Monday, February 23, 2009

Offsite

Εν έσιει πολύ χάζι όταν η Offsite κάμνει θέμα (δις) την τάχα μου "Πρωτοβουλία των Γονέων και Αποφοίτων" για ταλιμπανοποίηση του English School, αλλά ξιχάννει επιλεκτικά να γράψει ότι παρόμοιο petition κάμνουν και οι άλλοι που δεν συμφωνούν μαζί τους?


Ναι, έσιει πολύ χάζι.



Στέλλει μας την τζιαι στο email μας την εφημεριδούλα του το Offsite. Για να μεν σηκωνούμαστε που το γραφείο μας και να κουραζόμαστε.


Ευχαριστούμε για την έγκαιρη και προπάντως έγκυρη ενημέρωση.


Εδώ το άλλο petition...




Update 24.2.2009: Η Offsite σήμερα, με τη πρωινή δροσούλα, περιέλαβε ως είδηση το δεύτερο petition που κυκλοφορεί. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

29 Comments:

At 23 February, 2009 10:00, Anonymous Anonymous said...

Only in Cyprus: dehellenisation of the English School

Πάντως ήθελα να πιστεύω οτι η ιδιωτική εκπαίδευση ήταν πιο ανοικτή/ανεκτική κτλ αλλά νομίζω εν το αντίθετο... κ όχι μόνο σε αυτό το θέμα.

 
At 23 February, 2009 11:25, Blogger Αντρικκος said...

Σωστή. Αυτό που έχει περισσότερη σημασία είναι η ικανότητα που πρέπει να αποκτήσουμε να αντιλαμβανόμαστε (καλή ώρα όπως εσύ τώρα) τις προθέσεις πίσω απο οποιαδήποτε ενέργεια. Αυτό που λέμε "κριτική σκέψη". Έχω την πεποίθηση ότι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που πολλοί επιτήδειοι αντιδρούν στην προσπάθεια για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.


Καλή αρχή στην Καθημερινή. Είδα την στήλη για πρώτη φορά στην χθεσινή έκδοση.

 
At 23 February, 2009 11:49, Blogger drakouna said...

Υπάρχει και το ενδεχόμενο η Offsite να μην πήρε είδηση ότι υπάρχει και δεύτερο petition, από εκείνους που δεν συμφωνούν με το πρώτο.

Και είναι γεγονός ότι οι moderate άνθρωποι σε αυτό τον τόπο, δεν κάμνουν τόσο ττόζι όσο οι extremes.

Θα δούμε.

 
At 23 February, 2009 13:17, Anonymous Anonymous said...

he he...
tous eidopopisia ego prosopika edo kai meres, tous etseila kai to site kai tous ekanan mia paratirisi oti yparhei kai i antitheti apospi... alla fey..
eheis dikaio... mesa stisn antikeimenikotita kai tin amerolipsia einai

Aar

 
At 23 February, 2009 17:15, Anonymous Anonymous said...

Δρακούνα,

Για σένα μπορεί να έshie χάζιν η υπόθεση ES, για μέναν εν εshie, γιατί πληρώνω 3,400 λίρες (οϊ ευρω) το χρόνο για να μορφωθεί ο γιός μου και όχι για να του τσαμπουνά ο κάθε κομπλεξικός καθητής τις κομματικές του ιδεολογίες και απόψεις.

Το πρόβλημα δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι στο σχολείο αλλά αυτοί οι κύριοι που αππωθήκαν τζιαι νομίζουν ότι τα κοπελλούθκια μας εν τζιαμέ για να τα προσυλιτίζουν στα δίκά τους τταράφκια.

Φροντίζουν δε αυτοί οι κύριοι, καθηγητές και συμβούλιο να διαδιδούν τάχα ότι η πρωτοβουλία των γονέων τα έχει με τον ερχομο των παιδιών από τα κατεχόμενα, το οποίο είναι ένα μεγάλο ψέμα.

Που εννα πάει η δρακουνίτσα σου στο ES θα τα ξαναπούμε, αν φυσικά δεν το κλείσουν μεχρι τότε με το νου που κουλιαντιρίζουν μερικοί.

 
At 23 February, 2009 17:26, Anonymous Anonymous said...

Link stin online ekdosi tis Kathimerinis Kiprou edo:
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_mc9_1_23/02/2009_258721

I drakouna mas stin selida 10 (yia osous fans endiaferonte).

Oso yia to petition - efxaristw yia to link drakouna - molis evala to onoma mu stin lista.

 
At 23 February, 2009 17:31, Blogger drakouna said...

Έσιει χάζι να κάθόμαστε να συζητούμε ποιος προσυλητίζει ποιον και να φτάνει να ασχολείται με το θέμα η επιτροπή παιδείας της Βουλής.

Έσιει χάζι να λέτε ότι οι Τ/Κ δεν είναι το πρόβλημα σας, αλλά να λέτε ότι το πρόβλημα παρατηρείται που το 2003. Τι έγινε άραγε το 2003? Άνοιξαν τα οδοφράγματα μήπως?

Για απόφοιτους που έζησαν το ES 7 χρόνια (ήταν και μένα καθηγητής μου ο κ. Αντωνίου. Λες να ξύπνησε μια μέρα και να είδε το φως το αληθινό?), έσιει χάζι η "διαμαρτυρία" σας διότι γίνεστε ρεζίλι.

Αν γνώριζες 3 πράματα πριν στείλεις το γιο σου στο ES (γιατί αλήθεια να πληρώνεις 3,400 λίρες όχι Ευρώ όταν υπάρχουν άλλα σχολεία που κανένας δεν προσπαθεί να "προσυλητίσει" ή να επιβάλει οτιδήποτε?)

 
At 23 February, 2009 17:37, Blogger drakouna said...

..Δεν θα ήταν καν θέμα για σένα γιατί το σχολείο προωθεί δραστηριότητες και διδασκαλία διαφορετική από άλλο σχολείο σήμερα στην Κύπρο. Αντί να θέλεις ο γιος σου να μάθει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, όχι μόνο αυτά που σου αρέσουν, διαμαρτύρεσαι τζιαι πουπάνω.

(μπαρδόν, έβαλα το σχόλιο χωρίς να τελειώσω)

 
At 23 February, 2009 19:03, Anonymous Anonymous said...

Exei na faei poutso tourkokupriako i kouklara ama paei english school...

 
At 24 February, 2009 08:12, Blogger Lexi_penitas said...

Η offsite εν συστηματικά που το κάμνει τούτο τζιαι όϊ μόνο για το ES. Φύλαξα όλα τα τευχη τζιαι σύντομα εννα κάμω μιαν ανάρτηση για την "ανεξαρτησία" της

 
At 24 February, 2009 08:47, Anonymous Anonymous said...

to anonymous posted at 19.03:

when you run out of arguments and behind the convenient anoniminty you become vulgar and obsene.If this is a the caliber of the people supporting the so called initiative your are doomed to fail.
you know your brain is supposed to reside in the big round thing that sits on your shoulders and not the wrinkly little thing that hangs between your legs...

 
At 24 February, 2009 09:03, Anonymous Anonymous said...

Maria mou men asholise apla.Tzie to oti asholise en tzie pollin tous

 
At 24 February, 2009 09:12, Anonymous Anonymous said...

L.P your right :0) ....It was before I had my coffee

 
At 24 February, 2009 09:43, Blogger bestman said...

Πάντως, στη σημερινή έκδοση, αναφέρει για την συλλογή υπογραφών, καθώς και για τον Λέξεων Πένητα και την προσπάθειά του να μαζέψει όλα τα κυπριακά blogs.

 
At 24 February, 2009 10:45, Anonymous Anonymous said...

Είμαι ο ανώνυμος που εσιη χάζιν.

Νομίζω με περεξήγησες και αν ενημερωνόσουν λίγο περισσότερο για το τι ζητά η πρωτοβουλία είμαι σίγουρη ότι δεν θα μου απαντούσες με αυτό το ύφος.

Γνωρίζω πολύ καλά γιατί έστειλα τα παιδιά μου στο ES, για πάρουν μια πιο broad minded education and culture. Ο μέγάλος μου αποφοίτησε το 2002 που δεν είχαν ανοίξει τα οδοφράγματα. Για 3 χρόνια ασχολείτο με την επαναπροέγγυση και πολλές φορές τον πήρα στην Πύλα για να συναντηθεί με τουρκοκύπριους σε κοινές εκδηλώσεις που οργάνωναν με τουρκοκύπριους, όπου μου δόθηκε και εμένα η ευκαιρία και γνωρισα κάποιους γονείς από την άλλη όχθη με τους οποίους έχουμε πολύ καλες και φιλικές σχέσεις. Ψες π.χ. φιλοξενήσαμε τον τουρκοκύπριο συμμαθητή του γιου μου στο σπίτι μας γιατί έχουν half term αυτή τη βδομάδα και θα πάνε σήμερα στο τρόοδος μαζί για σκι.

Απλα σταματήστε να νομίζετε μερικοί ότι μόνο εσεις είστε δημοκράτες και φιλελευθεροι, υπάρχουν και εκτός του κόμματος της κυβέρνησης άνθρωποι με ελέυθερα και ευγενικά μυαλά.

Ελευθερία σκέψης νομίζω είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που διδάσκονται στο ES. Τώρα αν επείδη κάποια παιδιά έχουν αντίθετη άποψη από τους καθηγητές τους για κάποια πολιτικά θέματα και δεν πρέπει να την λένε γιατί τους αποκαλούν φασίστες & εθνικιστές τι να σου πω? Κάτι φαίνεται ότι όντως αλλάζει στο σχολείο από τον καιρό που φοιτούσες εσύ και ο γιος μου ο μεγάλος.

 
At 24 February, 2009 11:44, Anonymous Anonymous said...

Αγαπητέ ανώνυμε νομίζω επάτησες την με τη νομότυπη βιτρίνα.

Οι γονείς της πρωτοβουλίας που εν έτσι καλά πλάσματα με ανησυχίες βάλλουν τα μωρά τους να καταγράφουν τα λόγια τζαι τες κινήσεις καθηγητών, με απώτερο σκοπό να τους απολύσουν. Εσύ θέλεις τα κοπελλούθκια σου να γίνουν ρουφιάνοι οξά πράκτορες τζαι να σου διούν λοαρκασμό το απόγευμα;

Επίσης, ο μακαρθισμός που εφκάλαν οι ανήσυχοι γονείς προχτές στην Επιτροπή Παιδείας ήταν ανεκδιήγητος. Ερώτησες τους αν εθέσαν όρο να σταματήσουν όλα τα διαπολιτισμικά προγράμματα;

Ίσως να εν εσύ που χρειάζεσαι ενημέρωση.

 
At 24 February, 2009 11:55, Anonymous Anonymous said...

To english school den itan pote ena sxoleio katallilo yia stenomyalous athrwpous - an eiste stenomyaloi ke stelnete ta paidia sas sto english school - den fteme emeis...

 
At 24 February, 2009 13:56, Anonymous Anonymous said...

Valte link tzai gia to allo petition na doume posous psifous epiasan.

 
At 24 February, 2009 14:33, Blogger Anti-Christos said...

Σιγά το Cambridge!

Έχω πολλούς φίλους από το english school και δεν νομίζω ότι είναι πιο ανοικτόμυαλοι στη σκέψη από τους υπόλοιπους που πήγαμε δημόσιο σχολείο.

Απλώς αυτοί, πάνε στα αγγλικά πανεπιστήμια χωρίς να χρειαστεί να κάμουν foundation.

Α, ναι... Και δεν είναι και άξιοι να πουν μια πρόταση χωρίς να αγγλικανίσουν.

 
At 24 February, 2009 15:01, Anonymous Anonymous said...

an itan i azoula pouza....

mia zoi akouw mathites twn dimosiwn sxolio na simperiferonte ke na kratoun mia ratsistiki stasi apenanti stous mathites tou english school idietera - ke oxi toso stous mathites twn ipolipwn idiotikwn sxoleiwn...yiati arage?

den 3erw an ine pio anoixtomyaloi alla ta statistika lene, se kyvernitikes ke idiotikes ipiresies, einai sigoura apo tous pio petiximenous... afto kati tha prepei na simenei

 
At 24 February, 2009 15:22, Blogger iveks said...

Opote milisei i Drakouna gia to ES ginetai tis p...... sto blog. Esiete xazi pantos. Akou o allos na pei gia to moro? Re asxete ti sou eftexe to moro tis Drakounas? Axriste. Enevriase me.Axriste pale.

 
At 24 February, 2009 15:57, Blogger drakouna said...

Κάτι μου λαλεί ότι και για την Άννα Βίσσυ να πω, πάλε της π****** θα γίνει (έχω κάποιον υπόψη μου).

:)

 
At 24 February, 2009 16:16, Blogger iveks said...

Rixto....kai opoion parei o xaros!!!

 
At 25 February, 2009 07:26, Anonymous Anonymous said...

Mono men pis gia tin silikoni tis kai en krima se tounti ilikia na stenohorithi

 
At 25 February, 2009 12:41, Blogger Joshoua said...

Το κάθε πλουσιόπαιδο τζιαι ο κάθε νεογίαπης προσπαθούν να διδάξουν μαθήματα εθνικής συνείδησης.
Ρε ελληναράες, στέλλετε τα κοπελλούκια σας σε ένα σχολείο που εν καθαρά αποικιοκρατικό κατάλυπο, καλημέρα.
Εγώ εν έχω μωρά να πέψω σχολείο. Αν είχα είσιεν να θέλω να μάθουν 5 πράματα για την ειρήνη τζιαι την συμφιλίωση.
Εθνικοί ύμνοι τζιαι εικονούες τζιαι μαλακίες, ε ρε τι ζούμε με τούντους Ελληνοχριστιανούς.
Φκάρτε τους που τζιαμέ τζιαι πέψετε τους του Αρχιεπίσκοπου να τους κάμνει ιδιέτερα τζιαι σταματάτε να φκαίννετε στα κανάλια.
Γίνεστε τζιαι ρεζίλι.
Καρκινάκια,νεοφασίστες,ψευτοεθνικιστές,νεογίαπιδες,αρχοντοχωριάτες..
Ασσιχτιρ..συγχίστηκα.Παω να φάω σουβλάκι με τζατζίκι.

 
At 25 February, 2009 19:44, Blogger the Idiot Mouflon said...

http://www.annavissi.net/

Η Άννα στη ΨηφιοΧώρα.

 
At 26 February, 2009 00:27, Anonymous Anonymous said...

ekame to gia na mas pisi oti en 30(akoma...)mpas kai kami tzintin evloimeni diethni kariera

 
At 27 February, 2009 20:27, Blogger koul(l)are said...

Φίλε ανώνυμε έσιεις δίκαιο ότι τα στατιστικά λεν οτι στις κυβερνητικές και στις ιδιωτικές υπηρεσίες έχουν καλύτερες θέσεις οι απόφοιτοι της Αγγλικής σχολής.Τα αποτελέσματα στα οποία αναφέρεσαι αφορούν απόφοιτους της Αγγλικής σχολής οι οποίοι αποφοίτησαν από τα πανεπιστήμια στα οποία φοίτησαν εδώ και αρκετά χρόνια.Ας μην ξεχνάμε φίλε οτι πριν κάποια χρόνια τα αγγλικά πανεπιστήμια εταίζαντα οι Κύπριοι με τα δίδακτρα τους τζιαι δυστυχώς δεν είχαν όλες οι οικογένοιες την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν αυτές τις ευκαιρίες στα παιδιά τους. Οι περισσότερες οικογένοιες έστελναν τα παιδιά τους (και τα λεφτά τους) στην προσφιλή μας ΕΛΛΑΔΑ. Κατα γενική ομολογία τα Ελληνικά πανεπιστήμια δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν από τα Αγγλικά σε θέματα θεωρητικά που δεν απαιτούσαν καμία τεχνολογική ή άλλου είδους αναναίωση την οποία δεν έκαναν οι Ελληνικες σχολές γιατί δεν είχαν το μπάτζετ.(Καινούργια εργαστήρια για χημέια πχ η καινούργια νοσοκομεία για τους γιατρούς). Στα ίντερβιου όμως όλοι ξέρουμεν πως τα πανεπιστήμια της Αγγλίας αντιμετωπίζονταν σαν μάννα εξ ουρανού, ακολουθούσαν τα Ελληνικά, και σαν σκουπίδια τα κολλέγια. Γι'αυτόν τζιαι έσιεις τα στατιστικά που έσιεις. Κάποτε τζίνοι του ίνγκλις σκούολ επίανναν τζιαι έξτρα πούντους πάστο αι κκιού τεεστ μεστο στρατό τζιαι μετά εκλαίαν πως του το κόψαν. Να σκέφτεσαι λίον πριν αρκέψεις να μάσιεσαι φιλε ανώνυμε

 
At 01 March, 2009 22:07, Blogger kyriakos said...

πφφ.. βαριέμαι να διαβάσω..

Eλπίζω να υπέγραψα το σωστό petition..

Το λινκ που μας έδωσες είναι για τους ανοιχτόμυαλους έννε?

Ελπίζω να μην υπέγραψα το petition των κελλετζιων..

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.