Friday, July 23, 2010

Ανωνυμία για πάντα!

Σήμερα στον πιτσιρίκο διάβασα κάτι πολύ αληθινό:

«…Ναι, βρε πιτσιρίκο, αλλά ο Γκιόλιας έγραφε ανώνυμα. Σοβαρά; Τι μου λες; Βρε ζώα, η χώρα χρεοκόπησε και δεν έχει αποδοθεί ευθύνη σε κανέναν. Ανώνυμοι είναι αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα; Δεν έχουν όνομα; Μέχρι τώρα, πάντως, είναι ανώνυμοι. Ε, αφού είναι ανώνυμοι αυτοί, είναι ανώνυμοι και οι μπλόγκερ. Υπάρχει κάποιος που να βρίσκει λογικό να παραμένουν ανώνυμοι οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες που χρεοκόπησαν τη χώρα, αλλά να είναι γνωστά τα ονόματα όλων των μπλόγκερ;…»

Κάθε φορά που γράφω κάτι remotely πολιτικό ή controversial (στη χώρα μας θεωρείται controversial οτιδήποτε δεν σου έμαθαν στο σχολείο), εμφανίζονται διάφοροι που μου προσάπτουν ως κατηγορία ότι γράφω ανώνυμα και επομένως δεν έχω δικαίωμα να εκφράζω οποιαδήποτε άποψη, ενώ αν έγραφα επώνυμα θα ήμουν κάτι σαν BBC ή Deutsche Welle.

Ε λοιπόν, σοβαρά? Τι μου λέτε? Εδώ στην Κύπρο έγινε ολόκληρο πραξικόπημα με αληθινούς πραξικοπηματίες, με όπλα, με δολοφονίες, με επιθέσεις, με βόμβες κτλ που ακόμα τρέχουμε να διορθώσουμε τα σκατά που δημιούργησε και μόνο ένα άτομο κατηγορήθηκε ποτέ για όλο αυτό τον πανικό. Κάθε χρόνο όλοι (μα ΟΛΟΙ) αποφεύγουν επιμελώς να αναφέρουν ονόματα και στοιχεία (τι σκατά, από αρειανούς έγινε το πραξικόπημα?) και αναφέρονται γενικά και αόριστα στους «πραξικοπηματίες», τους «εοκαβητατζήδες» και άλλα ονόματα γενικού και αόριστου περιεχομένου.

Αφού ολόκληρο πραξικόπημα έγινε από ανώνυμους, δεν είναι καθόλου λογικό να απαιτεί οποιοσδήποτε να γράφουμε ως bloggers επώνυμα।

38 Comments:

At 23 July, 2010 10:14, Anonymous milaz said...

Όταν η σύγχρονη ιστορία που διδάσκεται στο σχολείο εν η επάνασταση του '21 και όλα τα άλλα τα μαθαίνεις από εθνικές επετείους και ποιηματάκια για ήρωες, όταν βολέφκει να μεν λέγονται κάποια πράγματα και απλά να κινούνται στην σφαίρα του "πως μας την εκάτσαν", όταν ναι, δεν φταίει κανένας είτε στην ηγεσία είτε στην κοινότητα μας.... όταν ζεις σε ένα τόπο γεμάτο ειδήμονες με γνώσεις από το "πολλά καλό" εκπαιδευτικό μας σύστημα... κοίτα... αν δεν ήταν η παραλία και το σουβλάκι θα ήμασταν απλά μια ξερή ρότσα με πολύ στρατό...

Η όλη απαίτηση για επωνυμία είναι και αυτή κομμάτι του φωνακλά στον καφενέ που λαλεί: "Ποιός νομίζεις ότι είσαι ρε;" (και έχεις άλλη άποψη)

 
At 23 July, 2010 10:26, Blogger Παύλος said...

BTW, μπορεί να μας πει κανένας νομικός αν μπορούμε σαν πολίτες να κινήσουμε αγωγή κατά παντός υπευθύνου για το πραξικόπημα;

 
At 23 July, 2010 10:30, Blogger drakouna said...

Νομίζω το νομικό μας σύστημα δεν προνοεί αυτή την πατέντα (το έχουν όμως στην Ελλάδα).

 
At 23 July, 2010 11:07, Anonymous rose said...

τοτε να εξαντλησεις τα ενδικα μεσα στο εσωτερικό για να πας ΕΔΑΔ!

προσοχη στους δικηγόρους με πλατυποδία

 
At 23 July, 2010 11:47, Blogger Okyalos said...

To ακρον αωτο της υποκρισίας είναι το πρωί να αναφερεσαι, οπως είπες, με αοριστολογίες για το πραξικόπημα και το απογευμα να αποτιεις φόρο τιμή στις ραχούλες της Μυκόνου.
Λες και το καθήκον για αντίσταση και μνήμη έχει ωράριο 7 με 10 μονο.

 
At 23 July, 2010 12:11, Blogger Defiance said...

Και η ψήφος μας εν ανώνυμη. Καλά κάμνουν να το θυμούνται.

 
At 23 July, 2010 12:14, Anonymous Anonymous said...

pes ta re drakouna!ama des lio pio va8itera en oloi ma oloi toutoi pu kivernoun i ekivernisan touto to topo pu fteoun gia to pra3ikopima gia tin eisvoli!lio pola oloi k tora emeis pu ta anexoumaste, anexoumaste oti mas serviroun xoris kamia antidrasi!afinoume tous idious politikous gia xronia na dikoun to topo anti na to dokoume se nea atoma pu 8a vlepun mprosta k oi ti 8a fan k ti den 8a fan!!

 
At 23 July, 2010 12:38, Blogger Sike said...

have i just posted on someone else´s blog? :|

 
At 23 July, 2010 13:23, Blogger drakouna said...

Γιατί πούλλα μου? Δεν είναι γνώριμο το post που βλέπεις?

 
At 23 July, 2010 13:31, Blogger Okyalos said...

Δεν μπορω να αφήσω ασχολιαστη την ατάκα του Μητσόπουλου, ο οποίος σε εκπομπή στο ΡΙΚ ειπε ότι ο Καρόγιαν είναι Μυκονο. Μολις τον ρωτησε ο Φωτιου τι είπε( ο οποίος και καλά θίχτηκε), το έπαιξε κινέζος και την έκανε διακριτικα, σαν μαθητης που πεταξε την μαλακία στην ταξη και μολις του θυμωσε η δασκαλα εκατσε στα βραστά του.

Και μετα περιμένουμε απο όλους αυτούς να ονομάσουν πραξικοπηματίες?
Εξαλλου για αυτό υπάρχει η βουλευτική ασυλία και όχι για να μην διώκονται για σκάνδαλα χρηματιστηρίου, εξυβρισεις, καταχρήσεις απο συνεργατικές (Φαντάζομαι θυμάστε τον Κρύσταλλο)και λοιπές αγαθές πράξεις.

 
At 23 July, 2010 13:40, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Τζιαι το ρουσφέττι ανώνυμο παρόλο που όλοι το καταδικάζουν. Εκάμαν μάλιστα τζιαι νόμο που το κυρήττει παράνομο.

 
At 23 July, 2010 13:42, Blogger Okyalos said...

@aceras
Διαφωνω μαζί σου.
Το ρουσφέτι είναι επώνυμο. Δεν θυμάσαι τον ... Μιχάλη?

 
At 23 July, 2010 14:30, Blogger Sike said...

εννοώ ότι "ήταν να το πω τζι είπεν το κάποιος άλλος"

 
At 23 July, 2010 17:59, Blogger DaisyCrazy said...

Δρακούνα μου δεν το πήρες χαμπάρι; Οι υψηλά ιστάμενοι θα'ναι πάντα ανώνυμοι όταν θέλουν να καλύψουν τα εγκλήματα τους.
Απαιτούν όμως ο απλός λαός να είναι επώνυμος παντού για να τον φακελώνουν και να τον κυνηγούν όπως και όταν τους βολεύει.

 
At 23 July, 2010 20:31, Anonymous Anonymous said...

I anonimia den isxi omos sto diko mas nisi.
Oli ine eponimi:
agonistes, Praksikopimaties, Elamites, filoptoxi, gay, bloggers, gay bloggers... Genika opoios ekamen kati asinithisto, parakseno, axiepeno I axiopino, ine sxedon diasimos.
Poso diskolo ine na anakalipsis pia ine I drakouna, o rigas I tzinos pu epsifisen ton perdiki. Panefkolo...

"anonimos"

 
At 23 July, 2010 21:29, Blogger BlaCk piTt said...

Τις μαλακίες τους όμως πληρώνουμε τες εμείς η "νέα γενιά"...
Κουβαλούν μας στο στρατό και πουλούν μας και το παραμύθι ότι θα μάθουμε πολλά πράματα για τη ζωή.
Σκατά. Περιπαίζουν μας.
Η μηχανή που λειτουργεί ο στρατός εν πολλά βρόμικη. Ένα θέατρο είναι ρουσφέττιν και Άγιος ο Θεός.
Οι ίδιοι που τα εκάμαν σκατά τότε, συνεχίζουν ακάθεκτοι...

Γαμώ την ανωνυμίαν τους γαμώ!!

 
At 24 July, 2010 09:57, Anonymous Anonymous said...

pou 8a paei, den 8a gerasei kai na apoxwrisei eis topon xloeron oulli i palia genia na katharisei o topos....? me tous fanatismenous tous neoterous den 3erw ti 8a ginei...

 
At 24 July, 2010 13:46, Blogger DaisyCrazy said...

Ανώνυμε 24 July, 2010 09:57
σίγουρα θα φύγουν οι παλιοί αργά ή γρήγορα. Ξέρεις όμως τι θα γίνει; Θα'χουν προλάβει να μεταφέρουν τα μυαλά τους, τον τρόπο σκέψης και δράσης στους νεότερους. Άρα υπάρχει ελπίδα;

 
At 25 July, 2010 03:30, Blogger Defiance said...

@Daisy
Yeap. Να καταφέρουν να περάσουν που το σύστημα τους αρκετά νέα μυαλά για να καλλυτερέψουν λλίο την κατάσταση που μέσα. Αν και όσο οι νέοι πλέον απαξιώνουν να ασχοληθούν με την πολιτική, εν το βλέπω...

 
At 26 July, 2010 09:41, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Η ιστορία μας διδάσκει ότι που την νεολιθική εποχή η πλειοψηφία των ηλιθίων μεταλαμπαδεύει τη βλακεία της στη νέα γενιά πριν εκπνεύσει. Έτσι η βλακεία παραμένει αιώνια. Η ελάχιστη μειοψηφία που χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό της παραμένει πάντα στο περιθώριο ή θωπεύει τους ηλίθιους για να επιβιώσει.
Α! Με την ευκαιρία έσιει έναν ωραίο ντοκιμαντέρ "Η δικτατορία της βλακείας" από την εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας". Για τζείνους που ελπίζουν κόμα (εγώ εν ελπίζω)...

 
At 26 July, 2010 13:30, Anonymous Anonymous said...

Swsth n drakouna

 
At 26 July, 2010 23:25, Anonymous Tedz Tokins said...

sta pedakia pu se'oun erotefti tha se katagilo ponire blogger...

Diakrino mian midenistiki diathesi gia to ti ekaman "oi palioi" pou ta ekaman skata klp klp...

An sas ethkievazen kanenas ksenos tha enomizen oti zite sto afhanistan...

I kipros me ta xiliades kaka tis parameni enas paradisos. Gi'afton i genia tou 70 drakouna, irten piso pou tes xores pou epien gia spoudes (simioste, spudes sta evropaika panepistimia!!!mazika!!!)

xiliades kaka. Sifono gia tin epirroi ton uto kalumenon agoniston apo to 60, sifono gia tin gerontokratia, ton ethnikismo, ta lathi sto kipriako kai tosa alla.

Alla "oi palia genia" estisen nosokomia, dikastiria, panepistimio. Ekamen dromous, turistikin iposomi gia 3 ek touristes ton xrono. KATHE XRONO! Parallila ezisan me sxetikin litotitan kai espudasan ta pethkia tous, evoithisan tous na gorasoun spiti, na apokatastathoun epankelmatika. Se mia dimokratia! Me asfalia!

An den kserete tin aksia tou ti epetixan, dokimaste na isasten i genia tou 70 stin ellada! gia na men po gia alles xores pu eksekinisan pu tin idia vasi meta apo aglokratia.

An imoun 18aris tha imou kai ego thimomenos. Polla ine flu logo ton xirismon tis palias genias. An imoun omos triantara blogger me kivernitikin dulia (STANDARD!)meta pu fitisin sto english school kai spudes stin aglia, pu eho tin anesi na blogaro anonima tosa xronia...ishen na krifo lio, non?

 
At 27 July, 2010 08:33, Blogger drakouna said...

Το νοσοκομείο μέχρι πρόσφατα ήταν εκείνο που χτίστηκε επί Αγγλοκρατίας. Το μουσείο ακόμα στεγάζεται στο αποικιοκρατικό κτήριο. Τα δικαστήρια επίσης (στη Λευκωσία). Ο δρόμος του Τροόδους είναι ακόμα αυτός που έγινε επί Αγγλοκρατίας (δεν είμαι σίγουρη και για αυτόν της Πόλης Χρυσοχούς). Μόνο το πανεπιστήμιο είναι καθαρά κυπριακής έμπνευσης και εκτέλεσης.

Η Κύπρος αν είναι τώρα μια φορά παράδεισος, θα ήταν 5 φορές παράδεισος αν δεν είχε και το πακέτο του πολιτικού προβλήματος που κληρονομείται από γενιά σε γενιά όπως το χωραφούδι.

Η τουριστική υποδομή των 3 εκατομμυρίων τουριστών έχει πρόβλημα αν δεν το πήρες χαπάρι. Μάλλον δεν είναι τόσο τέλεια όσο νομίζεις.

Δεν αμφισβητώ την εργατικότητα της παλιάς γενιάς. Το γράφω άλλωστε ότι σε σύγκριση με αυτούς, τα βρήκαμε έτοιμα.

Έλα όμως που οι παλιές γενιές έκαναν και άλλα πράγματα εκτός από το να δουλεύουν (βρήκαμε και άλλα πράγματα "έτοιμα"). Αλλά όχι, δεν γίνεται να σχολιάζουμε. Επειδή χτίστηκε ένα Paphos Beach στην παραλία (τώρα Almyra) και ένα highway Λευκωσίας-Λεμεσού (με αράπικη χρηματοδότηση) πρέπει να επαναλαμβάνωουμε το mandra "Ούσσου να περάσουμε."

 
At 27 July, 2010 12:27, Blogger Defiance said...

Σύμφωνοι. Η παλιά γενιά έκαμε αρκετά πράματα. Έννεν καιρός όμως να δώκει τη σκυτάλη; Να αφήκει να αναλάβει η επόμενη γενιά; 1.000 χρόνια στην καρέκλα τους σε καίριες θέσεις και εγκαταλείπουν τες μόνο αν έβρουν ένα δικό τους να του τη δώκουν. Στο boom που έγινε μετά το '74 (τυχαίο;) εβρεθήκαν ανθρώποι που το πουθενά να αναλάβουν τα ηνία. Οι παραπάνω χωρίς σπουδές. Μπράβο τους όμως, εκάμαν 5 πράματα τζιαμέ που κανένας άλλος εν εμπορούσε. Εκάμαν τα για τη χώρα, για τον κόσμο. Αλλά εκαταντήσαν να οχυρώνουνται πίσω που τζείνα τα έργα που εκάμαν και να αρνούνται πεισματικά να αποχωρήσουν με αξιοπρέπεια.

 
At 27 July, 2010 12:38, Anonymous Tedz Tokins said...

Defiance- en diafono ute me mian leksi

drakouna- An den to eprosekses ehtos apo to nosokomio lefkosias exoumen akoma merika.
An den to eprosekses extos apo ton dromo tu troodous, pamen papho kato pu 2 ores, lemeso, protara tzie larnaka kato pu 1 ora.
An den to eprosekses i turistiki viomixania me ta provlimata tis, akoma ferni 1.6 ek turistes pu tin vretania alone!
An den to eprosekses kathe mina mpenun ston logariasmo su mia fausa evro.
Kathe mina tin idia imera.
SAN TO ELVETIKO ROLOI.

En to metaksi stin athina exoun kati apergies tzie sto UK etimazunte na kopsun 600 000 kivernitikes dulies se pente xronia!!!!

Den zis se mpanania my dear, zis ston paradiso

oussu na perasumen????

Count your blessings more like...

 
At 27 July, 2010 13:46, Blogger drakouna said...

Άρα το point σου τελικά ποιο είναι?

Επειδή πληρώνομαι κάθε μήνα δεν δικαιούμαι να σχολιάζω? (interesting twist της ελευθερίας του λόγου)
Επειδή η Κύπρος έχει τη normal υποδομή που αναμένεις να έχει μια ανεπτυγμένη χώρα είναι παράδεισος και να επαναπαυτούμε?

Ο περιβόητος δρόμος του Πρωταρά, έγινε πριν 10 χρόνια maximum. Δηλαδή, 26 χρόνια μετά που έχασαν το δρόμο που ήδη υπήρχε για Αμμόχωστο. Για 26 χρόνια, έκαμνες tour των Κοκκινοχωριών και των Βάσεων για να φτάσεις στην θαυμαστή "τουριστική υποδομή" της ελεύθερης Αμμοχώστου. Το δε highway της Πάφου, ολοκληρώθηκε μόλις το 2003.

 
At 27 July, 2010 13:51, Blogger drakouna said...

Η μήπως να μιλήσουμε για τη θαυμαστή "τουριστική υποδομή" της Λεμεσού, που έπνιξε όλο το παραλιακό μέτωπο της στις πολυκατοικίες και βουρούν τώρα να την αναπλάσουν και να την επιδιορθώσουν?

Η μήπως να μιλήσουμε για τη θαυμαστή πολιτική των 80s που γέμισαν τον τόπο φράγματα για να ανακαλύψουν ουπς! μετά από 20 χρόνια ότι το υδατικό μας πρόβλημα δεν είναι έτσι που λύνεται?

Ούτε σε μπανανία ζω αλλά ούτε και σε παράδεισο.

 
At 27 July, 2010 14:14, Anonymous Tedz Tokins said...

Opa re drakouna eleftheria tu logou???? En tzie eklisa su to blog, ipa tin gnomi mou! An thelis svisto!

Giati epimenis na kamnis point out provlmata stus fromous tzie stin turistiki ipodomi. En tzie ime liturgos ton dimosion ergon.

To point mu en polla aplo! Zoume se mia "normal aneptigmeni xora" opos lalis, tzie tuton en efkiken etsi pu tin thalassa. Ta teleftea saranta xronia ekamame apistefti proodo se olous tus tomis. Gia na gini tuton kapiou eftisan ema (not literally giati tin fimatiosi ehumen tin ipo elleho pu to 60). Have some respect.

There is clearly trouble in paradise alla men mas ta lalis esi pu to klimatizomeno kivernitiko grafio.

Ase na mas ta pi o nigirianos pu tes efaen tis proalles, i 60ara pu katharizi skales, oi kopelles ton kapare, o black pitt pu fkalli skopies mes ta xorafkia(ethniki frura: tziame pu epian oi simathites su otan ekamnes shopping st londino).

oi proanaferthentes xestikan an oi tapellues tu musiou en skonismenes i an gia na pais sto eksoxikon su ston protara evriskes kinisi sta round about.

Gia na ime ilikrinis ime anagnostis tu blog su gia pollin tzero tie thavmazo to humor su tzie ton tropon pu grafis. Apla kapies fores eknevrizoume otan fkenis sto moral high horse su tzie sxoliazis kosmo pu is doing their best.

 
At 27 July, 2010 14:26, Blogger drakouna said...

Για κάποιον που διαβάζει το blog μου τόσο καιρό, εκπλήσσομαι που δεν έχει προσέξει τι γράφει πουπάνω:

"Οι άλλοι ας πάνε στην Ελβετία, στο Λος Άντζελες, στον Άγιο Μαυρίκιο, στο τρίγωνο των Βερμούδων. Εμείς θα ζήσουμε σε μια άσχημη πόλη και θά’μαστε ευτυχισμένοι."

Ποιος σου είπε ότι παρά τα κακά τα κακά της, δεν μας αρέσει η Κύπρος?

Εκτός που τις καθαρίστριες/ Νιγηριανούς/ κοπέλες του καπαρέ κτλ, ζούμε και εμείς στην Κύπρο και προσέχουμε και τις ταπελλούδες και πόσα χρόνια έκαμαν για να φτιάξουν ένα δρόμο. Ποιο είναι το πρόβλημα?

Επίσης δεν εκατάλαβα τη μπηχτή για το στρατό και τι σχέση έχει με την κουβέντα μας. Η μήπως επειδή (λόγω φύλου) δεν έκανα στρατό, δεν δικαιούμαι πάλε να λαλώ οτιδήποτε?

 
At 27 July, 2010 14:26, Blogger drakouna said...

This comment has been removed by the author.

 
At 27 July, 2010 14:56, Anonymous Tedz Tokins said...

Mia xara tin ekatalaves tin mpixti alla eshis dikeo, eshi na kami me ta dika mu(mas) zoria tzie oxi me ta dika su. :)

To provlima me to blog su? kanena. Makari na ise kala na grafis, na se thkevazume. En pu ta lia pramata pu grafounte gia tin kipro pu thkievazounte. Dilono fan!

Apla to telefteo post tzie ta comments itan grammena pu to proanaferthen high horse tzie ipa na po tzie go tin vlakia mu. Apologies if it got personal (panta anonymously!). Enjoyed the to and fro :)

 
At 29 July, 2010 23:12, Anonymous Hmmmmmm said...

διάβασα την στήλη του Kώστα Kωνσταντίνου στον πολίτη σήμερα και θυμήθηκα την κουβέντα σας. Νομίζω δρακουνα να αλλάξεις το όνομα του blog σε "σαν την κύπρο δεν εσiη"... Να μας λες για την ζωή στην Kύπρο από την σκοπια σου, αυτήν τις πιο προνομιούχας κοινωνικής ομάδας στον κόσμο: κύπριες, κυβερνητικές απόφοιτες τις αγγλικής σχολης. Γιατί όχι;

 
At 02 August, 2010 23:03, Anonymous Anonymous said...

ο στρατος ρε μιτση εν υποχρεωση σου αν εισαι αντρας.αυριο που εν να ξαναπλακωσει η τουρκια μαζι με την αγγλια ποιος ενα σταθει να φαει τουρκο?οξα εν να τοςυ διατε το ακελ καρυδακια αδελφικα?αμαν σας βιαζουν την γυναικα εν να γινετε αδρωποι,οι τουρκοι δεν ειναι αδελφοι αλλα σκουληκια φονιαδες μωρων και γυνακων.χεστηδες.τρεις μερες επιτιθονταν στην ελδυκ με οτι μεσο ειχαν απο αεροπλανα με ναπαλμ μεχρι ολμους και πυροβολικο,ειχαν τχαι τα ειρηνευτουδκια να τους βοηθουν.οι κυπραιοι οι πιο πολλοι εκαμαν χολιτεις.η χωρα ηταν οφκερη.ουτοι ουλλοι οι χριστοφκιες ειναι χεστηδες,στο επομενο πραξικοπημα θα τους πιαμεπου τα ποδια κωλοσυρτους τζαι θα τους δειξουμε το θρονι γιατι τζαμαι υπαρχει ο ηγετης μας.οχι στην πινδαρου τζαι στην εζεκια.

 
At 11 August, 2010 14:46, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Για να μεν τελιωσει έτσι η κουβέντα να πω τζαι γω τη μαλακία μου.
Το ότι κανένας δε σέβεται τους άλλους ένναιν δείγμα υπανάπτυξης; Άμα δούμεν μιαν έγκυο στη γραμμή του σούπερμάρκετ γυρίζουμεν που την άλλην άμπα τζαι χρειαστεί να της πούμεν να περάσει. Μπρουμουττιζούμαστεν σαν τους μαλάκες στην ουρά με τα αυτοκίνητα άμπα τζαι μπηχτεί κανένας μπροστά μας τζαι χάσουμεν δέκα πόντους ύψος, αλλά το επόμενο δευτερόλεπτο βουρούμεν όπως τους πελλούς να φτάσουμεν έσσω πέντε δευτερόλεπτα πιο γλήορα τζαι γαμούμεν ούλλον τον κώδικα της τροχαίας. Παραδείγματα πολλά. Τούτα είναι που κάμνουν πολιτισμένους αθρώπους τζαι όι πόσους τουρίστες φέρνουμεν ιμίς. Άσε που αν δεν ήταν ο πόλεμος στο Λίβανο, χαϊριν εν θα εθωρούσαμεν ούτε στον τουρισμό.
Θέκιου φορ δε σπέις.

 
At 26 June, 2018 11:17, Blogger Unknown said...

qzz0626
ralph lauren pas cher
cheap jerseys
burberry outlet
air jordan 4
nike roshe one
oakley sunglasses
manolo blahnik outlet
pacers jerseys
swarovski crystal
golden state warriors jerseys

 
At 09 July, 2018 07:00, Blogger Unknown said...

www0709
polo outlet
nike air max 90
mbt shoes
canada goose coats
louboutin pas cher
gucci outlet
canada goose outlet
polo ralph lauren
fitflops sale clearance
brequet wathes




 
At 05 November, 2018 04:10, Blogger Unknown said...

longchamp
jordan sneakers
nike react
adidas yeezy
chrome hearts
stephen curry 5
jordan shoes
nike air huarache
fila shoes
bape hoodie

 
At 27 April, 2020 20:21, Blogger yanmaneee said...

christian louboutin outlet
off white nike
golden goose outlet
jordan 6
cheap jordans
Kanye West shoes
balenciaga sneakers
lebron 15
kevin durant shoes
longchamp

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.