Thursday, September 04, 2008

To A-Z των συνομιλιών

Διότι είναι επίκαιρο. Με αλφαβητική σειρά.

Ανδρέας Αγγελίδης: Δικηγόρος, βουλευτής του ΔΗΚΟ, αγαπημένος μαϊντανός τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών που θέλουν να μας τρομοκρατήσουν στο ενδεχόμενο οποιασδήποτε λύσης του Κυπριακού. Περιμένουμε με αγωνία τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις του για ΟΛΑ τα αρνητικά που περιέχει οποιαδήποτε μορφή λύσης. Λύσσα κακιά.

Β’ Χρυσόστομος, Αρχιεπίσκοπος: Ο Μητσοτάκης της Κύπρου. Ελπίζουμε να μην ευλογήσει τη λύση του Κυπριακού διότι αυτό θα σημαίνει ότι θα την καταδικάσει σε αποτυχία. Η ζωντανή απόδειξη ότι οι παπάδες πρέπει αντί να μιλούν, μόνο να ψέλνουν.

Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ: το scapegoat. Το 2004 μας έφταιξε ο μαύρος, τώρα θα μας φταίξει ο Κινέζος.

Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία: Το μέλλον μας. Αν δεν ξέρετε ακόμα τι είναι, αντί να διαβάζετε αυτό το blog, κάνετε google search. Μην περιμένετε να παραπληροφορηθείτε από τα ΜΜΕ. Κάνετε και τίποτα μόνοι σας.

Επανένωση: Η απόδειξη ότι και τα συνθήματα έχουν trends. Κάποτε το trend ήταν «Ένωση», τώρα έγινε «Επανένωση». Στο μέλλον ας πούμε, μπορεί να γίνει «Επανένωση και ας τρώγομε πέτρες».

Ζεριχούν Ταγιέ Μπρουκ: (ποιος?) Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο. Οι πιθανότητες να λυθεί το Κυπριακό είναι όσες είναι και οι πιθανότητες να θυμάστε αυτό το όνομα 5 λεπτά μετά που θα τελειώσετε να διαβάζετε αυτό το post.

Ήρωες: Φρούτο που σε μεγάλες δόσεις κάνει κακό στην υγεία των Κυπρίων.

Θωρηκτό Ποτέμκιν: Πλοίο του Ρωσικού αυτοκρατορικού ναυτικού. Το 1905 οι ναύτες του εξεγέρθηκαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το χαλασμένο κρέας που τους έβαλαν να καταναλώσουν. Έγινε ένας σχετικός χαμός και τα κατορθώματα τους έγιναν ταινία το 1925. (άσχετο με το θέμα μας αλλά έπρεπε να βρω κάτι που να αρχίζει από γράμμα «Θ»).

Ιακώβου Γιώργος: Τώρα είναι Επίτροπος Προεδρίας. Ο μπαλαντέρ της κυπριακής πολιτικής. Είναι μέλος σε όλες σχεδόν τις Κυβερνήσεις από τη δημιουργία της Δημοκρατίας (της δικής μας, όχι των αρχαίων Ελλήνων). Ευχόμαστε κάποτε να εκδώσει τη βιογραφία του και να μας αποκαλύψει σημεία και τέρατα. Επίσης θέλουμε να μας επιβεβαιώσει αν τα τυροπιτάκια που τρώνε στις συνομιλίες είναι όντως «Ζορμπάς».

Κουλίας Ζαχαρίας: Θέλει λύση… ευρωπαϊκή. Του το ευχόμαστε ολόψυχα. Και μια καλή θέση για την Κύπρο στην επόμενη Eurovision.

Λάζαρος Μαύρος: Ο πολιούχος άγιος των απανταχού Κυπρίων απορριπτικών, σε μορφή DJ του ραδιοφώνου. Είναι Έλληνας. Δείξε του μια λύση να σου βρει αμέσως το πρόβλημα. Όνειρο του να ανακαλύψει το time machine και να γίνει ήρωας του 1821. Είναι Έλληνας. Αν λυθεί το Κυπριακό, θα ζει ένα δράμα. Είπα ότι είναι Έλληνας?

Μεχμέτ Αλί Ταλάτ: Ο πιο διάσημος φαλακρός της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Με βαριά κυπριακή προφορά που σκοτώνει. Ανάλογα με την ιδεολογία σας, ο Ταλάτ είναι ταυτόχρονα προοδευτικός Τουρκοκύπριος ή φερέφωνο του τουρκικού στρατού. Αν γίνει ο πρώτος τουρκοκύπριος ηγέτης που θα τολμήσει να υπογράψει τη λύση του Κυπριακού, θα γίνει πιο popular και από τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Ντάουνερ Αλεξάντερ: Ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ που ήρθε στην Κύπρο για διακοπ… sorry, διαπραγματεύσεις. Κάτι τέτοιους βλέπουν οι νέοι και σκέφτονται σοβαρά μια καριέρα στη διπλωματική υπηρεσία.

Ξένοι: Αναλόγως της ιδεολογίας σας, οι ξένοι μπορεί να είναι οι Άγγλοι, οι Ευρωπαίοι (όταν δεν μας καλοπιάνουν), ο ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας (όταν δεν μας υποστηρίζει) και ο συμπαθητικός εξωγήινος Ε.Τ. Όλοι θέλουν το κακό μας εκτός ο Ε.Τ. που θέλει να πάει σπίτι του.

Οδόφραγμα Λιμνίτη: Αυτοί που ψήφισαν ΟΧΙ στο προηγούμενο σχέδιο λύσης για να θυμηθούν στη συνέχεια ότι είναι απομονωμένοι εδώ και 40 χρόνια και καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα τους.

Περιουσιακό: Πώς να πείσεις 800,000 άτομα (ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους) ότι «δεν θα τους γελάσουν».

Ριζοκάρπασο: Η μόνη κατεχόμενη κοινότητα που αρχίζει με το γράμμα «Ρ».

Στρατός (Εθνική Φρουρά): Το μέσο με το οποίο επιτυγχάνεται money laundering (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και ψηφοθηρία σε αυτό το κράτος. Για τον απλό κόσμο είναι απλώς ταλαιπωρία.

Τούρκικος στρατός: Η συνεχής υπενθύμιση ότι οι ένοπλοι αγώνες σε αυτό το νησί πρέπει να μείνουν για πάντα θαμμένοι στα 50s.

Υόρκη, Νέα (Νέα Υόρκη): Η έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Όλοι οι ηγέτες μας (τουρκοκύπριοι και ελληνοκύπριοι) έχουν πάει. Ο Ντενκτάς μάλιστα κατάφερε να τους χαλάσει τα fax machines. Ο δε Σπύρος Κυπριανού, έφαγε πόρτα στο θρυλικό Studio 54.

Φιλελεύθερος: Διαχρονικά φιλοκυβερνητική εφημερίδα, που όμως κόλλησε για κάποιο ανεξήγητο λόγο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν λέει να ξεκολλήσει. I see your true colours, shining through…

Χριστόφιας Δημήτρης: Ο πρώτος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που ασσιχτήρισε δημόσια τους παπάδες και την ανάμειξη τους στα πολιτικά δρώμενα. Είναι και πολύ καλός χτίστης, με ειδικότητα το τσιμέντωμα. Αν γίνει και ο πρόεδρος που θα τολμήσει να υπογράψει τη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα θα τον παραδεχτούμε.

Ψέματα: Η επίσημη πολιτική στάση και των δύο κοινοτήτων όσον αφορά του τι πραγματικά έγινε μεταξύ 1960 – 1974. Στη φυσική περιγράφεται ως «μαύρη τρύπα».

Ωριμότητα, πολιτική: Κάτι που δυστυχώς δεν μπορεί να αποκτηθεί με δάνειο από την τράπεζα. Χωρίς αυτό, καμία λύση δεν μπορεί να πετύχει.

20 Comments:

At 04 September, 2008 15:19, Anonymous Anonymous said...

egrapses pali!!!

 
At 04 September, 2008 17:14, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Στε έψιλον εφήρτηκα που το γιέλιος.

 
At 04 September, 2008 17:24, Anonymous Anonymous said...

Θεοδωράκης Μίκης.

Θεοχάρους Ελένη.

http://en.wikipedia.org/wiki/U_Thant

 
At 04 September, 2008 17:38, Blogger Nobody said...

Υποκλίνομαι!!!!

Να ξέρεις ότι για το πρόβλημά σας μόνο εσείς νοιάζεστε (οι Ελληνοκύπριοι). Οι ξένοι το μόνο που ξέρουν για το Κυπριακό είναι ότι...δε λύνεται!! Και γενικά...χέστηκαν. Όσο για τους Αμερικάνους και τους Άγγλους...την λύση την έχουν ήδη κανονήσει εδώ και χρόνια!

Η "Πολίτικη Κουζίνα" έχει βγει σε DVD με Αγγλικούς υπότιτλους με τίτλο "A touch of spice". Οι Άγγλοι sto Βlockbuster (αλυσσίδα καταστημάτων για ενοικίαση DVD) την καταχώρησαν στις κωμωδίες! Όχι στα θρίλερ, όχι στα άκτιον μούβις....όχι στον ξένο κινηματογράφο...αλλά...στις κωμωδίες!! Κωμωδία είναι για τους ξένους το πρόβλημά σας και γενικά όλα όσα έγιναν από τη μικρασιατική καταστροφή και πέρα!

 
At 04 September, 2008 17:39, Blogger dokisisofi said...

eisaste sinennoimenoi me ton firfiri?
tetoia simptosi (kai apopsewn malista) omws!

 
At 04 September, 2008 18:41, Blogger YO!Reeka's said...

χα χα χα χα
αντε να δούμε τι θα γίνει πάλι

 
At 04 September, 2008 20:27, Blogger rose said...

καλό - καλό

 
At 04 September, 2008 22:11, Blogger Greekstories said...

Ωραιοτατο!!!!!

 
At 04 September, 2008 22:54, Blogger Lexi_penitas said...

Unpezable!!!

 
At 05 September, 2008 11:07, Anonymous Anonymous said...

Γιατί δεν κατεβαίνεις για Πρόεδρος? Να δούμε μια άσπρη μέρα επιτέλους?

anekdoti

 
At 05 September, 2008 16:20, Anonymous Anonymous said...

Eimai i blogger drakouna,Oulli mera tsiarizw kai pinnw kafe.An den ta kamnw touta grafw post i diw girous me ton etairo kai tin kouklara.Areskei mou na prokalw.Eimai eirwnas.Fakkoun mou oi gamoi giati en thelw na diw fakellakia kai episis oulloi politikoi.An eimoun egw stin thesi tous tha ta ekana OLA kalitera.Eimai eirwnas.Areskei mou to pagwto triantafillo tou Hrakli.An eimoun egw stin thesi tous olous tha itan ola kalitera.Kiriws , varkoumai pou ziw kai min vretheis ston dromo mou yiati aman nevriasw ekatses panw.A!eipa oti An eimoun egw stin thesi tous olous tha itan ola kalitera???

 
At 05 September, 2008 19:17, Anonymous Anonymous said...

emathen mou tziai o pappous o lexipenhtas to unpezable!

 
At 05 September, 2008 20:45, Blogger Antreas_G said...

fovero post... mpravo!!!

 
At 05 September, 2008 21:50, Blogger Lexi_penitas said...

Ανώνυμε(η) γκοου μεϊκ πιπί σου τζιαι αϊσμε ήσυχο.

Δρακούνα σόρρυ αλλά κάποιου(ας) έγινα έμμονη ιδέα.

 
At 05 September, 2008 22:29, Anonymous Anonymous said...

ala tis o lexipenhtas! kanei kai humor!

 
At 06 September, 2008 10:09, Blogger lakis said...

Δεν είναι πραγματικά μια εξαιρετική περίπτωση στα χρονικά του κόσμου η Κύπρος μας; Το μεγάλο Αχ (που ακολουθεί το Βαχ, φυσικά)

 
At 06 September, 2008 14:59, Blogger ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ said...

Συμφωνώ σε όλα.

Εχω να προσθέσω μια παρατήρηση, και προβληματισμό.

Αν γίνει πόλεμος στην Κύπρο, ποιος θα πάει να πολεμήσει

(Και ας μην πούμε πως δεν θα γίνει ποτέ πόλεμος στην Κύπρο-δεν προγραμματίζεται ο πόλεμος.)

Θεωρώ πως ο Στρατός εκτός από ξέπλυμα χρημάτων, και βολέματος του κόσμου, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα δράσει.

Σίγουρα ο πόλεμος είναι άδικος όπως και οι θανάτοι που επιφέρει.

 
At 08 September, 2008 02:15, Anonymous Anonymous said...

ρίξτε μια ματιά
http://osr55.wordpress.com/

 
At 08 September, 2008 10:04, Blogger Anastacia said...

gahahahahaha
oraio!

 
At 08 September, 2008 15:14, Blogger nekatomenos said...

E file Nobody. I Politiki Kouzina pou kolla me to Kypriako? I moni sindesi pou eproseksa en oti eshei na kamei me tin ekdioksi ton Ellinwn tis Konstantinoupolis eksaitias tis EOKA. Ektos pou touto, kamia sxesi.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.