Tuesday, October 13, 2009

Talent Nation

Τι έμαθα αυτό το σαββατοκύριακο βλέποντας X-Factor (Cyprus edition) και Get on Stage:

- το Get on Stage προσελκύει παιδάκια ηλικίας 11-16 χρονών. Παιδική χαρά, η μάλλον παιδικό δράμα. Θλιβερά παιδάκια που νομίζουν ότι παίζουν στο θεατράκι του σχολείου τους. Ούτε η junior Eurovision δεν έχει τόσα νουμεράκια.

- Είναι να απορείς πως μεγαλώνουν οι Κύπριοι τα παιδιά τους. Τι τα μαθαίνουν στο σπίτι, τι αξίες και ιδέες τους μεταφέρουν άραγε?
- Μήπως φταίνε τα Ζουζούνια?

- Σχεδόν κανένα παιδάκι δεν μιλάει ελληνικά. Αυτό που μιλούσαν έμοιαζε με ελληνικά αλλά κάτι άλλο ήταν.

- Το παιδάκι που πήγε και τραγούδησε Τάνια Τσανακλίδου (Για δε μ' αφήνετε ήσυχο, Άστε με ήσυχο όλοι. Θέλω να ζήσω ελεύθερος, δίχως ταυτότητα πια) και το περιέγραψε ως «το αγαπημένο της τραγούδι», αποτελεί πιστεύω case για το Γραφείο Ευημερίας. Είναι το αποτέλεσμα σοβαρού brainwashing στο πισινό κάθισμα του αυτοκινήτου ενώ μπροστά οι γονείς σου έχουν να αλλάξουν κασέτα στο ράδιο από τη δεκαετία του 80.

- Άσε που ανακάλυψα ότι υπάρχει ακόμα κόσμος που πιστεύει ότι το δράμα της πολύπαθης Κύπρου όπως μελοποιείται σε 2 ντουζίνες δακρύβρεχτα τραγούδια αντικατοχικού αγώνα θα κερδίσει τις εντυπώσεις των κριτών.

- Χρυσέ μου, πας σε talent show στην τηλεόραση. Οργανώνεται για σκοπούς ψυχαγωγίας, κρίνεται από άτομα της show biz, ψάχνουν να βρουν το νέο Σάκη Ρουβά ή τη νέα Παπαρίζου και εσύ πας να τους τραγουδήσεις το «η δική μου η πατρίδα έχει μοιραστεί στα δυο»???
- Πας καλά?

- Οι μισοί διαγωνιζόμενοι πάντως έδιναν την εντύπωση ότι έλαβαν μέρος στο talent show διότι έχασαν ένα στοίχημα με τους κολλητούς τους στο στυλ: «Ρε μαλάκα, κολώνεις να εμφανιστείς στο Χ-factor και να τραγουδήσεις Sound of Music.»
«Όχι μόνο δεν κολώνω ρε μαλάκα, αλλά θα το τραγουδήσω διαβάζοντας από ένα χαρτάκι».
Όπερ και εγένετο. Climb every mountain.

- Οι Κύπριοι δεν ξέρουν πως να χειριστούν την αποτυχία. Πας να τραγουδήσεις σε talent show. Πήγες και πέρσι και σε έδιωξαν. Ξαναπάς. Σε ξαναδιώχνουν. Σου λένε δεν έχεις ταλέντο. Εσύ τους απαντάς ότι και να σου πουν δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη τους, είναι άκυροι και μαλάκες και δεν ξέρουν τη δουλειά τους (αφού δεν σε ενδιαφέρει η γνώμη τους τότε τι πήγες να κάνεις εκεί?). Και more importantly, τι κάνουν η αδερφή/μάνα/μπαμπάς/γιαγιά/5 φίλοι ξέμπαρκοι/2 ξαδέρφια και η γάτα σου εκεί?

- Εκτός αν είσαι και εσύ περίπτωση χαμένου στοιχήματος….

Και βεβαίως, όλοι ανυπομονούμε να αναδειχτεί ο νέος Κύπριος νικητής (Κύπριος θα είναι φυσικά) για να αποκτήσει αυτόματα μια λαμπρή καριέρα ως τραγουδιστής στη γιορτή του Κατακλυσμού, σε εγκαίνια υπεραγωγών και βουκολικά φεστιβάλ, ενώ παράλληλα θα δίνει καυτές συνεντεύξεις σε περιοδικά διεθνής εμβέλειας όπως είναι το TV Mania και ο Τηλεθεατής. Ένα ολόκληρο χωριό, θα γίνει ευτυχισμένο. Και θα σου βγάλουν τα φρύδια δωρεάν.

19 Comments:

At 13 October, 2009 14:01, Blogger AnTonymous said...

Couldn't have said it better myself.
Να προσθέσω μόνο πως μέσα σε αυτή την παρέλαση νουμέρων (που σε αυτή την περίπτωση όλα τα νούμερα ΔΕΝ κερδίζουν, αλλά αυτά μας δείχνουν ως επί το πλείστον)είδαμε όπως άλλες φορές και κάποια όντως αξιόλογα ταλέντα και όπως είπες ένας (φυσικά άρρεν αφού η πλειοψηφία ψηφοφόρων εκτός από συγγενείς είναι κοριτσάκια και παλιμπαιδίζουσες θείτσες που τρέφουν κρυφούς πόθους για το "τεκνό", άσχετα άς δηλώνουν πως "του αξίζει γιατί έχει ωραία φωνή" αλλά είναι όμως ωραίο παιδί)λογικά θα κερδίσει.Και προσωπικά, από ότι είδα ως τώρα τουλάχιστον, σε κάποιους αλλά και κάποιες που δυστυχώς ίσως "αδικηθούν" λόγω φύλου όντως αξίζει μια θέση στον τελικό.Είδωμεν.

 
At 13 October, 2009 14:52, Blogger Μυρτώ said...

Σωστά αυτα που λες αλλα εγώ απορώ και με τους γονείς που στέκονται έξω αγχωμένοι, φυσάνε και ξεφυσάνε, τρώνε τα νύχια τους και δρώνουν μέχρι να βγεί το 12χρονο καμάρι τους απο την αίθουσα για να ικανοποιήσουν μέσα απο τη δική του επιτυχία τα ανεκπλήρωτα όνειρα τους. Και α δεν αναγνωριστεί το ταλέντο του γόνου τους αμέσως σπεύδουν να κάνουν δήλωση για το πόσο αδικήθηκαν και να κλαφτούν στην κάμερα..

 
At 13 October, 2009 15:49, Anonymous Anonymous said...

Pe ta re drakouna.Pe ta .Alla oulloi tziame kataligoume.OI GONIOI EN POU THELOUN TO KOURPATZIN.

 
At 13 October, 2009 16:49, Blogger Indiana Ioannou said...

patsous 8eloun je oi paragwgoi, pou en fanero oti kapoioi pou toutous pou pan exoun provlima je fkaloun tous stin tileorasi gia na kamoun noumera (me ta noumera!)
emporiki ekmetalleusis

 
At 13 October, 2009 20:45, Blogger the Idiot Mouflon said...

Να κάνουν ένα ...ταταααα...

"Cyprus's got -political -talent",

να κλάψει και ο κάθε πιρκαμένος.

Άπαναΐα μου...

 
At 13 October, 2009 23:28, Anonymous Anonymous said...

Opote tyxei na dw to get on stage eknevrizomai, arxizw na dkiolizomai tzai panta kataligw na fwnazw stes mitsies pou souzountai aisthisiaka me sortsaki-vrakakia kai mplouzakia-soutien: POU EN I MANA SOUUUUUUUUUU??????????
meta pou vlepw tin apantisi, diladi oti en eksw tzai perimenei tin me anipomonisia, sinihws allazw kanali giati en to antexw. Fovamai otu arxisa na ginomai pouritani, afou oloi oi alloi to thewroun apolyta fisiologiko

 
At 14 October, 2009 02:59, Blogger kyriakos said...

Δεν είδα ποτέ το σόου, διότι δυστυχώς δεν ζω στην Κύπρο..

Αλλά λες ρε δρακούνα μου..

Οι Κύπριοι δεν ξέρουν πως να χειριστούν την αποτυχία. Πας να τραγουδήσεις σε talent show. Πήγες και πέρσι και σε έδιωξαν. Ξαναπάς. Σε ξαναδιώχνουν. Σου λένε δεν έχεις ταλέντο. Εσύ τους απαντάς.. ΕΧΩ ΜΕΣΟΝ ΤΟΝ ΤΑΔΕ...

...έτσι έπρεπε να τους πει για να ολοκληρωθεί το δράμα..

 
At 14 October, 2009 07:56, Blogger rose said...

μόνο που στο "Cyprus - you - have - a - political- talent" [brrrrrrr]

θα πηγαίνουν πουρά με γεροντικη ανοια που θα ξεχνουν τα λόγια τους ή θα αντιγράφουν τον Ομήρου

θελετε να δειτε κατι τέτοιο????

 
At 14 October, 2009 09:47, Anonymous Anonymous said...

kai to xeirotero en oti o nikitis kerdizei lefta na psounisei pou to mall mishimou..pernou dld ta kaimena ta mora ton 10 xrono na ginounte theama sti tileorasi kai na apogoiteukounte an den perasou giati e logiko e mora gia na pian ta lefta?eprepe na sinaxou tous goneis nomizo...

maria

 
At 14 October, 2009 09:52, Anonymous Anonymous said...

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι μεγαλύτεροι επικριτές αυτών των show είναι και οι μεγαλύτεροι funs... αλλά αυτό είναι μάλλον άσχετο, ε;
Και το άλλο το άσχετο...
Αλήθεια, πόση ευθύνη έχει ένα "χαμένο στοίχημα", όπως χαρακτηριστικά και politically correct λες, σε σχέση με την ίδια την παραγωγή;
Είχα την εντύπωση ότι σ'αυτό τον κόσμο τα "χαμένα στοιχήματα" υπάρχουν, για να μας προβληματίζουν και να μας ευαισθητοποιούν κι όχι για να τα χλευάζουμε δημόσια.
Μήπως θα έπρεπε η παραγωγή και οι "καταξιωμένοι καλλιτέχνες" της κριτικής επιτροπής να προστατέψουν αυτά τα άτομα;
Ή μήπως θα έπρεπε εμείς ως κοινό να αποπαίρνουμε τέτοιου είδους τηλεοπτικά σκουπίδια;
Αλλά όχι.
Κατά βάθος σ'όλους ανεβαίνει η λίμπιντο και η αυτοπεποίθηση παρακολουθώντας τα... "εμείς είμαστε πιο έξυπνοι", "εμείς έχουμε μυαλό και δε θα ξεφτιλιζόμασταν ποτέ έτσι"!
Σωστά;
Ακούγομαι γραφική;
Ίσως.
Απλώς με πείραξε πολύ, γιατί παρακολουθώντας ένα επεισόδιο του X-factor παρακολούθησα και το δημόσιο εξευτελισμό πρώην μαθητών μου... παιδιά τα οποία παρέπεμπα σε υπηρεσίες του κράτους, ψυχολόγους, κέντρα αποτοξίνωσης, γιατί ακριβώς πίστευα ότι κανείς, μα κανείς σ'αυτή τη γαμημένη τη ζωή δεν αποτελεί "χαμένο στοίχημα"!
Μάλλον ζω σε λάθος εποχή.
Και ένα τελευταίο σχόλιο...
Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης τι έχει να πει για το δημόσιο εξευτελισμό του ανθρώπινου είδους μέσα από αυτές τις εκπομπές;
Αλλά όχι.
Κάνουν καλά τη δουλειά τους.
Τα "πορνό" προβάλλονται "μόνο" μεταμεσονύκτιες ώρες...

 
At 14 October, 2009 10:09, Blogger drakouna said...

Προφανώς δεν εξετάζεται η ψυχολογική κατάσταση των συμμετέχοντων πριν αμολήσουν την κορώνα τους. Θα έπρεπε?

Και προφανώς τα δεκάδες "νούμερα" εξυπηρετούν σε κάτι: Προσφέρουν comic relief στο πρόγραμμα και "αποδεικνύουν" ότι αυτοί που θα προχωρήσουν στον τελικό είναι όντως "ταλέντα που ξεχώρισαν".

There is no polite way about it.

 
At 14 October, 2009 10:46, Blogger Vicky said...

Αγαπητή Δρακούνα. Διαβάζω το μπλογκ σου από καιρό, από εδώ που μένω στο Βέλγιο. Πόσο δίκαιο έχεις, πόσες αλήθειες λες. Σκέψου μόνο την κατάντεια της παιδείας στην Κύπρο, θα απαντηθούν πολλά ερωτήματα σου. Σήμερα διάβασα και αυτό στη ΣΗΜΕΡΙΝΗ "Η Ελληνική γλώσσα παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Παιδείας και τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου ως εμπόδιο στην προσέλκυση ξένων φοιτητών". Τα λόγια είναι περιττά....

 
At 14 October, 2009 10:48, Blogger Sourkouna said...

Προσωπικά πιστευω οτι δεν φταίει κανένας άλλος εκτός απο τους ίδιους(εφόσον μιλάμε για ενήλικες)και τους γονείς τους.Εννοείται δικαιούμαστε να γελούμε μαζί τους γιατί τραβά τα ο κώλος του!Απο τη στιγμή που φκαίνεις στο γυαλί δίνεις το δικαιώμα ολης της Ελλάδας/Κύπρου να σε περιπέζει.Αν δεν θέλεις να σε περιπέζουν κάθεσαι σπίτι σου.

 
At 14 October, 2009 14:28, Anonymous Anonymous said...

@Sourkouna
Αναφέρεσαι και σε περιπτώσεις ατόμων με οριακή νοητική υστέρηση, η οποία είναι καθ'όλα ευδιάκριτη; Γιατί εγώ είδα και τέτοια παραδείγματα. Προφανώς δεν έτυχε να συναντήσεις τέτοια περίπτωση στο περιβάλλον σου ή, ακόμη χειρότερα, αν κάτι τέτοιο υφίσταται, το έχετε αυτό το άτομο αλυσοδεμένο σπίτι! Λέμε τώρα...

Τελοσπάντων, όπως ανέφερα και στο πρώτο μου comment, προφανώς είμαι γραφική... οπότε κι εμένα προφανώς "τα τραβά ο κώλος μου"! Και "there is no polite way about it"!
Enjoy the show!
Άλλωστε η τηλεόραση "πουλάει" μόνο ό,τι εμείς "αγοράζουμε"!

 
At 14 October, 2009 15:50, Blogger drakouna said...

Ένα επεισόδιο είδαμε, μη βαράς :)

Δεν σημαίνει ότι αγοράσαμε κιόλας.

 
At 14 October, 2009 18:24, Blogger Chocolat said...

Συμμερίζομαι τον πανικό και τη φρίκη, ιδιαίτερα με τους Κυπραίους που θα ψηφίζουν μανιωδώς για να φκάλουν Κυπραίο νικητή, διότι πώς αλλιώς θα αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από τους άλλους;

Το κορυφαίο ήταν:

"Τι καλύτερο είχε ο Λούκας Γιώρκας από μένα;"

Απάντηση: "πιθανόν τίποτε, αλλά τουλάχιστον επέρασε το 1ο audition!!"

 
At 14 October, 2009 19:32, Anonymous Anonymous said...

@drakouna
Ντάξει ρε... μερικές φορές κι εγώ διερωτούμαι γιατί τα βλέπω όλα τόσο ουτωπικά...
Η αλήθεια είναι ότι η όλη "μπλογκοσυζήτηση" με προβλημάτιζε όλο το απόγευμα, όσο χαζό κι αν ακούγεται.
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το blog σου και τα πλείστα που γράφεις τα γουστάρω.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν παρακολουθήσω το επεισόδιο του x-factor είχα τις ίδιες απόψεις.
Μέχρι που είδα "νούμερα" τα οποία γνώριζα να λαμβάνουν μέρος.
Η αλήθεια έχει δύο όψεις...
Γι'αυτό το πήρα προσωπικά.
Τελοσπάντων.
Άτε, γράψε τίποτα καινούριο να'χουμε να λέμε!

 
At 21 November, 2009 18:35, Blogger hypparchia said...

i alitheia ine oti to ti simvainei me ta 'reality - talent' shows se ellada ke kipro ine mia ikona tou ti simvainei pagkosmios... anthopoi san ton simon cowell ploutizoun is varos auton pou filodoxoun na ginoun i epomeni Mandona i o epomenos Chris Brown. To tragiko ine oti kathe xrono kratika ke idiotika kananlia aporiptoun senaria afinontas xoris doulia siggrafeis, media writers, skinothetes, ithopious etc etc gia ton aploustato logo oti tetoia shows (Xfactor or else)exoun xamilotera kosta paragogis...gt na plirosoun ena crew 30 ithopoion otan 30 000 asxetoi tha tre3oun na emfanistoun stin tv? gt na plirosoun senariografous otan apotis 30 000 oi 29 000 tha exoun mia m*****a na poun?
giati apla i texni ke o politismos kostizoun ...

 
At 20 November, 2023 04:08, Anonymous Anonymous said...

golden goose sneaker
bape clothing
golden goose outlet
yeezy boost 700
bape hoodie
off white
kyrie shoes
a bathing ape
hermes handbags
golden goose sneakers

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.