oti akoma erkountai logis logis papades (mexri k pou to Agion Oros) ena shockarw?

 
At 30 May, 2008 07:50, Anonymous Anonymous said...

Υπάρχουν ακόμα παρθένες;

 
At 30 May, 2008 10:14, Blogger drakouna said...

Ναι, θα μας σοκάρεις διότι ο εν λόγω "όμιλος" εσαντάνωσε πολλά ανυποψίαστα άτομα.

 
At 30 May, 2008 11:06, Blogger Κρίση Ταυτότητας said...

χεχε, Δρακούνα, από τα καλύτερα σου κείμενα αυτό! Θα γίνει κλασσικό με τις 'περιπέτειες της Σκεύης'.

Νομίζω πως δεν είχες υπόψην σου μία 'παρθένα' όταν το έγραφες, αλλά πολλές. Καλά λένε, 'όσα δεν κάνεις μικρός τα κάνεις μεγάλος'.

 
At 30 May, 2008 11:19, Blogger kangerlussuaq said...

Ο πάνσοφος λαός λέει επίσης και το άλλο: ότι οι "χαμηλοβλεπούσες" κοιτούν κατ' ευθείαν στο "στόχο", χαμηλά, κάπου εκεί, κάτω απ' τη μέση...

 
At 30 May, 2008 12:16, Blogger Sike said...

κάποιος να εξηγήσει και σε μένα τη πτωχή τω πνεύματι γιατί οι εν λόγω παρθένες είναι "οι πλέον επικίνδυνες";

And while you're at it, τι χαΐριν βλέπουμεν που τες ξεshισμένες στο νου (τε και σώματι);

 
At 30 May, 2008 12:40, Blogger Κρίση Ταυτότητας said...

Sike, μπορώ;
Η ταπεινή μου άποψη είναι πως οι ξεσσισμένες τα έχουν κάνει όλα, τα έχουν δει όλα, δεν έχουν αποθυμένα και γενικώς 'what you see is what you get'
Έχουν άλλα μειονεκτήματα όμως.

Παν μέτρον άριστον. Κολλά δαμέ ενεν;

 
At 30 May, 2008 13:36, Blogger Sike said...

διαφωνώ στο ότι οι ξεshισμένες είναι και ακομπλεξάριστες και ισορροπημένες (έχοντας τα κάνει όλα) αλλά άσε, μεν το κάμουμε φόρουμ δαμέ, έshει άλλους που θέλουν να χειροκροτήσουν.

 
At 30 May, 2008 15:59, Blogger Κρίση Ταυτότητας said...

Sike και εγώ διαφωνώ στο οτι ' οι ξεshισμένες είναι και ακομπλεξάριστες και ισορροπημένες'. Στο κάτω κάτω άμαν ήταν έτσι, πιθανόν να ανήκαν σε άλλη κατηγορία. (πιθανον λέω, η κάθε περίπτωση εν διαφορετική κτλ)

Αυτό βασικά που ήθελα να πω είναι πως μαζί τους ξέρεις που πατάς (και δαμέ μπαίνει το disclaimer οτι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική κτλ).

Οκ, τωρά αφήνω τους άλλους να χειροκροτήσουν, σορρυ φίλτατη Δρακούνα...

 
At 30 May, 2008 17:04, Blogger shashoura said...

afou arkepsan ta xirokrotimata,,,egw xirokrwtw ton proigoumenon...
simfwnw stin monadikotita tis ka8e periptwsis..
to post k mena dixnei mu na kamnei target se siggegkrimeni periptwsi..
:)

 
At 30 May, 2008 21:04, Blogger unknown evening star said...

πολυ όμορφα τα λες...

αλλα καταλήγω στο συμπέρασμα πως τελικά εγώ ειμαι πολύ τσουλάρα του νου

 
At 30 May, 2008 21:07, Blogger gregoris said...

καλό

 
At 31 May, 2008 10:46, Anonymous Anonymous said...

Το post δεν έχει καμιά σχέση με την παρθενογένεση του Ταλάτ;

 
At 01 June, 2008 02:46, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Δρακούνα

Πότε ξεκινά ο αγώνας;

 
At 01 June, 2008 19:31, Blogger BlaCk piTt said...

Φυσικά και έχει έχει σχέση το ποστ με την 'παρθενογέννηση" του Ταλατ...
Αφού η Δρακούνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι παρθένες είναι επικίνδυνες, τότε μια λύση με "παρθενογέννηση" είναι ότι χειρότερο για μας!
Τι λέω ο μαλακας!

 
At 01 June, 2008 19:54, Blogger dokisisofi said...

Thelei kotsia pantws. Gia dokimase na kikloforiseis me moustakoudi, makries foustes, kai malia kotso. Osa kotsia thelei enas antras na kikloforei akoureftos kai aksiristos allo tosa kai parapanw thelei i parthena pou periegrapsa. Kai egw ipostirizw me xilia oti paei kontra stin kiriarxi aisthitiki kai ta protipa twn periodikwn pou diavazeis. Edw ta koritsopoula kanoun ti kai ti, se kommotiria, rouxa, aisthitikous, dietologous min tixon kai eispraksoun ena elaxisto morfasmo apodokimasias. Aftes toulaxiston den asxoluntai.

Tora oson afora to kipriako, kai tis parthenogeneseis kserw gw..de vriskw sinafeia. (kai den eimai kai ksanthi, poiou na to peis)

 
At 01 June, 2008 22:09, Blogger Drapetis said...

Υπαρχει και η παραβολη των 10 παρθενων, οι πεντε μωρες και οι πεντε νουσιμες... Παρθενια λογω κοινωνικων συμβασεων, χωρις το απαραιτητο θεολογικο υποβαθρο ειναι δυνατο να εχει τα αποτελεσματα που περιεγραψε ενας ανωνυμος πιο πανω. Η εκκλησια εντασσει τον ερωτα σε καποια πλαισια. Καποιες πληροφοριες εδω
http://www.oodegr.com/oode/koinwnia/oikogeneia/progamiaies2.htm
Κανενας πιστος ορθοδοξος που ξερει τον λογο που επιλεγει να μην εχει προγαμιαιες σχεσεις δεν παθαινει ουτε ψυχολογικα, ουτε καταθλιψεις, ουτε τιποτε.

 
At 02 June, 2008 09:24, Anonymous Anonymous said...

oh my god drapetis!! can't believe you just said that!

oi perissoteroi "pistoi" en pistoi akrivos logo ton psixologikon tous...

alla ATE!

 
At 02 June, 2008 10:55, Blogger Drapetis said...

Νομιζω ημουν πολυ ξεκαθαρος και συγκεκριμενος. Τωρα σιουρα ο καθενας εχει το δικο του παθος και τες δικες του αδυναμιες, γιαυτο αλλωστε η Εκκλησια επιτελει ψυχοθεραπευτικο εργο. Αν ομως θεωρεις τους πιστους πελλους με την εννοια που χρησιμοποιουμε στην καθημερινη μας ζωη, θα διαφωνησω πληρως.

 
At 03 June, 2008 08:06, Anonymous Anonymous said...

psixologika problems kai pelloi enen akrivos sinonima now are they? :)

just saying dude oti exoun kapoia provlimata iparksiaka kai epeidi en mporoun na doun pera apo tin miti tous (polloi oxi aftoi pou to epsaksan) pistevoun se ena theo patera pantrokratora (...whatever) kai oti an pan ekklisia kathe kiriaki kai nistevoun 100 meres ton xrono tote tha ta exoun kala mazi tou kai otan pethanoun tha tous parei apo to xeraki kai tha tous metaferei ston paradeiso pou kanenas den kserei pou einai kai pos moiazei alla oloi ekei theloun na pane because that's how things are...

well... :) i think spirituality is a bit further than that...

 
At 03 June, 2008 12:56, Blogger Drapetis said...

Εχεις πολλες εννοιες για την Εκκλησια συγχυσμενες φιλε μου. Αυτο υποθετω ειναι λογω της δευτερογενους πληροφορησης που εχεις για αυτα τα θεματα, οποτε σε προτρεπω να επιδιωξεις λιγη ενημερωση first hand, πριν αποφασισεις οριστικα τις αποψεις σου. Εαν βεβαιως εχεις first hand experience απο την Εκκλησιαστικη και μυστηριακη ζωη και δεν σε ικανοποιησε
(το spirituality που ειπες, που στα πλαισια της Ορθοδοξιας εχει διαφορετικο νοημα και δεν ειναι κατι abstract) τοτε εχεις εξασκησει την ελευθερια σου (το μεγαλυτερο δωρο που εχουμε απο τον Θεο,απαραβιαστο) και την αντικειμενικοτητα σου και δεν εχω να πω τιποτα περαιτερω.

 
At 03 June, 2008 14:20, Anonymous Anonymous said...

It seems I have oversimplified things mainly because I underestimated you and for that I apologise. So just to get things straight I know there's more to being religious than just going to church and fasting. However, it seems that many followers of Jesus (and not just Jesus but I use Christianity as an example here) tend to oversimplify things themselves and scratch only the surface of what being religious means without ever even knowing what it means to be spiritual. I do talk about spirituality in the practical rather than the abstract sense.

I truly believe though that any religion can and will give you the spirituality you seek for as an individual if you are ready to receive it (and that is essential).

Oh and by the way, I agree that premature sex does ruin your spiritual path but that has nothing to do with whether you are married or not. And by premature I mean before you are complete as a person and has nothing to do with age or marital status.

It seems that most Christians are more concerned with whether someone is having sex before they get married rather than trying to find their own spiritual path to God and moving forward as individuals.

I agree with you in more aspects than you probably realize but some people might get the wrong impression if they are convinced that by "believing" they are somehow superior to others...

 
At 03 June, 2008 17:13, Blogger Drapetis said...

Ανοιγεις πολυ ωραια θεματα, σηκωνουν μεγαλες συζητησεις αλλα δυστυχως δεν εχω τον χρονο αυτη τη στιγμη να ενσκηψω σε ολα. Θα σταθω μονο στο τελευταιο που λες, για το superiority. Η μεγαλυτερη αμαρτια συμφωνα με την Ορθοδοξια, ειναι η υπερηφανεια. Απο αυτην πηγαζουν οι υπολοιπες αμαρτιες. Το 'γιατι' ειναι μια ολοκληρη θεολογικη διατριβη. Ο λογος που το σημειωνω ειναι γιατι ο πραγματικος πιστος δεν πιστευει οτι ειναι superior. Αντιθετα, θεωρει τον εαυτο του τον πιο αχρηστο αμαρτωλο. Αυτο σιγουρα δεν γινεται αμεσως, ο καθενας θελει τον δικο του χρονο να φτασει στην ταπεινωση. Η Ορθοδοξη εκκλησια μας δινει τα εφοδια να φτασουμε εκει, χρειαζεται η καλη μας προαιρεση ομως και κυριως η εμπειρια της Ορθοδοξιας. Μπορει να θεωρητηκολογουμε για μερες, αλλα η εμπειρια αγγιζει απευθειας την καρδια μας. Πληθωρα μελετων για το πως η Ορθοδοξια βλεπει ολα αυτα τα θεματα θα βρεις στο
www.oodegr.com, λυπαμαι πραγματικα που δεν μπορω να αφιερωσω περισσοτερο χρονο σ'αυτη τη συζητηση, ισως σε καμια βδομαδα που θα εχω παραπανω χρονο να επανελθω. Καλη ερευνα!

 
At 04 June, 2008 07:54, Anonymous Anonymous said...

tha to psakso... epeidi theoro ton eafto mou open se nees empeiries... kai pragmati... o pistos simera exei ftasei sto simeio na einai "farisaios", afto pou o idios o iisous aperripse kai ipedeikse tin tapeinofrosini os ton sosto dromo... distixos omos posoi pistoi simera anti na einai tapeinoi ftanoun sto simeio na einai ipokrites (opos akrivos oi farisaioi all those years ago)... distixos meta apo 2000 xronia polloi exoun ksexasei ta teachings enos apo tous pio spiritual anthropous pou exoun erthei stin gi (den thelo na mpo tora sto debate tou dual nature tou xristou... den exei simasia, simasia exei oti didakse mono alitheies).
Well I'll look into it and maybe I'll see you in a week :)

 
At 08 August, 2008 23:24, Anonymous Anonymous said...

Mα ήντα μαλακίες εν που λαλούν τούτοι οι πολιτικοί μας,έναν κράτος ιμίshι μου τζιε μιαν ιθαγένεια,καλάν ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΜΕΝ??

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.