Wednesday, February 11, 2009

Το σπίτι των ονείρων μου, κι' ας το πατούν οι τόκοι

Οι καιροί είναι (υποτίθεται) δύσκολοι και εμείς θέλουμε να χτίσουμε το σπίτι των ονείρων μας.

Η πρώτη μου σκέψη ήταν να εισηγηθώ του Έτερου να βρει μια δουλειά μέχρι το μεσημέρι (γίνε και εσύ Κυβερνητικός, μπορείς) και τα απογεύματα να βάζει τα ρούχα του στρατού (την τρισχαριτωμένη παραλλαγή που κάθεται και πιάνει σκόνη) και να ξεκινήσει δουλειά στην οικοδομή. Τούβλο, τούβλο, δεν θα χτίσει σε κάποια φάση το σπίτι? Δυστυχώς όμως οι DIY γνώσεις του Έτερου περιορίζονται στις flat κατασκευές του ΙΚΕΑ. Εμένα δε, ακόμα χειρότερα. Στο πώς να σπάζω τις flat κατασκευές του ΙΚΕΑ.

Η δεύτερη μου σκέψη ήταν να οργανώσω μια ικανή ομάδα φίλων με ειδικές γνώσεις (ένας expert στα computer, ένας επιδέξιος κλειδαράς, ένας ειδικός στις ανατινάξεις, μια γκόμενα που να κάνει και γαμώ τα chocolate cakes και να έχει σχέση με τον επιδέξιο κλειδαρά αλλά αυτός να τη ζηλεύει διότι τα είχε παλιά και με τον κομπιουτεράκια, ο οποίος έχει ένα άλλο φίλο που έχει χτυπημένο με τατουάζ το blue print της ΣΠΕ Μακράσυκας στην πλάτη του και θα τους βοηθήσει να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο – καταλάβατε-). Θα κάναμε το Cypriot Job (αντί για Mini Cooper θα είχαμε ας πούμε διπλοκάμπινα) ή το Oceans 15. Ή το Ocean Tankers. Δεν θα κολλήσουμε στο όνομα.

Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις break-in σε μια ΣΠΕ? Εξάλλου, όλοι το κάνουν. Είναι της μόδας. Είναι ΣΥΝ. Το λέει και η διαφήμιση.

Η τρίτη μου σκέψη ήταν να πουλήσει ο Έτερος την κατεχόμενη περιουσία που διαθέτει (διότι είναι και προσφυγόπουλο εκτός από πριγκιπόπουλο) to raise cash, εφόσον τώρα επιτρέπεται. Αυτή η κίνηση δυστυχώς θα συνοδευτεί με υποχρεωτικό παραλήρημα για το ξεπούλημα των περιουσιών, και τι κάνει η Κυβέρνηση τς τς τς, που πάμε, πρέπει να αντισταθούμε, είναι ανθρώπινο μας δικαίωμα κ.α. Μια τέτοια κίνηση με άλλα λόγια θα ωθούσε τον κ. Γιαννάκη Ομήρου να βγει και να κάνει πάλι ακαταλαβίστικες δηλώσεις και κάτι τέτοιο δεν θα το άντεχε ο εύθραυστος οργανισμός μου.

Κάπου εδώ ο Έτερος εισηγήθηκε να σταματήσω να σκέφτομαι και να πάμε να ρωτήσουμε την Τράπεζα αν θέλει να τσοντάρει.

Η Τράπεζα θέλει, αλλά με το αζημίωτο (άμα ο ίδιος ο banker σου λέει «δεν είναι καλή περίοδος τώρα» και σου μιτσοκαμμά, μπαίνεις αμέσως στο νόημα).

Που μας φέρνει πίσω στη ΣΠΕ Μακράσυκας και τα ρούχα παραλλαγή….

22 Comments:

At 11 February, 2009 13:25, Anonymous Anonymous said...

τζιαι γιατί εν γοράζετε κόρη μου διαμέρισμα, τωρά που εσιει τζιαι ξεπουλήματα τζιαι σπεσιαλ οφφερς ?? Που ξέρεις, μπορεί με το τριάρι, να σας διούν τζ΄ενα στουτιο δώρον !!! (Τον καλόν τζιαιροόν τζιαι επιαννες διαβήτην ώσπου να χτίσεις, τζ΄εσείς εν να πάτε τωρά να μπείτε σε περιπέτειες?? Δαμαί εναν μπάνιον έκαμες ανα΄καίνισην, τζ' είδαμεν τ΄αποτελέσματα ΛΟΛ)

 
At 11 February, 2009 15:00, Blogger frou-frou said...

I alithia en wraia na exeis ena spiti opos to fantazesai me ta tzakouzi tu, tis esoterikes tou tis pisines kai ta 5 ipnodomatia pou tha exoun kai diki tous gartoroba :P
Alla ti na kanoume pou tora en fkaineis pou mesa.... kathe mera i timi tou tsimentou kai tou siderou akrivenei... gia afto mia eisigisi... meine tziame pou eisai ... aman exeis ton etero sou, tin korasa sou kai tin trellogata sou exei kalitero prama ?

 
At 11 February, 2009 15:34, Anonymous Anonymous said...

Γιατί εν χτίζετε πάνω που τη μάμμα σου (ή του);

 
At 11 February, 2009 16:35, Anonymous Anonymous said...

Ego leo proxora me daneio kai ase tis trapezes na sou leoun oti exei krisi. Etsi kaname kai meis tora. Oxi pou tha katso na spaso. An pame filaki simainei itane tis moiras mas grafto. An katseis na perimeneis den tha mpeis pote sto spiti pou onirevese. H zoi thelei kai kanena sikimeeeee.

 
At 11 February, 2009 19:59, Blogger Pelloplasma said...

Men anisixis drakouna mou

yparxoun SPE je se alla xorka na kamis tin doulia sou.
enomizo na exoun provlima na sou "danisoun" lefta.

 
At 11 February, 2009 20:07, Anonymous Anonymous said...

pareta mana mou.den hxeres den rwtages?egw eteleiwsa prin 6 mhnes meta apo tria nai tria olokthra eth (ta 2 analwthikan se kaugades me tis poleodomikes arxes k sto na vgalei o arxitektonas mas to neo tou exohiko pas th rashi mas)k ti katalaba?eplhrwsa ta maliokefala mou pas thn pio akrivh ever ever periodo ths kupriakhs viomhxanias mono k mono gia na ertei twra na pesei h axia tou sthn krish k to epitokio tou daneio na anevainei-mono sth kupro ginountai touta.gi auto piase kanena diamerisma/etoimo spiti pou kanena pattismeno ergolavo(exei para pollous se diavevaiw) k ta megala sxedia asta gia ton kairo ths kouklaras.
ps:oso gia tis trapezes nai daneio en na sou dwsoun.posa na ftasei tzinto daneio omws k posa tha paei ospou na to xoflhseis.emeis upologizoume aisiws pws to teliko poso tha einai ta dipla apo osa daneistikame,gi auto exallou k exeniteuthka gia na to plhrwnw.ws ek toutou en kala k ta diamerismata,mono pou i learn it the hard way

 
At 11 February, 2009 20:38, Blogger MARINOS said...

Πάντως από ό,τι άκουσα τα διαμερίσματα στο Βερολίνο δεν στοιχίζουν παραπάνω από 70 χιλ. ευρώ...Είναι κι αυτό μια κάποια λύσις...!

 
At 12 February, 2009 08:51, Blogger drakouna said...

Είναι πολύ μακρινό commute όμως...

 
At 12 February, 2009 09:56, Blogger Αντρικκος said...

Ή μπορείς αν θέλεις να έβρεις και εσύ δεύτερη δουλειά μαζί με τον Έτερο σου. Μόνο έτσι θα ολοκληρώσεις το ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ (πως λέμε American dream): ο άντρας κυπραίος παντρέφκεται την γενέκα κυπραία. Η γενέκα κυπραία ονειρέφκεται το σπίτι των 500.000 σε σωστό οικόπεδο (preferably γωνιακό) με τους κήπους, τες πισίνες, την φιλιππινέζα μεστα πόθκια τους κτλ. Ποτζί-ποδά βρίσκουν το οικόπεδο τζαι πιάννουν δάνειο που την ΣΠΕ για να χτίσουν το σπίτι. Αλλά επειδή η δόση εν πολλή τζαι δεν φκαίννουν που πάνω αναγκάζουνται να δουλέφκουν τζαι οι 2 δεύτερες δουλειές για να πληρώνουν την ΣΠΕ κανονικά.

Στο τέλος; Χτίζουν το σπίτι των ονείρων τους (ή της;) τζαι αντί να το χαίρουνται χρησιμοποιούν το μόνο για να τρών ένα φαί στο ενδιάμεσο των 2 δουλειών τζαι να κοιμούνται που την ώρα που εννα σχολάννουν που την δεύτερη δουλειά ώς το πρωί που σηκώνουνται για να παν στην πρώτη...

 
At 12 February, 2009 10:04, Anonymous Anonymous said...

πόσο δίκιο έχει ο Αντρικκος!!!
και ξεχνάς το κορυφαίο: δεν πρέπει να λερώνουμε το σπίτι/έπιπλα έτσι διαμορφώνουμε τη κουζινούλα σε καθιστικό με την προσθήκη μικρού σαλονακίου και τηλεόρασης 19" και ζούμε τις μικρές μας ιστορίες καταχρεωμένοι μέχρι να ψοφήσουμε και να πληρώνουν τις δόσεις τα εγγόνια μας.... the cypriot dream!

 
At 12 February, 2009 10:34, Anonymous Anonymous said...

Μπορεί η Δρακούνα να ζει ΗΔΗ πάνω που τη μάμα της και να τα έχει παίξει ο Έταιρος...

 
At 12 February, 2009 11:30, Anonymous Anonymous said...

Την περιουσία στα κατεχόμενα θέλω τζαι εγώ να την πουλήσω αλλά εσυχίστηκα λλίον εψές γιατί άκουσα τον Ανδρο του ΑΚΕΛ να λέει στους πρόσφυγες (πρέπει να γίνουμε πρόστυχες αντί πρόσφυγες by the way για να επιβιώσουμε πλέον) να μεν βίαστούν να πουλήσουν γιατί εννα χάσουν λεφτά. Άραγε όντως ερκετε λύση?

Περίμενε Δρακούνα, διότι αν έρτει λύση εννα φτηνίσουν τα οικόπεδα στο carolina park τζιαι στο αθλητικό της τράπεζας κύπρου, εν τζιαι πιστεύκω να σκέφτεσαι να κτίσεις στην ανθούπολη?

 
At 12 February, 2009 12:55, Blogger drakouna said...

Άμα το είπε ο Άντρος.... να κοιμηθώ με τις κλάτσες που τη χαρά μου :)

(να γλιτώσει και το σουβάτισμα ο Έτερος)

 
At 12 February, 2009 17:30, Anonymous Anonymous said...

Drakouna mou, pote sou na men koimase xwris tis klatses.

 
At 12 February, 2009 19:12, Anonymous Anonymous said...

Το να χτίζει ο καθένας το σπίτι του εν στις παραπάνω χώρες (τζε σύντομα για την Κύπρο) σαν να ράφκεις παντελόνι στην ράφτενα. Έσσι αντικατασταθεί που τα "έτοιμα".

Τζε μεν ακούεις να γοράσεις διαμέρισμα τωρά. Τα παραπάνω εν έχουν θερμομόνωση τζε οι τιμές εν να ππέσουν τζιάλλο .

Προτείνω προκατασκευασμένο σπίτι της IKEA - φτηνό, έτοιμο σε 24 μέρες, ψηλή θερμομόνωση, με κουπόνι για έπιπλα τζε παραδίδετε με μιά μηλιά τζε ζαρζαβατικά στην αυλή.

Ματίλτα

 
At 13 February, 2009 08:33, Blogger drakouna said...

Μα δεν θέλω να μείνω σε διαμέρισμα τα γέρημα. Been there done that.

Θέλω κήπο. Τζιαι μηλιά τζιαι ζαρζαβατικά.

 
At 13 February, 2009 09:13, Blogger Αντρικκος said...

Μακάρι να τα καταφέρεις να το βρεις όπως το θέλεις. Φυσικά πάλε εννα το ακριβοπληρώσεις αλλά χαλάλιν τα μήλα!

Ξέρω περίπτωση αθρώπου χρεωμένου που έβαλε στη πούληση 2 δίσκαλα (σε πολλά ωραία περιοχή ομολογουμένως, ότι πρέπει για να φυτεύκεις μηλιές) 250.000 λίρες το ένα. Δηλαδή αν δέν είχε άμεση ανάγκη τζαι αν δέν επερνούσαμε "κρίση" πόσα ήταν να τα πουλά;

 
At 13 February, 2009 09:17, Blogger DaisyCrazy said...

Γιατί δεν κοιτάτε μήπως μπορείτε να μείνετε σε κανένα χωριό κοντά στη Λευκωσία; Η κυβέρνηση δίνει επιχορηγήσεις για να αναζωογονηθεί η ύπαιθρος. Ψάξε το στην Επαρχ.Διοίκηση, ποτέ δεν ξέρεις..

 
At 13 February, 2009 14:23, Blogger axairefti said...

Έψαξα, έψαξα και νόμίζω βρήκα τη λύση. Ένα σπίτι, όσα τετραγωνικά θέλεις, φτάνει να έχεις ένα οικόπεδο περίπου 10 τμ, όπως το βλέπω στη φωτο, , για να το... στερεώσεις!!
Άρα αμέσως γλιτώνεις τις 300.000 ευρώ.

Υπάρχουν δυο μείον:
1. Με τις μηλιές δεν ξέρω τι θα γίνει, αλλά άμα το σκέφτηκαν αυτό, κάποια λύση θα βρεθεί και γι’ αυτό.
2. Αν έχεις υψοφοβία, άστο...

Το λινκ:
http://www.frontarchitects.pl/PROJEKTY/HOUSES/shauz/single_hauz_eng1.htm

 
At 13 February, 2009 14:24, Blogger the Idiot Mouflon said...

Είπα και γω σε φίλη μου που δουλεύκει στο Κτηματολόγιο: Καμιάν νύφη με χωράφκια στον Πολλύστυπον βρίσκουμεν; Ας εν' τζιαι μεστωμένη...

 
At 16 February, 2009 00:22, Blogger Χαμενος Ποιητης said...

Δρακούνα, πόσοι από εμάς έχουμε παρόμοια όνειρα...
Στην Κύπρο του σήμερα όμως δυστυχώς αναγκαζόμαστε να κάνουμε συμβιβασμούς και να τρώμε μήλα από τη φρουταρία.

 
At 16 February, 2009 15:04, Blogger iveks said...

Ma pou xathike i Drakouna? Ipies poli sto Valentine's day?

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.