Tuesday, July 14, 2009

I know what you did that summer

Αυτοί που διενήργησαν το «προδοτικό» πραξικόπημα, δεν θα τιμωρηθούν ποτέ για τον ίδιο λόγο που η Μαλλού δεν θέλει να πει την αλήθεια στο Αίγια Φούξια.

Η αλήθεια πονάει. Η αλήθεια είναι ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του Ε/Κ πληθυσμού επικρότησε (και ακόμα secretly) επικροτεί το «όραμα» των πραξικοπηματιών. Η εισβολή μωρέ χάλασε το πάρτι.

Αυτοί που συνωμοτούσαν, έκαναν συναντήσεις σε καφενέδες, σπίτια και άλλα οικήματα με σκοπό την ανατροπή της Κυβέρνησης διότι δεν τους έκατσε η φάση, αυτοί που εκπονούσαν σχέδια με ονόματα όπως «Δράσης», «Γρόνθος», «Αστραπή», «Ανταπόδοσης», «Φλόγα» (δεν είναι ονόματα τυφώνων στον κόλπο του Μεξικού. Είναι όλα σχέδια ανατροπής και δολοφονίας) δεν ήταν ένας και δύο. Ήταν δυστυχώς εκατοντάδες, για να μην πω χιλιάδες.

Εδώ όταν έπεσε το αεροπλάνο με τα 121 άτομα, όλοι βρεθήκαμε να ξέρουμε τουλάχιστον ένα άτομο που ήταν πάνω στη πτήση. Το πραξικόπημα που έγινε από πολύ περισσότερα άτομα δεν θα ξέραμε ποιοι το έκαναν? Ο Μακάριος προσέφερε imish «κλάδο ελαίας». Μπορούσε να κάνει διαφορετικά? Ποιον να πιάσει και ποιον να αφήσει? Ο μισός πληθυσμός θα έπρεπε να πάει φυλακή.

Δεν είναι κρίμα η Λαμπηδόνα που ήθελε να κάνει τη δουλειά της γρηγορότερα?

Δεν είναι κρίμα ο Λεοντής που ήταν μικρός και αφελής και δεν κατάλαβε τι κουβαλούσε?

Δεν καταλαβαίνω γιατί καταδικάζουν σήμερα τη φυγοστρατία. Ειδικά για ψυχολογικούς λόγους. Εδώ ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είπε «sorry guys, φανατίστηκα, έκανα ηλιθιότητες, ήμουν νέος και άπειρος και μπλα μπλα» και τους είπαν οκ, δεν τρέχει τίποτα. Παλιά μου τέχνη κόσκινο.



Thanks στο νεκατομένο που πρώτος έκανε τη σουρεαλιστική σύνδεση Αίγιας με το 1974.

15 Comments:

At 14 July, 2009 18:56, Anonymous Anonymous said...

dame eshi komma drakouna mou pou emfoliazi praksikopimaties.Ti na laloumen tora

 
At 15 July, 2009 09:48, Blogger ΔemΩΝ said...

ετσι κι αλλιως το νεο δογμα της κυπριακης κοινωνιας ειναι το "περασμενα ξεχασμενα"...

ε, κι αν εμεινε και κανενα οικοπεδο απο κει μερια να παρουμε πισω (γιατι οτι ειχαμε απο δω το φαγαμε) εχει καλως

 
At 15 July, 2009 10:54, Anonymous Γιώργος said...

Εχτός φυσικά που κάτι πεφωτισμένους σαν το ΔemΩΝ που "Δεν ξεχνούν".

Ρε φίλε εγώ δεν ξεχνώ ότι ούλλα όσα έκαμεν η συναρπατζιά των υπερ-πατριωτών ως τωρά έθαψε μας μέσα στα σκατά. Ο αγώνας έφερε τη Ζυρίχη, το πραξικόπημα έφερε την εισβολή, ο μαξιμαλισμός την εδραίωση των τετελεσμένων τζαι τωρά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παίρνει μας με μαθηματική ακρίβεια στη διχοτόμηση.

Τζαι εσύ το βιολί σου.

 
At 15 July, 2009 12:12, Blogger ΔemΩΝ said...

δεν ειμαι υπερπατριωτης φιλε γιωργο, βλεπω γυρω μου μια κοινωνικη ταση και την επισημαινω... οι παντες εχουν ξεχασει κι οσοι θυμουνται, θυμουνται επιλεκτικα. ρωτα εναν δεξιο κι εναν αριστερο και θα διαπιστωσεις πως ο καθενας εχει αλλα πραγματα στη μνημη του. δεν ειμαι εγω που θα κρινω αν αυτο ειναι καλο ή κακο, σωστό ή άδικο - δεν μου το επιτρεπετε αλλωστε κιολας... ετσι δεν ειναι "πεφωτισμενε" φιλε;

 
At 15 July, 2009 12:55, Anonymous Γιώργος said...

Έννεν κακό να κρίνεις, εν απολύτως θεμιτό, να μεν σου πω απαραίτητο. Όπως εν απολύτως θεμιτό να κρίνεσαι. It's more fun that way! Δικαιούσαι να αποκαλείς όσους επιδιώκουν κατι άλλο που τζείνο που σου αρέσκει πουλημένους τζαι αλλοτριωμένους, τζαι εγώ δικαιούμαι να λαλώ ότι ψάλλεις ηλίθιες μεγαλοστομίες, ότι τα γεγονότα σε διαψεύδουν τζαι ότι εν τέθκοιες νοοτροπίες που μας εφέραν σε τούτο το χάλι.

 
At 15 July, 2009 15:32, Blogger ΔemΩΝ said...

ειναι πολυτως προφανες πως αν γενικοτερα οι κυπριοι καθονταν στα αβγα τους και δεν γυρευαν μπελαδες και ενωσεις και ανεξαρτησιες και ολες αυτες τις πελαρες και ειχαν μεινει με τους αγγλους ολα θα ηταν μελι γαλα και δεν θα υπηρχε στρατος κατοχης και οι κυπριοι ανευ εθνικης καταγωγης θα ζουσαν καλα κι εμεις καλυτερα. ολοι εχουμε ενα παραμυθι να διηγηθουμε αλλα τουλαχιστον οσοι εχουμε ενα επιπεδο δεν βαζουμε στο στομα του αλλου λεξεις και εννοιες (πουλημενους, αλλοτριωμενους) που δεν εξεστομισαν κυριε γιωργο και την επομενη φορα να μαθεις να συνομιλεις γιατι συντομα θα σου χρειαστει κι αυτη η τεχνη μια και δεν θα εισαι πλεον μονος σου στο νησι...

 
At 16 July, 2009 08:26, Blogger drakouna said...

κύριε ΔemΩΝ, το comment του Γιώργου, αφορούσε το πρώτο σχόλιο σου που έλεγε

"ετσι κι αλλιως το νεο δογμα της κυπριακης κοινωνιας ειναι το "περασμενα ξεχασμενα"...

ε, κι αν εμεινε και κανενα οικοπεδο απο κει μερια να παρουμε πισω (γιατι οτι ειχαμε απο δω το φαγαμε) εχει καλως"

που εμμέσως πλην σαφώς υπονοεί ότι είμαστε και πουλημένοι (περασμένα ξεχασμένα) και αλλοτριωμένοι (αν έμεινε και κανένα οικόπεδο κτλ). Μπορεί να μεν είπες τις actual λέξεις, αλλά οκ επιάσαμεν το νόημα.

 
At 16 July, 2009 09:20, Blogger ΔemΩΝ said...

Κυρια Δρακουνα ειμαι σιγουρος πως απο στοιχειωδη ψυχολογια γνωριζετε. Το οτι ξεχασατε την εισβολη και την κατοχη και εχετε αρχισει να μιλατε (οσοι απο σας μιλουν ετσι φυσικα και ειστε οντως πολλοι) για την "βρωμικη ιστορια του κυπριακου" (παιρνω αυτα τα λογια απο σχολιο σας σε αλλο ποστ), δεν σημαινει στα δικα μου ματια "πουλημενοι" οπως εσεις το εμηνευετε (κι εδω ειναι που ερχεται η στοιχειωδης ψυχολογια να σας συνδραμει), αλλα ας πουμε, "ενοχικα αδιαφοροι". Οσο για το οικοπεδακι απο κει μερια, δυστυχως εδω ζω κι εγω οπως κι εσεις φανταζομαι και βλεπουμε τους πολιτες αυτου του κρατους να ακουν "αταραχοι" την ηγεσια τους να μιλα για "παρε-δωσε" και κανεις δε βγαινει με λιγο θυμο ρε παιδακι μου, με λιγο νευρο, με λιγο μεσογειακο ταπεραμεντο και να πει τι λετε ρε μαλακες; τι παρε δωσε; εδω τα πηραν ολα τι αλλο εχουμε πια να δωσουμε;

Η μη χρηση των actual λεξεων οπως λες εχει να κανει με το γεγονος πως δεν ειχα στο νου μου τις actual (που η δικη σου/σας ψυχολογια οριζει) αλλα αλλες. Όπως αδιαφοροι, μπερδεμενοι, κουρασμενοι και κυριως (ως αποτελεσμα ολων αυτων), ηττοπαθεις. Να ειστε σιγουρη πως οταν καταληξω στο συμπερασμα που οδηγουν οι δικες σας actual, δεν θα ξανακανω ουτε ποστ, ουτε και σχολιο για την Κυπρο και το Κυπριακο.

Βλεπετε για μενα ακομα το κυπριακο ΔΕΝ ειναι μια βρωμικη ιστορια, αλλα, μια απλη ιστορια: Ενας πολεμος χαμενος, μια ηττα, μια εισβολη, ενας στρατος κατοχης, χωρια/πατριδες χαμενες και ενα επεκτατικο εθνος που σε καθε ευκαιρια θα παρει και τα υπολοιπα. Όλα τα αλλα ειναι ιστοριες για παιδακια που θελουν να το παιζουν αριστερα (κι εδω καθε αριστερος γελαει δυνατα), cool και αντικειμενικα...

 
At 16 July, 2009 09:35, Blogger ΔemΩΝ said...

Kαι κατι μεταξυ μας: κατα βαθος χαρηκα που αρπαχτηκε ο γιωργος (κι εσυ μετα και ο καθε γιωργος και η καθε δρακουνα) και ειμαι σιγουρος καταλαβαινεις γιατι. Απλα αυτα τα περι πεφωτισμενου δειχνουν και πολυ αμορφωσια και ανθρωπο χοντροκομενο - κι εκει ειναι που χαλασαμε την σουπα...

 
At 16 July, 2009 10:36, Blogger drakouna said...

"για μενα ακομα το κυπριακο ΔΕΝ ειναι μια βρωμικη ιστορια, αλλα, μια απλη ιστορια: Ενας πολεμος χαμενος, μια ηττα, μια εισβολη, ενας στρατος κατοχης, χωρια/πατριδες χαμενες και ενα επεκτατικο εθνος που σε καθε ευκαιρια θα παρει και τα υπολοιπα."

Αυτή είναι η διαφορά μας κύριε ΔemΩΝ. Εγώ δεν θεωρώ ότι το κυπριακό (ως πρόβλημα) ξεκίνησε μαγικά με ένα πόλεμο. Έγιναν και μερικά πράγματα πριν. Γι'αυτό το αποκαλώ "βρώμικη ιστορία".

Δεν είναι ηττοπάθεια να ψάχνεις την αλήθεια.

 
At 16 July, 2009 11:59, Blogger ΔemΩΝ said...

Ναι με αυτη την τελευταια τοποθετηση σας θα συμφωνησω - αν και η αληθεια, αυτή η κρυφη πόρνη έχει χιλια προσωπα και καθε φορα μας ζητα να διαλεξουμε ενα και στο τελος μονο αυτο κανουμε, μονο αυτο ΜΠΟΡΟΥΜΕ να κανουμε - να διαλεξουμε...

Θυμάμαι ωστοσο και κάποιον που έλεγε, λύσε πρωτα το προβλημα σου και μετα βρες την αληθεια. Γιατί όσο ψάχνεις την αλήθεια, χάνεις απ' τα μάτια σου το πρόβλημα.

Και με καποιο μαγικο τροπο λεει, οσο αντι να αντιδρας εσυ σκεφτεσαι και αναζητας (κι αυτο στοιχειωδης ψυχολογια ειναι) στο τελος εισαι βεβαιος πως φταις εσυ :))

 
At 16 July, 2009 12:01, Anonymous Γιώργος said...

Έτσι ένι κύριε ΔemΩΝ, εν τζαι μπορούμε ούλλοι να είμαστε μορφωμένοι τζαι εκλεπτυσμένοι. Κάποιοι πρέπει να είμαστε άξεστοι τζαι ηλίθιοι.

Πάντως ένας μορφωμένος τζαι εκλεπτυσμένος έγραψε σε ανύποπτο χρόνο ότι "κάθε σύνθετη και πολυδιάστατη έννοια γίνεται μονοδιάστατη και χοντροκομμένη στα χέρια του 'λαού'". Τζι όμως ο ίδιος μορφωμένος βρίσκει το κυπριακό "μια απλή ιστορία". Μίλα μου για ειρωνία...

Φυσικά εγώ που είμαι ξύλο απελέτζητο θα αναγκαστώ να του απαντήσω πάλε με δικά του λόγια, επειδή τα δικά μου μάλλον εν πολλά χωρκάτικα. Οπότε τον αφήνω με το δικό του ερώτημα:

"Πόσο χρειάζεται ακόμα άραγε για να καταλάβουμε πως όσο εμείς γυρίζουμε γύρω από τον εαυτό μας ο κόσμος προχωράει ερήμην μας";

 
At 16 July, 2009 13:01, Blogger ΔemΩΝ said...

Συγνωμη κυριε γιωργο, θυμωμενες μερες, θυμωμενα λογια ειπαμε, ας τα παρει το κυμα...

(ειναι, που να παρει ο διαολος, και ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΝΟΧΕΣ - καταλαβαινεις τι εννοω ετσι; )

 
At 20 July, 2009 15:50, Blogger iveks said...

Bravo re Drakouna, oso zoume prepei na psaxoume na vroume tin alithia. Ine to mono pou mporoume distixos.

 
At 05 November, 2018 04:08, Blogger Unknown said...

off white
nike sneakers for men
coach outlet
balenciaga
lebron shoes
jordan 4
red bottoms
air jordan
yeezy boost 350
hermes bags

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.