Tuesday, May 18, 2010

Δημοσκοπήσεις και Ειδήσεις

Η Offsite τις τελευταίες μέρες έκανε μια δημοσκόπηση για το τι λύση θέλουν οι Κύπριοι. Σήμερα δημοσίευσε τα αποτελέσματα. Όταν το ανακοίνωσε, προσωπικά σκέφτηκα «άτε πάλε, ακόμα μια δημοσκόπηση για να μας δείξουν ότι έτο, 80% των Κυπρίων δεν θέλουν οποιαδήποτε λύση ομοσπονδίας, αφήστε τους ήσυχους.»

Surprisingly, τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης έδειξαν άλλαν ντάλον:

39% θέλουν ΔΔΟ
36% θέλουν Διαχωρισμό (διχοτόμηση ολάν, πέτε το) με διεκδίκηση μερικών ακόμα περιουσιών
10% (μα μόνο??) Όπως είμαστε σήμερα
15% Άλλη λύση (η οποία περιλάμβανε τα πάντα. Από ένωση με την Ελλάδα, μέχρι ενιαίο κράτος του 60).

H Offiste φυσικά, να φάει πουπάνω της (κάμνουμε δημοσκόπηση να «διατρανώσουμε» την αντίθεση μας στην ομοσπονδία και βρέθουντε 39% οπαδοί? Μα πως τολμούν τα γέρημα?) Έτσι η δημοσκόπηση έδειξε (αποφάσισαν) «πως οι κύπριοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για τη μορφή λύσης που θα επιθυμούσαν…και αρκετοί, με βάση τα σχόλια τους που ψήφισαν Δ.Δ. Ομοσπονδία, το πράττουν επειδή θεωρούν ότι δεν έχουν εναλλακτική λύση και σίγουρα το αποδέχονται σημειώνοντας (αρκετοί από αυτούς) ότι δεν αποδέχονται την εκ περιτροπής προεδρία και τη σταθμισμένη ψήφο».

Το πιο hilarious κομμάτι της δημοσκόπησης ήταν φυσικά τα σχόλια των αναγνωστών. Παραθέτω μερικά ενδεικτικά εδώ (σε παρένθεση δικά μου σχόλια).

Πόλεμος να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, όπως μας ανήκει. Δε συμβιβάζομαι με διαχωρισμούς και διζωνικές δικοινωτικές ομοσπονδίες, ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. (ξεκίνα και σε ακολουθούμε μεγάλε patriot)

Δύο εντελώς ξεχωριστά κράτη, με επιστροφή όλης της επαρχίας Αμμοχώστου και της πόλης της Λευκωσίας στους Ε/Κ. (και να κακοκαρδίσουμε την Αδούλωτη Κερύνεια φίλε? Τόσα αυτοκόλλητα έχουν κολλήσει σε κάθε δημόσια επιφάνεια. Τούτος εν Βαρωσιώτης, standard)

ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ (ναι πελλέ μου, και εγώ θέλω ένα εξοχικό στην Αλόννησο.)

Για να βρεθεί λύση χρειαζεται τόλμη που δυστυχώς δεν έχουμε. Να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα και να σταματήσουν οι νενεκες να προσφαίρουν γην και ύδωρ στους τούρκους. (να και το Christofias Watch με τη γνωστή ορθογραφία του)

Σχεδιασμός για μακροχρόνια απελευθέρωση μέσω νομικής, πολιτικής, συμμαχικής οδού (τούτος εν ο Γιαννάκης Ομήρου, ΣΙΓΟΥΡΑ!!!)

Προσωπικά δεν πιστεύω στις δημοσκοπήσεις, όποιος και αν τις οργανώνει. Σπανίως αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα της πραγματικότητας και τα αποτελέσματα τους χρησιμοποιούνται κατά παραγγελία όπου συμφέρει. Αυτή η δημοσκόπηση όμως, με έκανε και γέλασα.


Επίσης είχε ως είδηση και αυτό:

ΠαλιέςΚαραβάνες – Συλλεκτικά Μαρτίνια, Μπρεν και Στεν Όσοι υπηρέτησαν παλιά, όμορφα θα λέγαμε εμείς, χρόνια στο στρατό, το έπρατταν για την πατρίδα και όχι για χάσιμο χρόνου. Θα θυμούνται πολύ καλά τα θρυλικά Μαρτίνια (επίσημη ονομασία Enfield MK4), τα Μπρεν και Στεν. Για όλους εκείνους που θέλουν να τα θυμούνται για πάντα το υπουργείο Άμυνας προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αποκτηθούν ως συλλεκτικά μέσα από συγκεκριμένες αγορές. Χθες ανακοινώθηκε η έναρξη της διαδικασίας εκποίησης παλαιού απενεργοποιημένου φορητού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς, με πώλησή του στην εγχώρια αγορά ως συλλεκτικού, συνοδευόμενου από το προβλεπόμενο από τη σχετική Νομοθεσία, Πιστοποιητικό Συλλεκτικού Όπλου. Ο υπό εκποίηση οπλισμός αφορά τυφέκια ENFIELD MK4 (€214 ανά τεμάχιο), οπλοπολυβόλο BREN (€342 ανά τεμάχιο) και αυτόματο STEN (€427 ανά τεμάχιο). Η υποβολή αιτήσεων για απόκτηση οπλισμού θα γίνεται μέχρι την Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010, στις 12.00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν έντυπα αιτήσεων από τις Επαρχιακές Διοικήσεις σε όλη την Κύπρο, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) στο Πελένδρι και στην Πόλη Χρυσοχούς, τα κατά τόπους Στρατολογικά Γραφεία, καθώς και από το διαδίκτυο

Αχ ναι… παλιά, όμορφα χρόνια στο στρατό. Τότε που έτρεχαν να ανακόψουν την τουρκική εισβολή και υπήρχε ένα όπλο (Μαρτίνι?) μεταξύ 5 στρατιωτών… τότε που με τα όπλα «καθάριζαν» αριστερούς, Τουρκοκύπριους, όποιον δεν τους άρεσε, έτσι για να έχει κάτι να κάνει σήμερα η Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων… αχ ναι… όμορφα χρόνια indeed…

18 Comments:

At 18 May, 2010 15:08, Blogger Кроткая said...

έχουν οικονομικό πρόβλημα στο Υπουργείο Άμυνας και ξεπουλάνε;

 
At 18 May, 2010 15:13, Anonymous Anonymous said...

Δεν μας σχολίασες την (αντικειμενική) δημοσκόπηση (μιας και ασχολήθηκες με τη δημοσκόπηση της μη-αντικειμενικής offsite κατά τα λεγόμενα σου παλαιότερα) που είχε βάλει η Χαραυγή στην ιστοσελίδα της αναφορικά με τους χειρισμούς του Χριστόφια στο Κυπριακό και είχε ως επιλογές τα εξής: Πολύ καλοί, καλοί και μέτριοι. Anybody seen "κακοί" anywhere?

 
At 18 May, 2010 16:00, Blogger Blackbeard said...

This comment has been removed by the author.

 
At 18 May, 2010 16:08, Blogger Horaitisa said...

Re ekatafere kanenas na kamei unsubscribe apo tin Offsite? To link tous den doulevei j edokimasa arketes fores!

 
At 18 May, 2010 16:35, Anonymous Anonymous said...

@Horaitisa
I drakouna tha kserei. An kai apoti vlepw, mallon den ekane unsubscribe telika

 
At 18 May, 2010 20:15, Blogger Anti-Christos said...

Δρακούνα,

μόλις μας αποκάλυψες την ταυτότητά σου :)

Dowtown, στήλη Θανάση Φωτίου!

χαχαχα!

 
At 19 May, 2010 08:06, Blogger drakouna said...

Δεν διαβάζω Χαραυγή, sorry!

 
At 19 May, 2010 08:25, Anonymous Phaethon said...

Δρακούνα ομολογώ ότι σε είχα παρεξηγήσει παλιότερα. Μια χαρά είσαι τελικά. Όπως θα έχεις ήδη αντιληφθεί, σ΄αυτό τον τόπο υπάρχει από τη μια η politically correct άποψη που την καθορίζει το βαθύ κράτος (οι γνωστές πολιτικές δυνάμεις, τα γνωστά ΜΜΕ, η εκκλησία, οι ανυποχώρητοι "πατριώτες", κάποιοι μπούληδες δικηγόροι που έφτασαν εκεί που έφτασαν μέσα στη τσέπη του μπαμπά τους, κλπ) και από την άλλη η άλλη άποψη, που όποια ποσοστά και αν παίρνει στις δημοσκοπήσεις, όση απήχηση και να έχει στις μάζες, πάντα στο τέλος δαιμονοποιείται.

 
At 19 May, 2010 08:33, Anonymous ματιλτα said...

Ασχετο (μπορεί τζε όι)

Ενόμισες ότι ο Σέρτης τζε οι compatriots του, που ελέγχουν δηλητηριάζοντας, "ε που εννα πάει.. γερνούν εννα πκιάσουν σύνταξη τζε εννα ησυχάσουμε". (Όπως την μόνη μας ελπίδα με τους όποιους ανίκανους τζαι / η διεφθαρμένους δημόσιους υπαλλήλους που εν μπορεί κανένας να τους ταρράξει που την θέση τους τζε για να γίνει η δουλειά σου πρέπει, η να έσιεις δκυό συνεχόμενες ζωές τζε να περιμένεις να πκιάσουν σύνταξη ή να πάεις να γραφτείς σε κόμμα.). Το WC εσυνέφερεν μας που την φαντασίωση ενός μέλλοντος not saturated που το δηλητήριο τους. Ναι Δρακούνα μου ακόμα τζε το ακραίο κέντρο γεννοβολά. Ακόμα τζε να μεν, 90 χρονών παίζει το εθνικοσοσιαλιστικό τζόβενο τζε προσπαθεί να κερδίσει υπεραξία που το αίμα του Δώρου Λοΐζου.

Well, it gets even more grotesque and freaky as you look closer. "Παλλικάρκα" που εφωτογραφίζουνταν να ορκίζουντε δίπλα που τον Σαμψών με το σιέρι ίσια πάνω, το 1964 του ethnic cleansing, εν σήμερα διευθυντές του Φιλελεύθερου. Κάτι εννα ξέρουν τούτοι που λάκκους με ασβέστη.

http://www.akamas-film.com/gr_fromthepress_20060820.shtml

 
At 19 May, 2010 08:54, Blogger DaisyCrazy said...

@ Anti-Christos αναρωτιόμουν τσε γω που τα δκιάβασα τούτα..
Στο DownTown ναι! Να'σαι καλά που μου το θύμισες γιατί έσπαζα τη κκελλέ μου :)

 
At 19 May, 2010 16:49, Blogger Anef_Oriwn said...

Είναι προφανές [για κάποιο που θα διαβάσει και τα δυο επίμαχα κείμενα] ότι εκείνο στο “Down Town” [του Θανάση Φωτίου] ΔΕΝ μοιάζει [σχεδόν] καθόλου με το εδώ κείμενο στη Blogοδέσποινας Drakounas [παρ’ όλο που το θέμα τους είναι το ίδιο] – η δομή και η ανάπτυξη του εδώ κειμένου σαφώς και διαφέρει από τα άλλο. Πολύ πιθανό η Drakon Woman να εμπνεύστηκε από τον Θανάση Φωτίου [ή το κείμενο του να της έδωσε την ιδέα για το δικό της], γι’ αυτό κι έχω την άποψη ότι για λόγους δεοντολογίας θα ‘πρεπε να το αναφέρει.
Εγώ πάντως θα την παρακαλούσα να ΜΑΣ δώσει ένα link [αν διαθέτει] για τη εφημερίδα “Offsite” για να εντοπίσω στο διαδίκτυο το συγκεκριμένο κείμενο καθώς σκέφτομαι κι ΕΓΩ να γράψω κάτι ...

 
At 19 May, 2010 17:13, Anonymous link said...

http://www.offsite.com.cy/

 
At 20 May, 2010 08:19, Blogger drakouna said...

Δεν έχω διαβάσει το κείμενο στο Down Town, πρέπει να πρόκειται για σύμπτωση (γράφει για τη δημοσκόπηση της offsite?)

 
At 20 May, 2010 08:45, Blogger Anef_Oriwn said...

ΝΑΙ! Τζιαι κάμνει αναφόρες τζιαι σε σχόλια αναγνωστών [όπως κι ΕΣΥ]!

 
At 20 May, 2010 11:50, Anonymous Anonymous said...

Το Down Town εν του Φιλελεύθερου. Σιγά μεν έγραφε η Δρακούνα για τον Φιλελεύθερο. Εν ξεκάθαρα της "αντίθετης παράταξης". Πολίτης, Καθημερινή...

 
At 27 May, 2010 01:44, Anonymous Anonymous said...

νομίζω ότι εν άξιος ο μισθός σου!

 
At 27 May, 2010 10:16, Blogger bestman said...

Ανώνυμε, η στήλη του Θανάση Φωτίου στο DownTown είναι η μοναδική που δε θυμίζει Φιλελεύθερο. Πώς τους ξέφυγε; Η μήπως είπαν να έχουν και κάποιον της αντίθετης άποψης για το θεαθήναι (όπως και η "Καθημερινή" με το Γ. Ηλιάδη, για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη);

 
At 26 June, 2018 11:14, Blogger Unknown said...

qzz0626
true religion jeans
yeezy boost 350
ferragamo outlet
chrome hearts outlet
ralph lauren outlet
salomon shoes
oakley sunglasses
ugg outlet
adidas uk
canada goose jackets

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.