Thursday, July 22, 2010

Όνειρα θερινής νυκτός

Έχω βάλει στο μάτι ένα ελληνικό νησί. Όχι για να το αγοράσω, για διακοπές μόνο.

Είναι ένα χαρακτηριστικό, ήσυχο κυκλαδίτικο νησί. Έχω εντοπίσει γαμάτο accommodation που δένει με το περιβάλλον, έχει θέα το απέραντο γαλάζιο, είναι χαριτωμένο, οικολογικό, με λογικές τιμές και άποψη.

Με φαντάζομαι να ετοιμάζω light snacks στην κουζινούδα του ενώ η κουκλάρα θα παίζει στους παπάροτσους γύρω (μπαρδόν, εννοώ κυκλαδίτικο τοπίο). Ο Έτερος θα πηγαίνει κάθε πρωί στο κέντρο τύπου να φέρνει 3-4 εφημερίδες να ποσκολιούμαστε. Μπορεί να φέρνει και άλλα φαγώσιμα από το local μπακάλικο (φρέσκο ψωμί, κανένα τυρί περίεργο, καμιά χωριάτικη πίτα από αυτές που μας δείχνει ο Μαμαλάκης στην τηλεόραση κτλ).

Κατά το μεσημέρι, χαλαρά θα πηγαίνουμε στη θάλασσα με το rental car μας. Το βράδυ περίπατο στη Χώρα, καμιά ταβέρνα, κανένα γλυκό/παγωτό. Relax. Οι summer lovers στο οικογενειακό τους.

Τι (ενδεχομένως) να συμβεί στην πραγματικότητα:

1. Δεν έχω ιδέα πως πάς στο συγκεκριμένο νησί. Δεν έχει αεροδρόμιο άρα θα πρέπει να πάμε με πλοίο (3-4 ώρες ισως το γρήγορο) αν και εφόσον δεν έχει μελτέμια και καθυστερήσεις και απεργίες και μηχανικές βλάβες. Μέχρι να φτάσουμε με 2 παιδιά (του χρόνου) και 3 βαλίτσες υπολογίζω ότι θα έχουν σπάσει τα νεύρα μας και θα έχουμε πετάξει ένα από τα μωρά (ή τον Έτερο) στη θάλασσα.

2. Όντας κυκλαδίτικο νησί, θα φυσά πελλοαέρας παντού και πάντοτε σε σημείο να μην μπορείς να κάτσεις στη χαριτωμένη βεραντούδα του accommodation και να μην μπορείς γενικά να ταράξεις.

3. Οι παραλίες θα είναι basic (άρα θα πρέπει να κουβαλούμε όλα τα υπάρχοντα μας κάθε φορά) και λόγω πελλοαέρα η θάλασσα θα είναι παγωμένη και not friendly at all.

4. Το κέντρο τύπου θα ξεμείνει από εφημερίδες και περιοδικά διότι λόγω των μελτεμιών δεν θα έρχονται κάθε μέρα τα πλοία (αυτό actually μας έτυχε). Θα καταλήξω να διαβάζω Άρλεκιν πέντε χρονών σκονισμένο και ο Ετερος «Τον Κόσμο του Ψαρά» ή την «Οικολογική Ενημέρωση Άνω Πετεινίτσας».

5. Στις τρεις μέρες θα σκυλοβαρεθούμε το απέραντο γαλάζιο τοπίο και θα μαλώνουμε μεταξύ μας για να περάσει η ώρα.

17 Comments:

At 22 July, 2010 12:58, Anonymous Maria said...

hey, congrats!

 
At 22 July, 2010 13:05, Blogger Кроткая said...

Δρακούνα, σόρρυ, αλλά αν έχουν όντως απομείνει basic παραλίες στα κυκλαδονήσια, μπορείς να μου τις πεις κι εμενα, γιατί σιχαίνομαι το σετάκι ομπρέλα-ξαπλώστρα-μπιτσόμπαρο (=ένας σκασμός λαεφτά και τρομερή φασαρία, πολλή ρακέτα και καθόλου χαλάρωση).

Βαρέθηκα να πηγαίνω σε νησιά κι αντί για το φλιτς φλιτς της θάλασσας να ακούω στη διαπασών αυτά που παίζουν τα σιχαμένα τα μπιτσόμπαρα!

 
At 22 July, 2010 13:25, Blogger Anef_Oriwn said...

Drakon Woman,

Απορίες και παρατηρήσεις:

1. Πότε ΣΑΣ πρόκυψε δεύτερο παιδί [εκτός κι αν εννοείς τον Έτερο] – ΔΕΝ είσαι υπόχρεα να απαντήσεις [αν θα κατηγορηθείς για οτιδήποτε] ...
2. Εξ όσων γνωρίζω πολλούς αέρηδες [στις Κυκλάδες] έχει η Τήνος [βλέπε τες παραξενιές του κόσμου η Παναγιά τζιαι φουρτουνιάζει]!
3. Κι ΕΜΕΙΣ έχουμε βάλει στο μάτι [για φέτος] ένα [ελληνικό] νησί [όχι κυκλαδίτικο], έχουμε καταστρώσει τα σχέδια κι όλο το πρόγραμμα [κόψαμε και τα εισιτήρια κεχρί την Αθήνα, κάναμε και κράτηση για αυτοκίνητο από το Αεροδρόμιο] κι αναμένουμε χορηγούς για τα υπόλοιπα!!!
4. Οι αρχικές σκέψεις ΜΑΣ ήταν για τες Κυκλάδες [προς τα δυτικά τους – Μήλος, Φολέγανδρος Σίκινος], αλλά τελικά προτιμήσαμε κάτι, μικρό μεν αλλά πιο πράσινο!

Καλά να περάσετε!

 
At 22 July, 2010 13:49, Blogger Disciple said...

Δρακούνα για το πρώτο σημείο έχω σου την λύση:
http://www.gtp.gr/routesform.asp

Διαλέγεις λιμάνι αναχώρησης (πειραιά ή ραφήνα. Αν εν για Κυκλάδες εν πιο φτηνό να πάτε που Ραφήνα) και μετά το νησί που θέλεις να πάεις.

Για τα υπόλοιπα μεν έχεις έννοια. Εν φυσά τόσο πολλά, και πάντα υπάρχουν παραλίες που κόφκουν τον αέρα.
Για να έχει κέντρο τύπου πάει να πει ότι εν σχετικά μεγάλο νησί. Άρα έχει πολλά πλοία. Μονο τα γλήορα πιάνει τα απαγορευτικό επειδή παν πάνω στο κύμα. (να τα αποφύγεις. Ζαλίζεσαι πολλά, εν μπορείς να φκεις έξω για αέρα, εν πολλά πιο ακριβά που τα συμβατικά και μονο μισή ώρα πιο γλήορα)

Αν πάτε τελικά καλά να περάσετε!

 
At 22 July, 2010 14:06, Blogger Sike said...

ennoeitai oti eparetisa to diavasma sto yponooumeno kai espeusa na sxoliasw. Oute na allaksw grammata en ivra wra.

I KNEW IT.

Sorry for pooping your party alla en systinetai diakopi sto ekswteriko me vrefos!

congrats, even.

 
At 22 July, 2010 14:11, Anonymous milaz said...

Γενικά πιστεύω ότι όποιο και από τα δυο σενάρια επικρατήσει αξίζει να πάτε - ειδικά άμαν έρκεται ο κουκλάρος...

 
At 22 July, 2010 14:59, Anonymous Anonymous said...

γουάου θα μεγαλώσει η Δρακουνο-οικογένεια???

Συγχαρητήρια και καλά ξεμπερδέματα!

Όσον για το νησί...θελω τζαι γωωωωωωωωω.

Φιλια

 
At 22 July, 2010 15:02, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Αν το φοάσαι πολλά πήαιννε Προταρά.

 
At 22 July, 2010 15:20, Anonymous Anonymous said...

ή πιάσε σιερκες τον Άνεφ τζιαι πηέννετε στην μητέρα σας πατρίδα - Τurkey.. θέλετε μου τζιαι ελληνικό νησί... καρακιόζηδες....

 
At 22 July, 2010 15:32, Anonymous Γιώργος said...

Συγχαρητήρια!

Ρε ανώνυμους αν παν στην Μικρά Ασία ή την Κωνσταντινούπολη έννεν στη μητέρα πατρίδα που πάσιν; Εχτός αν επαραδέχτηκες ότι έννεν ελληνικά να μας το πεις να πάμε πάσο.

 
At 22 July, 2010 15:55, Blogger Anef_Oriwn said...

Προς Anonymous [22 July, 2010 15:20]:

Karagöz – λέξη τούρκικη και σύνθετη αποτελούμενη από το kara [μαύρο] και το göz [μάτι] ... Δηλ. ο Καραγκιόζης εν ο Μαυρομάτης. Λυπάμαι αλλά τα δικά ΜΟΥ μάτια εν μελισσιά!!!

****************
Και δύο μικρές συντακτικές διορθώσεις για το πρώτο σχόλιο μου:
1. Στο σημείο 2, αντί «βλέπε τες παραξενιές», δκιαβάστε «βλέπει τες παραξενιές ...», και
2. Στο σημείο 3, αντί «κεχρί», δκιαβάστε «μέχρι» ...

Φταίει ο αυτόματος διορθωτής που δεν βγάζει τη σωστή λέξη ως πρώτη επιλογή!

 
At 22 July, 2010 18:25, Blogger DaisyCrazy said...

Λατρεύω ελληνικά νησιά και κυκλάδες. Αν βαρεθείτε πετάγεστε στο επόμενο νησί είναι όλα τόσο κοντα βρε :)

Η κουκλάρα έχει κι αδελφάκι; Δεν το ξερα. Να σου ζήσει!

Όπου κι αν πάτε να περάσετε καλά!

 
At 22 July, 2010 23:47, Blogger κι αγνάντευε... said...

Έχω τρομακτικές ιστορίες πάντως να σου διηγηθώ για τα μελτέμια στον απόπλου από τη Φολέγανδρο... κανονική ταινία τρόμου!

 
At 23 July, 2010 09:02, Blogger Okyalos said...

Εχουμε και λεμε

Στα περισσότερα μικρα κυκλαδονησια, δεν υφισταται καν κεντρο τυπο. Επισης, δεν υπάρχει καν φρεσκο γάλα(μονο παστεριωμενο μακρας διαρκειας).Αυτα χωρις καν μελτέμια.

Αυτο που θα έχει πλάκα, θα είναι το επομενο σου ποστ οταν θα επιστρεψεις. Συνηθως η περιγραφη του δωματιου είναι τοσο ειδυλιακή που νομιζεις οτι βρηκες κελεπουρι. Μετα διαπιστωνεις ότι τα 5 λεπτα απο την θαλασσα ειναι εφικτά μονο με τη σκέψη, ή ο χαρακτηρισμός "οικογενειακή επιχείρηση" περιγραφει ενα ξενοδοχείο οπου ενα αντρόγυνο τα κανει όλα(και φυσικά δεν προλαμβάνει τίποτα)
Απο την άλλη όμως, η δυνατοτητα να πας με τα ποδια θάλασσα -ταβερνα-δωματιο, σιγουρα λέει.

Προτείνω Αστυπάλαια

 
At 25 July, 2010 21:57, Blogger Ttallou said...

Μα είσαι έγκυος ξανά;

 
At 28 July, 2010 00:25, Anonymous ιων said...

@ ανώνυμο. σοβαρά έσιει πιο μεγάλους "καραγκιόζηδες" που τους καλαμαράες; Η Ελλάδα είναι σε πορεία πτώχευσης τζαι τούτοι μιαν ζωήν απεργίες. Ούλλον εξυπνοβλακείες κάμνουν του τύπου "λευκές απεργίες" που μας εστοιχίσαν τζιαι μας τα μαλλιοτζιέφαλά μας. Μισό εκατομμύριο ευρώ σε 24 ώρες.

Τζια πάλε εμείς προτιμούμεν την Ελλάδα για διακοπές.

Οι Ελληνες τι κάμνουν για να σώσουν την χώραν τους;

 
At 29 July, 2010 00:32, Blogger zac said...

Ελα στην Αιγινα....

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.