Monday, July 14, 2008

Πάμ' Παραλία?

Αποφασίζουμε να πάμε για μπάνιο στον Κόννο (Connos beach). Διότι από τον καιρό που έχουμε να πάμε κοντεύουμε να ξεχάσουμε τη φάτσα της, και διότι βαρεθήκαμε την παραλία που πάμε συνήθως.

(για όσους δεν γνωρίζουν, να εξηγήσω ότι η παραλία Κόννος είναι μια μικρή παραλία με χρυσή άμμο και γαλάζια νερά. Στο peak της μέρας μαζεύει τόσο κόσμο που δεν βλέπεις άμμο να πατήσεις και το γαλάζιο νερό έχει γεύση Bizz Buin – προστασία 15. Από τις πολύ λίγες παραλίες στην Κύπρο που πάνω από την παραλία βλέπεις πεύκα (αληθινά).

Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του Κόννου αλλά αποφεύγουμε την εν λόγω παραλία διότι είναι σχεδόν αδύνατον να βρεις ομπρέλα πρώτο τραπέζι πίστα και όταν έχεις παιδάκια που παίζουν στην άμμο πρέπει να μπορείς να τα βλέπεις. Συνέχεια.

Αψηφούμε όμως τον κίνδυνο και αποφασίζουμε να πάμε.

Για να υπερπηδήσουμε το πρόβλημα της ομπρέλας, στέλλουμε στην παραλία τους άντρες από τις 9.00 το πρωί παρακαλώ (το πλεονέκτημα του να έχεις παιδιά που σε ξυπνούν η ώρα 6.30 έτοιμα για θάλασσα) για να κρατήσουν ομπρέλες. Απαντούμε στις διαμαρτυρίες τους δίνοντας τους ένα τάβλι και μια παγωνιέρα ολυμπιακών διαστάσεων για να έχουν κάτι να κάνουν μέχρι να κατεβούμε με τα τεκνά.

Οι άντρες μας στέλνουν μήνυμα στο κινητό ότι η αποστολή εξετελέσθη, βρέθηκαν και στήθηκαν ομπρέλες σε περίοπτη θέση, ήταν για την ακρίβεια οι πρώτοι πελάτες της ημέρας, στην παραλία βρήκαν να κοιμούνται ακόμα τα τελευταία κομμάτια του beach party της προηγούμενης νύχτας complete με το stereo τους.

Μετά μας ενοχλούν που είναι το ένα και που είναι το άλλο, επομένως κατεβαίνουμε με τα τεκνά.

Σύνολο ενηλίκων: 8 (4 άντρες, 4 γυναίκες, early thirties, όπως το sex and the city –λέμε τώρα-)
Σύνολο τεκνών: 5 (ηλικίες 1-5 ετών, ο ΧΑΜΟΣ)

Είμαστε όμως ευαίσθητοι γονείς. Σε αντίθεση με τη γενιά των γονιών μας που κάθονταν κάτω από την ομπρέλα και κάθε τόσο φώναζαν «Κωστάκηηηη πρόσεχε» και «Μαρίααααα έλα να φας το σάντουιτς σου», εμείς κάνουμε όσο λιγότερο θόρυβο μπορούμε. Διότι σεβόμαστε τα εικοσάχρονα με hangover δίπλα μας. Κάποτε ήμασταν στη θέση τους.

Μετά το άδειασμα της παγωνιέρας και το τουρνουά τάβλι οι άντρες standard άρχισαν να βαριούνται. Αποφασίζουν να μας αποδείξουν πόσο macho είναι (δεν χρειάζεται αγάπη μου, σε παντρεύτηκα… α οκ, προσπαθείς να εντυπωσιάσεις την κουκλάρα, μπαρδόν). Δεν μπορείς να παίξεις τον macho άντρα με το ποδηλατάκι της θάλασσας (ειδικά αυτό με τη τσουλήθρα μπροστά) γι’ αυτό ενοικιάζουν speedboat και για μία ώρα μας αφήνουν ήσυχες με τα τεκνά που είναι πολύ μικρά για να παίξουν το παιγνίδι «φιλμάκι της Eurovision».

Αποφασίζουμε να πάμε να πιούμε κάτι στο μπαράκι πάνω από την παραλία.

4 γυναίκες και 4 τεκνά (το ένα το στείλαμε με τους άντρες), μια και δυο πάμε στο μπαράκι, το οποίο να παρατηρήσω έγινε μια χαρά μπαράκι, με τα παγκάκια του, τη σκιά του, τη μουσικούλα του, ότι θέλεις βρίσκεις. Επειδή είμαστε πλέον σε μια ηλικία που μπορούμε να θυμηθούμε πως ήταν η συγκεκριμένη παραλία πριν 20 χρόνια, εκτιμούμε ιδιαίτερα αυτό το νέο arrangement και ταυτόχρονα κάνουμε scan το χώρο.

Η συντριπτική πλειοψηφία των θαμώνων ήταν φοιτητές με neon sign ότι ήταν φοιτητές:

Νεαροί άντρες (λεπτοί και σχετικά γυμνασμένοι) με φλιπ φλοπς (alternative φοιτητές), και πολύ τρίχωμα (φοιτητές που μόλις τέλειωσαν τον πρώτο χρόνο σπουδών). Ράστα μαλλιά, μακριά μαλλιά, γένια για μοναστήρι, σκουλαρίκια σε κάθε available τρύπα, τα συνηθισμένα. Κορίτσια με φουστανάκια παραλίας (22 χρονών maximum), περίπλοκα ψάθινα καπέλα σε στυλ «χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου» (φαίνεται ότι έχουν ώρα να ασχολούνται με τον εαυτό τους). Άλλα κορίτσια με τατουάζ σε βυζί, πλάτη και χέρια (χώρισα με τον γκόμενο και είπα να το γιορτάσω), πολύ ασορτί να παίζει και βαμμένα νύχια ποδιών.

Και εμείς.

«Θα νομίσουν ότι χαθήκαμε και βρεθήκαμε εδώ κατά λάθος», λέει η Μ. και κρύβεται πίσω από τα γυαλιά της.
«Μα να μην έχουμε ούτε ένα τατουάζ?», λέω εγώ και καθίζω την κουκλάρα στα πόδια μου.
«Εγώ έχω τατουάζ!», λέει περιχαρής η Σ. και μας δείχνει ένα ξεθωριασμένο λουλούδι στο ύψος του αφαλού, που μετά από 2 εγκυμοσύνες έχει ξεχειλώσει ελαφρώς και γέρνει προς τα αριστερά. «Το έκανα στον πρώτο χρόνο των σπουδών, δεν θυμάστε?»
«Ναι, το 1993, όταν όλοι αυτοί ήταν ακόμα δημοτικό. Μπράβο, είσαι μια πρωτοπόρα.»

Τα τεκνά ότι δουν θέλουν να φάνε (chips και πατάτες και παγωτό και αναψυκτικά και σοκολάτες), εμείς παραγγέλλουμε δροσιστικές μπύρες και μάλλον είμαστε περίεργο θέαμα (ή θέαμα να καλέσεις το Γραφείο Ευημερίας, δεν ξέρω), 8 άτομα σπιλακωμένα σε ένα παγκάκι να χασκογελούν. Στη μία ώρα καταφθάνουν και οι 4 μαντράχαλοι άντρες μας με το πέμπτο τεκνό, και αρχίζουν ιδιοτροπίες του στυλ, τι να φάμε, τι να πιούμε, τι να κάνουμε κτλ και τα μαζεύουμε σιγά-σιγά και φεύγουμε.

Λέμε να ξαναπάμε.

16 Comments:

At 14 July, 2008 11:17, Anonymous Anonymous said...

Να ξαναπάτε, να ξαναπάτε! Ωραία η περιγραφή! Καλή σου μέρα :)

 
At 14 July, 2008 13:30, Anonymous Anonymous said...

prin dio vdomades ston konno eixe toso poli kosmo pou otan irte ena zeugari dipla mas eixan klepsei krevataki apo alli parea pou eleipe ekini tin ora. otan irthe pisw i parea kai rotisw apo pou piran to krevataki autoi eipan tous to edose o anthropos!!!

 
At 14 July, 2008 14:08, Blogger Joshoua said...

Σπουδαίο :-)

 
At 14 July, 2008 14:24, Blogger the Idiot Mouflon said...

Σας λείπει ένα παιχνίδι Trivia να φανεί κι' άλλο η ηλικία.

(Trivia στην παραλία, απαναγίαμουπαναγίαμου λαλώ σου εσφύξαν οι πυράαααεεες!!!)

 
At 14 July, 2008 16:21, Anonymous Anonymous said...

!!!! nomizw imoun dipla sas! an forouses aspro magio , gotcha :p
if not .. not..

 
At 14 July, 2008 17:36, Blogger Nobody said...

Αχ τί ωραία!!

 
At 15 July, 2008 03:54, Anonymous Anonymous said...

drakounitsa mou!!
i love Konnos!!!
pan ta pio wraia mwra!!!
elpizw na apolamvaneis to kalokairaki sou me ti trellopareitsa sou!! (kai ta tekna)

xxx

 
At 16 July, 2008 10:18, Blogger Stefania said...

χαχα ποσο μου θυμιζει εμας καθε Κυριακη με τις εξορμησεις μας στην Αγια Ναπα, και Πρωταρα...κακα τα ψεματα ειναι η πιο ωραιες παραλιες...καλυτερα να μην παω θαλασσα αν ειναι να μεινω στη Λαρνακα....Εσυ ενα το εχεις το παιδι και ειναι μικρο ακομα...εγω εχω 2 κορες και μεχρι να πλυνω και να μαζεψω ολα τα παιχνιδια που πηραμε μαζι μας...ασε, μεγαλη ιστορια!!!!

 
At 16 July, 2008 18:19, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Dragon Woman,

Οι παραλιμνο-αγιαναπιτίκες (κοσμικές) παραλίες (με τα ελληνικότατα ονόματα όπως) Connos Beach, Fig Tree Bay (στον Πρωταρά) και Nissi Beach, είναι όντως πολυσύχναστες (too crowded που λαλούν τζιαι οι Λευκωσιάτες, που μαζευινται εκεί κατά μυριάδες τα σαββατοκύριακα).

Κι εγώ θυμάμαι τον Κώννο πριν καμιά 25ρια περίπου χρόνια, όπου μάλιστα μπορούσες να κανείς άφοβα και ... streaking!

Ωραία παραλία στην περιοχή (με αρκετή αλλά ελεγχόμενη κίνηση) είναι ο “Μακρόνησος” (καμία σχέση με την ελληνική Μακρόνησο). Συνήθως κατακλύζεται από τόπακες (χώρκατους Κοτσιηνοχωρκάτες), αλλά βλέπεις και Λευκωσιάτες (τα Σαββατοκύριακα, αν και εγώ τις Κυριακές αποφεύγω τη θάλασσα και τις παραλίες – λετε να ‘μαι αγοραφοβικός), αλλά και αρκετοί τουρίστες (υπάρχουν 2-3 ξενοδοχεία γύρωθε).

Αν πας εκεί (στον “Μακρόνησο”) νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα θα πετύχεις σχεδόν πατά τα ίδια άτομα (είτε σε παρέες είτε μεμονωμένα).

Anef_Oriwn
Τετάρτη 16/7/2008 – 6:18 μ.μ.

 
At 17 July, 2008 08:41, Blogger drakouna said...

Ναι συμφωνώ, καλή παραλία, ειδικά αν δεν θέλεις να πάεις μέχρι τον Πρωταρά.

Κόννο δεν πήγαμε διότι δεν ξέρουμε που αλλού να πάμε, αλλά διότι πεθυμήσαμε την παραλία.

 
At 17 July, 2008 09:16, Blogger Effie said...

Αααααχ, Κόννος...
Πολύ με πλήγωσες καλή μου, είχαμε περάσει υπέροχα εκεί πριν 1 μήνα περίπου, που κάναμε το τουρ της Κύπρου. Και μη μου υποτιμάς τα ποδηλατάκια με τσουλήθρα, μπορεί να μην είναι μάτσο, αλλά έχει τρελό χαβαλέ να γίνεσαι ξανά 5ρονο!

Επίσης έχει κι αυτά τα γαμάτα κίτρινα κρεβατάκια που επιπλέουν (και που, αν δεν έχεις καλή ισορροπία, μπορεί να καταλήξεις με τα πόδια στο κεφάλι), φοβερή πατέντα!

Και μία απορία: υπάρχει κάποιος λόγος που οι κύπριοι πιτσιρικάδες (15-20) ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μαζέψουν τα σκουπιδάκια τους από την παραλία, ακόμη κι αν ο κάδος βρίσκεται μισό βήμα από την πετσέτα τους; Το τσέκαρα σε πολλές διαφορετικές παραλίες: οι πιτσιρικοπαρέες άφηναν πάντα πίσω τους ένα βουνό σκουπίδια!!! Δεν έπαιζε στην Κύπρο το κλασικό σποτάκι με το γλάρο (όχι σκουπίδια, όχι πλαστικά κλπ);

 
At 18 July, 2008 00:48, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Κορασίδες Dragon Woman & Effie,

Επειδή εγώ (πέραν πολλών άλλων κουσουριών, αϊπιών και ελαττωμάτων) δεν πολυ-καταλαβαίνω και την νέα νεοελληνική (δεν την πιάνω αυτή τη γλώσσα) μπορείτε να ΜΕ πείτε τι σημαίνουν ή τι είναι:
1. Το macho, μάτσο ή ματσιό;
2. Τα “γαμάτα κίτρινα κρεβατάκια”; Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί στο “γαμάτα”!

@ Dragon Woman,

Στο κείμενο σου πρόσεξα ότι κάπου 6-7 φορές ανάφερες τις λέξεις “τεκνό”, “τεκνά”, “τεκνών” (με τον τόνο δηλαδις στη λήγουσα). Μήπως ήθελες να πεις “τέκνο, “τέκνα”, “τέκνων”, με τον τόνο στη προπαραλήγουσα και το λάθος προέκυψε λόγω του ότι χρησιμοποιούσες βιαστικά τον corrector του Word;

Anef_Oriwn
Παρασκευή 18/7/2008 – 00:48 π.μ.

 
At 18 July, 2008 22:46, Anonymous Anonymous said...

ma inta ksenerotos monoxnotos re pou eisai re pappou anev! oi den eide to kill bill oi den katalavei pou logopaignia kai ti simenei tekno stin argo...ate pienne pie to xamomilouin sou!

 
At 19 July, 2008 20:33, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Anonymous,

Τζιύλα το αμαξούιν σου παρακάτω τζιαι ξέρουμεν σε!!!Επήραμεν σε πρέφαν!

Anef_Oriwn
Σάββατο 19/7/2008 - 20:33

 
At 21 July, 2008 14:02, Blogger Effie said...

macho=μάτσο=ο άντρας ο σκληρός ο αλανιάρης
γαμάτα κίτρινα κρεβατάκια=ωραιότατες κίτρινες ξαπλώστρες (την έμφαση βάλτε την όπου σας φωτίσει)
εντάξει τώρα;

 
At 21 July, 2008 15:11, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Effie,

O.K. τώρα! Φέκιου!!!
Ας μην γίνω βαρετός και να ψάχνω και για ετυμολογίες ...

Anef_Oriwn
Δευτέρα 21/7/2008 - 3:10 μ.μ.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.