Wednesday, June 16, 2010

Χίλια και ένα ματς

Εμένα το πρόβλημα μου τώρα είναι το εξής:

Κάθε βράδυ αυτές τις μέρες δείχνει ποδόσφαιρο. Όχι, δεν είμαι υστερικιά που νευριάζει όποτε κάτσει ο Έτερος να δει μπάλα. Το αντίθετο. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα πλεονεκτήματα του να βλέπεις 22 γυμνασμένους και most of the times ευπαρουσίαστους άντρες να τρέχουν πάνω κάτω και να κάνουν ακροβατικά. By all means guys, συνεχίστε το τρέξιμο.

Το πρόβλημα είναι που θέλω να δω και το τέλος της «Αίγιας Φούξιας», και έχω κολλήσει (ελαφρώς) και με το Χίλιες και Μια νύχτες από τον Αντέννα Ελλάδος. Για όσους δεν το έχουν υπόψη τους να παραθέσω mini περίληψη:

Κάπου στην Κωνσταντινούπολη, ακολουθούμε τα βήματα δύο πάμπλουτων αδερφών-διαδόχων μιας μεγάλης κατασκευαστικής εταιρείας. Η εταιρεία χτίζει παντού στον αραβικό κόσμο και ιδιαίτερα το Ντουπάι. Σαν να λέμε, οι Παρασκευαίδηες στο τουρκικό τους. Τα δύο αδέρφια ζουν μέσα στα πλούτη και τη χλιδή (έχεις να δεις περσικά χαλιά και χρυσά έπιπλα να γυαλίσει το μάτι σου αγαπητέ τηλεθεατή). Ο ένας από αυτούς, ο Ονούρ, που προφανώς πρέπει να είναι ο γκόμενος της σειράς, είναι ιδιαίτερα αγενής και σεξιστής με το γυναικείο φύλο. Δεν το συζητώ, ο τύπος είναι Τούρκος. Ο οποίος on second thought μου θυμίζει ιδιοκτήτη πρακτορείου στοιχημάτων ο οποίος είναι θύμα βομβιστικής ενέργειας.

Στην εταιρεία των Τούρκων Παρασκευαίδηων δουλεύει μια όμορφη και τίμια κοπέλα, που ονομάζεται Σεχραζάντ, που ντύνεται σαν θεούσα ασκούμενη δικηγόρος και είναι ταλαντούχα αρχιτέκτονας, διότι οι γυναίκες στην Τουρκία είναι τίμιες και μετρημένες αλλά ταυτόχρονα μορφωμένες και καλλιεργημένες. Η Σεχραζάντ έχει οικονομικά προβλήματα και ένα μικρό γιο που πάσχει από ανίατη ασθένεια (λευχαιμία νομίζω) και (φυσικά) χρειάζεται επειγόντως μια εγχείρηση που στοιχίζει 200,000 δολάρια, τα οποία η Σεχραζάντ δεν έχει και δεν μπορεί να δανειστεί διότι μια γυναίκα μόνη στην Τουρκία (είναι και χήρα) πώς να το κάνουμε, δεν είναι η χαρά του καταναλωτικού δανείου.

Η Σεχραζάντ έχει τον χειρότερο πεθερό ever, που για ένα περίεργο λόγο, όλο τρώει. Λουκουμάδες, γιαουρτόσουπα με μέντα, εκμέκ, φρέσκιες λεμονάδες, όλη η τουρκική κουζίνα παρελαύνει από το dining table του. Αυτός ο πεθερός είναι πάμπλουτος αλλά δεν πληρώνει για να εγχειριστεί ο εγγονός του διότι δεν ήθελε το γάμο της Σεχραζάντ με το γιο του. Άλλος ένας κλασσικός… Τούρκος.

Η Σεχραζάντ αφού χτυπά διάφορες πόρτες και δεν βρίσκει τα λεφτά, καταφεύγει τέλος στον Ονούρ (τον σεξιστή Παρασκευαίδη). Αυτός, αφού κάνει επίδειξη δύναμης, της προτείνει να της δώσει το ποσό, με αντάλλαγμα αυτή να κοιμηθεί μαζί του.

Παρένθεση: Ναι, σας θυμίζει λίγο το Indecent Proposal αλλά παρακαλώ να σημειώσετε ότι η Demi Moore πήγε με τον Robert Redford για 1 εκατομμύριο δολάρια το 1993, ενώ η φτωχή η Σεχραζάντ θα πρέπει να πάει με τον Ονούρ για 200,000 δολάρια, πράγμα που μας δείχνει ότι το βιοτικό επίπεδο (και οι ταρίφα) στην Τουρκία είναι ακόμα πολύ χαμηλό.

Η πράξη γίνεται (ντάξει, τουρκική σειρά είναι, δεν μας το δείχνουν, το φανταζόμαστε), η Σεχραζάντ μισεί τον εαυτό της, έχει τύψεις κτλ, κάνει ένα tour της Κωνσταντινούπολης για να βγάλει τη βρώμα από πάνω της και άλλα τραγικά, οκ, μας έπεισε, το κορίτσι δεν τον θέλει, το έκανε από ανάγκη (ω ναι, και οι Τουρκάλες γίνονται θυσία για το παιδί τους, όχι μόνο η Μάρθα Βούρτση). Ο πεθερός εμφανίζεται διατεθειμένος να πληρώσει (τον έπεισε η γυναίκα του με τη γιαουρτόσουπα που είπα πριν) αλλά too late old man, η πράξη έγινε και η Σεχραζάντ τον κλάνει (ε μα και εσύ, μέχρι να χωνέψεις όλη την πολίτικη κουζίνα το πουλί πέτασε).

Και εδώ είναι το πρόβλημα μου. Δεν μπόρεσα να δω άλλα επεισόδια διότι η ώρα 9.00 κάθε βράδυ πρέπει να βλέπουμε ποδόσφαιρο…..

Πήγε η αποστολή στο Ντουπάι? Ξεκίνησε το κατασκευαστικό έργο? Έπιασαν οι αϋπνίες και οι καούρες τον Ονούρ? (διότι standard μια νύχτα με τη Σεχραζάντ του έμεινε αξέχαστη, αλλιώς δεν έχουμε υπόθεση) Στάθηκε επιτέλους στο εκμέκ στον πεθερό να ησυχάσουμε?

Άτιμο Μουντιάλ!

18 Comments:

At 16 June, 2010 14:26, Anonymous Anonymous said...

www.livemovies.gr with one day delay

 
At 16 June, 2010 14:29, Blogger the Idiot Mouflon said...

This comment has been removed by the author.

 
At 16 June, 2010 14:31, Blogger the Idiot Mouflon said...

Μαντάμ Δρακούνα... οίδες το νούμερο μου στο κατασκηνωτικό χώρο τίποτε;

Ευτυχώς στον τίτλο μιλάς για ματς και όχι νύχτες...

 
At 16 June, 2010 14:32, Blogger DaisyCrazy said...

γενικά μάππα εν θορρώ αλλά μουντιάλ πάντα βλέπω γιατί έχει πολύ φάση και φάσεις άρα είναι πιο ενδιαφέρον που τα τοπικά πρωταθλήματα (κύπρου+ελλάδας) σορρυ αλλά είναι αλήθεια.
άρα μπορείς να βλέπεις τις σειρές σου απ'το pc όπως σου πε ο ανώνυμος πιο πάνω και να θορρείς μάππα μετά του ετέρου στο μουντιάλ :)

άλλωστε ένας μήνας είναι μόνο. θα περάσει και θα τον νοσταλγείς!

 
At 16 June, 2010 14:43, Blogger bestman said...

Tip: Μπορείς να δεις τα επεισόδεια στις ιστοσελίδες του ANT1 (Ελλάδας και Κύπρου) on demand.
http://webtv.antenna.gr/webtv/1000kai1nyxtes

 
At 16 June, 2010 15:35, Blogger Кроткая said...

επίσης μπορείς να περιμένεις τις επαναλήψεις του καλοκαιριού. όλο τον Ιούλιο, τι θα παίζουν νομίζεις?

[είναι μεταγλωττισμένο; Γιατί αν είναι μεταγλωττισμένο μου κάνει σε mediterrenean version βραζιλιάνικης σαπουνόπερας, εντελώς!]

 
At 16 June, 2010 16:09, Blogger Moonlight said...

Γιατί το θωρείς;;;; Μεν το θωρείιιιιις!!!!!!

 
At 16 June, 2010 23:43, Anonymous Anonymous said...

k

 
At 17 June, 2010 08:28, Anonymous Maria said...

you mean to say you and hubby sit together in the evening and watch the same thing? in the same room? the same tv programme?... in the same room? OMG the horror the horror.....

 
At 17 June, 2010 09:08, Blogger Aurora said...

Δεν είναι καθόλου μουντιάλ ακόμα φέτος... Και όχι επειδή παρακολουθώ κάτι άλλο. Πάνε οι παλιές δοξασμένες εποχές γεμάτες ποδόσφαιρο. Τα πράγματα, οι άνθρωποι αλλάζουν...

 
At 17 June, 2010 11:33, Anonymous Anonymous said...

greek-movies.com, eshi ta apistefta pramata jame, ws je ta mikimaous tis ert twn 1980s-90s

 
At 17 June, 2010 11:33, Anonymous Anonymous said...

greek-movies.com, eshi ta apistefta pramata jame, ws je ta mikimaous tis ert twn 1980s-90s

 
At 20 June, 2010 14:44, Anonymous Anonymous said...

Τι σόι κυπριακό σπίτι εν τούτο, χωρίς μια δεύτερη τηλεόραση???

 
At 22 June, 2010 22:44, Blogger YO!Reeka's said...

xa xa xa xa asta ki emeis to vlepoume!!

 
At 26 June, 2018 11:13, Blogger Unknown said...

qzz0626
true religion jeans
yeezy boost 350
ferragamo outlet
chrome hearts outlet
ralph lauren outlet
salomon shoes
oakley sunglasses
ugg outlet
adidas uk
canada goose jackets

 
At 22 August, 2019 16:47, Blogger yanmaneee said...

off white clothing
lebron 11
nike air max 97
zx flux
vans shoes
yeezy 700
michael kors outlet
lebron shoes
nike x off white
coach outlet online

 
At 27 April, 2020 20:28, Blogger yanmaneee said...

balenciaga shoes
supreme new york
nike air max 2017
nike air max 97
golden goose
lebron shoes
jordan shoes
yeezy
hermes belts for men
nike air max

 
At 03 July, 2021 18:04, Blogger yanmaneee said...

supreme
stephen curry shoes
bape hoodie
birkin bag
supreme new york
chrome hearts online store
yeezy boost 700
retro jordans
yeezys
yeezy

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.