Monday, March 29, 2010

Όπως λέμε: Αντικειμενικότητα, καμία σχέση!

Αρχικά είπα να μην το σχολιάσω. Λέω από μέσα μου «εντάξει, και πριν έτσι στυλ ήταν. Απλώς λίγο πιο μεταμφιεσμένο. Περιμένεις που τ’ αλήθεια να μάθεις νέα που την Offsite? Έτο, είναι ακόμα μια πρωινή δικαιολογία για να κωλοβαράς αντί να ξεκινήσεις αμέσως δουλειά.»

Seriously όμως, τόσα υπονοούμενα (κοινώς σπόντες) σε κείμενο, έχω να διαβάσω που τον καιρό που το περιοδικό Flash είχε στήλη με αφιερώσεις αναγνωστών:
«Στον κούκλο με τη μαύρη Chaly που πέρασε τη Δευτέρα απόγευμα από το Piccadilly, ήμασταν οι δύο κοπέλες με το finger dry μαλλί που μόλις βγήκαμε από τον Κολλαρίδη. Το Σάββατο θα είμαστε στην Amanda’s ».

ή πιο πρόσφατα η City:
«Σε είδα με το notebook στο Gloria Jeans της Σανταρόζας και σου έκλεισα το μάτι. Θέλεις να σου κλείσω και το σπίτι?»

(anyway, κάτι τέτοιο)

Με τη νέα, «ανανεωμένη» Offsite (με το mailing list της παλιάς) δεν προλαβαίνω να ακολουθώ τους συνειρμούς του πολιτικού «ρεπορτάζ» τους:

(το ρεπορτάζ είναι σε εισαγωγικά διότι το επίπεδο θυμίζει κουβέντες του καφενέ και των blogs. Αυτούς ποια είναι η δικαιολογία τους?)

«Για να δούμε εάν όλα θα κυλήσουν ομαλά γιατί εκεί στα οδοφράγματα τον περιμένουν οι άνθρωποι του Έρογλου», έγραψε για την επικείμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στα κατεχόμενα. Είδηση ήταν αυτό ή wishful thinking? Αχ Παναγία μου κάνε να τον σταματήσουν στο οδόφραγμα και να γίνει επεισόδιο για να φανεί πόσο κακοί είναι!

Η το άλλο με τον Peter Millet:
«GOHOME - Δεν τα κατάφερε και φεύγει ο Μίλετ
Ώρες μετρά ο Πίτερ Μίλετ στην Κύπρο και σήμερα ή αύριο φεύγει από το νησί μας. Έκανε πολλές προσπάθειες για να παραμείνει εδώ, έβαλε και «μέσο» τον Αλεξάντερ Ντάουνερ με πρόσχημα τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τις «εκλογές» στα κατεχόμενα αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Εξάλλου οι παρεμβάσεις του ειδικού συμβούλου του Γ.Γ. του ΟΗΕ πέτυχαν ως προς το να κερδίσει κάποιους μήνες παραμονής, μιας και ο Μίλετ κανονικά έπρεπε να μας αφήσει ήσυχους από το Δεκέμβρη.»

Μπορεί να μας εξηγήσει η νέα offsite (διότι εμείς του παλιού mailing list δεν καταλάβαμε) γιατί ο Peter Millet ήθελε να μείνει? Και πως συνδέεται με τον Alexander Dοwner? Και τι σημαίνει στη δημοσιογραφία «να μας αφήσει ήσυχους»? Ποιους να αφήσει ήσυχους? Τη νέα offsite? Το παρδαλό κατσίκι?

Ή το άλλο με την παρέλαση στην Ελλάδα:
«CUTINHALF - Τα οχήματα στους στρατώνες...
Ελέω οικονομικής κρίσης, αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη δικαιολογία, η σημερινή στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, έχει κοπεί στα δύο. Θα παρελάσουν, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, μόνο τα πεζοπόρα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Τα μηχανοκίνητα τμήματα θα μείνουν στους στρατώνες για να...μειωθούν τα έξοδά τους. Κι αυτό την ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο αυξάνονται και η Άγκυρα αποθρασύνεται.»

Ο κόσμος χάνεται και το μουνί θέλει… μηχανοκίνητα τμήματα. Πιάσατε και το υπονοούμενο της «επίσημης δικαιολογίας» (που εμείς οι υποψιασμένοι συντάκτες της offsite πιάσαμε) έτσι? Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Η Άγκυρα αποθρασύνεται. Στα άρματα! Στα άρματα!

Καλά, αυτό με την παρέλαση και Ω! τι συμφορά που δεν θα δούμε τα τανκς και τους πυραύλους δεν το έπαθε μόνο η offsite. Άκουσα έκπληκτη και τον Τάσο Τρύφωνος του Love Radio να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του που δεν θα πετούσαν πάνω από το Σύνταγμα τα πολεμικά αεροπλάνα του ελληνικού στρατού. Για περίπου 5 δευτερόλεπτα είπα «δεν γίνεται, προφανώς αστειεύεται, μάλλον θυμήθηκε τις Αέρινες Σιωπές», αλλά όχι, δεν αστειευόταν. Σγουρώνει πάραυτα το μαλλί μου από τα νεύρα αλλά το ξεπερνώ αμέσως διότι θυμάμαι ότι ο Τάσος Τρύφωνος είναι από τη Λεμεσό και καμία σχέση δεν έχει με ελληνικό στρατό, άρα υποθέτω ότι εκφράζει δυσαρέσκεια τουριστικού περιεχομένου. Του στυλ «γαμώτο, έκοψα τόσο δρόμο να έρθω στο Λονδίνο να φωτογραφιστώ με τους πως τους λένε της βασίλισσας με τους γούνινους σκούφους και αυτοί ήταν με άδεια». Ο καθένας τον πόνο του, δηλαδή.


Και τέλος, χαρακτηρίζεις μια φορά το άνοιγμα του Λιμνίτη «πανηγύρι». Το επαναλαμβάνεις πάλι σήμερα. Οκ, το πιάσαμε, μην επιμένεις. Είναι όλα κακά, το άνοιγμα είναι κακό, οι εκλογές στα κατεχόμενα είναι κακές, όλα έγιναν για τον Ταλάτ.

Κατά τα άλλα, οι γενικού περιεχομένου ειδήσεις της offsite εμπλουτίστηκαν. Βλέπουμε τα παραλειπόμενα της διαφήμισης Cosmote, τη ρώσικη ρουλέτα σε γάμο, που θα πάει το τουριστικό διαστημόπλοιο, ότι όσες γυναίκες ηθοποιοί κερδίζουν Όσκαρ χωρίζουν… like I said… ακόμα μια πρωινή δικαιολογία για να κωλοβαράς αντί να ξεκινήσεις αμέσως δουλειά. Το πολιτικό ρεπορτάζ γιατί το βασανίζουν?

19 Comments:

At 29 March, 2010 16:56, Anonymous Anonymous said...

Isws an ekamname unsubscribe na elinetoun to provlima...

Einai pragmati gelios o tropos pou grafei kai ta uponooumena pou afhnei

 
At 29 March, 2010 17:14, Anonymous Γιώργος said...

Εγώ έκαμα unsubscribe που την πρώτη μέρα της επανέκδοσης. Κανεί, πόσους Λιλλίκες να αντέξει το πλάσμα;

 
At 29 March, 2010 17:31, Blogger Lexi_penitas said...

Προσωπικά αφαίρεσα το λινκ που τον συναθροιστή τζιαι έκαμα unsubscribe. Είναι επιεικώς φαιδροί. Σίγουρα οι προηγούμενοι ήταν πιο ικανοί στο να διοχετεύουν έντεχνα τον απορριπτισμό τους.

 
At 29 March, 2010 18:09, Anonymous the Idiot Mouflon said...

"...Στείλτε μας τα δικά σας "αναπάντητα ερωτήματα" και "βαρέθηκα να" εδώ ,τα καλύτερα θα αναφέρονται στο site και ένα από αυτά θα κερδίσει μια δωδεκάμηνη συνδρομή στο περιοδικό Stuff..."

Pinky, are you pondering what I 'm pondering?

 
At 29 March, 2010 18:15, Blogger kyriakos said...

Παιδιά και εγώ είμαι 99% ενάντια στο Άνοιγμά του Λιμνήτη.. ... να μας κουβαλιούνται οι πυρκότες στη Λευκωσία να πίνουν Φραπέ..;

Αίσχος ΑΊΣΧΟΣ!

Πρέπει να μείνουν εκεί να φυλάνε Θερμοπύλες..

You don't get it guys????

Οι Τούρτζοι είναι ΚΑΚΟΙ


ΚΑΚΟΙ!!!!

δεν γίνεται να κάμουν τίποτε καλό

Διότι αν κάμνουν καλό δεν θα μπορούν μετά να είναι κακοί..

Γιαυτό δεν πρέπει να ανοίξει Ο Λιμνήτης διότι μετά δεν θα είναι αποκλεισμένοι οι Πυρκότες

Δεν πρέπει να σαστούν ούτε οι Εκκλησίες διότι μετά δεν θα πέσσουν για να λέμε πόσο βάρβαροι είναι οι τούρκοι που τις αφήσαν να πέσουν

Δεν πρέπει να φκεί μήτε ο Ταλάτ διότι μετά μπορεί να λυθεί το κυπριακό

και φυσικά δεν πρέπει να λυθεί το κυπριακό διότι μετά δεν θα μπορούμε να είμαστε υπο κατοχή και να κλαιούμαστιν 24/7..

Μετά τι έμπνευση θα έχει ο ΠΙΝ χωρίς κακομάζαλη κυπρούλλα και κακούς τουρκαλλάδες με ερωτικές διαθέσεις;
Σκεφτείτε το μέλλον του χιούμουρ του τόπου 4 christ sake..

 
At 29 March, 2010 19:47, Anonymous Anonymous said...

ΟΚ, υποθέτω πως δε θα κάνω ανάλογη ανάρτηση τώρα και μου μένει μόνο να ακυρώσω τη συνδρομή μου. Ειδικά μετά και τις σημερινές ασυναρτησίες και για το Λιμνίτη και για τον Φούλε.

 
At 29 March, 2010 23:27, Anonymous milaz said...

αντικειμενικότητα; αντικειμενικότητα.... αντικειμενικότητα! χμμ ακουστά την έχω... δεν την έχω δει ποτέ δυστυχώς.

 
At 30 March, 2010 08:03, Anonymous mocha said...

Μα για ποια αντικειμενικότητα μιλάτε;! Δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Είναι κατασκεύασμα όσων θέλουν να ντύσουν τα λόγια τους με ένα μανδύα επιστημονικότητας που τους λείπει. Άνθρωποι είναι αυτοί που εκφράζουν όλες τις απόψεις, που δρουν και αντιδρούν - εννοείται πως δεν είναι αντικειμενικοί σε καμία περίπτωση. Ούτε σεις είστε ούτε γω ούτε κανένας. Get over it!

 
At 30 March, 2010 08:30, Blogger drakouna said...

Ναι αλλά εμείς δεν διαφημίζουμε ότι έχουμε 20,000 αναγνώστες (που πιάσαμε που το παλιό mailing list), ούτε προσποιούμαστε ότι είμαστε online εφημερίδα.

 
At 30 March, 2010 10:01, Blogger Albedo_Zero said...

Αρέσκει που ενόμιζα ότι μόνο εγώ έκανα unsubscribe..... δίνοντας ως λόγο το "ridiculously biased"

 
At 30 March, 2010 10:10, Anonymous Μάκος said...

Αντικειμενικότητα δεν σημαίνει ορθότητα άποψης. Δεν υπάρχει ορθή και λανθασμένη άποψη. Αντικειμενικότητα είναι να αποδίδεις σωστά τα δεδομένα, τα γεγονότα. Η νέα Offsite μπήκε με τις ποδίνες στο κρεβάτι (ενώ η παλιά το έκανε με πιο ευγενικό τρόπο). Μπλέκει τα γεγονότα με τους πόθους των συντελεστών της και αυτό που βγαίνει είναι μια βλακώδης προπαγάνδα.
Βεβαίως και δεν υπάρχει αντικειμενικότητα στα Media. Από το θέμα που διαλέγει ένα μέσο, τον τίτλο που βάζει, την προβολή που δίνει, παίρνει θέση. Όμως, πρέπει να υπάρχει ένας στοιχειώδης σεβασμός στην ακρίβεια των πληροφοριών, να είναι ευδιάκριτη η διαφορά της πληροφορίας από την πεποίθηση, της άποψης από την προπαγάνδα.
Η Offsite είναι ένα τέλειο παράδειγμα φτηνής προπαγάνδας, που με «μούττιν έχει με κώλο»! Η Δρακούνα είναι ένα άριστο παράδειγμα παρέμβασης με ευδιάκριτες θέσεις σε πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, αλλά με σεβασμό στα γεγονότα και την ακρίβεια των πληροφοριών.
Ευτυχώς δεν είναι ηλεκτρονική εφημερίδα...

 
At 30 March, 2010 11:27, Anonymous Anonymous said...

Εμείς έκαμαμεν unscribe τον τζερό που το προηγούμενο offsite ισσιε γίνει πλατφόρμα προπαγάνδας τζε προοώθησης των "English School patriot parents". Μέσω του ανεκδιήγητου englishschoolnews το οποίο οποίο ενώ εδολοφονούσε χαρακτήρες τζε την οποιαδήποτε προσπάθεια του σχολείου να λύσει τα ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα ρατσισμού, εν αναρτούσε τα σχόλια γονιών η μαθητών αν δεν ήταν tainted με έντονο γαλανόλευκο (κι ότι αυτό συνεπάγετε την σήμερον ημέρα όπως το κατά Μάτσην "αφήστε τα μωρά μόνα τους και θα ταβρουν").

 
At 30 March, 2010 16:47, Blogger ΔemΩΝ said...

Αν και με βρίσκουν σύμφωνο όσα γράφεις για τη νέα offsite (όπως και για κάθε άλλη εφημερίδα/media), προσωπικά αν πληρωνόμουν από ανταγωνίστρια επιχείρηση που πουλά τη δική της προπαγάνδα θα ήμουν κατά τι περισσότερο προσεκτικός μιλώντας για προπαγάνδα και αντικειμενικότητα. Είναι κάπως σα να κατηγορεί ένας ορθόδοξος παπάς τον προτεστάντη για άθεο...

 
At 31 March, 2010 08:26, Blogger drakouna said...

Στις ελεύθερες μου ώρες επίσης, φτιάχνω γλυκίσματα. Υποθέτω (ακολουθώντας τη λογική σου) δεν δικαιούμαι να γράφω ούτε για ζαχαροπλαστεία έτσι?

 
At 31 March, 2010 09:02, Blogger ΔemΩΝ said...

Πληρώνεσε για τα γλυκίσματα που φτιάχνεις;

 
At 31 March, 2010 10:28, Blogger Sceptic Anonymous said...

Ναι Δρακούνα αλλά η δική σου "αντικειμενικότητα" δεν είναι πιο ίση από την
"αντικειμενικότητα" της Offsite ή οποιουδήποτε άλλου ΜΜΕ. Ο καθένας δικαιούται να λέει ό,τι θέλει. Το γεγονός ότι αυτοδιαφημίζονται δεν σημαίνει τίποτε απολύτως, ούτε και ακυρώνει το δικαίωμα κάποιου να παραθέτει κάποιες θέσεις έστω και αν, κατά την δική σου υποκειμενική άποψη, γίνεται άτσαλα. Τον τροχό να ανακάλυπτες δεν θα έκανες τόσο ντόρο. Σε λίγο θα μας πεις ότι ο Πολίτης είναι υπέρ της επαναπροσέγγισης.

 
At 31 March, 2010 10:56, Blogger drakouna said...

@ΔemΩn: Εννοείται :)

Sceptic anonymous, συγκρίνεις ένα ΜΜΕ με ένα blog που τυγχάνει να γράφει στήλη σε μια εφημερίδα. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.

 
At 31 March, 2010 11:53, Blogger ΔemΩΝ said...

Θέλεις βοηθό;

(Τον τελευταίο καιρό δυσκολεύομαι λιγάκι με το παντεσπάνι μου - ένα έξτρα εισόδημα θα βοηθούσε...)

;)

 
At 17 June, 2010 10:58, Anonymous Anonymous said...

κι εγω παλαρω με καποιες θεσεις της offsite και επισης εκανα unsubscribe αλλα επισκεπτομαι την ιστοσελιδα τους γιατι μου αρεσει που ουλλα τα νεα εν τζιαμαι σιονοτα κατταριν και εν χρειαζεται να πατω ποτζι και ποδα.

γενικα δεν φαινονται να ειναι και επαγγελματιες πανω στην ειδησιογραφια. οτι βρισκουν ποτζι ποδα

εγω εν εκαταλαβα ομως το κολλημα της δρακουνας με τουτους

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.