Friday, May 07, 2010

o tempora o mores

Η Αστυνομία κάλεσε για κατάθεση νεαρό δικηγόρο και προέβη σε κατάσχεση δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών του διότι φέρεται να είναι ένας από τους διαχειριστές του blog christofias-watch. Ο νεαρός δικηγόρος έχει και ένα blog στο οποίο αρθρογραφεί επώνυμα και πάντοτε κόσμια και σε σωστά ελληνικά. Φαίνεται όμως κάποιες στιγμές τον κυριεύει το alter ego του και μπουκάρει μέσα στο christofias watch, ρίχνει 2-3 Χριστοπαναγίες σε αυτούς που δεν του αρέσουν και ηρεμεί. Είναι κάτι για να ηρεμήσει, όταν τον κυριεύουν οι σκέψεις ότι πρέπει να αποκαταστήσει τη δημοκρατία στην Κύπρο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Αστυνομία να στοχοποιήσει μια χαλαρωτική πρακτική. Αν δηλαδή έκανε yoga για να χαλαρώσει θα ήταν εντάξει?

Αμέσως έσπευσαν διάφοροι πολιτικοί και βουλευτές να καταδικάσουν την πράξη και να υπερασπιστούν το νεαρό δικηγόρο. Δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος έχει μετατραπεί σε σταλινικό καθεστώς, σε Βόρεια Κορέα και σε Κίνα του Μάο. Για να γίνει όλα αυτά η Κύπρος θα πρέπει να αναπτύξει πυρηνικό πρόγραμμα, διαστημικό πρόγραμμα, να δημιουργήσει πανίσχυρο και πολυπληθή στρατό και ακολούθως να στέλλει τον πληθυσμό της στο εξωτερικό προς αναζήτηση δουλειάς (καλά, αυτό το τελευταίο το έχουμε κάνει).

Ο νεαρός δικηγόρος έχει στοχοποιηθεί για τις πολιτικές πεποιθήσεις του, όπως και ο Μίκης Θεοδωράκης. Είμαι πολύ περήφανη που η Κύπρος απόκτησε ένα δικό της Μίκη Θεοδωράκη που υπέστη πολυετείς διωγμούς και εξορίες. Αναμένω σύντομα να διωχθώ και εγώ για τις απόψεις μου και να σταλώ άμεσα σε κάποιο νησί της Ελλάδας ως εξορία. Θα παρακαλούσα να σταλώ στην Ανάφη, την Ικαρία, την Αστυπάλαια ή ακόμα και τους Παξούς, νησιά που δεν έχω καταφέρει ακόμα να πάω. Θα το εκτιμούσα απεριόριστα.

Οι πολιτικοί που έσπευσαν να μας θυμίσουν ότι υπάρχει ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, δήλωσαν ότι ακούγονται διάφορα και για αυτούς, αλλά δεν τους δίνουν σημασία διότι είναι υπεράνω και δεν ασχολούνται. Εξάλλου, όλα όσα γράφτηκαν στο συγκεκριμένο ιστολόγιο είναι τρόπος έκφρασης και είναι αποδεκτός στην κοινωνία που ζούμε. Είναι γεγονός. Το πρωί, μπαίνοντας στο γραφείο λέω «Καλημέρα τουρκοπροσκυνημένα σκυλιά!», στο οποίο οι συνάδελφοι μου απαντούν «Φωτιά και λαύρα στη νεναίκα!» και συνεχίζουμε τη μέρα μας ευχάριστα με αφορισμούς, απειλές, μπόλικο βρισίδι και ρατσιστικά σχόλια. Είναι όλα μέρος της ελευθερίας του λόγου.

Ζούμε σε δύσκολες και ύποπτες εποχές… ζούμε σε εποχές που δεν μπορείς να βρίσεις χυδαία και ελεύθερα τον συνάνθρωπο σου. Ζούμε σε εποχές που δεν μπορείς να απειλήσεις ή να υποκινήσεις κάποιον να πάει να σκοτώσει επιτέλους το μαλάκα που δεν μας αρέσει η γνώμη του… που πάμε…

54 Comments:

At 07 May, 2010 10:52, Anonymous Anonymous said...

ΔΡΑΚΟΥΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΟΕΟΕΟΕΟΕΟ

αρέσκει σου τωρα;

ΠΑΝΗΛΙΘΙΑ

 
At 07 May, 2010 11:05, Blogger drakouna said...

Φίλε, δύο λέξεις μόνο θα σου πω:

Ip address

 
At 07 May, 2010 11:28, Anonymous Maria said...

These insults are so bloody boring I almost don't find them offensive anymore! Toutos tora prepei na niothi polla leventis.... atime karapoushioukli exitimases tin drakouna pale tze epsiloses 5 pountous.

 
At 07 May, 2010 11:30, Blogger nekatomenos said...

"Το πρωί, μπαίνοντας στο γραφείο λέω «Καλημέρα τουρκοπροσκυνημένα σκυλιά!», στο οποίο οι συνάδελφοι μου απαντούν «Φωτιά και λαύρα στη νεναίκα!» και συνεχίζουμε τη μέρα μας ευχάριστα με αφορισμούς, απειλές, μπόλικο βρισίδι και ρατσιστικά σχόλια. Είναι όλα μέρος της ελευθερίας του λόγου."

Τι εννοείς; Εγώ με τους φίλους μου τζαι στη δουλειά κάπως έτσι μιλούμε. Έναν φίλο μου για παράδειγμα αποκαλώ τον "βρωμισμένο εξαρμενισθέντα τούρκο" τζαι μια άλλη "μισησμένη απορριπτική".

 
At 07 May, 2010 11:38, Anonymous Anonymous said...

Δηλαδή για να καταλάβω...το ότι συνελήφθηκε ο (φερόμενος ως) διαχειριστής του εν λόγω μπλόγκ για ένα σχόλιο που άφησε ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ του μπλόγκ είναι απολύτως λογικό; Υπάρχει κανείς που μπορεί να πείσει τον κόσμο ότι το σχόλιο δεν το έγραψε ο ίδιος ο Δρουσιώτης;

 
At 07 May, 2010 11:51, Anonymous Anonymous said...

Ευλογη απορια: Πως βρηκε η αστυνομια ποιος ειναι ο διαχειριστης του μπλογκ? Απο το IP του? Μα τοτε σημαινει οτι καποιος ISP παραβιασε το απορρητο των πελατων του χωρις κανενα ευλογο λογο (αν ηταν οποιος απειλα καποιον μεσω διαδικτυου ευλογος λογος για αρση του απορρητου τοτε θα συλλαμβανοταν το 90% των χρηστων του διαδικτυου)...

Δηλαδη η αστυνομια μπορει να παρακολουθα οποιον θελει και να διαβαζει e-mails κτλ? Θελω να πιστευω οτι αυτα γινονταν μονο σε καθεστωτα δικτατοριας τα οποια εχουν(?) εκλειψει..

 
At 07 May, 2010 11:58, Anonymous Anonymous said...

Επαγρύπνηση is watching you!

 
At 07 May, 2010 12:02, Blogger Savvas said...

Εμ, νομίζω ότι εν επειδή εν στη Κύπρο που ζούμε τα πράματα εν κάπως πιο απλά.

-"Ρε κουμπάρε ξέρεις ποιός έσιει το Christofias-Watch?"

-"Ναι ρε εν ο τάδε. Είπε μου το ένας παρέας που τον ξέρει"

Αλλά μπορείτε να προχωρήσετε ελεύθερα με τα conspiracy theories σας.

 
At 07 May, 2010 12:02, Anonymous Psychia said...

Ανώνυμε 11:51

Η αστυνομία μπορεί να παρακολουθά τις διαδικτυακές κινήσεις όποιου θεωρείται ύποπτος για παρανομία, εφόσον υπάρχει ανάλογο ένταλμα. Ας πούμε το να "σκάφτεις τον λάκκο του Δρουσιώτη" πληρεί τις προϋποθέσεις.

Αν ενομίσαν κάποιοι ότι το διαδίκτυο εν δαμέ για να γράφει ο καθένας ότι θέλει για όποιον θέλει, ελαφριά την καρδία και χωρίς συνέπειες, ή ότι όσα γράφονται δαμέσα εν υπεράνω του νόμου, ας κάμει ένα reboot στον εγκέφαλο του πέρκι επιστρέψει στην πραγματικότητα.

 
At 07 May, 2010 12:07, Anonymous Anonymous said...

Όποιος μου ξαναπεί "λαμπρόν να σε κάψει" θα πάω ολόϊσια στην αστυνομία. Διότι παραπέμπει σε εμπρησμό και είναι ξεκάθαρη απειλή κατά της ζωής μου. Και φυσικά θα βγεί ένταλμα στο τσακ-μπαμ και θα τον μπαγλαρώσουν τον αλήτη

 
At 07 May, 2010 12:09, Anonymous Anonymous said...

ΟΚ.. Δηλαδη η αποψη σου ειναι οτι η αστυνομια συνελαβε καποιον επειδη καποιος αλλος τους ειπε οτι νομιζει οτι ειναι αυτος ο διαχειριστης???
Αυτο ειναι χειροτερο απο τα 'conspiracy theories' μου, δηλαδη το να συλλαμβανονται ατομα απο την αστυνομια βασισμενη σε ισχυρισμους τριτων...

Και αν θεωρεις conspiracy theory την ιδεα οτι η αστυνομια μπορει να πεισει τον ISP στην Κυπρο να της παρεχει πληροφοριες σχετικα με χρηστες τοτε νομιζω φιλε οτι ζεις σε μιαν ουτοπια.. Εδω οι ISP ξερουν ποια mp3 κατεβαζει ο καθενας (αποδεδειγμενα, δεν ειναι λιγες οι περιπτωσεις που ατομα (προ)ειδοποιηθηκαν απο τον ISP τους στην Κυπρο για το υλικο που κατεβαζουν.. ασχετα αν δεν λαβηκαν αλλα μετρα στη συνεχεια).

Οχι και τοσο conspiracy theories τωρα ε?

 
At 07 May, 2010 12:15, Anonymous china said...

Μπλογκερ διωκονται στην Κίνα. Άρα it makes sense ;)

 
At 07 May, 2010 12:20, Anonymous Anonymous said...

Psychia:

Συμφωνα με τη λογικη σου τοτε η αστυνομια θα πρεπει να συλλαβει και ολα τα 13χρονα που θελουν να 'σκοτωσουν ενα Λεμεσιανο', να ΄δουν πορτοκαλλι να πεφτουνε νεκροι', να 'πνιξουν ολους τους πρασινους λαγους' κτλ κτλ

Δεν θελω να κανω το συνηγορο του διαβολου, αλλα φυσικα και το διαδικτυο ειναι εδω για να γραφει ο καθενας οτι θελει.. αν δεν ισχυε αυτο τοτε το διαδικτυο δεν θα ηταν αυτο που ειναι σημερα..

Αρκετα ασχοληθηκα με το θεμα.. Δεστε τι γινεται στο εξωτερικο, στην Κινα για παραδειγμα που ειχε απαιτηση απο την Google να αφαιρεσει αποτελεσματα ιστιοσελιδων που ειχαν αναφορες για το Θιβετ.. Φυσικα και κανενας δεν τους εβαλε αυτι!! Το διαδικτυο ειναι ενας χωρος που ο καθενας μπορει καλως ή κακως να πει σχεδον οτι θελει ειτε αυτο αρεσει σε μερικους ειτε οχι.. Οπως ειπα αν οποιος εκανε απειλη για να σκοτωσει καποιον μεσω διαδικτυου θεωρειτο υποπτος τοτε οι περισσοτεροι απο εμας θα ειχαμε περασει χρονο πισω απο τα καγκελα της φυλακης..

peace

 
At 07 May, 2010 12:34, Anonymous Anonymous said...

H αστυνομία μπορέι να παρακολουθεί τις κινησεις μας ΧΩΡΙΣ την εγκριση του γενικού εισαγγελέα.
Παρακολουθεί το τμήμα δίωξης ηλ. εγκλήματος οτιδήποτε και αν ανιχνέυσει κατι ύποπτο και χρειάζεται αποκάλυψη πρ. δεδομένων τοτε κινείται αναλογα.
Αρα εσείς που νομιζετε οτι ειστε ανώνυμοι ... ξανασκεφτείτε το.
2.
Ο isp ξερει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ.
Αν του ζητηθει να δωσει πληροφοριες που την νομ. υπηρεσία του κρατους , υποχρεούται να δωσει οτι του ζητηθεί.

3.Γι αυτο ανώνυμε , ναι εσυ ο πρωτος που ξιτιμασες , προσκύνα την δρακουνα να μεν σου κινήσει αγωγη.

Andreas

 
At 07 May, 2010 12:38, Blogger Savvas said...

Η σύλληψη που την ανάκριση εν θκυο διαφορετικά πράματα.

Αλλά αν σε βολεύκει να τα θεωρείς τα ίδια, κανένα πρόβλημα.

Την ανάκριση κάμνεις την για να έβρεις κάποιον να συλλάβεις. Τζιαι για να έβρεις κάποιον να ανακρίνεις πρέπει να έσιεις ενδείξεις τζιαι πληροφορίες.Τζιαι τις πληροφορίες βρίσκεις τες με το να ρωτάς κόσμο.

Ετσι δουλεύκει η αστυνομία σε ούλλες τις χώρες του κόσμου αλλά πάλε, αν εσύ έσιεις άλλο μοντέλο για το πως γίνονται τούτα τα πράματα, μπορείς να το μοιραστείς ελεύθερα.

Αποδεδειγμένες τζιαι πολλές για σενα μπορεί.Εγώ δεν άκουσα ποττέ κυπριακός ISP να προειδοποιήσει
κανέναν για τα mp3 που κατεβάζει, ούτε τζιαι την αστυνομία να κάμνει οτιδήποτε. Η πειρατεία οργιάζει στη Κύπρο τζιαι μέσω Ιντερνετ τζιαι μέσω δορυφόρου τζιαι τούτο εν αρκετή απόδειξη ότι πολύ απλά η αστυνομία εν ασχολείται.

 
At 07 May, 2010 12:40, Anonymous Anonymous said...

Α τιε τελευταιε ανώνυμε είσαι ... σοφός.
Δλδ εν εκταλαβα .Το διαδύκτιο τι εν σήμερα .
Εν άντρο απειλων και βρισιών?

Η κινα θελει να λογοκρίνει αλήθειες που εν την συμφέρουν.Το C.W. τι αλήθκεις προσφέρει?
Oυτε καν γνώση.

Και ναι αν κινηθεί καποιος νομικά μπορει τα 13 να δικαστουν, απλα εννα καταλάβεο ο δικαστης οτι εν ειχα επιγνωση των λόγων τους.
Περαστικα σας

Andreas

 
At 07 May, 2010 12:47, Anonymous zzz said...

wraies oi malakies sas.. dld an i skordelli eixe blog elatenafametonandy.blogspot opou anti na kanonizei me ton "xasapi" tis pou to tilefwno ti dolofonia ekanonizen ta online kai in public mesw posts kai comments me pliri leptomeria, den 8a eprepe na anakri8ei?
alimono otan oi idioi pou eixan dialysei ti dimokratia sto parel8on erxontai na tin "yperaspistoun". o tempora o mores indeed!
pros loipous proaspistes tis "elef8erias tis ekfrasis": to dikaiwma do8ike mono kai mono gia na mporei na eleg8ei i "eleftheri" ekfrasi apo tis "dimokraties".. min 3exnate oti i apolyti elef8eria vrisketai stin anarxia.. afto 8elete?

 
At 07 May, 2010 12:58, Anonymous Anonymous said...

Κοιταξτε το παπαδοπουλούι.
Καμαρωστε τον

http://www.sigmalive.com/news/politics/264406

Andreas

 
At 07 May, 2010 13:02, Anonymous Anonymous said...

καλα ρε ενταξει εννεν 'συλληψη' εν 'ανακριση'!! Μπραβο ηβρες το λαθος.. Καμνετε οπως τους πολιτικους της Κυπρου που καρτερουν να ακουσουν μια λαθος λεξη για να πεταχτουν να φασιν τον αλλον.. ΕΝΝΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ POINT ΤΟΥ POST ΜΟΥ!

τζιαι ναι η CYTA αμα πιασει παραπονο που ξενες δισκογραφικες εταιρειες τζιαι εταιρειες παραγωγης ταινιων για καποιο IP που εκατεβαζε παρανομα τοτε στελλουν του προειδοποιητικο e-mail αλλα το πραμα μινισκει ως τζιαμε επειδη κανεναν εν τον κοφτει στην Κυπρο.. Τζιαι καποιος αλλος που εβαλε βιτεο που το customer service τις spidernet (νομιζω) στο youtube εστελλαν του e-mails για να το κατεβασει αλλα παλε ως τζιαμε.. Επειδη δεν τα λαλουν στα ραδια και στις τηλεορασεις δεν σημαινει οτι δεν συμβαινουν.

Και το διαδικτυο δεν ειναι αντρο βρισιων και απειλων και ουτε θα μου αρεσε η ιδεα να ειναι! ΑΛΛΑ δεν νοειται να τους συλλαμβαν..ΟΥΠΣ!! ανακρινουμε οποιους επιλεγουν να εκτονωνται με αυτον τον τροπο...

Και που ξερεις εσυ ανδρεα οτι οι 13χρονοι (που ειναι και 18+ για να λεμε την αληθεια) δεν θελουν να σκοτωσουν τους αντιπαλους τους? Αναρωτιεμαι αν εχεις ενημερωθει ποτε για το ποσοι δερνουνται και παν νοσοκομειο σε σοβαρη κατασταση μετα που συμπλοκες εξω που τα γηπεδα.. Αυτους που τα γραφουν στο διαδικτυο και τα κανουν και στο γηπεδο 20 φορες το χρονο δεν τους εχει ανακρινει ή συλλαβει κανενας, αλλα αυτον που εχει μπλογκ στο οποιο δημοσιευτηκε σχολιο/απειλη καποιου αλλου αγνωστου τον εχουν ανακρινει.. Δεν το θεωρειτε αυτο 2 μετρα και 2 σταθμα?

 
At 07 May, 2010 13:10, Blogger drakouna said...

Η βασική διαφορά εδώ, είναι ότι υπήρξε γραπτή και επίσημη καταγγελία.

Αν ας πούμε εγώ, που δέχτηκα απειλές μέσα στο blog μου, καταγγείλω το γεγονός στην Αστυνομία και τους δώσω και το ip address αυτών που τις έγραψαν (διότι είμαι ο administrator και το έχω), η Αστυνομία θα κάνει το ίδιο πράγμα. Θα τους έβρει και θα τους ανακρίνει.

 
At 07 May, 2010 13:35, Anonymous Anonymous said...

Η νομοθεσια λογικα θα χρειαζεται αλλαγες και να ειναι πιο κατατοπιστικη σε αυτα τα θεματα.. Τι γινεται εαν εγω βριζω και απειλω καποιο ατομο ή ομαδα ατομων σε ενα μπλογκ μεσω ενος δημοσιου υπολογιστη? Ειναι υποχρεωμενος ο διαχειριστης να ειναι 24/7 που πανω για να σβηνει ουλλα τα ακαταλληλα μηνυματα? Και τι ακριβως καθιστα ενα μηνυμα ακαταλληλο? Και αν δεν τα σβησει δεν ειναι δικαιωμα του? Στο κατω κατω τα σχολια ειναι γνωμες αλλων και αν θελει η αστυνομια αυτους πρεπει να βρει αν γινει καποια καταγγελια..

Εν πασει περιπτωσει αυτη η καταγγελια δεν φαινεται να οδηγα και πουθενα.

 
At 07 May, 2010 14:01, Anonymous Anonymous said...

ma twra sovaromilas? epeidi ise o administrator esheis to ip address olwn pou sou grafoun comments? pe mou kalo poios anwnymos i epwnymos ime pou tous parapanw

 
At 07 May, 2010 14:03, Anonymous Anonymous said...

Ανωνυμε σοβαρομιλας?
Εν το ξερες?
Χαχαχαχαχα
Κατισιη σου.
Προσκύνα την τουλαχιστον να σε λυπηθεί.

Αndreas

 
At 07 May, 2010 14:55, Blogger Andreas I. Louca said...

First of all, the IP address does not necessary point to a person. At the very best of the cases IT MIGHT point to the account holder of the Internet connection. So, if someone hacked your wifi connection, and posted a comment @ Drakouna, you might end up jailed?

The IP Address has been accepted in some cases in the UK courts as identifying evidence when it was complemented with other evidence, but never as the sole evidence; it was rejected as unsatisfactory. The point is, even if you find the name behind the IP, it might not be the one you want.

Additionally, there is a thousand ways to spoof and hide your IP address. A prime example is the Tor project (http://www.torproject.org/).

So just please stop using the IP address as the gun towards anonymity, I assure you it is not.

Finally, regarding Cypriot ISPs. As I am working in an ISP in Cyprus, we had many requests from police to give up personal details of persons involved in electronic crimes. We always refused to give up any data without a court order (even if the police was sometimes very anxious to get it), because if we did we'd find ourselves liable to our customers. If however, a court orders us to do so, we have no choice.

 
At 07 May, 2010 15:15, Blogger the Idiot Mouflon said...

Anonymous said...
Όποιος μου ξαναπεί "λαμπρόν να σε κάψει" θα πάω ολόϊσια στην αστυνομία. Διότι παραπέμπει σε εμπρησμό και είναι ξεκάθαρη απειλή κατά της ζωής μου. Και φυσικά θα βγεί ένταλμα στο τσακ-μπαμ και θα τον μπαγλαρώσουν τον αλήτη

07 May, 2010 12:07


Τζείνο λεβέντη μου δεν είναι απειλή ή προτροπή σε πράξη βίας, είναι "κατάρα" και έχει καταγραφεί ως μέρος της λαϊκής μας παράδοσης.

 
At 07 May, 2010 15:44, Anonymous Anonymous said...

@the Idiot Mouflon
Το "εσύ στο χώμα τζι εγώ στη φυλακή" κάμνει qualify οξά εν καταγραμμένον ως λαϊκό άσμα;

 
At 07 May, 2010 16:35, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εξαρτάται, τραουδιστά 'εν πιάνει, ψιθυριστά παίζεται...

 
At 07 May, 2010 16:57, Blogger axairefti said...

οκ. ενδιαφέρουσα εξελίχτηκε η συζήτηση. Με λίγα λόγια χρειάζεται ίσως ειδική νομοθεσία ή τροποποίηση της υπάρχουσας για να περιλαμβάνει και τους μπλόγκερς και τους σχολιαστές κτλ.
Εγώ θέλω να προσθέσω μια απορία όμως, έτσι για γενικότερο προβληματισμό του πλαισίου στο οποίο πρέπει να λειτουργήσει οποιοσδήποτε νέος νόμος. Αν εγώ αναρτώ στο ιστολόγιό μου ιστορίες από ληστείες, με λεπτομέρειες, ιστορίες από φόνους και γενικότερα εγκλήματα ρε παιδί μου, ίσως μάλιστα έχω στοιχεία από αληθινά συμβάντα μέσα, τότε πού μπαίνει το όριο της λογοτεχνίας (ή μπλογκοτεχνίας αν προτιμάτε) και που ξεκινάει η ομολογία;
Πώς θα το ανακαλύψουν σε ποια περίπτωση ανήκει το δικό μου μπλογκ; Πρέπει δηλαδή αμέσως να έρθουν να με βρουν, να με συλλάβουν και να με ανακρίνουν για να δουν τι γράφω; Είναι τελικά κάπου εδώ κοντά το τέλος της ανωνυμίας στο διαδίκτυο; Εκεί όμως δεν στηρίχτηκε και η ανάπτυξη των μπλογκ σε μεγάλο βαθμό; Στην ανωνυμία; Το παράδειγμα που έδωσα είναι τραβηγμένο ίσως, απλώς για να καταλάβετε τι εννοώ.

 
At 07 May, 2010 17:11, Anonymous Anonymous said...

Φίλε Ανδρέα Λουκά.
Ενα θα πω.
ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ.

Απλα αν πω οτι καθε υπολογιστης εσιη μοναδικο mac address

Kai 2o.
Ολες οι εταιρίες που προσφέρουν ανωνυμία μεσω διαφόρων προγραμμάτων(προξυ συγκεκριμενα) γνωρίζουν κι αυτοι ποιοι υπολογιστες ειναι συνδεδεμενοι πανω τους για χρήση της ανωνυμίας.

Οποτε ο πρωος ανωνυμος....
Ειναι τζι αδαης οποτε δρακουνα ελευθερα

Andreas

 
At 07 May, 2010 17:14, Blogger Andreas I. Louca said...

Mac Addresses can be changed by the user rather easily. And Tor is not a proxy, read the webpage.

 
At 07 May, 2010 17:30, Blogger Joshoua said...

Έτσι ένα heads up ρε ανώνυμοι.
Ειδικά σε hosted blogs (όχι blogspot κλπ) έννεν μόνο το IP σας που ξέρουμε.
Ξέρουμε που ποιά σελίδα ήρτετε στην δική μας, πόσες φορές ήρτετε, ποιά κόμμεντ εκάμετε που τζείνο το IP, πόση ώρα εκάμετε μες την σελίδα, αν εκάμετε comment σαν ανώνυμοι τζιαι μετά καπάκι σαν "επώνυμοι", τι χρώμα σώβρακο φορείτε, τι εφάετε το μεσημέρι τζιαι πότε εκάμετε φορολογική δήλωση τελευταία φορά.
Τούτα ούλλα που ενα IP.
Ναι...σοβαρά τωρά...αμα θέλει κάποιος να έβρει ποιος είσαι, βρίσκει. Ειδικά αμα μπαίνεις που το ίττερνετ της δουλειάς σου.

 
At 07 May, 2010 17:32, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Axairefti

Εγώ προσωπικά θεωρώ πως τους Watch Christofias πρέπει να τους αντιμετωπίζεις μόνο με τη γελοιοποίηση.

Από την άλλη όμως καταλαβαίνω την όποια ανησυχία εκείνου που βρίσκεται στο στόχαστρο τους. Όταν κάποιοι απευθύνονται σε φανατικούς και μιλάν για "κρέμασμα" και "θάψιμο", ε ναι... υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Η Αστυνομία κινήθηκε όπως προστάζει ο Νόμος. Καλώς.

Δεν θα πανηγύριζα όμως για τέτοιο προηγούμενο γιατί ξέρω πως τέτοια ακριβώς συμβάντα θα χρησιμοποιήσουν ορισμένοι Νομοθέτες μας (κάποιοι δε με φιλικές σχέσεις στην WC ομάδα) και εκείνο το κομάτι των ΜΜΕ που θέλουν να περάσουν σειρά αμφιλεγόμενων Νομοθεσιών (όπως την πρόσφατη για διευρυμένες εξουσίες της Αστυνομίας σε θέματα υπό κάλυψη αστυν. και παρακολουθήσεων).

Η έγνοια των μεν δεν είναι η προστασία του Δρουσιώτη. Όπως η έγνοια των δε... δεν είναι η προστασία της Ελευθερίας της Έκφρασης.

Να σου θυμίσω ότι αυτοί που σήμερα κλαίνε για την Ελευθερία είναι αυτοί που κάποτε ήθελαν κρεμασμένους όσους εξέφρασαν θετικές απόψεις για το ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ ή για την Ομοσπονδία... και που ζητούσαν την κεφαλή όσων είχαν προσβάλει εθνικά σύμβολα (π.χ. κάψιμο σημαίας).

Η έγνοια τους (και στις δύο "πλευρές") είναι το μονοπώλιο στην έκφραση απόψεων, ο έλεγχος και η ευχέρεια στην δημιουργία κλίματος φοβικού ή πανηγυρικού, αναλόγως του αν "εν της παπαθκιάς τα ξύλα ή όχι".

Μέσα από αυτή την "σύγκρουση" βρίσκουν ευκαιρία και οι "φίλοι του Νόμου" και οι "οαπδοί του Ελέγχου". Γιατί νομίζεις ότι αυξηθήκε τόσο η προβολή θεμάτων που έχουν σχέση π.χ. με την παιδοφιλια και -έμμεσα -με το διαδίκτυο;

Στα ΜΜΕ, στη Βουλή και στην Αστυνομία υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να επικρατεί τέτοιο κλίμα που να υποβοηθήσει την -χωρίς διαμαρτυρίες -έγκριση Νόμων που αφορούν την έκφραση ΚΑΙ στο διαδίκτυο. Ανάμεσα σε αυτούς θα βρεις και φίλους του WC αλλά και αντιπάλους. Και δεν το κάνουν γιατί τους νοιάζει η πάταξη του εγκλήματος, το κάνουν για να διατηρήσουν το μονοπώλιο στην ενημέρωση και στη διαχείρηση της κοινής γνώμης.

Παραμένει βεβαίως το θέμα της προτροπής σε πράξεις βίας. Πέραν όμως του συγκκριμένου θέματος, καλόν είναι να βλέπουμε και τις επιπτώσεις από τον τρόπο προβολής που θα τύχει το θέμα και από την ευκαιρία για εκμετάλλευση που προσφέτεται σε ορισμένους.

Θα ακουστούν άραγε φωνές λογικής που να εξηγούν σωστά το που πρέπει να βάζουμε όρια και που όχι; ¨Η θα αρπάξουν την ευκαιρία οι λαϊκιστές για να μας μπήξουν ότι Νομοθεσία θέλουν;

Κανένας λόγος για πανηγυρισιμούς.

ΥΓ.: Απορία ηλιθίου... Άμα εγώ κάνω ένα διαδικτυακό ράδιο και βρίζω όλη μέρα...αλλά οι σέρβερς είναι στο εξωτερικό, με βάση ποια ακριβώς κυπριακή νομοθεσία θα με κάμουν τεττε;

 
At 07 May, 2010 17:34, Anonymous Κλέφτης said...

Απορία. Αν δεν είχαμε κυβέρνηση ΑΚΕΛ και είχαμε (π.χ.) κυβέρνηση ΔΗΣΥ, η καταγγελία του Δρουσιώτη θα εκατέληγε σε σύλληψη; Ή διαφορετικά, αν το μπλογκ ελέγετουν anastasiades-watch και είχε σχόλια που μπορούσαν να θεωρηθούν απειλές κατά δημοσιογράφου εκφραστή της δεξιάς, το θέμα θα είχε την ίδια αντιμετώπιση;

 
At 07 May, 2010 17:38, Blogger the Idiot Mouflon said...

Αν είχαμε κυβέρνηση ΔΗΣΥ τότε το Χριστόφιας Γουατσ θα ήταν πασέ.

 
At 07 May, 2010 19:08, Anonymous Anonymous said...

@Andreas I. Louca

Πως θ αλλαξει το Mac address.
Aφου ερκεται μαζι με τον κατασκευαστη και χαρακτηρίζει την καθε συσκευή.
Συκεκριμενα την καρτα wireless μεσω της οποίας θα ενωθεις στην γραμμη του άλλου.

Οσο για το 2ο ,το website που αναφερες, οταν στήνει τεθκιους servers και ενώνεσαι μέσω αυτών καταγραφουν την ip σου.Ετσι αν την ζητησει η αστυνομια μπορει να την ανακτήσει.

Κλεφτη εννεν θεμα κυβέρνησης.
Εν θεμα αρχων.
Καποιοι που δηθεν θελουν να δρα ανεξερτητα η αστυνομία ,αποδείχτηκε δυστηχως πως εψεύδοντο.
Δυστηχως...
Υποκρισία που τωρα εφανη ξεκαθαρα.
Κοιτα και τις δηλώσεις των κομματων.
Ουλλοι μιλούν δήθεν για ελευθερία του λόγου τους.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥΣ.
ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΤΖΙΟ ΙΔΙΟΣ Ο ... ΡΗΓΑΣ ΕΒΡΙΖΕ ΜΕ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ.

Υποθεσεις μεν καμνεις.
Πιαε δείγματα γραφής.
Ολοκληρο χρηματιστήριο εκουκκουλώθη.
Τούτο θα ηταν πισ οφ κεικ.

Να πω οτι σημερα στην Ισλανδία εμπήκε φυλακή τραπεζίτης.
300.000 ατομα εν οι ισλανδοί.
Μαλλον καποιοι δαμεσα λαλουν οτι εν ευρωπαιοι ξανα τζιε ξανα μπας τζιε το πιστέψουν οι ίδιοι.

Andreas

 
At 07 May, 2010 19:25, Anonymous Κλέφτης said...

@Andreas
Καταλαβαίνω το. Απλά έγινε ξεκάθαρο πλέον ότι η αστυνομία δρα με εντελώς αυθαίρετο τρόπο ως πιόνι της εκάστοτε κυβέρνησης. Κάτι που εν ανεπίτρεπτο για οποιαδήποτε δημοκρατία. Η αστυνομία πρέπει να εν ανεξάρτητο όργανο επιβολής του νόμου και της τάξης και όι κληρονομική υπηρεσία του κάθε κόμματος που φκαίνει στην εξουσία.

 
At 07 May, 2010 19:43, Anonymous Anonymous said...

Οποτε ας σταματήσουν καποιοι να ασκουν κριτική ...γιατι να δείχνει ταχα υπερβαλλοντα ζήλο κτλ ωσαν να μετριεται.
Ελεος δλδ.
Ετσι μαθαίνει η αστυνομία να ενεργεί, ας ενεργεί έτσι , αρκεί να φέρνει εις περας τις υποθέσεις.
Οταν ηβρε το πτωμα του τασσου εν ακουσα κανενα να φκει τζιε να δωκει συγχαρητήρια.
(εν για σενα που το λαλω ιωνά, που ταχατες νοιάζεσε για το σώμα).

Ας αφήκουν την αστυνομια να καμει τη δουλειά της , τζιη υπευθύνως ανεύθυνοι την δική τους.

Καμαρώστε ποψε στες ειδήσεις τες δηλώσεις των κομμάτων...
Ουλλοι θα μιλουν ταχατες για φίμωση της ελευερίας του λόγου ,τρομαρα τους.
Νομίζω στην Κύπρο έχουμε υπερελευθερία λόγου τζιε δυστηχω έλλειμμα του τι εστί δημοκρατία.
Δημοκρατία νομίζουμε εν η ασυδοσία.

Κανει υποκρισία.Κανεί.

Υ.Γ.
Παντως κλεφτη , είδες το δείκτη διαφανειας της ισλανδίας?
Γι αυτο έκατσε μεσα ο τραπεζίτης.

Andreas

 
At 07 May, 2010 21:09, Anonymous Anonymous said...

drakouna you should SERIOUSLY get a life.

having 2,000 people or 3,000 reading your blog doesn't make you anything different.

polla sad to gegonos oti laleis tou allou 2 lexeis "ip address" .

lipoume pou se edkiavaza palia. alla seriously to na piasun kapion blogger je na ton sinaxun je na men ton iperaspisteis.

blogging means free will.
na mporeis na grapseis oti theleis.oxa exiase to o pareas o xristofkias oti en dimokratia pou exume je oi koummounismo?

makari se 2-3 xronia pou enna allaxei kivernisi je en than o xristofkias na rtun na se sinaxun je sena.

ts aristeroi meta lalun su.
je skeftou oti en asxolume katholou meta ta politika oute me koftei.

alla seriously, YOU ARE SAD

 
At 07 May, 2010 22:29, Blogger Andreas I. Louca said...

@Anonymous Andreas: Half-knowledge is worse than ignorance.

 
At 07 May, 2010 22:36, Anonymous Anonymous said...

ΔΡΑΚΟΥΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑ ΓΑΜΙΕΣΑΙ ΟΕΟΕΟΕ

 
At 07 May, 2010 23:14, Anonymous matilta said...

HARASSMENT

"Unlawful harassment" means a knowing and willful course of conduct directed at a specific person which seriously alarms, annoys, harasses, or is detrimental to such person, and which serves no legitimate or lawful purpose. The course of conduct shall be such as would cause a reasonable person to suffer substantial emotional distress, and shall actually cause substantial emotional distress to the petitioner, or, when the course of conduct would cause a reasonable parent to fear for the well-being of their child.

 
At 07 May, 2010 23:30, Anonymous ματιλτα said...

CYBERSTALKING

"Stalking is a form of mental assault, in which the perpetrator repeatedly, unwantedly, and disruptively breaks into the life-world of the victim, with whom he has no relationship (or no longer has), with motives that are directly or indirectly traceable to the affective sphere. Moreover, the separated acts that make up the intrusion cannot by themselves cause the mental abuse, but do taken together (cumulative effect)."

 
At 07 May, 2010 23:47, Anonymous ματιλτα said...

αφιερωμένο στους πολιτικούς που ετίμησαν με συνεντεύξεις τους το Christofias watch

Χρίστο Κληρίδη
http://christofias-watch.blogspot.com/2010/01/christofias-watch.html

Ερωτοκρίτου
http://christofias-watch.blogspot.com/2010/01/christofias-watch-blogs.html)

τζε την μοτόρα του Παπαδάκη
http://christofias-watch.blogspot.com/2009/12/christofias-watch.html

 
At 09 May, 2010 14:32, Anonymous Alekcen said...

How can someone accept as freedom of speech the threats against someone.

I eleutheria tou logou stamata ekei pou epireazonte ta dikaiomata tou allou, alla emeis edo stin kipro to 3exname kai tautizoume tin asidosia kai ton fasismo me eleutheria tou logou.

Apla epeidi voleuei arketous pou den simfonoun me ton makario drousioti tora thimithikan kai tin eleutheria tou logou! Kai poioi einai autoi pou thimithikan tin eleutheria tou logou? Autoi pou mas apokalousan prodotes kai nenekous, autoi pou otan akougan tin antithetoi apospi evgazan spiria, autoi pou mas kalousan na autoktonisoume mazikos stis platies epeidi psifisame nai kai diafonousame mazi tous!! E re ti dimokrates einai oloi!


Eleos kipreoi, eleos ipokrites kai farisaioi!!! Ti Iran? ti kipriakos laikismos ton politikon tis dekaras kai tou pseudopatriotismou!!!

As stamatisoume na thimomaste mono auta pou mas voleuoun!!!

 
At 09 May, 2010 22:14, Anonymous Anonymous said...

drakouna 2 lexeis tha sou pw!

FREE XENIS!

 
At 09 May, 2010 22:18, Anonymous Anonymous said...

eleftheria ston anarxo kommounisto fasita mhdenisti aristerodexio homofoviko hrwa tis epanastasis thrylo tou ethnous kai megalo marxisti leninisti maoisti (and a touch of bukharinisti) humanisti antifaststa XENI XENOFONTOS!

FREE XENIS!

Filika
Abu

 
At 09 May, 2010 23:56, Anonymous Anonymous said...

giati o allos pou exiswse tous omofylofilous me ktinovates k paidofilous k meta estelne kapoios apeiles kata tis zwhs enos atomou activisti gia ta lgbt dikaiwmata se email k se sxolia se blog? alla ok, keinos exei asylia...

 
At 10 May, 2010 10:57, Anonymous Anonymous said...

An katalaveno kala, diladi otan esy meso ton post sou koroideves ton lilika, an ypirxe ena vlakas apo kato kai egrafe ena anonymo sxolio to opoio o lilikas 8eorouse oti itan apili gia tin zoi tou......

...eprepe to allo proi na sou anoixoun tin porta 0630 na se mpaglarosoun

Sosto ?

 
At 10 May, 2010 11:28, Blogger nekatomenos said...

Να σε ανακρίνουν και μετά να σε αφήσουν ελέυθερο [γιατί τούτο έγινε]. Αλλά ναι, σωστό.

 
At 10 May, 2010 12:11, Anonymous Anonymous said...

Μα δεν τον εσυλλάβαν αφου!
Τον πήραν για ανάκριση απλά (λογικό) και πήραν και τον υπολογιστή για έλεγχο για στοιχεια που μπορει να οδηγείσουν σε αυτούς που εξαπέλυσαν τις απειλές. Και πάλι λογικό.

Τη φίμωση που την είδατε?
Το blog ειναι εκει και εξακολουθούν να εκφράζονται ελευθερα.

 
At 10 May, 2010 12:14, Anonymous ματιλτα said...

Προς Ανώνυμο 10.57

CYBERSTALKING

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ενοχλητική, αδιάκριτη ή ανεπιθύμητη παρέμβαση.
Συσσωρευτική, αθροιστική επίδραση
"the separated acts that make up the intrusion cannot by themselves cause the abuse, but do taken together (cumulative effect)"

 
At 12 May, 2010 00:04, Anonymous Anonymous said...

reveal your name! then perhaps you can pass judgement

 
At 12 May, 2010 00:05, Anonymous Anonymous said...

drakouna 2 lexeis:

ET address!

 
At 03 July, 2021 18:06, Blogger yanmaneee said...

golden goose sneakers
100% real jordans for cheap
supreme clothing
russell westbrook shoes
lebron shoes
jordan shoes
curry 6 shoes
off white shoes
jordan shoes
lebron 17

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.