Thursday, June 10, 2010

Emails

Είχα λάβει και εγώ το περιβόητο email με την απόδειξη των υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για καταβολή 7.208 Ευρώ σε οικογένεια αλλοδαπών. Εμένα το email συνοδευόταν και από το σχόλιο «ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΨΙΝ ΣΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ!!! ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΥΤΟ, ΠΟΣΟ. ΜΑΛΑΚΑΣ ΝΟΙΩΘΕΙΣ;!! Ε;!!!” και πιο κάτω συνέχιζε το παραλήρημα με το ακόλουθο: «Πλήρωνε μαλάκα κύπριε φορολογούμενε για να απολαμβάνει τους κόπους σου ο πάσα ένας, που επικαλείται δήθεν λόγους ασφάλειας (ή αφαϊας και κουνοσιηλιού) και δεν μπορεί να ζει στην χώρα του!!!»

Τελικά το επίδομα αποδείχτηκε ότι αφορά επίδομα 5 μηνών (οι 4 αναδρομικά) για ένα αιτητή με 4 εξαρτώμενα, η αίτηση του οποίου τακτοποιήθηκε. Τότε και μόνο λαμβάνουν βοήθημα οι αιτητές ασύλου, εφόσον τακτοποιηθεί η αίτηση τους. Οι λαθρομετανάστες απελαύνονται, ΔΕΝ λαμβάνουν επίδομα. Και ο λόγος που οι αιτητές ασύλου λαμβάνουν επίδομα (για 6 μήνες, όχι για πάντα) είναι διότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει χτίσει ειδικές εγκαταστάσεις για τη στέγαση τους μέχρι να εξεταστεί η αίτηση τους, άρα οφείλει να τους καλύψει κάποια έξοδα διαμονής (και αυτά, όταν και εφόσον τακτοποιηθεί η αίτηση τους).

Έλαβα επίσης και το άλλο email, για τον πατέρα που ξέχασε το παιδί του μέσα στο αυτοκίνητο και απαιτούσε (το email) «Δικαιοσύνη στη μνήμη ενός ανυπεράσπιστου πεντάχρονου αγοριού!! Την μέγιστη των τιμωριών στον πατέρα δολοφόνο και έρευνα για τους διεφθαρμένους ιατροδικαστές!» Το email αυτό έλεγε ότι το παιδάκι δεν πέθανε από καρδία, όχι, ήταν προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα και οι ιατροδικαστές κάλυψαν τον αμελή πατέρα. Το email ήταν σε έξαλλη κατάσταση (bold και υπογραμμισμένο all the way), διψούσε για το αίμα του πατέρα.

Και εγώ σοκαρίστηκα από το περιστατικό. Και εγώ διερωτήθηκα πως είναι δυνατόν να ξεχάσεις κάπου το παιδί σου για 9 ώρες. Δεν έγινα όμως conspiracy theorist. Και όποιες σκέψεις είχα, τις κράτησα για τον εαυτό μου, δεν τις περιέφερα στα inbox όλου του κόσμου.

Πριν λίγους μήνες, είχα λάβει φυσικά και το άλλο email με τις «παροχές» της Δημοκρατίας προς τους Τουρκοκυπρίους (το οποίο σχολιάστηκε αναλυτικά και από τον Joshoua στο blog της Επανένωσης).

Γενικά, κάθε λίγες εβδομάδες, τσουπ! πετάγεται νέο email με ανακρίβειες και βλακείες που βρωμάει ρατσισμό και ξενοφοβία. Όποιος έχει ένα keyboard και ένα address list γίνεται conspiracy theorist και δώστου να «ενημερώσουμε» τους πολίτες να ξέρουν τι γίνεται. Δεν είναι καν έκφραση άποψης. Τα περισσότερα από αυτά τα emails έχουν κατηγορηματικό και απόλυτο ύφος, σε στυλ «εμείς τα ξέρουμε όλα και αυτή είναι η πραγματικότητα». Ουδέποτε είδα σε αυτά τα emails οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία για αυτά που ευαγγελίζονται. Παναγιά βοήθα μας από τους αυτοδιορισμένους σταυροφόρους.

Είναι η ίδια ιστορία και με τον ασβέστη στον τάφο του Τάσσου και θα το ξαναπώ. Είναι κουραστικό να κάνεις όλη μέρα filter αυτά που θα πιστέψεις και αυτά που θα απορρίψεις.

32 Comments:

At 10 June, 2010 09:21, Blogger Ttallou said...

Τελικά λαμβάνεις πολλές παπαριές στο mail σου. Μάνα, κουράγιο!

 
At 10 June, 2010 09:24, Blogger drakouna said...

Άσε, δεν προλαβαίνω να κάνω delete.

Ο Πολίτης σήμερα γράφει ότι η συγκεκριμένη απόδειξη διεχετεύτηκε στα ΜΜΕ από το Ζαχαρία Κουλία. Είναι άραγε αλήθεια?

 
At 10 June, 2010 09:24, Blogger drakouna said...

This comment has been removed by the author.

 
At 10 June, 2010 09:25, Blogger Ttallou said...

Δεν έχω ιδέα.

 
At 10 June, 2010 09:38, Anonymous Anonymous said...

Νομίζω εν ο Κουλίας που εξεκίνησε την κουβέντα με τους αιτητές πολιτικού ασύλου. Στη βουλή αν δεν κάμνω λάθος

 
At 10 June, 2010 09:46, Blogger nekatomenos said...

Να ξεκίνησε από τον Κουλία; Αποκλείεται. Μιλούμε για άνθρωπο που δεν λαϊκίζει για προσωπική προβολή και που σαφώς δεν είναι ρατσιστής.
Εεε;
Επίσης κουραστικό είναι όποτε πιάννεις ένα που τούτα τα υπέροχα ήμεηλ να σκέφτεσαι αν θέλεις να μπεις στην διαδικασία να απαντήσεις "actually, εν βλακεία τούτο που μου έστειλες για τους τάδε λόγους". Αξίζει όμως τον κόπο.

 
At 10 June, 2010 10:04, Blogger Moonlight said...

Εγώ έκαμνα τζίνο που λαλεί ο νεκατωμένος. Απαντούσα τους ανάλογα: Μπε στο hoax slayer να δεις πρ'ωτα ισχύει, άνοιξε τα μάθκια σου, συζήτα με κανέναν άλλον, κλπ.
Τελικά εσταματήσαν να μου στέλλουν (εμένα, λογικά σε άλλο κόσμο θα στέλλουν ακόμα).

 
At 10 June, 2010 10:08, Blogger DaisyCrazy said...

εγώ δεν έχω λάβει κανένα τέτοιο μέηλ τόσο καιρό. μα που ζω;
ή μήπως να χαίρομαι που γλυτώνω από ρατσισμό και ξενοφοβία. όλα γράφονται για δημιουργία εντυπώσεων και κυκλοφορούν αβέρτα. αν είχα πάντως λάβει τέτοια μέηλ απλά δε θα τα έστελνα με τη σειρά μου πουθενά. είναι η μόνη λύση για να σταματήσουν να γυρίζουν.

ο τάφος και ο ασβέστης δεν κατάλαβα τι σχέση έχουν..

 
At 10 June, 2010 10:15, Blogger drakouna said...

Ήταν ακόμα ένα παράδειγμα παραπληροφόρησης (που τις εφημερίδες αυτή τη φορά)

 
At 10 June, 2010 10:56, Anonymous Anonymous said...

Το ίδιο με το πρώτο e-mail κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, το μόνο που αλλάζει είναι πως μιλάει για έλληνες φορολογούμενους. Φαντάζομαι πως θα κυκλοφορεί και στη Γαλλία μιλώντας για γάλλους φορολογούμενους και πάει λέγοντας. Μετά το παίρνουν τα blog και το αναπαράγουν, μετά αρχίζει η αναπαραγωγή τους στα fora και να πως γίνεται η τρίχα τριχιά κι αφού το λένε τόσοι πολλοί γίνεται και αλήθεια.....
Καλημέρα σας.

 
At 10 June, 2010 10:57, Blogger Okyalos said...

Αγαπητη Δρακούνα
Πρωτη φορα διαφωνω με τα γραφομενα σου, ειδικα για την ιστορία με το μωρό. Οσο αφορά αυτό με τους μετανάστες πραγματικά δεν έχω αποψη.

Εχω αποψη ομως για το παιδί. Δικαιολογείται ιατροδικαστής να βγαίνει στα ΜΜΕ και με κατηγορηματικό υφος να λεει οτι το παιδάκι δεν πεθανε απο θερμοπληξία, αλλά απο καρδία? Στην Ισλανδία μπορεί.
Κατανοώ την προσπάθεια να μην περιπλέξουν τα πράγματα για τον τραγικό πατέρα, ζούμε ομως σε ενα ευνονούμενο (ο Θεός να το κάνει κράτος).
Επίσης, αξιο αναφοράς είναι το ότι "παιδάκι επιβίωσε 3 μερες σε συνθηκες παρομοιες με αυτές που επικρατουσαν στο αυτοκίνητο".Αυτό δεν ενισχύει ακόμα περισσότερο οτι η συνωμοσιολογία ειναι αμφίδρομη?

Αυτό που θα επρεπε να μας προβληματίζει δεν είναι εαν αυτό γίνεται σε άλλους, αλλά το οτι άυριο μπορεί να γίνει και σε εμας.

 
At 10 June, 2010 11:06, Blogger Sike said...

σε τούτο με το μωρό, ήθελα τζι εγώ να πω πόσο απαράδεχτο θεωρώ το να φκαίνει ιατροδικαστής τζιαι να λαλεί στον κόσμο ότι, βασικά, έννεν τίποτε αν ξηχάσεις το μωρό μες τον χόγλο του αυτοκινήτου γιατί τα μωρά εν φτιαγμένα να αντέχουν έως και 3 μέρες μες το καμίνι!

 
At 10 June, 2010 11:17, Blogger ΔemΩΝ said...

Το θέμα είναι ποιος είναι αυτός ο μαλάκας που κάθεται και γράφει ένα e-mail σχετικά με το θέμα του παιδιού και το προωθει δεξιά κι αριστερά. Κι αν υποθέσουμε πως για το θέμα των αιτητών ασύλου είναι ένας κάφρος που εξυπηρετεί τη ρατσιστική ιδεολογία του, ο συγκεκριμένος κάφρος τι εξυπηρετεί;

 
At 10 June, 2010 11:21, Blogger Okyalos said...

Επισης πρεπει να εχουμε υποψη οτι αποκάλυψη καποιου γεγονοτος απο καποια εφημερίδα, καταρχας δεν συνεπάγεται και αποδοχή της απο την Κυβέρνηση και σε κατα δευτερο (και σημαντικότερο)λόγο μπορεί να οδηγησει σε μειωμενα διαφημιστικά έσοδα της εφημερίδας.
Αρα, ισως ενας τροπος να μαθευτεί κάτι, είναι μεσω αυτών των emails.

Και για τους επικριτές, εαν λαμβάνατε ενα mail το οποιο ελεγε οτι η Eurocypria πηγαίνε για φουντο, αρα τα 35 μυρια θα πηγαιναν στο γαμο του Καραγκιόζη, πιθανον να λέγατε οτι είναι ανακρίβειες κ.λ.π

 
At 10 June, 2010 11:27, Blogger Okyalos said...

@Δεμων
Η απαντηση στο ερωτημα σου είναι απλή:
Μηπως ο καφρος εχει την απλή λογική και μηπως ο καφρος εχει μπουκτίσει με ην χειραγωγηση και με την απαθεια μας και τα πηρε στο κρανίο?
Με το χερι στην καρδιά, εσυ πιστεψες τους ιατροδικαστές?

Επισης, ποιος σε διαβεβαιώνει οτι αυριο, αν είσαι εσυ ή εγω πανω στο τραπέζι τους, δεν θα ξαναδιαστρεβλώσουν την αλήθεια?

 
At 10 June, 2010 11:57, Blogger ΔemΩΝ said...

Μη μπερδεύεις την κοινή λογική με τις πουτάνες απλά και μόνο επειδή κι αυτές τις λέμε κοινές ωρέ Okyale!

 
At 10 June, 2010 12:06, Blogger Okyalos said...

H πουτάνα έχει απλή λογική και όχι κοινή λογική.

 
At 10 June, 2010 12:57, Blogger Ttallou said...

Fw: Pou pane ta lefta mas? Ta dika mas? Se sas!

 
At 10 June, 2010 13:35, Anonymous ματιλτα said...

Πέρα που τους ρατσιστές που πκιάνουντε που οτιδήποτε για να φκάλουν τα αποθημένα τους τζε την συγκεκριμένη χορωδία των ΜΜΕ που αντιδεοντολογικά έβκαλεν το, χωρίς να το έλεξει, εγώ θωρώ ότι τα αντανακλαστικά της κοινωνίας των νούσιμων πολιτών αρκέφκουν να λειτουργούν.

"..παράπονο στην Αρχή κατά του Ρατσισμού εναντίον: (α) του λειτουργού που δημοσίευσε ή διοχέτευσε στον Τύπο και στον βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία
(β) τον Ζαχαρία Κουλία (ΔΗΚΟ) ο οποίος από ό,τι πληροφορούμαι έχει διανείμει την εν λόγω απόδειξη πληρωμής
(γ) τα ΜΜΕ που την αναπαράγουν, όπως το Σίγμα και συγκεκριμένα το πρόγραμμα του Χρ. Τσουρούλη "60 λεπτα", ο Αντέννα στις ειδήσεις του, το Ράδιο Πρώτο και τις εφημερίδες "Ο Φιλελεύθερος", "Η Μάχη", "Σημερινή", "Κυπριακό Ποντίκι"...

από

http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=950953&-V=columns

 
At 10 June, 2010 13:52, Blogger the Idiot Mouflon said...

ΑΛηθεύει ότι ο ατέρας του παιδιού που πέθανε ήταν Γιατρός και είχε να αντιμετωπίσει κάποιο περιστατικό;

Γιατί ΑΝ αληθεύει... σίγουρα δεν μπορεί κανένας να τον κρίνει με τον ίδιο τρόπο που θα έκρινε π.χ. κάποιον που άφησε το μωρό στο αυτοκίνητο για να πιεί μπίρες ή να δει μάππαν, ε;

 
At 10 June, 2010 14:19, Blogger Okyalos said...

Ο πατερας του παιδιού είναι γιατρός και όντως είχε ενα δυσκολο περιστατικό.

Ο γιατρός είναι πραγματικά λεβέντης και σαφεστατα απεχει παρασαγγας το περιστατικό αυτό απο αλλα περιστατικά (βλ. Αγια Ναπα, παραμονη πρωτοχρονιάς Λεμεσό) οπου μωρα κλειδώθηκαν για να πάει το πράμα που τους γεννησε (αυτοι δεν είναι γονείς) να τα κοπανήσει.

Εγω είμαι υπερ της αθώωσης του γιατρού γιατί ειλικρινά αυτό είναι η μετουσίωση της "κακιάς στιγμής".

Η στάση ομως των ιατροδικαστών ητανε κακόγουστη και ατυχής.

 
At 10 June, 2010 14:20, Anonymous Anonymous said...

@Mouflon
Και οι δυο γονείς του παιδιού είναι Γιατροί. Και ναι, ο πατέρας του είχε να αντιμετωπίσει επείγον περιστατικό

 
At 10 June, 2010 14:23, Anonymous Anonymous said...

@Okyalos
Όντος, μιλούμε για την μετουσίωση της "κακιάς στιγμής". Ξέρω την οικογένεια του γιατρού, γι' αυτό συμφωνώ.
Η στάση των ιατροδικαστών ήταν επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

 
At 10 June, 2010 16:47, Blogger hecate said...

Ανακοίνωση τύπου - €1000 δημόσιο βοήθημα για περίοδο δύο μηνών σε μονογονεϊκή οικογένεια με τρία παιδιά εκ των οποίων δύο με αναπηρίες

Αιτήτρια ασύλου, μονογονιός με τρία εξαρτώμενα παιδιά, δύο από αυτά ανάπηρα, παραμένουν χωρίς κανένα οικονομικό πόρο για τη διαβίωσή τους, αφού οι «Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας» έχουν διακόψει το δημόσιο βοήθημα που τους παραχωρείτο επειδή η μητέρα δεν μπόρεσε, λόγω των οικογενειακών της καταστάσεων, να βρει εργασία.

Τα δύο ανάπηρα παιδιά της αναφερόμενης οικογένειας δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζονται συνεχή φροντίδα. Πιο συγκεκριμένα, η μία κόρη είναι ανάπηρη, αφού και τα δύο της χέρια έχουν ακρωτηριαστεί ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών στο Λίβανο, και ο γιος παρουσιάζει νοητική στέρηση.

Περί το τέλος Απριλίου η οικογένεια έλαβε ως δημόσιο βοήθημα το ποσό των €1000 για κάλυψη των αναγκών της σε διατροφή και στέγη για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο! Στη συνέχεια ενημερώθηκε ότι το δημόσιο βοήθημα που τους παραχωρείτο θα διακοπεί γιατί δεν είχαν πεισθεί οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας ότι καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια να εργοδοτηθεί.

Η αναφερόμενη αποτάθηκε επανειλημμένα στο Τμήμα Εργασίας για αναζήτηση εργασίας, αλλά το Τμήμα Εργασίας την ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να τη βοηθήσει, αφού, ως αιτήτρια ασύλου, έχει περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας και ο μόνος τομέας στον οποίο έχει πρόσβαση και υπάρχουν προσφορές εργασίας είναι η γεωργοκτηνοτροφία, τομέας όπου οι εργαζόμενοι καλούνται να διαμένουν στο χώρο εργασίας τους, σε μη αστικές περιοχές. Κάτι τέτοιο είναι προφανώς αδύνατο για την αιτήτρια αφού έχει παιδιά που φοιτούν σε σχολεία (ένα από τα οποία σε ειδικό σχολείο) και που αντιμετωπίζουν σοβαρές αναπηρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες δεν καταβάλλουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα το προβλεπόμενο από το νόμο επίδομα αναπηρίας για ανάπηρα παιδιά επειδή θεωρούν, κατά παράβαση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη νομοθεσία κατά των διακρίσεων, ότι το επίδομα αυτό είναι μόνο για ανάπηρα παιδιά, τα οποία είναι Κύπριοι πολίτες.

Η ΚΙΣΑ θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας να διακόψει το δημόσιο βοήθημα της εν λόγω οικογένειας, η οποία απόφαση παραβιάζει κάθε νομιμότητα, ηθική αρχή και την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η συγκεκριμένη περίπτωση καταδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο αδικαιολόγητος είναι ο θόρυβος που το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνεται, με πρωτεργάτες μάλιστα συγκεκριμένους βουλευτές, για τη δήθεν «προνομιακή μεταχείρηση» των αιτητών ασύλου από τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τη συζήτηση και φιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από το θέμα, με αποτέλεσμα σήμερα να συζητείται η τροποποίηση της νομοθεσίας για περαιτέρω μείωση των ωφελημάτων που λαμβάνουν οι αιτητές ασύλου.


ΚΙΣΑ, 8/6/10

 
At 10 June, 2010 17:40, Blogger κι αγνάντευε... said...

Έγραψα μία περιποιημένη απάντηση στον παρέα που μου είχε προωθήσει το email με τους αιτητές ασύλου, και η απάντησή του ήταν: μα είσαι αθκιασερή τζιαι κάθεσαι τζιαι αναλύεις τα;;;; !!!!!!

 
At 11 June, 2010 09:34, Anonymous Anonymous said...

οι περιπτωσεις οσων λαμβανουν βοηθηματα εν επρεπε να κρινονται η καθε μια μονη της; εν εχουν ολες τα ιδια γεγονοτα ή συνθηκες. τζιαι που τη στιγμη που ερκεται κοσμος με πτυχια τζιαι πειρα τζιαι ΔΕΝ τους αφηνουν να πιασουν δουλεια, ναι τοτε εχουν χρεος να τους βοηθησουν εννεν; εντζαι ερκουνται ουλλοι τζιαι λαλουν, στη χωρα μου σιρνουν πομπες αλλα εγω ειμαι κουνος, δωστε μου σπιτι να κατσω μεσα τζιαι να σπουρτισω 10 κοπελλουθκια να μου τα ταιζετε... θυμαστε περιπτωση με μια οικογενεια που την παλαιστινη, η μανα μηχανικος τζιαι ο παπας παλε κατι παρομοιο, ηρταν στην κυπρο εγραψαν το παιδι τους στη Β λυκειου χωρις να ξερει γρι ελληνικα, τζιαι σε ενα χρονο ο μιτσης οι μονο εμαθε ελληνικα, επερασε ιατρικη στην ελλαδα! τζιαι εν εμπορουσε να παει γιατι εν εισσε διαβατηριο!
αν βοηθησουν τους μεταναστες να αφομιωθουν στην κυπριακη κοινωνια, πολλοι που τουτους θα εχουν ΠΟΛΛΑ να προσφερουν...
οσο για τον παπα του μωρου... εν του κανει του ανθρωπου να ζησει τωρα μια ζωη τζιαι να σκεφτεται το τι εγινε; να σκεφτεται, ΑΝ τον επερνα σχολειο, ΑΝ δεν εκατεβαινα που το αυτοκινητο, ΑΝ με επιανε τηλ. πιο γληορα η μανα του μωρου, ΑΝ, ΑΝ....
εν εσσιει σσιειροτερη τιμωρια που τουτο για ενα γονιο....

 
At 11 June, 2010 10:14, Blogger Okyalos said...

Η χειρότερη εκμετάλλευση των κοινωνικών παροχών αφορά τους επαγγελματίες δικαιούχους και εκείνους που θεωρούν οτι το κοινωνικό επίδομα κληρονομείται. Οποτε ακούω, κυριως σε μεσημεριανες εκπομπες, οικογενειες οπου πατερας, μητερα, γαμπρος, νυμφη ειναι ολοι δικαιούχοι και μιξοκλαίουν, ξυπνα μεσα μου ο Χιτλερ.

 
At 12 June, 2010 17:51, Blogger Aurora said...

Δεν λαϊκίζει ο Κουλίας;;; Χαχαχαχαααα, ας γελάσω.

Ο γιατρός είναι πραγματικά τραγικός ήρωας κι όλοι όσοι μιλούν με χαρακτηρισμούς δεν έχουν υπόθεση. Πότε δεν μπορεί να ξέρει κανείς για τον εαυτό του πώς θα λειτουργήσει ή τι είναι ικανός να κάνει ή ποια θα είναι η κακιά στιγμή του. Κι εμείς εδώ δλδ... δεν έχουμε ούτε 1% ιδέα πώς αισθάνεται ο ίδιος ή η γυναίκα του και καλά κάνουμε να αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη για τη δική μας ευτυχία. Αυτός που έγραψε το ίμειλ για τον πατέρα είναι μεγάλος καραγκιόζης.

 
At 13 June, 2010 00:37, Anonymous Anonymous said...

δρακουνα εισαι και εσυ ηλιθια. τελος

 
At 13 June, 2010 03:35, Blogger Έλατο Χελιδόνι said...

Nα σκάζεις τζιαι να τα κάμνεις φόργουορτ σε τουλάχιστον 10 άτομα...ο john smith στην Αμερική που εν επροώθησε το μέιλ εχτυπήθηκε που κεραυνό....αντιθέτως η little annie που το έστειλε σε 10 φίλους της εκέρδισε το τζόκερ την επόμενη μέρα τζιαι έζησε τρισευτυχισμένη ώς τα 100 της....

άτε στείλε τζιαι το κόμεντ μου σε 10 φίλους σου ηδεμή εννα σε έβρει μεγάλο κακό

 
At 17 June, 2010 13:06, Anonymous Anonymous said...

Σχετικά με το θέμα της επιταγής οικογένειας αιτητών πολιτικού αασύλου, η οποία κυκλοφορεί παντού τις τελευταίες μέρες, διάβασα τα πάρα κάτω (ανακοίνωση της Υπουργού Εργασίας)σε εφημερίδα, και τα παραθέτω για πλήρη ενημέρωση.

Με βάση τον περί Προσφύγων Νόμο του 2000, στους αιτητές πολιτικού ασύλου, το κράτος υποδοχής οφείλει να παρέχει τις υλικές συνθήκες υποδοχής. Η έννοια των υλικών συνθηκών υποδοχής περιλαμβάνει την ικανοποίηση των αναγκών στέγης, τροφής και ρουχισμού. Αυτές οι υποχρεώσεις που απορρέουν από το Νόμο Περί Προσφύγων καλύπτονται μέσα από πρόνοιες του Νόμου Περί Δημοσίου Βοηθήματος.

Ο Νόμος αυτός, ο οποίος εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων τον Απρίλιο του 2006, προβλέπει την παροχή δημόσιου βοηθήματος σε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας, του οποίου τα εισοδήματα και άλλοι οικονομικοί του πόροι δεν επαρκούν για την ικανοποίηση των βασικών και ειδικών αναγκών του.

Στους αιτητές πολιτικού ασύλου, παραχωρείται δημόσιο βοήθημα σύμφωνα με το άρθρο 3(7) του πιο πάνω Νόμου. Το άρθρο αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι προϋποθέσεις για την παραχώρηση δημόσιου βοηθήματος είναι (α) η διαμονή στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές και (β) η μη επάρκεια εισοδημάτων και άλλων οικονομικών πόρων για την ικανοποίηση των υλικών συνθηκών υποδοχής, κατά την έννοια των περί Προσφύγων (Συνθήκες Υποδοχής Αιτητών) Κανονισμών του 2005.

Στους αιτητές ασύλου παραχωρούνται τα ίδια ακριβώς ποσά για βασικές ανάγκες και ενοίκιο τα οποία παραχωρούνται σε όλους του λήπτες δημόσιου βοηθήματος, και συγκεκριμένα: για τον πρώτο λήπτη €452 βασικές ανάγκες και €212 ποσό ενοικίου, για κάθε εξαρτώμενο που έχει συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας του €226 βασικές ανάγκες και €113 ποσό ενοικίου και τέλος, για κάθε εξαρτώμενο κάτω των 14 χρόνων €135,60 βασικές ανάγκες και €67,80 ποσό ενοικίου.

Για παράδειγμα, μια τριμελής οικογένεια (πατέρας, μητέρα και παιδί κάτω από 14 ετών) είτε είναι κύπριοι, είτε αιτητές πολιτικού ασύλου, θα πάρουν δημόσιο βοήθημα ύψους €813.60 για βασικές ανάγκες και για ενοίκιο €407.30.

΄Οσον αφορά το αντίτυπο επιταγής ύψους €7.208,23, η οποία έγινε αντικείμενο αποστολής σε χιλιάδες άτομα, να διευκρινίσουμε για ακόμη μια φορά ότι αφορά δικαιώματα δημοσίου βοηθήματος σε 6μελή οικογένεια αιτητών πολιτικού ασύλου (πατέρας, μητέρα και τέσσερα ανήλικα παιδιά – 2 κάτω των 14 χρόνων και 2 άνω των 14 χρόνων). Το ποσό αφορά τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2009 και περιλαμβάνει πέρα από τις βασικές ανάγκες και το ενοίκιο, πρόσθετο επίδομα που δίνεται σ΄ όλους τους λήπτες τον Δεκέμβρη λόγω των γιορτών και επίδομα θέρμανσης (€171) που επίσης με βάση τη Νομοθεσία δίνεται κάθε χειμώνα σ΄ όλους τους λήπτες.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ειδικότερα οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας εφαρμόζουν πιστά το γράμμα του Νόμου. Κανένας που δεν είναι δικαιούχος δεν λαμβάνει Δημόσιο Βοήθημα, ούτε όμως επιτρέπεται να προβαίνουν σε διάκριση των ληπτών με βάση την καταγωγή τους από την ώρα που ο Νόμος σαφώς τους ορίζει ως δικαιούχους.

Ελπίζουμε ότι μετά από την επανάληψη των επεξηγήσεων που δίνουμε, να τερματιστεί η παραπληροφόρηση για το θέμα και η αξιοποίηση κατά παραπλανητικό τρόπο του αντιτύπου της επιταγής, αφήνοντας να αιωρούνται εντυπώσεις ότι η κυβέρνηση κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα με αλόγιστα επιδόματα σε μη δικαιούχους.

Η κυβέρνηση εφαρμόζει όσα οι διεθνείς μας υποχρεώσεις προβλέπουν και όσα οι νομοθεσίες μας επιβάλλουν.

 
At 05 November, 2018 04:22, Blogger Unknown said...

yeezy boost 500
yeezys
coach outlet sale
cheap jordans
longchamp bags
off white clothing
fake rolex
adidas ultra boost
jordan shoes
off white

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.