Monday, June 22, 2009

Past & Present

Έχω επιστρέψει μετά από 3 μέρες στον Πρωταρά. Το σπίτι που μέναμε ήταν παράλληλα κέντρο διερχομένων. Τα μικρότερα αδέρφια των φίλων μας που είναι in their twenties και θεωρούν πατριωτικό τους καθήκον να παρελάσουν από τις πιο σημαντικές παραλίες και clubs της περιοχής, έμπαιναν και έβγαιναν από το σπίτι σε περίεργες ώρες, πάντοτε συνοδευόμενοι από μισή ντουζίνα φίλους τους.

Μέσα σε αυτές τις 3 μέρες, καταφέραμε να συζητήσουμε μαζί τους διεξοδικά, (λέω «καταφέραμε», διότι ήταν ένας άθλος να τους πετύχεις) τα ακόλουθα θέματα:

Αποτρίχωση ανδρών: Ναι, είναι γεγονός. Πες το μόδα, πες το ότι θέλεις. Οι άντρες κάτω των 30 χρονών αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, επισκέπτονται την αισθητικό πιο συχνά από τις φιλενάδες τους. Laser. Πολύ laser. Παντού. Κανένας δεν ξέρει από πού ήρθε αυτή η μόδα. Οι νεαρότερες τύπισσες εξέφρασαν την άποψη ότι στην υπερβολική μορφή της, η μόδα αυτή είναι αποκρουστική και θέλουν να βρουν επιτέλους οι νεαρές αυτές ένα άντρα βαρβάτο και τριχωτό. Στη φυσική του μορφή. Για παράδειγμα, ένα «άντρα βιολογικής καλλιέργειας». Οι τριαντάρες της παρέας απλώς διερωτήθηκαν γιατί γαμώτο μου να μην ήταν μόδα η αποτρίχωση στους άντρες και πριν 10 χρόνια? Ξέρεις πόση τρίχα έχει φάει η γενιά μου στη μούρη? Από την άλλη, αναγνωρίζω ότι με ένα αποτριχωμένο γκόμενο δίπλα σου, πολύ δύσκολα μπορείς να τον φωνάζεις χαϊδευτικά Αρκουδίτσο, Πιθηκούλη, Γουτσου Γουτσου, Αγνό Παρθένο Μαλλί και άλλα που παραπέμπουν σε…. τριχωτά πλασματάκια του δάσους. Χάνει η σχέση το ρομαντισμό της και είναι πρόβλημα, δεν μπορείς να πεις.

Γυμναστήριο: Αυτό ήταν ανέκαθεν της μόδας. Όταν δεν γαμάς, γυμνάζεσαι. Όταν δεν πολυγαμάς, πάλι γυμνάζεσαι. Αν γαμάς ΚΑΙ γυμνάζεσαι, είσαι φαινόμενο. Είσαι boyfriend material. Αυτό, σε συνδυασμό με την αποτρίχωση πιο πάνω δημιουργούν ένα ονειρεμένο αποτέλεσμα. Σχολίασα θετικά κάτι ωραία δείγματα που είδα να παρελαύνουν στο σπίτι. «Υπάρχει όμως catch», μας προειδοποίησαν οι νεαρές. Τα ωραία πακέτα συνήθως έχουν άπειρα complex που δεν μπορείς να ξεπεράσεις αν είσαι ένας απλός άνθρωπος. Πρέπει να δένεις με τους φίλους, τους γνωστούς, τα μέρη που πάτε, το αυτοκίνητο και το εμπριμέ μαξιλαράκι στο club. Κουραστικά πράγματα για την ηλικία μου. Ούτε τα παπούτσια μου δεν καταφέρνω να συνδυάσω με τη τσάντα, όχι όλα τα πιο πάνω.

Σταθερές αξίες: Το -2 ακόμα ζει. Ζει και βασιλεύει και τους Λευκωσιάτες εκπαιδεύει. Δεν βρέθηκε τίποτα να το αντικαταστήσει. Ακόμα. Το έμαθα η ώρα 5 τα χαράματα που σηκώθηκα να πάω τουαλέτα (δεν έπρεπε να πιω τόσες μπύρες) και συνάντησα στο διάδρομο μια τύπισσα με τα ψηλοτάκουνα στο χέρι και το eye liner στο μάτι. Η τύπισσα αυτή, ακολούθως μπήκε στο υπνοδωμάτιο της και έκανε ξανά την εμφάνιση της η ώρα 2 το μεσημέρι. Κανένα μωρό που ούρλιαζε, και κανένας γονιός (που ούρλιαζε επίσης) δεν στάθηκε ικανό να την ξυπνήσει. Ο ύπνος του δικαίου. 2 τηλεφωνήματα αργότερα, κατέφθασαν μισή ντουζίνα φίλες της και αναχώρησαν για το Vrissiana (το αντίστοιχο του 90s «θα σε βρω απέναντι από το beach bar του Sunrise). Κάποιος μου έλεγε ότι αν μπεις στο Tripadvisor, θα δεις δεκάδες σχόλια από ξένους που λένε ότι το ξενοδοχείο είναι μια χαρά, εκτός τα σαββατοκύριακα που γίνεται της πουτάνας από τους locals.

Εμείς οι thirty something with kids τι κάναμε? Κουνήσαμε με κατανόηση το κεφάλι στον πανικό των νεαρών να καταφέρουν να κάνουν κράτηση στο -2. Τους αποχαιρετίσαμε με δάκρυα στα μάτια που λόγω παιδιών (είπαμε και μας πίστεψαν) δεν μπορούμε να βγούμε έξω το βράδυ ανεξέλεγκτα. Συμμεριστήκαμε το άγχος τους για το ποιος είναι που και με ποια γκόμενα και τι χρώμα μαγιό φοράει και μετά, όταν έφυγαν… ΣΚΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ.

Αραχτοί στον κήπο με το ποτό στο χέρι και τα πόδια πάνω (για να πάει το αίμα στο κεφάλι), παρακολουθούσαμε τα παιδάκια μας να κυνηγούν το σκύλο του γείτονα, τις γάτες της γειτονιάς και το λάστιχο του ποτίσματος. Ήπιαμε το φραπέ μας στον κήπο, διότι έχουμε πλέον αντιληφθεί ότι κάνουμε καλύτερο φραπέ και από το καλύτερο μπαράκι και το βράδυ, όταν τα παιδάκια ξεράθηκαν από την κούραση και το παιγνίδι, ανάψαμε κάρβουνα και κάναμε barbeque.

«When people no longer feel the need to escape their past, they recreate it.»

10 Comments:

At 22 June, 2009 13:15, Blogger kopria said...

Δεν παλεύεσαι :)

 
At 22 June, 2009 14:02, Blogger iveks said...

Alimono mas an dokoume pas tin Drakouna tziai fisika pou tha to xeroume, tha mas doulepsei psilo gazi kai tha to efxaristithei. Makria apo to Protara paithkia.

 
At 22 June, 2009 16:20, Blogger Demetris said...

Ta kojinohwrka itan panta propyrgio mnimis kai agwna allwste.

 
At 22 June, 2009 18:46, Blogger Avevaios said...

Τζαι στρώννεις τζαι μιαν ωραίαν πιλοττούαν τζαι είσαι στον παράδεισο. Μετά την πιλοττούαν, την χαλαρή με κάμποσα πειράγματα τζαι γέλια, ξανααπλώθεις τζαι τα τέσσερά σου τζαι πιάννεις αλλό μιαν μπυρούαν.

Τζείνο με την αποτρίχωση εν πολλά ελπιδοφόρο. Διότι εφκήκα επισήμως ο μίστερ τρίχας του 2008 τζ' αν εν όπως τα λαλείς, θα διατηρήσω τον τίτλο! Γιουπι για! :)

 
At 22 June, 2009 22:01, Blogger luna said...

εχεις ενα δικο σου τροπο να τα λες και μ αρεσειιιιιςς.......
εχω κατι για σε, αν κανεις κεφι ελα να παραλαβεις. σωνχωραμε αν ενοχλω

 
At 23 June, 2009 07:15, Blogger DaisyCrazy said...

αυτό με την αποτρίχωση αντρών το πήρα χαμπάρι πριν καμιά πενταετία όταν πήγα η γυναίκα να κάνω απότριχωση μυστακίου και αργούσε πολύ μα πάρα πολύ η laserού. έλεγα και γω τι να κάνει άραγε; μια ντουζίνα πόδια; και μετά από καμιά ώρα και βάλε ξεπροβάλει ένας άντρας (από αυτούς που κανονικά θα ήταν τριχωτοί με τρίχα σε όλη την πλάτη) και φεύγει καμαρωτός καμαρωτός.. α ναι και ατρίχωτος.
η laserού μου είπε ότι όλοι οι άντρες πλέον αφαιρούν τις τρίχες και συμφερουν γιατι πληρωνουν πολυ περισσοτερα απο τις γυναικες. σκεψου τρίχα, πόσο συχνά κάνει επανεμφάνιση κτλ. στο μάτι της είδα και μια σκέψη να αρχίσει την εξειδίκευση στο αντρικο αποτριχωτικό laser...

 
At 23 June, 2009 18:22, Blogger Aeriko said...

:) atrixe m pi8ike....

na pw kai egw tin apopsi m pano sto olo 8ema .
einai gegonos oti i parapano pou pan gimnastirio exoun komple3 me ton eafto tous pistefkoun me to na pristous , na ginoun fetes fetes loures loures oti ena anebi i aftopepi8isi kai to i8iko tous.oti genika en pio efkolo na fkalis geneka...

oso gia tin apotrixosi en eimai oute iper oute kata kai ti 8elw na pw einai oti iparxoun a8ropoi pou pragmatika xriazonde apotrixosi.

telos pando te 8ema pistefkw tis genias m einai na ta abri prota pola me ton eafto tou o ka8enas mas.

 
At 25 June, 2009 13:20, Blogger oniropolos said...

eprize m ta tzai emena mia fili m na paw na kamw apotrixosi kai eprospathe na me pisi me tin frasi oti "i trixa den ine endixi antrismou"
pisteuw kratw kala tis paradwsis akoma!!!

 
At 25 June, 2009 16:22, Blogger κι αγνάντευε... said...

Έτω, παραδέχτου το - εμουχλέψαμεν μετά τα 30 και δεν αντέχουμε πια τα ξενύχτια στα club!

 
At 25 June, 2009 16:59, Blogger Joshoua said...

Αν τιλήξεις τζιαι καμία..τζιαμέ εν θέλεις τίποτε άλλο.
Για ακόμα μια φορά υποκλίνομαι στο μεγαλείο σου, ω τρισυπόστατη Δρακούνα.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.