Tuesday, July 06, 2010

Ιστορίες για δύο αγελάδες

Ξέρετε την παρωδία με τις δύο αγελάδες που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν οικονομικά μοντέλα αλλά σε ένα πετυχημένο twist περιγράφουν τα πολιτικά συστήματα που υπάρχουν? Για παράδειγμα:

Κομμουνισμός: Έχεις δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει το γάλα τους.

Ναζισμός: Έχεις δύο αγελάδες. Η κυβέρνηση παίρνει τις δύο αγελάδες και σε σκοτώνει.

(κτλ)

Πως αυτό θα λειτουργούσε με τα κόμματα της Κύπρου?

ΔΗΚΟ: Έχεις δύο αγελάδες. Διορίζονται και οι δύο σε διοικητικά συμβούλια ημικρατικών οργανισμών όπου μοναδικός τους στόχος είναι να φάνε όσο περισσότερο γρασίδι μπορούν. Όταν λήξει η θητεία τους, επαναδιορίζονται σε άλλα διοικητικά συμβούλια και αυτό συνεχίζεται μέχρι να σπάσουν από το πολύ φαί.

ΑΚΕΛ: Έχεις δύο αγελάδες. Φορολογείσαι ως καπιταλιστής που καταχράζεται το κεφάλαιο. Αναγκάζεσαι να πουλήσεις τις δύο αγελάδες σου για να πληρώσεις τους φόρους σου. Οι δύο αγελάδες διαμαρτύρονται για κοινωνικό ρατσισμό και υποβάθμιση. Η κυβέρνηση σου δίνει επίδομα για να τις αγοράσεις πίσω.

ΔΗΣΥ: Έχεις δύο αγελάδες. Από το γάλα τους ξεκινάς μια μικρή επιχείρηση που κατασκευάζει χαλούμι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι δουλειές πάνε καλά, επεκτείνεις την επιχείρηση, αγοράζεις και άλλες αγελάδες, μεγαλώνεις τη βιοτεχνία σου, κάνεις εξαγωγές στο εξωτερικό και θεωρείσαι μέγας ευεργέτης. Εισάγεις την εταιρεία σου στο ΧΑΚ εισπράττοντας τεράστια ποσά από επενδυτές. Πουλάς τις μετοχές σου στους ανυποψίαστους επενδυτές και την κάνεις για το εξωτερικό.

ΕΔΕΚ: Έχεις δύο αγελάδες. Καταφέρνεις να διορίσεις τη μία ως υπουργό της Κυβέρνησης. Αυτή, χρησιμοποιεί την επιρροή της για να προσλάβει την άλλη αγελάδα σε άλλη νευραλγική θέση. Μαζί, οι δύο αγελάδες ασκούν σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση για τις πολιτικές που ασκεί. Στο τέλος παραιτούνται και οι δύο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και αποχωρούν. Στις επόμενες εκλογές θα κανονίσεις και πάλι τη μία αγελάδα να διοριστεί υπουργός...

ΕΥΡΩΚΟ: Δεν έχεις αγελάδες. Δεν έχεις χρόνο να ασχολείσαι με αγελάδες. Αγωνίζεσαι για ευρωπαϊκή λύση του Κυπριακού προβλήματος.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Έχεις δύο αγελάδες. Στην πραγματικότητα θα ήθελες κάτι άλλο. Δεν ξέρεις τι ακριβώς και δεν θα ικανοποιηθείς αν δεν το αποκτήσεις.

6 Comments:

At 06 July, 2010 20:36, Anonymous Anonymous said...

Να περιμένουμε τζιαι προσαρμογή του ρητού για τες εφημερίδες (όπως το Yes prime minister);

 
At 06 July, 2010 21:54, Blogger the bastard; unshaved. said...

+1 για τες εφημερίδες.
Όσο για τους οικολόγους: Έχεις 2 αγελάδες. Διαμαρτύρεσαι που υπάρχουν και άλλες αγελάδες της κυβένρησης που μολύνουν το περιβάλλον. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας εναντιώνεσαι στις προσπάθειες της κυβένρησης για εξεύρεση λύσης, με την ελπίδα ότι θα έχεις στο μέλλον χόρτα για να ταϊσεις τες αγελάδες σου. Η κριτική που ασκείς δυστυχώς δεν έχει αποτέλεσμα, και οι αγελάδες σου πεινούν.

Τζαι το ΕΥΡΩΚΟ: έχεις 2 αγελάδες. Διαμαρτύρεσαι που οι κατοχικές αρχές παρεμποδίζουν την ελεύθερη βόσκιση και διαμονή στα χωράφκια της Μεσαορίας των αγελάδων σου, και δυστυχώς το γρασίδι σφετερίζεται απο ψευδοαγελάδες. Μόνη λύση, η διχοτόμηση, για την ελευθερία των αγελάδων. Στο τέλος φταίς την κυβέρνηση διότι δεν έλαβε μέτρα για παρεμπόδιση της βόσκισης των ψευδοαγελάδων με μόνη έξοδο την προσφυγή στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Αγελαδινών Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

 
At 06 July, 2010 23:53, Blogger the Idiot Mouflon said...

"...Έχεις δύο αγελάδες. Στην πραγματικότητα θα ήθελες κάτι άλλο. Δεν ξέρεις τι ακριβώς και δεν θα ικανοποιηθείς αν δεν το αποκτήσεις..."

Ενήστευκες;

 
At 07 July, 2010 08:59, Blogger Okyalos said...

ΑΔΗΚ :
Εχεις ενα μικρό μοσχαράκι που πασχει απο νανισμό. Οι άλλοι νομιζουν ότι εχεις 3 αγελάδες
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ, ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ,ΕΠΑΛΞΗ Κ.Λ.Π)
Επισης δεν έχεις αγελαδες αλλα σε καθε εκλογες εμφανίζεσαι με ενα ταυρο που ******** τις αγελάδες των άλλων.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΥΠΡΟΥ:
Εχεις 2 αγελάδες, τις ταίζεις με το γρασίδι των άλλων αγελάδων και απειλείς ότι θα τις αντικαταστήσεις με καμηλες απο το Κατάρ.

 
At 07 July, 2010 12:48, Blogger Aurora said...

Μου άρεσε πολύ αυτό για τους Οικολόγους! Είναι πολύ εύστοχο, γιατί πραγματικά δεν με έπεισε το Κίνημα ότι ξέρει τι θέλει.

 
At 12 July, 2010 14:12, Anonymous Anonymous said...

Εμμμ.... Τι θα πει «καταχράζεται»;

Πανίκκος πα στο τράχτορ

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.