Tuesday, July 29, 2008

Η μεγαλύτερη απάτη

Η μητρότητα είναι η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών. Τυλίγεται με ωραίο περιτύλιγμα υποψιάζομαι μόνο και μόνο για να διαιωνιστεί το είδος. Αντί να σου λένε τι ωραίο που είναι το συναίσθημα της μητρότητας θα έπρεπε να σε προετοιμάζουν για τις πρακτικές δυσκολίες:

- Ότι την ευθύνη του μωρού θα έχεις ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εσύ, μια ευθύνη βαριά και ασήκωτη και μη μεταβιβάσιμη. Μια ευθύνη που ξεκινά από τα χαράματα και τελειώνει αργά το βράδυ και κάποτε και με επεισόδια μέσα στο βράδυ. Θα υπάρχουν βέβαια καλοθελητές για να σε βοηθήσουν, αλλά μόνο έκτακτοι και για μικρά διαστήματα.

- Ο άντρας σου είναι βέβαια στο πλάι σου, αλλά την ευθύνη την έχεις ΕΣΥ. Ακόμα και τον πιο βοηθητικό άντρα του κόσμου να έχεις, θέλει το pampering του και την αναγνώριση του. Οποιαδήποτε δουλειά κάνει μέσα στο σπίτι θα πάρει μυθικές διαστάσεις, θα απαιτεί το μετάλλιο του. Ακόμα και αν κάνει τα ίδια πράγματα που κάνεις εσύ, εκείνος λαμβάνει αναγνώριση και συμπάθεια από όλους, είναι ένας μικρός ήρωας, εσύ είσαι μια μάνα.

- Όσα πτυχία και αν απέκτησες, όση πείρα και αν διαθέτεις, όσο σημαντική δουλειά και αν έκανες πριν γεννήσεις, τώρα είσαι μια μάνα και προφανώς σταματάς να είσαι σοβαρό άτομο. Είσαι το ίδιο με όλες τις άλλες γυναίκες του κόσμου. Είσαι το ίδιο με τις αμόρφωτες, τις κουνέλες, τις γυναίκες που δεν είχαν άλλη φιλοδοξία στη ζωή τους από το να παντρευτούν και να κάνουν μωρά, τις γυναίκες που δεν ταξίδεψαν πουθενά και δεν διάβασαν κανένα βιβλίο. Τις γυναίκες που σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν φίλες σου αλλά σε βλέπουν στο πάρκο και θεωρούν ότι επειδή έχετε μωρά, είσαστε το ίδιο και έχετε τις ίδιες ανάγκες.

- Δεν σταματάς να έχεις ενδιαφέροντα. Δεν σταματάς να θέλεις να κάνεις πράγματα για σένα. Δεν σταματάς να είσαι το άτομο που ήσουν πριν. Κανένας όμως δεν σε παίρνει στα σοβαρά, διότι τώρα είσαι μια μάνα. Αυτό ισχύει στη δουλειά, στο σπίτι και παντού.

- Κανένας δεν σε προετοιμάζει για αυτό το σοκ. Που για 15 χρόνια εκπαιδευόσουν να είσαι ίση μεταξύ ίσων, να χτίσεις μια υπόληψη, να μάθεις 5 πράγματα, να μορφωθείς, να γνωρίσεις τον εαυτό σου να αποφασίσεις τι θέλεις και τώρα, πάνω που είχες σχεδόν καταφέρει όλα τα πιο πάνω αλλάζεις κατεύθυνση και φτου ξανά από την αρχή.

- Οι μητέρες μας ήταν περίπου η πρώτη γενιά γυναικών που ανακάλυψαν το πρόβλημα. Μια ύπαρξη Μαίρης Παναγιωταρά, εργαζόμενης μητέρας και καλής νοικοκυράς, να ξέρουν ότι μπορούν να είναι έξυπνες και ικανές αλλά από την άλλη να έχουν και την ευθύνη των παιδιών. Οι γιαγιάδες μας δεν μπήκαν σε αυτό το τριπ. Η πλειοψηφία έμενε στο σπίτι και κανόνισε να μην της μπαίνουν ιδέες. Η γνώση φέρνει την κατάθλιψη.

Ίσως η μητρότητα να είναι τελικά η υπέρτατη ειρωνεία. Αν αποφασίσεις ποτέ να κάνεις παιδιά, καλύτερα να είσαι όσο πιο αδαής γίνεται. Κάνει τη ζωή σου ευκολότερη.

Χρειάζομαι διακοπές. Ελπίζω να μην λυθεί το κυπριακό μέχρι να επιστρέψω.

48 Comments:

At 29 July, 2008 10:07, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα μπράβο, you couldn't describe it any better, it is as if you read my mind!

Το χειρότερο άπό όλα είναι όταν μεγαλώσουν τα βλαστάρια σου και επειδή πήγαν δύο χρόνια πανεπιστήμιο (ακόμα καν να τελειώσουν) σε θεωρούν απλά μια μάμμα, άσχετα αν εσύ ήδη έχεις διπλώματα και εξασκείς και μια επιστημη εδώ και τόσα χρόνια, η οποία τους έδωσε την οικονομική βοήθεια για να γίνουν ότι θα γίνουν.

Γι αυτά θα είσαι πάντα η μάμμα και όχι μια επιστήμων ή καν γυναίκα.

Πάρε το απόφαση ότι μια τηγανιά κεφτέδες τους ενδιαφέρει πιό πολύ από τη γνώμη σου για τη λύση του Κυπριακού (ιδικα αν έχεις αγόρια)ή για το υδατικό πρόβλημα (αυτοί νομίζουν ότι το υδατικό για σένα είναι ζήτημα πληντηρίων και πόσες πλήσεις θα κάνεις το βράδυ του νερού) και μην σκοτίζεσαι.

Η γιαγιά μου έλεγε η μάνα είναι μάννα!

 
At 29 July, 2008 10:17, Anonymous Anonymous said...

ego elpizo na men lithei to kipriako... POTTE

stupid politicians :/

 
At 29 July, 2008 10:24, Anonymous Anonymous said...

Αμάν! τζιαμέ που άρχισα να σκεφτομαι..ρε τελικά ίσως αν κάμω κοπελλούιν να μέν είναι το τέλος του κόσμου μου όπως τον ξέρω, ίσως να μεν χάσω την ταυτότητα μου, ίσως εγω να είμαι διαφορετική, μποέμισσα, κουλ μάνα..και τότε διαβάζω το ποστ σου..
Πάω να ανανεώσω το πακετούι των durex

 
At 29 July, 2008 10:31, Blogger Nobody said...

Γίνε μάνα αντάρτισσα!! Από αυτές που οργανώνουν εξεγέρσεις και πετάνε μολότοφ. Η κουκλάρα θα είναι το ακλόνητο άλοθί σου.

 
At 29 July, 2008 10:31, Blogger Diasporos said...

Δρακούνα είπες τα σωστά για την εμπειρία της μάνας Κυπραιας. Έχω δίδυμα, τζιαι ννιώθω τον πόνο σας. Φταίει ότι τους άντρες στην Κύπρον έσιετε τους λλίον στα μαλακά, εν πολλά spoiled που τες μανάες τους, εν γιαυτόν που η ευθύνη ππέφτει στη γεναίκαν, τζιαι έν απαιτά καμμιά σας αναγνώρισην τζιαι παράσημα (που δικαιούστε!)

Στο τέλος τραβάτε ούλλα τα βάρη του σπιθκιού (χωρίς εσάς, το Χάος), έσιετε καριέρες σαν επιστήμονες, βουράτε όπως τες πελλές να μεγαλώσετε παιδιά με τρείς αρχές, τζιαι κανένας στην κοινωνίαν δε σας διά respect που εν ανάλογον της προσπάθειας.

Η γυναίκα μου εν αμερικάνα, οπότε έγινα Κυπραίος version 2.0, τζιαι μοιραζούμαστεν τα πάντα τζιαι δέ ννιώθει ούλλην την πίεσην που περιγράφεις. Να καταλάβεις, τωρά που ήρταμεν διακοπές στο νησί, οι Θείοι μου περιπαίζουν με άμαν δούν πόσον βουρώ τα μωρά τζιαι τη γυναίκα μμου, σαν να τζιαιν αδρωπιά να την αφήννεις να μάσιεται όπως την πελλήν τζιαι συ να πίννεις μπύρες.

Θέλει εξέλιξην στη Κύπρον, αλλού κάτι γίνεται τουλάχιστον.

 
At 29 July, 2008 10:57, Blogger rose said...

Διασπορε μεινε Αμερικη μάνα μου γιατι εδώ έχουμε δρόμο ακόμα!

τα χειροτερα είναι όσα δεν σου λένε και όσα δεν ακους...


Δρακουνα
το ανοσιοποιητικό συστημα των γυναικων μειωνεται κατα 95% στη διαρκεια της εγκυμοσύνης για να μπορέσει να μεταφέρει και να αναθρεψει ένα άλλο άτομο διαφορετικά θα το αποβάλλαμε γιατι το σωμα μας θα θεωρουσε ως ξενο.

αν έχουμε και αρσενικό έμβρυο τότε το ανοσοποιητικό μας μπρεί να μειωθεί μέχρι και 98%...

νομίζεις ότι αργότερα τα ποσοστά αλλάζουν;

αλλά εκείνα τα 2-5% και αν ειμαστε τυχερες ίσως 10-15% είναι ΟΛΟΔΙΚΑ μας να τα διαχειριστουμε ως 100%

απορία: γιατι να μη λυθει μεχρι να επιστρεψεις, δεν θελεις να χασεις το action ή δεν θελεις γενικώς;

 
At 29 July, 2008 12:28, Blogger drakouna said...

Να μην χάσω το action φυσικά.

 
At 29 July, 2008 12:44, Anonymous Anonymous said...

Νομίζω ότι λίγο πολύ αυτά τα σκέφτονται όλες οι νέες μαμάδες της εποχής μας... απλά δε θέλουν (οι περισσότερες) να τα παραδεχτούν... γι'αυτό και ποζάρουν πανευτυχείς με τα μωρά τους, τονίζοντας σε όσες δεν μπήκαν ακόμη στο club ότι δεν ξέρουν τι χάνουν (με την κρυφή ελπίδα ότι θα την πατήσουν και οι άλλες σύντομα!) :)

 
At 29 July, 2008 12:53, Anonymous Anonymous said...

"Είσαι το ίδιο με όλες τις άλλες γυναίκες του κόσμου. Είσαι το ίδιο με τις αμόρφωτες, τις κουνέλες, τις γυναίκες που δεν είχαν άλλη φιλοδοξία στη ζωή τους από το να παντρευτούν και να κάνουν μωρά, τις γυναίκες που δεν ταξίδεψαν πουθενά και δεν διάβασαν κανένα βιβλίο. Τις γυναίκες που σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν φίλες σου αλλά σε βλέπουν στο πάρκο και θεωρούν ότι επειδή έχετε μωρά, είσαστε το ίδιο και έχετε τις ίδιες ανάγκες."

Τούτο το κομμάτι ήταν απαράδεκτο.
Φαίνεται ότι τα τόσα βιβλία που εθκιέβασες εν σου εμάθαν να σέβεσαι τους υπόλοιπους "αμόρφωτους κούνελλους που εν έχουν φιλοδοξία στη ζωή τους".

Στην τελική, αν δεν το αντέχεις, ας πρόσεχες. Εν θα χαλούσε τζιαι η επιδερμίδα.

 
At 29 July, 2008 13:08, Anonymous Anonymous said...

Χρειάζομαι διακοπές. Ελπίζω να μην λυθεί το κυπριακό μέχρι να επιστρέψω.

ena shieri ksilo pou xreiazesai nomizw...

 
At 29 July, 2008 13:22, Anonymous Anonymous said...

prosopika viwsa ola auta p perigrafeis sto post sou se olo tous to megalio. paratisa mia dulia p itan oneiro zwis gia na meinw spiti me ta mwra. kai ksafnika siniditopoiisa oti o sizigos p mexri na gennisw itan olo katanoisi meta egine o mastros tou kanape kai egw i geneka p tou fernei tes pantofles. en nomizw touto na einai to oneiro tis kathe ginekas oso amorfoti kai na einai. geniko simperasma: otan akoueis oti exei polla mila krata mikro kalathi

 
At 29 July, 2008 15:16, Anonymous Anonymous said...

Iparxoun kai oi ektroseis gia oses den theloun na mpoun s'afton ton kopo . Se orismenes periptoseis einai kalitero kai gia ta mora. Poses psixes den ekane distixismenes to mitriko eknsikto pou tis katadikase na gennithoun s'afto ton kolokosmo. Epipleon, ta mora glitonoun apo oles aftes tis iparksiakes kriseis tis mammas tous. Kai tha akououn sinexws ta all time classic " egw pou ekana toses thisies gia sena.." "eparamelisa ton eafto mou" ktl ktl Eftixws pou tora iparxoun kai ta internet kai oi mamades ektononontai.
(voura! to moro peirazei tin priza!)

 
At 29 July, 2008 16:14, Anonymous Anonymous said...

http://en.wikipedia.org/wiki/Shoot_the_Women_First

 
At 29 July, 2008 17:57, Blogger dokisisofi said...

Αγρινέ!Μας παραπέμπεις σε μισογυνιστικά κείμενα! Γιατί δε με εκπλήσσει?!

 
At 29 July, 2008 18:29, Blogger rose said...

Δρακουνα
κανασκέψου το πριν μιλήσεις "από καρδιάς" καιροφυλακτούν εκεί έξω να σε ..πιάσουν :-)

το action ξεκινα από Σεπτέμβρη

"ραντεβου το Σεπτεμβρη" δηλαδή η πιο πολυδιαφημισμενη μη-ταινια
:-)

 
At 29 July, 2008 22:13, Blogger stalamatia said...

Να είσαι σίγουρη Δρακούνα μου ότι όλες οι γυναίκες οποιασδήποτε γενιάς και να υπήρξαν, να είσαι σίγουρη ότι καμιά δεν θα ήθελε να είναι δέσμια ενός συζύγου και των παιδιών.Δυστυχώς οι άνδρες της Κύπρου αλλά και της Ελλάδας είναι πολύ πίσω σε αυτό το θέμα παρόλο που τα τελευταία χρόνια κάτι πάει να γίνει.Είναι άδικο να γράφεις ότι σε πλησιάζουν στο πάρκο άλλες μαμάδες ακόμα και αμόρφωτες για να σου μιλήσουν,μα στο πάρκο πας γιατί είσαι μαμά αλλιώς δεν θα πήγαινες, το ίδιο και αυτές, θες δεν θες έχετε κάτι κοινό τα παιδιά.Δεν νομίζω να ξέρουν αν είσαι μορφωμένη ή αμόρφωτη!!,εκτός και έβαλες ταμπέλα!!!.Καλές διακοπές.

 
At 29 July, 2008 22:45, Anonymous Anonymous said...

Εχω μια άλλη ιστορία: καλή γεμάτη ζωη και για τους 2, γάμος στα 37, 2 κοπελλούθκια νωρίς μετά τα 40, και αρχή μιας άλλης ζωής. Νέες επιλογές, νέες προτεραιότητες, νέες ανάγκες, η καθόλα επαρκής και καλή μου σύζυγος κάνει τα πλείστα από τα απαραίτητα όσο έχει φως, εγω αναλαμβάνω όλα τα επιπλέον, έχω την αποκλειστική ευθύνη της νυκτερινής φασης, η οποία προσφάτως εκφράζεται με σουλατσάρισμα του 4χρονου, και διάφορες ιδιοτροπίες της πεισματάρας 3χρονης. Με όλη την ειλικρίνεια νοιώθω πως ως πατέρας έχω εγκαταλείψει πολύ περισσότερα πράγματα της προηγούμενης μου ζωης παρά η μανούλα - και δε με χαλά ποσώς! Επιπροσθέτως, καταμετρώ πως οι περισσότερες από τις λεγόμενς ποιοτικές ώρες μου ανήκουν, μου αναλογούν και δε μου προκαλούν κανενα άγχος ή πίεση. Εστω και αν για να το πετύχω αυτό πηγαίνω στο γραφείο από τις 6 το πρωί για να ειμαι το απόγευμα έγκαιρα επί των επάλξεων.
Α, και αν δεν ήταν σαφές: δε νοιώθω καθόλου άσκημα για αυτό που κάνω, και σίγουρα δε νοιώθω να έπεσα θύμα κάποιας απάτης! Και κάτι άλλο: πιο έκπληκτος απ'όλους είμαι εγώ!
Τέλος: δεν είμαι κάν ξένος. Στροβολιώτης είμαι, και η σύζυγος από κάπου εδώ κοντά.

 
At 29 July, 2008 22:53, Blogger dokisisofi said...

Sto Strovolo iparxoun pyles ap'opou ekserxontai oi ipoghinoi kai kataskopevoun tous ekswghinous. I teliki maxi tha ksekinisei me anemostrovolo oplo.
(oplo twn mistikes texnologiwn Aglantzias.)

 
At 30 July, 2008 09:55, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα μου,

Ψες σαν ήμουν προυμουττισμένη μεσ την βούρνα τζιαι επλήννησκα πιάτα, ήρτεν ο κανακάρης μου (φοιτητής 25 χρονών) που την πισίνα, έσυρεν τον ττόρον πασ΄την καρέκλα της κουζίνας τζαι αρπάσσει με που την μέσην σηκώνει με ψηλά, (είμαι μόνο 52 κιλά και αυτός 87)διά μου ένα φιλί τζιαι λαλεί μου:

"Κόρη μάμμα είσαι η πιο τσιάκκισα του κόσμου τζιαι αγαπώ σε πολλά"

Εγεμώσαν τα μμάθκια μου τζιαι ετρέχαν σαν τη βρύση του χωρκού μου στα κατεχώμενα.

Ολές οι θυσίες Χαλάλι της μητρότητας!

 
At 30 July, 2008 18:11, Blogger Σταρχεία μου said...

Η μητρότητα εν δύναμη. Πιο μεγάλη στον κόσμο εν έσιει. Απλά εμάς οι μανάες μας περνούν μας τουλάχιστον καμιάν δεκαρκάν ψυχαναγκασμούς. Όι με την καθαριότητα, όι με τη νοικοτζοιροσύνην, όι με τα νταντέματα των κοπελουθκιών. Προτείνω "Η καταγωγή της οικογενένειας, της ιδιοκτησίας και του κράτους" και θα αλλάξεις γνώμη για πολλά θέματα. Το πιο χρήσιμο βιβλίο που εθκιάβασα ποτέ.

 
At 30 July, 2008 19:46, Anonymous Anonymous said...

Νομίζω η ζωή εν απάτη γενικώς...

 
At 30 July, 2008 22:41, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Δρακούνα σε καταλάβω 100% τζαι μεν νομίζεις ότι στην Ευρώπην όπου υποτίθεται μοιραζούμαστιν το σκόρσον εν πολλά καλλύττερα. Μιας συναδέλφου, ενώ έκαμνεν το δοχτοράτον της, έτυχεν της μωρόν δύσκολον. Της έγινεν η ζωή ποδήλατον, ή μάλλον Windows με multi-task. Όταν εζήτησεν λλίον σκόντο στον χρόνο παράδωσης αρνηθήκαν της τον για να είναι δίκαιοι μεταξύ ανδρών τζαι γυναικών.

Εάν η κόρη σου ζήσει την πρόοδον που εγίνην στην ευρώπην το 60-80, η αγγόνισσα σου ίσως ζήσει όπως εσύ ονειρεύτης που είσουν δεκαπεντάρα. Ίσως λέω, διότι ο άδρωπος (αρσενικού γένους) δεν ιξαπολά έτσι εύκολα την εξουσίαν τζαι τα προνόμια που αυτή επιφέρει. Το προνόμιον του τσαμπουκκά είναι το πιο σημαντικό φαίνεται διότι εμετατράπην σε ιερόν σε σημείον που συμβολίζει τον ανδρισμόν.

Χάτε όμως εμείς υπερασπιζούμαστιν προνόμια να θεωρούμεν ότι είναι πουττέματα να ασχολήσαι με κοπελλούθκια. Οι μανάδες σας τζαι όσες μιτσιές έχουν τον νουν των μανάδων τους τι συμφέρον έχουν να θεοποιούν την μητρότηταν; That is the question!

 
At 30 July, 2008 23:51, Anonymous Anonymous said...

...Ωραίο το κειμενάκι σου drakouna μου. Πέφτεις μέσα σε πολλά από αυτά που λες, όμως θα διαφωνήσω στο επίμαχο κομμάτι με τις "αμόρφωτες, κουνέλες"...Αλλά είμαι σίγουρη πως κάτι θα σου συνέβη, μάλλον ήσουν πολύ φουνταριασμένη και τα γραψες έτσι.
Πραγματικά κανείς δε σε προετοιμάζει για τη μητρότητα γιατί πολύ απλά είναι θέμα προσωπικό της καθεμιανής.
Η μια θα έχει να σου πει όμορφα πράγματα, η άλλη στραβά και πάει λέγοντας...
Σίγουρα η ζωή σου αλλάζει 100%.
Στο αν μπορείς ή όχι να συνεχίσεις να είσαι αυτή που ήσουν, είναι κάτι που μάλλον θα το βρεις με τον σύντροφό σου και όχι με το θέμα "μητρότητα" γενικά.
Είναι σημαντικό και εξαιρετικά όμορφο αυτό που μας συμβαίνει με τα παιδιά, βρες τρόπους να πετάξεις και αλλού τα μπαλάκια που σου ρχονται από παντού.
Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο!
Καλλές διακοπές!

 
At 31 July, 2008 17:24, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Drakon Mother,

Υποθέτω ότι θα ξέρεις την παροιμία που λαλεί “Για σέν’ τα λέω πεθερά για να τ’ ακούει η νύφη”. Κι εσύ τα γράφεις για να τ’ ακούσει ή να τα διαβάσει ο Έτερος;

Ο/η Yotabaron μπορεί απλά να διαφωνεί με το “… επίμαχο κομμάτι με τις "αμόρφωτες, κουνέλες"...”, όμως εγώ θα πω ότι με το εν λόγω κομμάτι έσhισες που λένε και στα χώρια! Αποκαλύπτει μια άλλη (άγνωστη και κρυφή) πλευρά του εσωτερικού σου κόσμου (που δεν την είχα αντιληφτεί μέχρι τώρα). Για τη μεγάλη αγάπη, εκτίμηση και θαυμασμό που τρέφεις για “… τις αμόρφωτες, τις κουνέλες, τις γυναίκες που δεν είχαν άλλη φιλοδοξία στη ζωή τους από το να παντρευτούν και να κάνουν μωρά, τις γυναίκες που δεν ταξίδεψαν πουθενά και δεν διάβασαν κανένα βιβλίο… !!!” (Μπράβο σου που ΕΣΥ τα πέτυχες αυτά!).

Πάντως αν και κομμάτι του αντρικού κυπριακού πληθυσμού μ’ όλα τα αΐπια του, εγώ ποτέ δεν σκέφτηκα έτσι για την ΜΑΝΑ μου!!!

Anef_Oriwn
Πέμπτη 31/7/2008 – 5:24 μ.μ.

 
At 01 August, 2008 01:47, Anonymous Anonymous said...

thymise mas, akrivws, gia poio logo ekames mwro?

 
At 01 August, 2008 06:16, Blogger lakis said...

Ωραία τα είπες. Όπως όλα στη ζωή, έτσι και η μητρότητα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Από τη μια η χαρά της ζωής κι από την άλλη η στέρηση κάποιων πραγμάτων που κάποτε σου έδιναν χαρά

 
At 01 August, 2008 19:07, Blogger Anef_Oriwn said...

@ Drakon Mother,

Εύλογο το ερώτημα του/της Ανώνυμου: “… gia poio logo ekames mwro?”

Υποθέτω, επειδή σε θεωρώ και έξυπνη άνθρωπο (που θα ‘λεγε και η Rose), πως όλες αυτές τις ταλαιπωρίες, διακρίσεις και βάσανα σε βάρος των γυναικών λόγω μητρότητας ,είτε τις έβλεπες και έτσι τις γνώριζες, είτε τις αντιλαμβανόσουν (έστω θεωρητικά) ... Γι’ αυτό θα τολμήσω (ποιώντας τον αδιάκριτο μια και θα κάνω αναφορά και σε προσωπικά δεδομένα) να υποθέσω, ότι η εγκυμοσύνη ήταν μάλλον εκτός σχεδίων και καθόλου προγραμματισμένη (προέκυψε by accident και εξ ου και ο γάμος)!!!

Anef_Oriwn
Παρασκευή 1/8/2008 – 7:07 μ.μ.

 
At 01 August, 2008 22:28, Anonymous Anonymous said...

Ma inta se koftei re pou ta prosopika twn allwn?
Kame tziai si mwro na doume, mporeis? Estw kai by accident!
Mia zoi na egkataleipete eiste oi antres (kai ta zwa). Dioxetevete stigmiaia ena sperma kai meta exete kai to thrasos na krinete staseis kai simperifores. Egw eisigoumai na ginoun erevnes na anakalifthei mia enesi pou na prokalei ponous odinis kai na ipoxreonei o nomos na emvoliazontai m'aftin oloi oi pateres apo ti stigmi pou i egkios gineka tous exei tis protes tis odines.
Kratos dikaiou!

D.

 
At 01 August, 2008 23:15, Anonymous Anonymous said...

υπαρχουν και λιγοτερες εκδικητικες προσεγγίσεις...

επισκληριδιος αναλγησία και μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης για ζευγαρια

στον 21ο αιωνα ζουμε ...

τα υπολοιπα που ακολουθουν το τοκετο δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με τοπική ή άλλη αναισθησία...

απλά με μεγάλα ή μικρά ενδιαμεσα διαστηματα πλούσιας προσωπικής ζωής για να μην καταριέσαι το κοπελούι σου και να έχεις δυναμη να συνεχίσεις...

η ανατροφοδότηση δεν είναι ευθυνη των παιδιων (αυτο είναι έξτρα) Ειναι δική μας ευθυνη να έχουμε προσωπική ζωή και να μεν πελλανίσκουμε τα κοπελούθκια μας

α και κατι άλλο
όταν σας κυριευουν οι μαυρες σκεψεις καντε ΣΕΞ !

προσωπική υποθεση υποθεση η ευτυχία

 
At 01 August, 2008 23:16, Anonymous Anonymous said...

υπαρχουν και λιγοτερo εκδικητικες προσεγγίσεις...

επισκληριδιος αναλγησία και μαθηματα ψυχοπροφυλακτικης για ζευγαρια

στον 21ο αιωνα ζουμε ...

τα υπολοιπα που ακολουθουν το τοκετο δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται με τοπική ή άλλη αναισθησία...

απλά με μεγάλα ή μικρά ενδιαμεσα διαστηματα πλούσιας προσωπικής ζωής για να μην καταριέσαι το κοπελούι σου και να έχεις δυναμη να συνεχίσεις...

η ανατροφοδότηση δεν είναι ευθυνη των παιδιων (αυτο είναι έξτρα) Ειναι δική μας ευθυνη να έχουμε προσωπική ζωή και να μεν πελλανίσκουμε τα κοπελούθκια μας

α και κατι άλλο
όταν σας κυριευουν οι μαυρες σκεψεις καντε ΣΕΞ !

προσωπική υποθεση υποθεση η ευτυχία

 
At 02 August, 2008 12:27, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ Άνευ, πιάστηκες αδιάβαστος! Προφανώς δεν παρακολουθείς τη φίλτατη Δρακούνα από παλιά...

 
At 02 August, 2008 21:13, Blogger Αόρατη Μελάνη said...

Soooooo true!

Δεν θα μπορούσα να το διατυπώσω καλύτερα, αγαπητή μου συν-μαμά.

Πολύ αργά για να μετανιώσουμε όμως. Χαλάρωσε και απόλαυσε!

 
At 03 August, 2008 01:28, Blogger entelech1a said...

O γαμος στην Κυπρο ειναι η μεγαλυτερη απατη...

 
At 03 August, 2008 10:46, Anonymous Anonymous said...

"O γαμος στην Κυπρο ειναι η μεγαλυτερη απατη...":
Οι μηδενιστικές απόψεις είναι και εύκολο να "δημιουργηθούν" και δεν προσφέρουν τίποτε επι της ουσίας της οποιασδήποτε συζήτησης.

 
At 04 August, 2008 03:02, Blogger ruth_less said...

Τίποτα δεν πρέπει να εξιδανικεύεται αλλά ούτε και να μηδενίζεται Δρακούνα. Μόνο έτσι διασφαλίζεται η πολυπόθητη ισορροπία στη ζωή.

 
At 04 August, 2008 08:43, Anonymous Anonymous said...

¨Εχω την εντύπωση ότι ήσουν σκασμένη όταν τα έγραφες,δεδομένου ότι σε διαβάζω καιρό κι έχω δει 5 πράγματα.Κοίτα,είμαι η πρώτη που λέω ότι ο κόσμος έιναι φτιαγμένος για τους άνδρες,τόσο βολικός.Απλά μετά έιναι τί επιλογές θα κάνεις.Και η κοινωνία, ειδικά η Ελληνική,αρνείται πεισματικά να προχωρήσει λιγάκι...

 
At 05 August, 2008 13:52, Anonymous Anonymous said...

hello en simeni epidi egines mama mia zoh tha eisai tin trelli xara kai panta eftixismeni, sigoura tha iparxoun stigmes pou metanionis i ta vazis kato, give drakouna a break

 
At 05 August, 2008 21:49, Anonymous Anonymous said...

Να κανω μια εισηγηση? Ανοιξε τα ποδια σου και βαλε το μωρο πισω...! Ισως ετσι να ησυχασεις... Τι να σου πω, η ζωη ειναι σκληρη (ουφ!) αλλα εχω βαρεθει να βλεπω καθημερινα γονεις που υποφερουν με τις ασθενειες των μωρων τους, που το μονο που θελουν ειναι να εχουν ενα κανονικο μωρο και μετα να βλεπω την αντιθεση της κοινωνιας οπου οι περισσοτεροι καλοπερνουν (κακα τα ψεματα οι περισσοτεροι στην Κυπρο εχουν μια καποια βοηθεια απο οικογενεια/οικιακη βοηθο)....αλλα ταυτοχρονα ολοι κλαινε την μοιρα τους συνεχεια. Μερικες φορες ειναι καλο να μετρουμε τα καλα στην ζωη μας δεν νομιζεις? Επισις λιγη εκτιμηση στα παιδια μας που εμεις τα υποχρεωσαμε να ερθουν σε αυτο τον κοσμο δεν βλαπτει. Αν θελουμε να μας σεβονται κι αυτα! Για να μην γινομαστε και κουραστικοι προς τους αλλους με την σταση μας, νομιζω ηρθε η ωρα να Ωριμασουμε καπως....αυτα!

 
At 06 August, 2008 21:14, Anonymous Anonymous said...

Parakolouthw edw kai polu kairo ti drakouna.Menw kai gw kupro, moni me ton antra mou kai prosfata ekana ena mwraki.Boitheia apo pouthena kai enw to mwro safws itan epilogi mas, sumfwnw me ti drakouna pws sxedon ta panta ta epwmizetai i mana..giati..les kai genithikame manes, les kai ta xeroume ola pia. E cxi. Kaneis den genithike gonios kai ama peis kai tipota sou lene mal*es bale to paidi mesa xana ktl.Giati den dikaiousai na peis tipota, eisai mana kai kala. Vre oust!Mia xara ta lete kathontas stavropodi.H kopela den eipe oti den thelei to paidi tis!!!Apla aganaktise.Oso gia to keimeno me tis kouneles ktl, siga mi thixoume kamias tin upolipsi. Opws kai na xei, uparxoun gunaikes pou to xan valei skopo tis zwis tous na pantreutoun kai na ginoun manes..me doxa k timi.Den ipotimise kanenan i drakouna.K sorry drakouna pou milaw gia sena alla eleos, kaneis den mporei na milaei gia mia katastasi pou den exei zisei!Eidika oi anideoi ergenides antres pou me to pou tha pantreutoun tha ginoun episis anideoi suzugoi.Sumfwnw mazi sou 100%

 
At 07 August, 2008 01:15, Anonymous Anonymous said...

kolokuprioi - ase mas mori xamoura pou 8es kai brabeio pou ekanes paidi

 
At 07 August, 2008 08:49, Anonymous Anonymous said...

"Eidika oi anideoi ergenides antres pou me to pou tha pantreutoun tha ginoun episis anideoi suzugoi.Sumfwnw mazi sou 100%":

Ξεκολλήστε. Τα μωρά εν ευλογία. Για τζιήνους που τα θέλουν προφανώς. Αν οι αντράδες όσων μανάδων εμφανιστήκαν δαμέ, κάθουνται στον καναπέ τζιαι παίζουν playstation, δώστε τους μια στον πισινό να ξυπνήσουν τζιαι να καταλάβουν ότι έννεν 15 χρονών ακόμα. Τζιαι μετά εννα γίνουν πιό απλά τα πράματα.

 
At 07 August, 2008 10:20, Blogger rose said...

ότι και να πιστευετε για το θεμα της αναρτησης, το να αποκαλείς κάποια "χαμούρα" χαρακτηρίζει ΜΟΝΟ εκεινον/η που τη χρησιμοποιεί..

τόση τόλμη η/ο άτολμος σχολιογραφος που και πάλι εκφραζεται ανωνυμως!

εχει κατι μερες που η Δρακουνα δεν απαντά σε κανεναν, και η αναρτηση παραμενει ...

αν θελετε να βγαλετε τα απωθημενα σας, καλοκαίρι είναι, παρτε τα στην παραλία!

 
At 08 August, 2008 12:51, Blogger Kostas Skiadas said...

Χάρις τό μεταπολιτευτικό εκπαιδευτικοκομματικό σύστημα, όλες σχεδόν απέκτησαν καί από ένα τουλάχιστον δίπλωμα. Τί θά έπρεπε νά γίνει δηλαδή; Νά σταματήσουν νά γενούν;

 
At 10 August, 2008 21:01, Blogger Anastacia said...

Παρα πολλα καλα τα ειπες, αλλα το ιδιο ασημαντη εισαι αμα αποφασισεις να μεν καμεις κοπελλουιν. Ποσες τζιε ποσες μου ειπαν ουυυ περιμενε που εννα μεγαλωσεις τζιαλλο (20 χρονων γαδαρα παντες τζιε εν κοφκει ο νους μου) εν να αλλαξεις γνωμη τζιε ενεσηει τιποτε πιο σημαντικο για μια γενεκα τζιε μονο αμα εκαμα μωρα εγω ενιωσα πληρες ως ανθρωπος.
Τελικα you just can't win ο,τι τζιε να καμεις!

 
At 13 August, 2008 02:35, Anonymous Anonymous said...

Η μητρότητα είναι σαν την υποχρεωτική θητεία: καθε καρυδιάς καρύδι το κάνει φτάνει να έχει το κατάλληλο φύλο... δεν καταλαβα γιατί σας πειράζουν οι "αμορφωτες κουνέλλες" της δρακούνας...(Το έγραφε και στην Λαντον Λαιτ.. ο οργασμός δυσκολα φτάνει στις εξυπνες...άρα Κουνελλες 1 - Μπιτσες 0) Οτιδήποτε θηλυκό στην φύση, μπορεί να συλλάβει και μετά να γεννήσει. Και στις πλείστες των περιπτώσεων ενστικτωδώς χωρίς πολύ σκέψη... Στην κυπριακή βερζιόν επικρατεί και ο μισογυνισμός που διατηρείται εκδικητικά από πεθερά σε νύφη, σαν τα άβουλα ζόμπυ που θέλουν να μολύνουν άπαντες..."Εκεί να μάθεις... όπως μάθαμε και μεις που τρώγαμε και ξύλο.." (Κουνέλες 2 - Μπιτσες 0)

Η διαφορά με τα κυπριόπολα από τα υπόλοιπα βλαστάρια της φύσης, είναι η ηλικια στην οποία σταματά το 'πογαλακτωμα... 45 για τους άρρενες, 25 για τις κοπέλες που θα παντρευτούν... Και σε αυτό φταίει η μάνα που νιώθει ότι τα βλαστάρια που μόνη μεγάλωσε στερούντε βασικού εξοπλισμού τύπου αι-Φόουν 3Τζι και γκρινιάζει στον γέρο, που πλέον κυριεύεται απο τύψεις που δεν "εζησε" τα παιδιά του, να τονώσει και να σπονσάρει οικονομικα... Για όλα φταίει η μάνα, το πε και ο Σιγκμοντ..

Αφήστε την δρακούνα ήσυχη, ξέρει καλύτερα από όλους μας τι δεν είναι ρατσισμός και τι είναι δαρβινισμός με καθυστερημένη εξελιξη λόγω αιμομυκτικής κοινωνιας... Μάκαρι να χαν κι άλλα παιδάκια μάνα που να ξέρε οτι το κανναούρι δεν κάνει καλό μέχρι το βρέφος να φτάσει να γίνει 20 ετών...

 
At 02 September, 2008 12:35, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητή μου Δρακούνα, αν και σε διαβάζω πολύ καιρό τώρα και διασκεδάζω με τα κείμενα σου, ειλικρινά αυτή τη φορά με ενόχλησε πάρα πολύ ο τρόπος σκέψης σου. Δηλαδή αν κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να μορφωθεί για τον Α ή Β λόγο (με λίγα λόγια δεν απέκτησε το δίπλωμα "σου" που σε κάνει να νιώθεις τόσο σημαντική και ανώτερη), ή επέλεξε να κάνει 2,3 ή και 4 παιδιά, αυτομάτως κατατάσσεται ως δεύτερης κατηγορίας άτομο; Και όσοι δηλαδή δεν διάβασαν κανένα βιβλίο στη ζωή τους αλλά καθημερινά δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ για να έχουν τα παιδιά τους ένα καλύτερο μέλλον, είναι αυτόματα κατώτεροι από εσενα; Ελπίζω αγαπητή μου να μην σου έρθει καμιά ουρανοκατέβατη καμιά μέρα γιατί ο θεός δεν μπορεί τόση παραξενιά μαζεμένη...

Φιλικά πάντα, Α.

"Είσαι το ίδιο με τις αμόρφωτες, τις κουνέλες, τις γυναίκες που δεν είχαν άλλη φιλοδοξία στη ζωή τους από το να παντρευτούν και να κάνουν μωρά, τις γυναίκες που δεν ταξίδεψαν πουθενά και δεν διάβασαν κανένα βιβλίο. Τις γυναίκες που σε καμία περίπτωση δεν θα γίνονταν φίλες σου αλλά σε βλέπουν στο πάρκο και θεωρούν ότι επειδή έχετε μωρά, είσαστε το ίδιο και έχετε τις ίδιες ανάγκες."

 
At 10 February, 2009 13:14, Anonymous Anonymous said...

ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

 
At 03 August, 2009 20:28, Anonymous Γεωργία said...

Σίγουρα έχετε πολύ δίκιο για τις όποιες "επιπλήξεις" στη Δράκουλα για αυτό το ποστ.
Είναι και αυτή 1 γυναίκα από τη γενιά που γούρλωνε ευχαριστημένα στα μάτια στη σκέψη των σπουδών στο εξωτερικό και τον ευρωπαϊσμό,
και καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά που λέει οτι "δεν ήταν προετοιμασμένη για αυτό (τη μητρότητα και ό,τι συνεπάγεται)".
Εγώ όμως που διάβασα το ποστ της και είμαι προετοιμασμένη, εγώ τι κέρδισα?...

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.