Tuesday, January 26, 2010

Ιδέες για νέες σειρές

Μετά από το τελευταίο επεισόδιο της νέας σειράς του Παπακαλιάτη που είδα, όπου ανακαλύπτει έντρομος ότι έχει πηδήξει χωρίς να το ξέρει την αδερφή του και εξακολουθεί να είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της (διότι αυτό είναι the power of love αν με καταλαβαίνεις, όχι ότι και ότι), και λαμβάνοντας υπόψη τα άλλα ερωτικά ensembles που μας παρουσίασε over the years τα οποία συνοψίζονται σε:

1. Χριστόφορος και αδερφός την ίδια γκόμενα,
2. Μάνα, κόρη και Χριστόφορος,
3. Παντρεμένη γκόμενα, ο σύζυγος της και Χριστόφορος
4. Gay couples (άντρες και γυναίκες)
5. Τυφλός με αμβλεπούμενη / παράλυτος με psycho chick (οι ειδικές ανάγκες μέσα από μια άλλη ματιά)
6. Sex μεταξύ φίλων (το θυμάται κανείς? Στο «Να με προσέχεις», πρέπει να έβλεπε Friends τότε, Monica και Chandler στην αρχή της σχέσης τους)
7. Ζευγάρι «αν την παντρευτείς θα σε αποκληρώσω!» (από το «Να με προσέχεις» και πάλι, η Άννα Μονογιού με τον Κανέλο –τελικά έχω μνήμη ελέφαντα-)
8. Παντρεμένοι που χωρίζουν (παντού, σε όλες τις σειρές, συνέχεια)

Λέω να συνοψίσω τι combinations έμεινε να μας δείξει, ούτως ώστε στο προσεχές μέλλον να είμαι καλύτερα προετοιμασμένη:

1. Χριστόφορος, γοργόνα και ο Μέγας Αλέξανδρος (σειρά εποχής, γυρισμένη στο Αιγαίο, αν και αυτό με τις γοργόνες έχει γίνει σε άλλη σειρά άρα θα κατηγορηθεί για αντιγραφή –μουαχαχαχα-)

2. Χριστόφορος, Brooke Shields και Christopher Atkins (γυρισμένο στην Ελαφόνησο). H Brooke και ο Christopher είναι αποκλεισμένοι στο νησί και έχουν γίνει black listed από το φέρυ-παντόφλα που δεν τους πάει απέναντι στην Πελοπόννησο και τον πολιτισμό. Ο Χριστόφορος μένει στο Σίμος camping και γνωρίζει στην Brooke τα μυστικά του έρωτα (όσα έμειναν να μάθει μετά τον Christopher anyway). O Christopher το μαθαίνει και ορκίζεται εκδίκηση σε local ταβέρνα που φιλοξενεί περιστασιακά διάφορα group από Γερμανούς τουρίστες. Η αγωνία κορυφώνεται, με ποιον θα πάει η Brooke?)

Μένουμε με το theme της Brooke….

3. Χριστόφορος, Brooke, πατέρας της και αδερφός της. Ο Χριστόφορος τάχει με την Brooke, δεν τον θέλουν ο μπαμπάς και ο αδερφός της (αδιευκρίνιστο για ποιο λόγο, μια χαρά παιδί είναι ο Χριστόφορος). Προσπαθούν με χίλιους τρόπους να τους χωρίσουν (κάποιου είδους σύμπλεγμα μυρίζομαι) αλλά αυτοί όλο και βρίσκουν τρόπους να το κάνουν (στο υπνοδωμάτιο, στο μπάνιο, στο κελάρι με τα κρασιά, στο σχολείο κτλ). Όταν η Brooke του λέει να ηρεμήσουν λίγο αυτός καίει το σπίτι της (λογικό). Τον βάζουν σε ψυχιατρείο, βγαίνει έξω μετά από 2 χρόνια και την ψάχνει. Τη βρίσκει, πατάει ένα αυτοκίνητο τον μπαμπά της και τον κάνει χαλκομανία, βρίσκει ώρα να κάνει παθιασμένο reunion με την Brooke (που ακόμα τον θέλει, τι σκατά endless love θα ήταν?) εμφανίζεται ο αδερφός και ζητά το λόγο, τον ξαναρίχνουν μέσα στο ψυχιατρείο (όπου άμα δείτε το ισπανικό version του έργου κάνει μια θαυμάσια ερωτική εξομολόγηση πίσω από τα σίδερα, συγκινητικότατη μου φαίνεται και να φανταστείς δεν ξέρω λέξη ισπανικά, ούτε ξέρω γιατί το έκοψαν στο αμερικάνικο version). Anyway, η Brooke πάει και τον βρίσκει και η Diana Ross έκανε την πιο μεγάλη επιτυχία της.

4. Μάνα, κόρη και Χριστόφορος (περίμενε, ξέρω ότι το έχει ήδη κάνει), με το added twist να είναι η μετενσάρκωση του πεθαμένου συζύγου της μάνας, που έφυγε άδοξα και πρόωρα και έκτοτε δεν τον έχει ξεπεράσει. Η κόρη ερωτεύεται τον Χριστόφορο, αυτός τη μάνα (διότι είναι στην πραγματικότητα η γυναίκα του), η μάνα αδυνατεί να το πιστέψει αλλά 4 επεισόδια παρακάτω πείθεται και ζουν τον έρωτα τους μέχρι που τους ανακαλύπτει η κόρη και κάνει σκηνή της μάνας της τεκνατζούς. Η μάνα προσπαθεί να την πείσει ότι ο Χριστόφορος είναι ο μπαμπάκας της ο μακαρίτης, η κόρη τους κλείνει όλους σε ψυχιατρείο.

5. Γκόμενα από το παρελθόν και Χριστόφορος, όπου στην κορύφωση του έργου αποκαλύπτεται ότι η γκόμενα ήρθε literally από το παρελθόν μέσα σε time machine (don’t need money, don’t need friends, don’t need no credit cards to ride this train…) και στην πραγματικότητα είναι η μάνα του που δεν ήθελε να κάνει το συμφωνημένο γάμο που οργάνωσαν οι γονείς της με τον πατέρα του Χριστόφορου. Ο Χριστόφορος προσπαθεί να την πείσει να πάει πίσω, να παντρευτεί τον πατέρα του (για να γεννηθεί αυτός) και ντάξει, στην προκειμένη περίπτωση αν δεν τον θέλει βρίσκει γκόμενο, δεν χάθηκε ο κόσμος. Παράλληλα είναι διχασμένος διότι ερωτεύτηκε και αυτός τη μάνα του (Οιδιπόδειο σύμπλεγμα: Makes good TV since ancient times).

Θα μου άρεσε και κάτι σε Darth Vader, με τον Χριστόφορο στο ρόλο του νεαρού Anakin που παρασύρεται στο dark side και γράφει κανονικά την έγκυο σύζυγο με δίδυμα αλλά οκ, μπορώ να περιμένω ως τηλεθεατής. Που να τρέχεις να βάλεις την πάλη καλού με το κακό σε νεοκλασικό σπίτι των προαστίων…

15 Comments:

At 26 January, 2010 14:23, Anonymous indiana ioannou said...

vasika oi seires tou papakaliati einai to dear diary tou. jame paizei oles tis fantasiwseis tou kai ta pramata pou en 8a ekamne pote in real life (p.x. na paei me gynaika)
perki ton doume se ena pio desperate housewives version.
na erwteftei ti mystiriwsi geitonisa pou metakomizei dipla pou spiti tou, h opoia einai xlwmi kai aprositi. se mia prospa8eia na sikwsei to peplo mystiriou tis mpenei kryfa mesa sto spiti tis, opou anakalyptei oti i kopela kryvetai apo to nomo kai tis erinies tis gia ena fono pou ekame. meta apo trello sex kai undying declarations of love anakalyptei oti o an8rwpos pou skotwse i kopela einai o papas tou o opoios tin kakopoiouse sexualika apo mwro.
paizei dame o papakaliatis na einai kai gios tis, his all time favourite fantasy opws tekmiriwneis sto post sou:P

 
At 26 January, 2010 15:22, Blogger the Idiot Mouflon said...

Interspecies or Inter-racial?

Ιδού η απορία.

Αν εκάμναν τζιαι τίποτε σε στυλ Gene Wilder, Richard Pryor...

See no Evil, Hear no Evil

 
At 26 January, 2010 16:29, Blogger YO!Reeka's said...

xa xa xa xa teleio

 
At 26 January, 2010 17:51, Anonymous Anonymous said...

Φακκά μου άγρια ο Παπακαλιάτης.. Ποττέ μου εν εκατάφερα να δώ επεισόδιο του ολόκληρο!!
Εσύυυυυ είσαι ο γκόμενος μάναααα μουυυ κανένας άλλος!!

 
At 26 January, 2010 19:06, Blogger Unknown said...

"everybody loves xristoforos"

kyriolektika omos, o-i to good old fashioned love

 
At 26 January, 2010 22:12, Blogger κι αγνάντευε... said...

Το λοιπόν, το Οιδιπόδειο πραγματικά το σκεφτόμουν ψες, όταν έβλεπα τη σειρά. Εν η σειρά του να εμφανιστεί! :)

 
At 26 January, 2010 22:41, Anonymous Anonymous said...

XEHASES TO TELEUTAIO MUST TWN MUST..Xristoforos brykolakas pou paei sxoleio kai erwteuetai mathitria anthrwpo pou omws exei katagetai apo ton kataulismo kai tha ginei likanthrwpos molis gnwrisei to sarkiko erwta.. kai ekei eggeitai to erwthma tha oloklhrwsoun ton erwta tous.. tha arnhthei th fysh tou tha ypokypsei se auth h apla tha ths piei to aima...

 
At 26 January, 2010 22:41, Anonymous Anonymous said...

XEHASES TO TELEUTAIO MUST TWN MUST..Xristoforos brykolakas pou paei sxoleio kai erwteuetai mathitria anthrwpo pou omws exei katagetai apo ton kataulismo kai tha ginei likanthrwpos molis gnwrisei to sarkiko erwta.. kai ekei eggeitai to erwthma tha oloklhrwsoun ton erwta tous.. tha arnhthei th fysh tou tha ypokypsei se auth h apla tha ths piei to aima...

 
At 26 January, 2010 22:41, Anonymous Anonymous said...

XEHASES TO TELEUTAIO MUST TWN MUST..Xristoforos brykolakas pou paei sxoleio kai erwteuetai mathitria anthrwpo pou omws exei katagetai apo ton kataulismo kai tha ginei likanthrwpos molis gnwrisei to sarkiko erwta.. kai ekei eggeitai to erwthma tha oloklhrwsoun ton erwta tous.. tha arnhthei th fysh tou tha ypokypsei se auth h apla tha ths piei to aima...

 
At 27 January, 2010 08:13, Blogger DaisyCrazy said...

Τα τελευταία version μου θύμισαν κάτι μεταξύ back to the future και τόλμη και γοητεία. Μα γιατί λατρεύουν τόσο πολύ την αιμομιξία?! ΕΛΕΟΣ!

 
At 27 January, 2010 11:00, Anonymous Anonymous said...

Papakaliatis ...sucks but everybody love to hate him...

 
At 28 January, 2010 01:13, Anonymous Anonymous said...

teleio!!! - pou na deis 2-3 epeisodia parakatw pou leei sigklonismenos "ti pithanotites eixe na mou simvei afto?"

e aman paizei se sirial tou papakaliati dinei £1.10!

 
At 29 January, 2010 21:24, Anonymous Anonymous said...

Μετά από τις αναφορές στην ελληνική μυθολογία (old time classic and personal favourite, οχι όμως οταν πέφτει στα χέρια του dearest chris), σε δακρύβρεκτες ιστορίες σε ειδυλλιακό νησί (του ειρηνικού, του ιονίου δε ξέρω), ξεκατινιάσματα του τύπου που με αφήνεις τη δύστυχη με την κοιλιά στο στόμα και τα κουτσούβελα να την περιτριγυρίζουν και λοιπά και λοιπά στα οποία επιτυχώς αναφέρεσαι..μήπως είναι καιρός να βάλει και την γην εναλία Κύπρον στο μενού ? θα έλεγα Greek girl meets Turkish boy or vise versa (συγνώμη αν δεν χρησιμοποιώ τους σωστούς όρους, δεν έχω ακόμα καταλάβει τι λέει το πρωτόκολλο για την ορολογία αυτή), αλλά α. τον προλάβανε άλλοι (πολλοί κιόλας, έχει καταντήσει κλισέ) β. είναι politically sensitive issue και οι καιροί δύσκολοι, και εξάλλου γ. πεδίον δόξης λαμπρόν το περιμένει αν ασχοληθεί με το (σαφώς πιο light, αλλά) εξαιρετικά ..πεδίο (μάχης?) της οικογενειακής αποκατάστασης των κορούδων της νήσου…
Picture this… η κορού σφόδρα ερωτευμένη με το high school sweetheart, γυρίζει από τις σπουδές, βρίσκει δουλειά στην κυβέρνησην, so does the sweetheart, ο καιρός περνά τα 26 χρόνια της βαραίνουν στη πλάτη έφτασεν η ώρα. Ο sweetheart τυπικότατος προτείνει, αυτή το σκέφτεται (και καλά) και λεει το ναι και ο δρόμος με τα ροδοπέταλα στρωμένος φαντάζει πραγματικότητα.. (Μακρηγορώ το ξέρω, τελειώνω bear with me..) και τσουπ τοτε ο Chris σκάει μύτη! Τα μετά λίγο πολύ γνωστά, ο τύπος είναι master στο genre… φτωχός και αδημιούργητος , (ο sweetheart είναι γόνος οικογενείας) αλλά θανάσιμα ερωτικός και πνευματώδης (για χάριν της ιστορίας ο sweetheart είναι βουτυρος λευκωσιάτης lets say, όχι ότι είναι όλοι έτσι μη με ορμήξει κανείς τους..), τι θα πουν οι γονείς, οι συμπέθεροι, οι γείτονες… for a dramatic twist ο πεθερός (sweetheart ‘s dad) είναι προϊστάμενος (α, α ή ακόμα καλύτερα υπουργός ) στο τμήμα της γκόμενας και κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά στο δημόσιο, η μητέρα τρέχει στο ψυχολόγο της με αυτά που ακούει, χιλια μύρια μπορεί να κάνει… ο sweetheart το μαθαίνει και αρχίζει να κυνηγά αλλοδαπές καλλιτέχνιδες, (όχι ότι δεν το έκανε και πριν as it turns out in the end, απλά αυτή τη φορά μπροστά στα μούτρα της νεαράς, στην υπερπολυτελή τους έπαυλη την οποία έκτισεν ο παπάς, και τόσα τόσα άλλα… τι σκατά παπακαλιάτης είναι αυτός ας σκεφτεί και κάτι μόνος του! Όλα εμείς θα του τα πούμε??λίγους μήνες research χρειάζεται μονο…..ε? ε?
Φανταστικό blog, είσαι η αγαπημένη μου blogger εβερ!! :) συνεχισε να μας φτιάχνεις τη μέρα!

 
At 30 January, 2010 16:58, Blogger Αχάπαρη said...

6. Χριστόφος - Γιαγιά - Κόρη - Εγγονή. Είδα το σε μια ταινία με την Jennifer Aniston δεν θυμούμαι τον τίτλο τωρά, τζιαι εν έσιει λάθος. Ειδικά αν η γιαγιά έσιει αλτσχάημερ...

 
At 02 February, 2010 19:27, Blogger Sike said...

lol

7. Χριστόφορος, Γκαγκάκη, Μουρατίδης. Σόρρυ, εγώ μόνο τούτο θωρώ :ζ

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.