Thursday, October 16, 2008

Cabaret

Τον κίνδυνο αφανισμού αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες καμπαρέ και οι καλλιτεχνικοί πράκτορες μετά την απόφαση ότι οι εργαζόμενες αλλοδαπές στα καμπαρέ θα εργοδοτούνται με τον ίδιο τρόπο που εργοδοτούνται όλοι οι αλλοδαποί εργάτες, εξασφαλίζοντας άδεια από το Υπουργείο Εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να δίνεται προτεραιότητα εργοδότησης σε Ελληνοκύπριες και Ευρωπαίες από χώρες- μέλη της Ε.Ε, κάτι που οδηγεί τις επιχειρήσεις τους σε κλείσιμο, διότι οι Κύπριες τουλάχιστον, ζητούν μισθούς κλίμακας Α8, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, μειωμένο ωράριο (ποιος θα πάει να συνάξει τα κοπελλούθκια από το σχολείο? Ο αχαΐρευτος μήπως?) και ένα αράπη να τους κάνει αέρα.

Οι διαμαρτυρόμενοι ανάρτησαν πανό και ζητούσαν την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών, κατηγορώντας τον ότι «ενδιαφέρεται περισσότερο για τα δικαιώματα των αλλοδαπών και λιγότερο για τα προβλήματα των ιθαγενών». Σε απάντηση του το Υπουργείο δήλωσε ότι έχει ήδη ακυρώσει την άσκηση «Νικηφόρος», επομένως οι «ιθαγενείς» άνδρες δεν θα περιφέρονται άσκοπα στην εξοχή για τρεις μέρες χωρίς κάτι ουσιαστικό να κάνουν. Για τους υπόλοιπους ιθαγενείς, το υπουργείο ενθαρρύνει τη συνδρομή σε διεθνής εμβέλειας περιοδικά όπως το Playboy, Maxim και Penthouse.

Οι διαμαρτυρόμενοι δήλωσαν ότι εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα που έχουν θέσει, έχουν προειδοποιήσει με λήψη δυναμικών μέτρων. Σε αντίθεση με τους πατατοπαραγωγούς, αγελαδοτρόφους, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες και άλλους κλάδους που διαδηλώνονται στους δρόμους, ο λαός πραγματικά ανυπομονεί να ζήσει αυτές τις νέες πιθανές κινητοποιήσεις από τους ιδιοκτήτες καμπαρέ.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η αποκάλυψη ότι οι μισθοί των καλλιτέχνιδων καθορίζονται από το κράτος (δηλαδή κάπου μέσα στο υπουργείο κυκλοφορεί ένας τιμοκατάλογος με recommended retail price… υπηρεσιών?) Οι χαμηλοί μισθοί δεν προσελκύουν καλλιτέχνιδες υψηλού επιπέδου, γι’ αυτό και αντί να χορεύει στο pole η Dita Von Teese, χορεύει αναγκαστικά η Svetlana από την Ουκρανία. Επίσης δεν είναι δυνατή η εργοδότηση μπαλέτων και έτσι οι Κύπριοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αγαπημένα θεάματα τους όπως «η Λίμνη των Κύκνων», «ο Καρυοθραύστης» και το «ο Πέτρος και ο Λύκος». Αναγκαστικά θα πρέπει να αναμένουν το χτίσιμο του νέου μεγάρου Θ.Ο.Κ. και αντιλαμβάνεστε την αγωνία τους.

Τέλος, οι ιδιοκτήτες καμπαρέ υποστηρίζουν ότι έχουν συμβάλει τα μέγιστα στα καλλιτεχνικά δρώμενα αυτού του τόπου και λόγω των «happenings» που οργανώνουν στα κέντρα τους, πολλοί Κύπριοι έχουν βρει την ολοκληρωμένη ευτυχία. Η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών θα αναγκάσει τους Κύπριους να επιστρέψουν και πάλι στις συζύγους τους, πράγμα που θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για το θεσμό του γάμου.

8 Comments:

At 16 October, 2008 14:36, Anonymous Anonymous said...

ΘΕΑ!!!

you are back in form!!!

anekdoti

 
At 16 October, 2008 16:21, Anonymous Anonymous said...

κοιτάξετε το καμπαρέ εν ο ακρογωνιαίος λίθος της κυπριακής κοινωνίας... αναδεικνύει όλες τις αξίες της κοινωνίας μας και αυτά που έχουμε αναδείξει ως διαχρονικές αρχές μας... την εργατικότητα μας, τον θεσμό της οικογένειας, καθώς και την κυπριακή φιλοξενία... το θέαμα που προσφέρεται από μπαλέτα της Α. Ευρώπη προσθέτουν επίσης στο πλούσιο πολιτιστικό τοπίο του νησιού μας...

 
At 16 October, 2008 16:22, Anonymous Anonymous said...

Μάνα μου τους φτωχούς τους πάτρονους, εν τους σκέφτεται κανένας σε τούντην άδικη την κοινωνία τσ τσ τσ!

 
At 16 October, 2008 20:14, Anonymous Anonymous said...

Έπρεπε να ήσουν στη συνάντηση του υπουργού με τους καπαρετζήδες πριν 2-3 εβδομάδες στο ΥΠΕΣ. Priceless! Εν τσιάκκος ο Sylic όμως. Εξήγησεν τους τα καλά.

 
At 16 October, 2008 21:38, Blogger papoutsosiko said...

kitakse an den iparxoun rossides oi kipreoi tha anagastoun na apatoun tis ginetzes tous me tin ginaka kapiou allou. epomenos tha dialionte parapano gamoi. oi kallirexnides epiteloun koinoniko ergo

 
At 17 October, 2008 08:31, Blogger drakouna said...

Αν οι Κυπραίοι αναγκαστούν όπως λες να απατούν τις συζύγους τους με άλλες συζύγους, αυτό σημαίνει ένα πράγμα:

More sex for women!!!!

 
At 20 October, 2008 00:01, Blogger YO!Reeka's said...

αχ ασε με, πέμπτος γάμος χτες από τα τέλη αυγούστου. και δύο βαφτίσεις. και έχουμε έναν γάμο ακόμα.

 
At 21 October, 2008 18:15, Blogger Ππουστόπαιδο said...

I me tes psiles pioromes mborei na doume tzai kamia kypraia na fkainnei sto epaggelma. ennen?
ego apaito na fkoun tzai timokatalogoi tzai na anevoun oi times gia tis kopelles sto OXI. na arkepsoun na apatoun tis genetzes tous me allous pantremenous (More sex for men!!!!)

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.