Tuesday, December 22, 2009

MM (5) (τελευταίο)

(όχι, δεν ξέχασα τη συνέχεια, αν και θα μπορούσε να μείνει ατέλειωτο όπως το «Ρετιρέ» και να σας βασανίζω με ατέλειωτες επαναλήψεις. Δεν είμαι όμως τόσο σατανική.)

«Ιππότες της Ιουστινιανής Τραπέζης! Γνώριμη είναι η φωνή που ακούτε. Γνωρίζετε ποιος σας ομιλεί. Είμαι ο Πάμπος ο Α’, ο ιδρυτής του τάγματος και φυσικός ηγέτης σας. Δεν είμαι νεκρός όπως ο Προκαθήμενος και ο Γιάγκος θα ήθελαν. Είμαι ζωντανός. Και είμαι μαζί σας, συναγωνιστής και σημαιοφόρος εις τον κοινόν αγώνα της Μεγάλης Μάσας (ΜΜ). Επέστρεψα για να διεκδικήσω τη θέση μου.»

«Άμπα τζιαι εν φάρσα?» διερωτήθηκε ο γηραιότερος ιππότης. «Ο Πάμπος ο Α’ πέρκει να έσιει 600 χρόνια που επέθανε.»
«Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά το σημείωμα βρέθηκε μέσα στην Αίθουσα των Μυστικών. Κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να την παραβιάσει,» είπε ο Γιάγκος.
«Μα τι έκαμες ρε Κούλλη τζιαι εστράφηκε για σένα?» ρώτησε ένας άλλος από τους ιππότες.

Ο Προκαθήμενος δεν είπε τίποτε. Σηκώθηκε και περπατώντας πολύ αργά έκανε ένα γύρο του δωματίου. «Κάποιος από εσάς με πρόδωσε. Κάποιος από εσάς πρόδωσε το τάγμα μας» είπε ενώ εξέταζε ένα ένα τους ιππότες. «Εγώ δεν έκανα τίποτε παραπάνω από το να τηρώ με ευλάβεια τον αγώνα της Μεγάλης Μάσας. Όι πέτε μου, σας έλειψε τίποτε? Το τάγμα ουδέποτε υπήρξε πιο ματσωμένο από τώρα. Τι σας έλειψε? Εξοχικά, σπίτια, αυτοκίνητα, ταξίδια, mini breaks, τι άλλο θέλετε? Η περιουσία μας λύνει το οικονομικό πρόβλημα ολόκληρης της χώρας για πάντα (αν θέλουμε, αλλά δεν θέλουμε). Είμαστε πιο πλούσιοι από το Ντουπάι, το Κατάρ και το Μπαχρέιν πριν την οικονομική κρίση.»

«Του τάγματος αυτοσκοπός δεν ήταν Προκαθήμενε ο πλούτος» ακούστηκε μια φωνή από την είσοδο και όλοι γύρισαν για να αντικρίσουν ένα μικροσκοπικό και ζαρωμένο άντρα. Φορούσε μπεζ ράσα, ήταν φκιακάς και κρατούσε ράβδο (ναι, κάτι σαν master Yoda). «Να βοηθά όλο τον κόσμο, το τάγμα στήθηκε».

«Τότε έπρεπε να το ονομάσεις «Ερυθρό Σταυρό» τζιαι όι «Μεγάλη Μάσα», είπε ο Προκαθήμενος και σήκωσε τη ράβδο του η οποία άρχισε να φωσφορίζει κόκκινα.

Ο Πάμπος – Yoda σήκωσε τη δική του ράβδο η οποία άρχισε να φωσφορίζει πράσινα.
«Έπρεπε να μείνεις πεθαμένος γέρο,» είπε ο Προκαθήμενος και πήρε στάση μάχης.
«Είδος black humοr αντιλαμβάνεσαι ότι για μένα ο θάνατος είναι» είπε και πήρε και αυτός στάση μάχης.

Για μια στιγμή οι δύο άντρες κοιτάχτηκαν στα μάτια. Η ένσταση μέσα στο δωμάτιο μπορούσε να κοπεί με lightsaber.

And then all hell broke loose.

Οι δύο άντρες στριφογύρισαν τις ράβδους τους με θόρυβο και χτυπήθηκαν επανειλημμένα. Ο Προκαθήμενος προσπάθησε να εγκλωβίσει τον Πάμπο-Yoda σε μια γωνιά, όμως αυτός έκανε διπλή ανάποδη τούμπα και του ξέφυγε. Οι δύο άντρες ξαναχτυπήθηκαν με τις ράβδους τους. Σε κάθε χτύπημα έβγαιναν σπίθες και ότι άγγιζε η ράβδος τους το έκοβε. Αφού έκοψαν 2 τραπέζια (including εκείνο του ΙΚΕΑ με τα κεραστικά), 5 μαξιλάρια, την καφετιέρα και το ψυγείο του νερού (εκείνο με τη φιάλη νερού πουπάνω) ο Πάμπος- Yoda με απίστευτη σπιρτάδα κατάφερε να αφοπλίσει τον Προκαθήμενο κόβοντας τη ράβδο του στη μέση. Για μια στιγμή οι δύο άντρες έμειναν ακίνητοι να κοιτάζει ο ένας τον άλλο. Ο Προκαθήμενος ύψωσε το χέρι του, ψιθύρισε «xalkomanious deagostini» και αμέσως ένα κομμάτι βράχου ξεκόλλησε από την οροφή της σπηλιάς που βρίσκονταν και κατευθύνθηκε με δύναμη προς τον Πάμπο –Yoda, ο οποίος ύψωσε το δικό του χέρι και ο βράχος σταμάτησε για μια στιγμή μετέωρος στον αέρα και ακολούθως έπεσε όπως το μάππουρο στο έδαφος.



«Κκελλέ κουλούμπρα Προκαθήμενε είσαι» είπε ο Πάμπος-Yoda.
«Aroxol» προσπάθησε ξανά ο Προκαθήμενος και μια μωβ λάμψη κατευθύνθηκε προς τον Πάμπο – Yoda, οποίος την απέκρουσε, η λάμψη έκανε γκελ πίσω και χτύπησε τον Προκαθήμενο στο στήθος. Ο Προκαθήμενος έμεινε για μια στιγμή ακίνητος, είπε «ουπς» και ακολούθως κατέρρευσε στο έδαφος.

Η μάχη είχε τελειώσει. Οι ιππότες γονάτισαν μπροστά από τον Αρχηγό που επέστρεψε που το ανάθεμα και δήλωσαν έτοιμοι να τον υπηρετήσουν. Ο Πάμπος – Yoda έκανε mental note να αλλάξει το όνομα του τάγματος σε «Γλύφτες της Ιουστινιανής Τραπέζης».


(Η ιστορία είναι φανταστική. Οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα σημαίνει ότι έχετε τζει που τη φαντασία.)

5 Comments:

At 22 December, 2009 11:39, Blogger kopria said...

Να γράψεις σενάριο για ταινία... τό χεις...
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές

 
At 22 December, 2009 19:14, Blogger rose said...

γιατι στην ζωή πάντα κερδίζουν οι κακοί ???

:-))

 
At 22 December, 2009 20:19, Anonymous Anonymous said...

teleio!

 
At 23 December, 2009 08:39, Anonymous Anonymous said...

xronia polla k kales giortes drakouna. panta na mas kratas sintrofia me tis orees sou istories.ate k se sirial sintoma!

 
At 27 December, 2009 01:20, Anonymous Anonymous said...

Too lazy to write in Greek. Nicely written. I enjoyed it!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.