Thursday, February 25, 2010

ανοικτό γραμμα (ότι και αν σημαίνει)

Αξιότιμη κυρία Μαρία Χατζηκωστή,

Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια για την προαγωγή σας σε Διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων. Αν δεν σαν κάνει κανένας άλλος συνάδερφος προσφυγή (ως συνηθίζεται) και επικυρωθεί ο διορισμός σας, σας περιμένουν πολλά χρόνια εποικοδομητικής εργασίας στη θέση αυτή (για να μην αναφερθώ και στον ικανοποιητικότατο μισθό και ωφελήματα που μόλις κερδίσατε).

Δεν σας γνωρίζω κυρία Μαρία μου, αλλά νιώθω ότι μπορώ να σας απευθύνομαι στον ενικό, διότι κατά την άποψη μου, το πλέον αρμόδιο άτομο της Δημοκρατίας για την προστασία και προώθηση των αρχαιολογικών μας θησαυρών είναι ένας άνθρωπος δικός μου, στενός μου φίλος, πως το λένε. Όπως προσέχω και αερίζω τακτικά τα σεμεδάκια που μου άφησε κληρονομιά η γιαγιά μου κυρία Μαρία μου, ελπίζω και εσύ να προσέχεις και να αγαπάς τα αρχαία που διορίστηκες να προσέχεις. Διότι όπως αναφέρεις και στο χαιρετισμό σου κυρία Μαρία μου, ο οποίος προσωπικά με συγκίνησε σε σημείο να ψάχνω για Kleenex και να ατενίζω με αισιόδοξο βλέμμα από το γραφείο την πολυκατοικία απέναντι, «το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου έχει επιφορτιστεί με μια εξαιρετικά σημαντική, πολύπλευρη και δύσκολη αποστολή: τη διαχείριση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Συμφωνώ μαζί σας και περιμένω πως και πώς να δω επιτέλους διαχείριση. Είναι αλήθεια ότι το παλιό νοσοκομείο που currently κατεδαφίζεται απέναντι, θα στεγάσει το νέο αρχαιολογικό μουσείο που θα χτιστεί? Είναι γι’ αυτό το λόγο κυρία Μαρία μου που δεν ξεσκονίστηκε ακόμα το current αρχαιολογικό μουσείο? Πείτε μου σας παρακαλώ και δεν πειράζει για το ενδεχόμενο spoiler. Θα το αντέξω.

Πάντως, 2 λειτουργούς να βάλεις κυρία Μαρία μου, θα σου ανανεώσουν στο πι και φι (που λέει ο λόγος) τις προπολεμικές καρτελίτσες στα εκθέματα που μπορεί να έγραψες και εσύ όταν πρωτο-προσλήφθηκες στην Υπηρεσία, φρέσκια και γεμάτη ιδέες από το πανεπιστήμιο. Το ξέρω ότι μπορεί να τρέφεις μια κάποια συμπάθεια και αγάπη για αυτές τις καρτελίτσες, αλλά θέλω να βρεις τη δύναμη μέσα σου να απαλλαγείς από το παρελθόν. Να κοιτάξεις το μέλλον και να πεις «Ναι! Το μονοτονικό είναι γεγονός από το 1982. Το αποδέχομαι και είμαι καλά».

Και λίγο ξεχόρτισμα στους αρχαιολογικούς χώρους δεν βλάπτει αλλά εντάξει, δέχομαι ότι τώρα με τις βροχές το σκηνικό είναι καταπράσινο και χαριτωμένο. Όπου να’ σαι κυρία Μαρία μου θα γυριστεί και το φιλμάκι για το τραγούδι της Eurovision και μπορεί να μην έχουμε πια τις υπερπαραγωγές Κ.Ο.Τ. της δεκαετίας του 80’, αλλά όλο και κάτι θα δείξουμε.

Σε ευχαριστώ πολύ, σου εύχομαι καλή επιτυχία και αναμένω θεαματικές εξελίξεις.

Με εκτίμηση,

Δρακούνα
(μια πιστή groupie του τμήματος σου)


Update 26.02.2010: Ο Aceras έχει δίκιο. Σχετικά είναι και τα ακόλουθα:

20 Comments:

At 25 February, 2010 13:30, Blogger DaisyCrazy said...

Καλά βρε Δρακούνα μου πως έκανες αυτές τις χρήσιμες εισηγήσεις στην νέα διευθύντρια; Πας συχνά στα μουσεία μας; Γιατί εγώ προσωπικά έχω να πάω από τότε που μας πήραν με το σχολείο πριν κάποια χρόνια...
Πάντως το γράμμα σου ελπίζω να μπει και στην Καθημερινή μπας και το διαβάσει και η άμεσα ενδιαφερόμενη :)

 
At 25 February, 2010 13:58, Anonymous Anonymous said...

egrapsa sou ena comment polla ivristiko alla varkoumai tziai na sou to kamw post. Ise pantos pollaaaa malakismeni geneka tziai an akoma afta pou laleis exoun kapoian vasi, en dikaiologite to ufaki sou. O eteros gama se oksa pethuma sixna to xwrko tou sti lemeso? Go figure...

 
At 25 February, 2010 14:10, Blogger drakouna said...

Η πλήξη σκοτώνει τους anonymous...

 
At 25 February, 2010 15:56, Anonymous Anonymous said...

Έλα Δρακούνα,

Δέν μπορώ να καταλάβω γιατί αντιδρά με τόσο μίσος ο ανώνυμος#1...

Σάμπως και δεν έχεις δίκαιο πως το Αρχαιολογικό Μουσείο (και τα κρατικά μουσεία γενικά) βρίσκονται παγιδευμένα στο παρελθόν και σε μια κατάσταση σχεδόν αποσύνθεσης.

@ανώνυμος#1 - Γιατί εσύ ανώνυμε#1 υποστηρίζεις πως η πολιτιστική μας κληρονομιά διαχειρείζεται επαγγελματικά;

 
At 25 February, 2010 16:13, Anonymous Makos said...

Προς Anonymous1

Δεν θέλω να ξέρω τι κάμνει στο κρεββάτι του ο Έτερος, αλλά το πλάσμα το αγάμητο φαίνεται που τα κόμπλεξ του τζιαι η δική σου η περίπτωση κράζει!...
Τουναντίον η Δρακούνα δεν φαίνεται στερημένη...

 
At 25 February, 2010 17:56, Blogger Arko said...

Pros Anonymous#1 pu to pezi magas...nmzis me to na vrizis k na to pezis spudeos/spudea piso pu ena anonymous kami se k kapio/kapia? I Drakuna exi ka8e dikaioma na exi oti sto 8kiaolo ifaki exi k oti sto 8kialo 8eli na grafi mias k to blogspot ine g na grafis elef8era...esi apo tin alli diapraptis ivri k disfimisi pros ti drakuna to opio su steri to dikaioma tis elef8erias logu. Me alla logia ise k poli malakas/malakismeni me to na to pezis dinati/dinatos piso pu mia maska...les k dn bori na se pira3i! E3alou i Drakuna fenete posi ektimisi exi apo tus xiliades anagnostes tis gi afto an exis provlima me to gamima su sistino kati kabare pas tin prasini zoni!!! K ap'oti ekatalava pu ta legomena su prepi na 3eris ti drakuna gi afto re/ra sheisi/shesia en pais na pis to komple3 su mprosta tis k oxi na tin maxaironis pisoplata...En pu kati axristus/axristes san ji esena pu gemizi i Kipros k rifki to IQ mas i prokalun mas 4ixika provlimata me tis kakies sas. SO SHUT THE ASS HOLE SINCE THERE IS NO ASS TO STICK IN!!! Etsi prepi na sas kanonizume....!
Pros Markos...I TOTALLY AGREE!!!

 
At 25 February, 2010 21:07, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Bάλε της link τζιαι σε τζιείνα τα θκυό που έβαλες για την Αφροδύτη τζιαι του Κούρο τον σκονισμένο.

 
At 26 February, 2010 07:00, Anonymous Anonymous said...

Δρακουνα, τελειο κοπελλα μου!
Συνεχισ' τη δουλια σου, και μη λαμβανεις υπ' οψην σου τους κομπλεξικους...

 
At 26 February, 2010 22:22, Anonymous Anonymous said...

Γεια σου ρε Δρακούνα παλέ! :)

 
At 27 February, 2010 18:45, Blogger Horaitisa said...

It could be worse:
http://www.guardian.co.uk/world/2010/feb/26/greece-acropolis-debt-crisis-athens

Exi kapios ari8mous yia percentage spent of GDP on defence compared to percentage spent on culture yia tin Kipro mipos?

 
At 01 March, 2010 14:27, Blogger Okyalos said...

Εισαι θεά όπως πάντα. Σε αλλες χωρες παρακαλουν να βρουν μια πετρα του 12 αιώνα και την φωταγωγούν θεωρώντας ότι αυτό αρμόζει στην ιστορία τους.Ενω εμείς...
Προς ΑΝΩΝΥΜΟ,
Καταρχάς αφου δεν σου αρεσει να μηνς το διαβάζεις. Μπορείς οπως καθε μορφωμενος και κουλτουριάρης τσοπανης να πας σε ενα μπουκικο και να παρακολουθησεις θεαματα του επιπεδου σου οπως π.χ. σκυλοδρομιες ή γαιδουροδρομιες.
Και κατα δευτερο γιατι δεν μας λες και το ονοματάκι σου?'Η τζάμπα μάγκας?

 
At 01 March, 2010 16:53, Anonymous Η ΔΡΑΚΟΥΝΑ ΖΗΛΕΥΚΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ κας ΜΑΡΙΑΣ... said...

μανα μου ρε εσυγκινήθηκα, μα έσιεις τζιαι δικηγόρους που σε υπερασπίζουνται;;;

 
At 02 March, 2010 09:03, Blogger Okyalos said...

Προς ανωνυμο
Μαλλον εσυ πρεπει να εχεις προβλημα με την ελλειψη συνουσιας, για να καθεσαι να διαβαζεις κατι που δεν σου αρεσει και μετα να μπαινεις στη διαδικασια να κανεις αλλο username για να απαντήσεις.

 
At 04 March, 2010 12:33, Anonymous Anonymous said...

Για το τμήμα Αρχαιοτήτων


Αφού τηλεφωνούσαμε επί τρεις ημέρες και δεν απαντούσε κανείς το τηλέφωνο, αφού αφήσαμε επί άλλες τρεις ημέρες μηνύματα χωρίς ανταπόκριση και αφού επιτέλους καταφέραμε να μιλήσουμε στη διευθύντρια του τμήματος Αρχαιοτήτων, η συζήτηση κατέληξε να είναι άκρως απογοητευτική. Ζητήσαμε στοιχεία για την αρχαιολογική έκθεση που εγκαινιάζεται στο Χιλντεσχάιμ της Γερμανίας στις 12 Μαρτίου. Η έκθεση έχει τίτλο "Κύπρος - Το νησί της Αφροδίτης", θεωρείται πανευρωπαϊκά μοναδική στο είδος της και έχει τεθεί υπό την αιγίδα Χριστόφια - Μέρκελ. Ποιος την επιμελήθηκε την έκθεση; Η κ. Χατζηκωστή, μας είπε η ίδια. Και ποιος θα μπορούσε καλύτερα να μας μιλήσει γι' αυτήν; Η ίδια, λέμε εμείς. Δεν μπορούσε όμως. Δεν ήταν έτοιμη. Ως επιμελήτρια, δεν μπορείτε να μας πείτε τι αρχαία θα πάνε στην έκθεση; Ούτε λίγο ενθουσιασμό να δείξετε; Ούτε μια ευχαρίστηση να εκφράσετε για το γεγονός; Πιλέ μου! Ποιες είναι οι βλέψεις τού υπουργείου Συγκοινωνιών για το τμήμα Αρχαιοτήτων δεν ξέρω. Αν όμως το ίδιο το τμήμα δεν αλλάξει άρδην τα επικοινωνιακά του μέσα, θα μας πάρει και θα μας σηκώσει και θα μας ρίξει στον αρχαίο οικισμό της Χοιροκοιτίας! Μόνο έτσι αν θα έλθουμε σε... επαφή με τον αρχαίο πολιτισμό μας.



ΡΟΠή

Κωδικός άρθρου: 932711

ΠΟΛΙΤΗΣ - 04/03/2010, Σελίδα: 12

 
At 04 March, 2010 14:15, Blogger drakouna said...

Αμάν κυρία Μαρία μου... εμμάθκιασα σας!

 
At 04 March, 2010 16:15, Anonymous Anonymous said...

Στον υβριστή ανώνυμο απάντησε η ΡΟΠη του Πολίτη. Δρακούνα μου ρισπέκτ!

 
At 22 August, 2019 16:42, Blogger yanmaneee said...

yeezy shoes
mbt
nike air max 90
hermes belt
off white clothing
michael kors handbags outlet
air max 95
hermes belt
air max
off white shoes

 
At 27 April, 2020 20:42, Blogger yanmaneee said...

goyard
yeezy 700
longchamp handbags
curry 6
nike x off white
goyard handbags
yeezys
nike shox
supreme clothing
adidas zx flux

 
At 03 July, 2021 18:06, Blogger yanmaneee said...

yeezy
supreme outlet
curry shoes
golden goose sneakers
kevin durant shoes
yeezy shoes
jordan shoes
golden goose outlet
hermes birkin
off white hoodie

 
At 20 November, 2023 04:05, Anonymous Anonymous said...

nike sb
cheap jordans
golden goose usa
air jordan 1
off white shoes
golden goose outlet
golden goose
off white
goyard tote bag
supreme outlet

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.