Tuesday, June 08, 2010

Χαθήκαμε! (Lost)

Το Lost ήταν μια σειρά που ομολογουμένως δεν με τράβηξε ιδιαίτερα όταν είδα τα πρώτα επεισόδια αλλά συνέχισα να βλέπω διότι ήθελα να δω πως θα εξηγούσαν οι σεναριογράφοι όλα αυτά τα φαινόμενα που έκαναν την εμφάνιση τους και ήθελαν μια κάποια εξήγηση. Η ιδέα του αεροπλάνου που πέφτει σε ένα ερημικό νησί με ναυαγούς ήταν αρκετά έξυπνη για να σε τραβήξει στην αρχή, αλλά η συνέχεια με το μυστικό του νησιού ήταν απείρως πιο ενδιαφέρουσα. Έχω επιτέλους δει το τελευταίο επεισόδιο της σειράς Lost και είμαι επιτέλους σε σωστή ψυχολογική κατάσταση to talk about it:

1. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι ο τίτλος της σειράς, περιέγραφε in fact τη ψυχολογική κατάσταση των σεναριογράφων, όταν εισήγαγαν του κόσμου τις θεωρίες / σπόντες/ μυστήρια που στο τέλος δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξηγήσουν. Lost indeed.

2. Η σειρά γενικά ήταν ένα βασανιστήριο για άτομα που λατρεύουν την καθαριότητα και τη φρεσκάδα. Κάθε φορά που έβλεπα στενό μπλουζάκι με σημάδια ιδρώτα στις μασχάλες και το στέρνο, ήθελα να βάλω πάραυτα πλυντήριο ρούχων και να εξαφανίσω όλους τους δύσκολους λεκέδες.

3. Έξι seasons, άπειρα μυστήρια και επιστημονικά πειράματα και δεν βρέθηκε ένα πλάσμα να δώσει ένα λαστιχάκι μαλλιών στην Kate. Ακόμα και στο flash sideways πάλι με ανακατωμένο μαλλί ήταν η Kate. Πέρασε στην αιωνιότητα αχτένιστη.

4. Στις αμερικάνικες σειρές μπορείς να ξεκινήσεις και ακολούθως να απογειώσεις ένα ολόκληρο επιβατηγό αεροπλάνο, χρησιμοποιώντας για runway μια παραλία, ενώ αυτό είναι μπλεγμένο στη ζούγκλα και τα υδραυλικά του συστήματα δεν λειτουργούν. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι κολλητική ταινία (τέλλα). Παραδέξου το. Αυτό, δεν θα το δεις στην Αίγια Φούξια.

5. Ο Hurley είναι ο μοναδικός υπέρβαρος άνθρωπος που μετά από 6 seasons ναυαγός σε ένα ερημικό νησί (οκ, το ένα season είχε επιστρέψει στον πολιτισμό και το junk food) κατάφερε αντί να χάσει κιλά, να βάλει και άλλα.

6. Κάθαρση σημαίνει απαλλαγή από κάτι ξένο ή βλαβερό. Συνώνυμες έννοιες είναι ο καθαρμός και ο εξαγνισμός. Στο αρχαίο ελληνικό θέατρο αλλά και σε διάφορες θρησκείες, η κάθαρση αποτελεί μια ψυχοθεραπευτική διαδικασία. Το σκηνικό στην εκκλησία με τους νεκρούς που δεν είναι νεκροί αλλά reunited νεκροί με την πόρτα που ανοίγει και μπαίνει ένα φως και όλα είναι ωραία και αγγελικά είναι η κάθαρση όπως την αντιλαμβάνονται στο Hollywood. Σκατά κάθαρση δηλαδή.

7. Προς στιγμή φοβήθηκα ότι θα μας παρουσιάσουν μια εικόνα του στυλ «ξύπνησα από λήθαργο και ήταν όλα ένας εφιάλτης» όπως μας έκανε τότε ο Παπακαλιάτης με το «Κλείσε τα Μάτια» και το τηλεκοντρόλ πέταξε έξω από το παράθυρο από τα νεύρα μου, αλλά ευτυχώς όχι. Όλοι είναι νεκροί αλλά reunited στον Παράδεισο. Τέλεια.

5 Comments:

At 08 June, 2010 14:03, Blogger . said...

Parakseni seira to Lost pantws. Me bathutero noima.

Ton papakaliati ton fobame polu giati perimenw to telefteo epeisodio tou "4". hehe.. :)

 
At 08 June, 2010 20:27, Blogger Artxx said...

Lost ήταν, LOST μας εκάμαν! Όπως και να'χει.. σε γενικές γραμμές ήταν ωραίο όπως και να το εκάμαν. Απο τις πιό ωραίες σειρές. Η τέλλα κάμνει θαύματα μεν ακούεις πελλάρες ;)

 
At 09 June, 2010 15:09, Anonymous Anonymous said...

Ma den eidete to telos tou Lost? ---> http://www.youtube.com/watch?v=i00FT1tCjKI

Ta eksigei ola!! :)

 
At 15 June, 2010 16:07, Blogger YO!Reeka's said...

σποϊλερού του κερατά! δεν έχουμε προλάβει να δούμε τα τελευταία τέσσερα επεισόδια- άρχισε και αυτό το τούρκικο σίριαλ στον ΑΝΤ1 και έχουμε κολλήσει όλοι (μιλάμε για δράμα φώσκολου και κάτω).
ΥΓ. Πως ο χάρλεϊ παραμένει χοντρός; πώς η κέιτ και η άλλη η ξανθιά έκαναν πλαστικές επάνω στο νησί;

 
At 21 August, 2010 18:38, Blogger nekatomenos said...

"Πέρασε στην αιωνιότητα αχτένιστη."
Όπως τα λες sister. Δαμέ ούτε που επίε πίσω στον πολιτισμό εν εχτενίστηκε, εννά κάτσει να χτενιστεί πριν το αφτερλάιφ;

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.