Thursday, December 03, 2009

MM (2)

… Ο Γιάγκος Δράκος σήμερα όμως είναι ανήσυχος. Έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Υπουργείο Οικονομικών. Υπό κανονικές συνθήκες δεν κάνει business με το Υπουργείο (φανερά), αλλά αυτή την περίοδο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ένεκα της οικονομικής κρίσης, το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινδυνεύει να ξεφύγει. Αν ξεφύγει, η οικονομία θα πρέπει να τεθεί υπό επιτήρηση. Επιτήρηση σημαίνει ότι θα έρθουν οι Ευρωπαίοι να ανακατωθούν, για να διορθώσουν το πρόβλημα. Αν έρθουν οι Ευρωπαίοι, ενδεχομένως να ανακαλύψουν διάφορα… «πράγματα» που δεν πρέπει να ανακαλυφθούν.

Στις δύσκολες στιγμές το κράτος ζητά πάντοτε από την Εκκλησία να τσοντάρει. Αλλιώς όλοι κινδυνεύουν να φορολογηθούν (που τ ’αλήθεια). Ο Γιάγκος Δράκος, μόνο στο ενδεχόμενο να φορολογηθεί η περιουσία της Εκκλησίας βγάζει εξανθήματα. Ξέρει πολύ καλά ότι ένας από τους όρκους που έδωσε ο Προκαθήμενος όταν ανέλαβε το θέση του (όλοι οι Προκαθήμενοι δίνουν αυτό τον όρκο by the way) είναι να διαφυλάξουν και να αυξήσουν την περιουσία της Εκκλησίας πάση θυσία. Οι άγιες γραφές δεν λένε πουθενά να φορολογηθούν. Αντιθέτως, στα υπόγεια της Αρχιεπισκοπής, αν ποτέ χρειαστεί, υπάρχει αναθεωρημένο version των Δέκα Εντολών που περιλαμβάνει εντολές όπως «Ου Φορολογήσεις την Περιουσία της Εκκλησίας» και «Ου πειράξεις τα Βακούφια αυτής».

Ο Γιάγκος Δράκος και ο Προκαθήμενος είναι στην πραγματικότητα ιππότες της Ιουστινιανής Τραπέζης, ενός τάγματος ορθοδόξων χριστιανών που ξεκίνησε τη δράση του το Μεσαίωνα και σκοπός του είναι να διαφυλάξουν το ΜΜ.

«Πρέπει να μιλήσουμε», είπε ο Γιάγκος στον Προκαθήμενο.
«Όχι τώρα», απάντησε ο Προκαθήμενος, «έχω εμφάνιση σε μισή ώρα, αγιασμό».
«Εν επείγον», επέμεινε ο Γιάγκος.
«Να περιμένει», είπε ο Προκαθήμενος.

Είχαν φτάσει στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής. Πατούσαν πάνω στο κόκκινο χαλί που καλύπτει την είσοδο και το μαρμάρινο πάτωμα. Δεξιά και αριστερά τους οι κολώνες είχαν σκαλιστεί σε σχήμα χερουβίμ, που κατέληγε στη μαρμάρινη σκάλα με σκαλιστές σκηνές από την Αγία Γραφή. Όλοι οι τοίχοι (floor to ceiling) ήταν καλυμμένοι με τοιχογραφίες. Διακριτικός φωτισμός σε σχήμα κεριών φώτιζε απαλά το χώρο. Πάνω από τα κεφάλια τους κρεμόταν τεράστιος πολυέλαιος με διαμάντια και χρυσές λεπτομέρειες. Δώρο από το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη. Σήμερα ο πολυέλαιος ήταν σβηστός.

Ο Προκαθήμενος ήταν σχεδόν έξω όταν ο Γιάγκος του φώναξε: «Η Αίθουσα των Μυστικών έχει παραβιαστεί Κούλλη. Εκάτσαμεν πάνω».

Ο Προκαθήμενος σταμάτησε απότομα. Μια φλέβα στο μέτωπο του άρχισε να πάλλεται ρυθμικά. Τα μάτια του στένεψαν, το στόμα του στέγνωσε και οι τρεις σταυροί στο στήθος του κουνήθηκαν πέρα δώθε καθώς γύρισε απότομα.

«Τι είπες?» κοίταξε προς το μέρος του Γιάγκου. Ταυτόχρονα έριξε μια ματιά γύρω in case που τους άκουσε και κανένας άλλος. Ευτυχώς ήταν μόνοι.
«Όπως είπα, είναι επείγον». Ο Γιάγκος τον κοίταξε ατάραχος.

Ο Προκαθήμενος πλησίασε το Γιάγκο και είπε σιγά: «Μάζεψε και τους υπόλοιπους. Θα βρεθούμε απόψε στην Αίθουσα των Μυστικών».

(συνεχίζεται)

4 Comments:

At 03 December, 2009 12:50, Anonymous Anonymous said...

da vinci code je pellares!

seriously...you should start charging for the 'short stories' bit :p

 
At 03 December, 2009 12:50, Anonymous Anonymous said...

da vinci code je pellares!

seriously...you should start charging for the 'short stories' bit :p

 
At 03 December, 2009 13:16, Blogger milaz said...

περιπαίζετε, αλλά ο καημένος ο αρχιεπίσκοπος περνά δύσκολες εποχές "λόγω των μειωμένων κρατήσεων στα ξενοδοχεία που έχει"!!

 
At 04 December, 2009 07:48, Anonymous Anonymous said...

Κηρύσσουμε αποκλεισμό σto cafe

"cafe-la-mode"


http://proedrikes.blogspot.com/2009/10/banner-cafe-la-mode.html

Βάλτε το Bannerακι αν θέλετε στο blog σας

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.