Wednesday, December 03, 2008

Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν θα ήτανε πατίνι

Douze points απονέμονται σήμερα στη στήλη «Κατά Βαρβάρων» του Πολίτη που είπε το αυτονόητο (I paraphrase):

Δεν χρειάζεται, λέει, να δοθεί άδεια για να χτιστεί μνημείο του Γεώργιου Γρίβα στη Λεμεσό, διότι ήδη υπάρχει ένα μνημείο που υμνεί τα έργα και τη δράση του, είναι το μεγαλύτερο μνημείο που υπάρχει στην Κύπρο και ονομάζεται Πράσινη Γραμμή. Ξεκινά από τον μαγευτικό Πύργο Τυλληρίας και τελειώνει στις αμμουδερές παραλίες του Πρωταρά. You can’t miss the bloody thing.

Το blog δεν γνωρίζει αν είναι ορατό και από το διάστημα όπως το Σινικό Τείχος στην Κίνα, από το Google Earth πάντως που έλεγξα δεν ήταν. «Zut», που λένε και οι Γάλλοι.

Κατά τα άλλα (άσχετο με το πιο πάνω), προχθές το βράδυ που βλέπαμε ειδήσεις μας ήρθε η ακόλουθη επιφοίτηση:

Θυμάστε στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές που υποψήφιος ήταν και ο επίσκοπος Λεμεσού, ο Αθανάσιος. Αυτός δεν ήταν originally μοναχός στο Άγιο Όρος? (απάντηση: ναι, ήταν). Κάνουμε λοιπόν τον εξής συνειρμό:

Αν κέρδιζε τις εκλογές ο Αθανάσιος (που όπως αποδείχτηκε είναι κολλητός του Εφραίμ και των «συνεργατών» του), υπάρχει το ενδεχόμενο να έβαζε χέρι στην τεράστια περιουσία της Εκκλησίας της Κύπρου η μονή Βατοπεδίου. Μπορούμε να φανταστούμε deals με ακίνητη περιουσία, αγοραπωλησίες εκατομμυρίων κτλ. και ξαφνικά όλη η επαρχία Πάφου (ας πούμε) να ανήκει στο Βατοπέδι. Ρεαλιστικό σενάριο.

Σε μια τέτοια περίπτωση (λέμε) αυτό θα ήταν ισχυρό πλήγμα στο ανεξάρτητο και αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου (που μας το θυμίζουν βέβαια οι δικοί μας ιεράρχες any chance they get, εννοώντας ότι δεν θέλουμε βοηθούς, σκατά τα κάνουμε και μόνοι μας). Αυτό μπορεί και να οδηγούσε σε κρίση, θα ήταν ισχυρό το πλήγμα στην αξιοπιστία της Εκκλησίας, που δεν θα ήταν πλέον pash κυπριακή διότι ξεπούλησε την περιουσία της αλλού (αντί να την ξεπουλήσει σε Κύπριους με μέσο όπως κάνει συνήθως).

ΆΡΑ (συμπέρασμα)

Το πλήγμα στην αξιοπιστία της Εκκλησίας θα ήταν τόσο μεγάλο (λέμε πάλι) που δεν θα είχε δικαίωμα πια να ανακατώνεται στην παιδεία, στο Κυπριακό και σε άλλα κοινωνικά θέματα. Ο πολιτικός γάμος θα θεωρείτο ο πλέον έγκυρος, το ίδιο και το πολιτικό διαζύγιο. Το μάθημα των θρησκευτικών στο σχολείο θα έπαυε να είναι μάθημα για Ταλιμπάν αλλά μάθημα με ευρύ κοινωνικό περιεχόμενο.

Mε άλλα λόγια, αν έβγαινε Αρχιεπίσκοπος ο Αθανάσιος, θα γινόταν o ultimate διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας.

Wicked?

(εδώ να αναφέρω ότι ο πιο πάνω συνειρμός έγινε καταναλώνοντας μια μπουκάλα ερυθρό κρασί Μυστικός Δείπνος 2006 του κτήματος Λυραράκη.)

22 Comments:

At 03 December, 2008 10:20, Anonymous Anonymous said...

Kalimera, kalimera!!!Ime sigouri oti me afto to thema pou ethixes tha anoixeis kommatikes diafonies.
To filo mas to Griva den ton simpathisa apo anekathen oute ego oute kanenas apo tin oikogenia m. Imaste tou Makariou.:-) Makari na men sosoun na kamoun allo Agalma!!! Oso gia to sinirmo sou drakouna mou tha omoligiso oti ektos apo to krasi diatheteis arketa exipno kai politiko mialo. Diladi eftixos pou o Athanasios en efkike telika.

ps: An kateveis gia ipopsifios proedros Drakouna m enna se psifiso.

 
At 03 December, 2008 10:28, Anonymous Anonymous said...

αχ αχ τζαι αν το ξεραμε ποιο γλήορα :P

θα επήαινα να ψηφίσω!

εξαιρετικός συνειρμός.
θα έχω υπ' όψη μου το κρασί.

 
At 03 December, 2008 10:57, Anonymous Anonymous said...

anonyme/i... mallon ksanaskeftou pou tha doseis tin psifo sou, i toulaxiston diavase na katalaveis ti leei...

oso gia ta agalmata toy griva, den ksero, ego prosipika ta vrisko pio cult apo tou makariou... alloste to militaire tha forethei poly fetos...

 
At 03 December, 2008 11:46, Anonymous Anonymous said...

ε καλά, άλλοι τους βάζουν φυλακή τους πραξικοπηματίες, εμείς τους χτίζουμε μνημεία! και έγραφε και ένας σήμερα στον φιλελεύθερο πως ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία και μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει για τα άτομα που θεωρεί ήρωες ακόμα και αν κάποιοι διαφωνούν... τώρα γιατί εμένα αυτό μου φάνηκε απίστευτα ηλίθιο και φασιστικό δεν ξέρω! ήταν σαν να έλεγε πως ναι, είναι πραξικοποιματίας αλλά εμείς τον αγαπάμε!!!!!!!!

όσο για τα της εκκλησίας: σιγά που θα γινόταν σκάνδαλο! έγινε ποτέ σκάνδαλο στη Κύπρο για να γίνει και τώρα?????????

 
At 03 December, 2008 11:47, Anonymous Anonymous said...

την λέξη πραξικοποιματίας την έγραψα τρεις φορές λάθος ορθογραφικά..... sorry!!!!

 
At 03 December, 2008 12:52, Anonymous Anonymous said...

loipon se mia elliniki efimerida den thimamai poia i kathimerini i to protothema, diavasa oti o efremoulis ke o athanasios idi exoun apo koinou mia eteria sti kypro, amadeous? kati tin lene...

kata ta alla o athanasios itan o ayios pou exase apo ton pafiti ke apo ton businessman tou kykkou!!

 
At 03 December, 2008 12:55, Anonymous Anonymous said...

afou gia na se kamoun papa tora stelnoun se prota sto LSE

 
At 03 December, 2008 13:12, Anonymous Anonymous said...

Pros Anonymo 10:57: Mallon o pio pano filos den katalave tin ironia sta comments mou.

Ma agapite mou tha ise entelos out of fashion. Kai Simfono me tin idiotropi.

 
At 03 December, 2008 13:39, Anonymous Anonymous said...

idiotropi mou eimaste mazi sou ...pestous kai alla egw...oli i pafos einai mazi sou

 
At 03 December, 2008 13:42, Anonymous Anonymous said...

eimaste pistoi alla i alithia einai oulloi tous gia tin masa tze tin tzepi toys..den exoun me osio me iero oi IEROMENOI mas...

 
At 03 December, 2008 14:58, Anonymous Anonymous said...

Zito i Paphos!!

 
At 03 December, 2008 15:48, Anonymous Anonymous said...

Μα τζιαι τούτοι οι αγωνιστές εν τέλεια βλάκες, εθκιαλέξαν τώρα που κυβερνούν οι κομμουνιστές να κάμουν μνημείο του Γρίβα που εν κόκκινο (oops!!) παννί για λλόου τους ιδικά στη Λεμεσό με τον Δήμαρχο που το ΑΚΕΛ.

 
At 03 December, 2008 16:12, Blogger Big E said...

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ όταν δω παπά με ράσα θέλω να τον πιάσω που τα γένια τζαι να τον φατσιήσω χαμέ. Όι, ρε φίλε, δεν θέλω να γίνω ούτε εγώ, ούτε τα μωρά μου, ταλιπανούθκια.

 
At 03 December, 2008 16:47, Blogger Sunflyer said...

Καλά και στην Ελλάδα κάθε 28/10 λατρεύουμε τον Ιωάννη Μεταξά που είπε το Όχι... Και έχουμε και δρόμους με το όνομά του... Μνημείο δεν έχω αντιληφθεί ακόμα, να πάω να ξεράσω αν είναι!

Α, και στο δημοτικό διδασκόμαστε πόσο μεγάλος ήρωας ήταν ο Γρίβας... Πληροφοριακά...

 
At 03 December, 2008 17:39, Blogger anipotheti said...

στραβαρα μας ουλλους .. ηρεμα η κοπελλα ειχε συνιρμο με κρασουδι.. πιαστε το ποιντ.και φτανει να μιλουμε ακραια και φανατισμενα ...
φιλεναδα το ασπρο εν το τραβω, αλλα αν γουσταρεις κοκκινο βρες ενα st. emilion cabernet και να δεις τσαμε τιιιι εαν και εφοσον θα σου κατεβουν ¨)

 
At 04 December, 2008 00:48, Anonymous Anonymous said...

Καλά επήεννες ως τον ευσεβή πόθο στο τέλος (ότι εννα πληγεί το κύρος της εκκλησίας ανεπανόρθωτα τζαι να αυτομολήσει ο κόσμος). Όσα δισεκατομμύρια περιουσία τζαι να έσιει η εκκλησία, όσο διεφθαρμένοι τζαι να αποδεικνύουνται οι παπάες, η μάμμα μου θα πάει την Κυριακή τζαι θα βάλει λεφτά στο δίσκο. Νομίζω λαλεί το τζαι ο Κωνσταντίνου στο άρθρο του (δκιαβάζω τον φανατικά) ότι άμα φορεί κάποιος ράσα τζαι σκατά στα μούτρα μας να σύρει, στη σιειρότερη περίπτωση εννα το προσπεράσουμε αδιάφορα.

 
At 04 December, 2008 02:19, Blogger frou-frou said...

hello μάνα μου τούτοι (παπάδες) πουλούν μας και αγοράζουν μας. αντί να δίνουν τα λεφτά για να βοηθούν τον φτωχό τον κόσμος πάν τζαι καμνούν εταιρείες... πάντως αν κάποιος ιερέας θέλει να επενδύσει, εδώ είμαι εγώ... να βάλει αυτός το κεφάλαιο και εγώ την γνώση (μεν δεις)

 
At 04 December, 2008 08:53, Anonymous Anonymous said...

Η ημιμάθεια είνα χειρότερη από την αμάθεια.

 
At 04 December, 2008 09:44, Anonymous Anonymous said...

drunken thoughts, don't worry i have them all the time :P

 
At 04 December, 2008 10:32, Anonymous Anonymous said...

Drakouna mou, ayti tin fora diafono me ayta pou leeis!
Den leo exei plaka o sinirmos sou, alla eimai sigouros oti den exeis gnorisei ton athanasio! Diladi an i kolliti sou apodeixti sto telos skarti, simainei oti eisai skarti kai esi?
Oso gia ta thriskeytika sta sxoleia, kai ego dimosio teliosa kai den niotho oti ekolaptoun taliban. Gia entiposi kai eykolia logou, oraia ta leeis, alla i pragamtikotita den einai etsi. An theleis, na min pisteueis dikaioma sou, den simainei oti opoios pisteuei sto theo klp, einai taliban. Sigoura exei kai kapoious poli hardcore kathigites thriskeytikon sta sxoleia, alla ayto simvainei se ola ta mathimata kai mono to anthitheto apotelesma fernei!
Oso gia ayta pou eipe o kostakis gia ton griva, simfono kai epauxano! O kostakis den paizetai, foveros!

 
At 05 December, 2008 10:20, Anonymous Anonymous said...

Ma ti sxesi exi i pisti me tous papades? I pisti tou kathenos ine mesa sti kardia tou, oxi stis eklisies.

Tou Lyraraki to 2006 ine akoma poly fresko, xriazetai akoma 2 toulahisto xronia.

 
At 06 December, 2008 01:26, Anonymous Anonymous said...

επεσε πολύ αγαμία Drakouna......και οτι θελεις γράφεις....

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.