Friday, August 27, 2010

Test

Όταν ηρέμησα αρκετά, χαλάρωσα like there was no tomorrow, ξεκουράστηκα και γέμισα τις μπαταρίες μου, κίνησα για το αεροδρόμιο για να επιστρέψω σπίτι μου. Η εμπειρία (στο αεροδρόμιο) με άφησε για ακόμα μια φορά έκπληκτη και σικκηρτισμένη. Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να ζω την ίδια ιστορία? Είναι δυνατόν κάθε χρόνο να λέω ότι είναι η τελευταία φορά και τσουπ! να την ξαναπαθαίνω? Ναι είναι.


Που είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι τους υπόλοιπους έντεκα μήνες του χρόνου? Γιατί ενώ νομίζω ότι ζω σε φυσιολογική χώρα, τον Αύγουστο ζω the return of the zombies?
Απάντηση: Σπίτι του να ψήνει σούβλα μαζί με τα υπόλοιπα 476 μέλη της immediate οικογένειας του.

Test: Είσαι μια familia xorkatika cypriotica?

1: Πόσο συχνά χρησιμοποιείς το αεροπλάνο?
Α. Μια φορά το χρόνο, για τις οικογενειακές διακοπές του Αυγούστου.
Β. Μια φορά το χρόνο, μόνο charter πτήσεις – πακέτο με το ξενοδοχείο και τις μεταφορές από και προς το ξενοδοχείο.
Γ. 2-3 φορές το χρόνο, πάντοτε για διακοπές.
Δ. Κάθε μήνα σχεδόν, για δουλειές και αναψυχή.

2: Πως είναι συνήθως οι αποσκευές της οικογένειας?
Α. Διαφημιστικές handbags που μαζέψατε από τη Συνεργατική Πιστωτική σας Εταιρεία, τοπικούς αθλητικούς συλλόγους, κρεοπωλεία, supermarket (με το logo του πάνω), τόμπολα προσφυγικού σωματείου, Αθλητισμός για Όλους. Όσο πιο πολλές τόσο πιο καλά. Είστε φυσικά διατεθειμένος να μαλώσετε στο αεροδρόμιο για τα κιλά
Β. Τυλιγμένες μέσα σε νάιλον προστατευτικό foil (σαν σάντουιτς) με τις οποίες τις ντύνετε στο αεροδρόμιο με εκείνο το ειδικό μηχάνημα. Για να αποφύγετε την περίπτωση να μην τις αναγνωρίσετε, κρέμονται από πάνω τους καρτελίτσες, κορδελίτσες, φυλακτά, η Άρτα και τα Γιάννενα. Παλιά γράφατε με μαρκαδόρο το όνομα σας πάνω τους αλλά το έχετε ξεπεράσει.
Γ. Σκληρές Samsonite σε διάφορα χρώματα που αποκτήσατε με τα points του supermarket (λαχανί, φούξια, καναρινί, κόκκινο, οτιδήποτε φαίνεται από το διάστημα).
Δ. Όσο πιο μικρές και συμμαζεμένες γίνεται.

3. Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η καλύτερη περιβολή για αεροπορικό ταξίδι?
Α. Κάτι άνετο διότι είστε σε διακοπές. Για τον άντρα: Παντόφλες ξόφτερνες (να φαίνεται η πατούσα με τους ρόζους), παντελόνι τρία τέταρτα loose (να φαίνονται οι τρίχες των ποδιών), μπλούζα αμάνικη ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ διαφημιστική. Για τη γυναίκα: Wedges ή άλλου είδους ακανόνιστες πλατφόρμες, συνδυασμένες με καυτό σορτσάκι (ανεξαρτήτων κιλών και περιφέρειας), την πιο στενή μπλούζα που μπορούσατε να βρείτε (να φαίνεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ το σουτιέν που είναι άλλο χρώμα από την μπλούζα), μαλλί πλούσιο και everywhere, νύχια ποδιών και χεριών βαμμένα σε τρεις έντονους χρωματισμούς με λεπτομέρεια στρασάκι. Βαμμένη έντονα. Τα παιδιά μια μικρογραφία των μεγάλων.
Β. Κάτι άνετο. Φλιπ φλοπς ή σανδάλια, οτιδήποτε σε λινό (πουκάμισο, παντελόνι, φούστα, βρακί) για τους άντρες απαραίτητα τσαντάκι που κρέμεται από τη μέση που να περιέχει 15 διαβατήρια / εισιτήρια / πορτοφόλια / κλειδιά / ότι άλλο φανταστείς just in case.
Γ. Κάτι άνετο. Jeans και αθλητικά παπούτσια.
Δ. Κάτι άνετο και ευπρεπές.

4. Πάτε διακοπές με φίλους / συγγενείς?
Α. Πάντοτε. Με 3-4 οικογένειες φίλων, τα παιδιά τους, τα δικά μας, όλοι μαζί παρέα περνάμε καταπληκτικά, είμαστε πασιαμάδες, σύνολο minimum 28 άτομα. Μας κανονίζει ο κουμπάρος μου που εργάζεται σε τουριστικό γραφείο και έχουμε «τα μέσα».
Β. Με τους κουμπάρους μας και τα παιδιά τους που κάνουν τα δικά μας παιδιά παρέα, έχουμε τα ίδια ενδιαφέροντα, μένουμε στην ίδια γειτονιά και έχουμε την ίδια μάρκα αυτοκινήτου. Κάθε 2-3 χρόνια έρχονται και τα πεθερικά μας μαζί.
Γ. Πήγαμε μια φορά με παρέα και σφαχτήκαμε. Έκτοτε πάμε μόνοι μας. Μακριά και αγαπημένοι.
Δ. Όχι και ουδέποτε πρόκειται. Έχουμε δικό μας πρόγραμμα και δεν θέλουμε να εξαρτόμαστε από άλλους.

5. Που πάτε διακοπές?
Α. Όπου έχει απευθείας πτήσεις (charter ή κανονικές) στην Ελλάδα. Που αλλού?
Β. Στην Ευρώπη με οργανωμένο group και ξεναγό και πληρωμένα φαγητά και λεωφορείο με air condition (οι φόροι αεροδρομίων περιλαμβάνονται στην τιμή). Μέση Ανατολή (διότι βαρεθήκαμε την Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή έχει καλό shopping – νομίζετε).
Γ. Όπου αποφασίσω τελευταία στιγμή και βρω φτηνά εισιτήρια.
Δ. Αναλόγως διάθεσης.

6. Είσαστε μέσα στο αεροπλάνο και παρατηρείται μικρή καθυστέρηση στην αναχώρηση. Τι κάνετε?
Α. Δεν μπορείτε να αντισταθείτε τον πειρασμό να σπάτε πλάκα με τους άλλους 10 φίλους σας που βρίσκονται στα γύρω καθίσματα. Προτρέπεται τους φίλους σας να «κατεβούν να κουντήσουν», πειράζετε την αεροσυνοδό κάθε φορά που περνά, πατάτε όλα τα κουμπάκια που βρίσκονται γύρω σας, ρωτάτε τι συμβαίνει, φωνάζετε του φίλου σας του Βανίλια που κάθεται 10 θέσεις πιο μπροστά αν «έντζισε πούποτε και γι’ αυτό δεν ξεκινά το αεροπλάνο», λέτε εξυπνοβλακείες, προτρέπετε και τα παιδιά σας να συμπεριφέρονται με παρόμοιο τρόπο. Αν βρίσκεστε σε ελληνική αερογραμμή μιλάτε ξεπίτηδες με βαριά κυπριακή προφορά και γενικά συμπεριφέρεστε όπως το αφηνιασμένο δεκαεφτάχρονο σε πενταήμερη του σχολείου.
Β. Ποφυσάτε δυνατά και δείχνετε έμπρακτα τη δυσαρέσκεια σας. Στέλνετε μηνύματα από το κινητό, τηλεφωνείτε σε όλο το address list του κινητού σας για να πληροφορήσετε όλους τους γνωστούς σας ότι έχετε καθυστέρηση. Σας έρχεται να πάτε στην τουαλέτα / να πιείτε νερό / να φάτε κουλουράκι από τη τσάντα της γυναίκας σας.
Γ. Συνεχίζετε να διαβάζετε το βιβλίο / περιοδικό / εφημερίδα σας. Ρωτάτε χαμηλόφωνα την αεροσυνοδό τι συμβαίνει. 2 λεπτά αργότερα ο καπετάνιος ενημερώνει από τα μεγάφωνα το λόγο καθυστέρησης.
Δ. Περιμένετε.


Αποτελέσματα:
Περισσότερα Α:
Συγχαρητήρια! Είστε μια σωστή familia xorkatika cypriotica. Στο πέρασμα σας αφήνετε θύματα. Είστε ο φόβος και ο τρόμος του Αυγούστου. Ζείτε ευτυχισμένοι μέσα στην άγνοια σας και νομίζετε ότι είστε η αφρόκρεμα. Πείτε μας σε ποια ελληνική τοποθεσία θα πάτε του χρόνου διακοπές για να την αποφύγουμε.

Περισσότερα Β: Κάνετε μερικές φιλότιμες προσπάθειες να απεγκλωβιστείτε από τα πλοκάμια της xorkatika cypriotica αλλά το κάλεσμα της είναι πολύ δυνατό για να το αντισταθείτε. Συνεχίστε την προσπάθεια, practice makes perfect, τα παιδιά σας ίσως απεγκλωβιστούν από αυτήν.

Περισσότερα Γ: Γενικά, μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας αρκετά καλά. Άμα αντικαταστήσετε και τις πολύχρωμες Samsonite βαλίτσες θα είστε μια χαρά.

Περισσότερα Δ: Είστε αυτοί που δεινοπαθείτε τον Αύγουστο. Τα συλλυπητήρια μας. Μια λύση είναι να μην κυκλοφορείτε τον Αύγουστο αλλά όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολο αυτό είναι. Υπομονή. Ο Σεπτέμβριος θα έρθει ξανά και οι xorkatika cypriotica θα εξαφανιστούν για άλλους 11 μήνες.

29 Comments:

At 27 August, 2010 10:47, Blogger kangerlussuaq said...

Έχουμε κι εμείς εδώ τέτοια φαινόμενα (το λίκνο όλων αυτών τον πολιτισμών και συμπεριφορών είναι η Ελλάδα άλλωστε), απλά διαφέρει το όνομα: "Βλαχοελληναριά"

 
At 27 August, 2010 12:22, Anonymous Γιώργος said...

Ε, όι εννα μαλλώσουμε! Μεν μου χέζεις τη Samsonite βαλλιτσα μου!!! Πρώτα από όλα εν μονόχρωμη τζαι εν την έπιασα με πόντους στην υπεραγορά. Επήε μαζί μου σε τέλεια ταξίδια, εν εχάθηκε ποττέ (φτου φτου φτου), έσιει συναισθηματική αξία τζαι εξαψήφιο αριθμό μιλιών σε αυτοκίνητα, τρένα τζαι αεροπλάνα.

Εν πολλά πληγωμένη με το κείμενο σου. Έκατσε μόνη της στη γωνιά τζαι θωρεί με με τζείνο το ύφος...

 
At 27 August, 2010 12:28, Blogger Sike said...

Εντάξει Γιώργο.

άσχετο: μπορείς τζιαι χαλαρώνεις if there is no tomorrow?!

 
At 27 August, 2010 17:28, Blogger nekatomenos said...

Ουυυυ, ταξίστρια! :P

 
At 27 August, 2010 19:54, Anonymous Γιώργος said...

@Sike
Με τίποτε... εσύ;

 
At 28 August, 2010 02:32, Blogger dokisisofi said...

Στο 3 το γ γιατί αποκλείει το δ; Όσο για το " άνετο" ως όρο, χμμ παίζει και στο α και στο β. Όπως αισθάνεται κανένας "άνετα" και όπως ορίζει μέσα του το "ευπρεπές". Νομίζω έπρεπε να ασχοληθείς και με τη συμπεριφορά των συμπατριωτών μας στην παραλαβή των βαλιτσών και συγκεκριμένα με το πώς παρκάρουν τα αμαξάκια τους εκεί που θα έπρεπε να στέκονται άνθρωποι να περιμένουν τις βαλίτσες τους. Εμέναν είναι τούτο που με θυμώνει παραπάνω τζιαι έρκεται μου να τους ΄κουντήσω πάνω στον ιμάντα να δω πως τζιυλούν.( εξέχασες την κατηγορία ε : "χωρκάτισσα κυπριώτισσα σε απόγνωση")

 
At 28 August, 2010 15:42, Blogger Αχάπαρη said...

familia xorkatika cypriotica ενεν πίτσα?

 
At 29 August, 2010 14:11, Anonymous Anonymous said...

krimas pou den ishie katigoria foititis... :P

8a symfonisw me ton Giwrgo, epligw8ika para poly pou e8i3es tin prasini mou laxania samsonite.
An jai an ishies katigoria foititis, auti 8a itan i ideal valitsa tous!

welcome back to routine and cyprus dear drakouna!

 
At 29 August, 2010 21:15, Anonymous misharos said...

Ποττέ εν εκατάλαβα γιατί κάποιοι αθρώποι θεωρούνται χώρκατοι τζιαι κατώτεροι επειδή ντύνουνται,μιλούν τζιαι συμπεριφέρουνται διαφορετικά που τη μάζα...

 
At 30 August, 2010 00:23, Blogger Astatus said...

thanks g to post! enomiza oti mono egw ta prosexw touta! ka8e kalokairi ta idia pragmata! exw kanena dkio points na add an den se peirazei! :) ama exei delay i ptisi o aerosinodos perimenei opws kai eseis! GIVE THEM A BREAK! eixan apergia stin athina eftai3amen tous emeis pou ekamamen ti ptisi ektakta! imoun sto ammos mou epina to mojito mou kiria...epiasan me tilefwno ekopsa epia lefkwsia enti8ika kai se 2 wres imoun aerodromio g mia ptisi 13 wrwn! pienne ela parisi! katalavainw oti eisai talaipwrimenos! INTA FTAIW?! kai episis! gt oloi pinoun nero like there is no tomorrow?! kamneis mian athina kai pan 18 litra nero tanka tounkou ta koudounou8kia! kai to top fisika oi e3ipnakides pou nomizoun oti me to na poun tin ataka tous stin aerosinodo ekaman kator8oma! ta tilefwna en kleista k there is a point for that! ase pou FANTAZOMAI ENNEN DISKOLIA na afikeis ti zwni sou demeni otan anamena ta simata! en k xreiazetai PHD g na to katalavei kapoios ennen?! g na to kamoume pio aplo an einai!
ouuuuuuuuuuuuf! eipa ta k 3espasa!!! :)))
fantazomai katalavate ti douleia kamnw ennen!? :)

 
At 30 August, 2010 09:54, Anonymous maria said...

it all sounds a little bit anal, tolerance is a rare virtue afterall

 
At 30 August, 2010 09:54, Anonymous maria said...

it all sounds a little bit anal, tolerance is a rare virtue afterall

 
At 30 August, 2010 10:28, Blogger drakouna said...

Δεν είναι θέμα κατωτερότητας misharos αλλά θέμα να ξέρεις να συμπεριφερθείς ανάλογα της περίστασης. Δεν είναι όλες οι περιστάσεις το ίδιο για να τις ισοπεδώνεις.

Επειδή είσαι σε διακοπές, δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να κυκλοφορείς με το μαγιό και τις παντόφλες παντού (π.χ. αεροδρόμιο).

Εγώ δεν είμαι υποχρεωμένη να υποστώ το θέαμα που προβάλλεις επειδή δεν ξέρεις να συμπεριφερθείς ανάλογα.

 
At 30 August, 2010 10:28, Blogger drakouna said...

This comment has been removed by the author.

 
At 30 August, 2010 13:49, Anonymous misharos said...

Μα είναι θέμα κατωτερότητας. Γιατί υποθέτω ότι εν θεωρείς τούντους αθρώπους του επιπέδου σου(αφου θεωρητικά για να σε ενοχλούν σημαίνει ότι εσύ ξέρεις πως να συμπεριφέρεσε στο αεροδρόμιο). Άρα αφού εν το θεωρείς το ίδιο με σένα, θεωρούνται κατώτεροι. Βασικά τζιαι μόνον η λέξη χώρκατος περιγράφει αθρώπους "κατώτερου επιπέδου", τζιαι γιαυτόν εν μου αρέσκει.

Καλά ποιος λαλεί ότι έννεν σωστό να κυκλοφορώ με το μαγιό τζιαι τες παντόφλες στο αεροδρόμιο; Ο καθένας ντύνεται όπως θέλει. Τζιαι δεν εν θέμα "να υποστείς το θέαμα". Γιατί εν τίποτε φριχτό θέαμα να δεις τον άλλο με το μαγιο τζιαι τες παντόφλες; Εν υπάρχει dress code. Εννεν δυνατό να ντυνούμαστεν ούλλοι το ίδιο. Μεν κρίνεις τους αθρώπους που το τι φορούν. Κανένας εν ορίζει τι σημαίνει σωστό τζιαι λάθος, όσον αφορά τα ρούχα.

Όσο για τη συμπεριφορά κάποιων εξυπνάκηδων στο αεροπλάνο, εγώ το "να κατεβούμε να κουντήσουμε;" θεωρώ το αστείο, που είμαι της ηλικίας τους. Τζιαι συ μπορεί που ήσουν στην ηλικίαν τους να έκαμνες τα ίδια. Κατάλαβε τους. Ή αν δεν τα έκαμνες προσπάθησε να καταλάβεις ότι έννεν ούλλοι όπως εσένα.

Καθε μια ηλικία έσιει τα αστεία της. Αστεία εν λαλούμεν για να ενοχλήσουμεν, αλλά για να περάσουμε καλά. Νομίζω εν λλίον άδικο να νευριάζεις με κάποιους που περνούν καλά. Υποθέτω η κόρη σου λαλεί σου ανέκδοτα που λαλούν τα μωρά. Θεωρείς τα παλαβά για την ηλικία σου όμως γελάς, που κατανόηση. Έτσι κάμε τζιαι με τους λλίο πιο μεγάλους.

Astatus η δουλειά σου ένει να φέρνεις του κόσμου ό,τι ζητήσει, όσο ζητήσει, όποτε ζητήσει :)

 
At 30 August, 2010 16:42, Anonymous Anonymous said...

Mishiare πως αν ελάλεν γάροι αντί για χώρκατοι δεν θα το επαρεξηγούσες τόσο.

 
At 30 August, 2010 16:55, Blogger nekatomenos said...

Psychia,
Ακριβώς. Το "χώρκατε" προϋποθέτει έναν συγκεκριμένο ταξικό διαχωρισμό τζαι ως «σωστή» μια συγκεκριμένη μικροαστική κουλτούρα. Τζαι όσο τζ' αν συμπαθώ τη Δρακούνα εν προφανές δαμέ ότι πολλά που τα προβλήματα που θωρεί εν ότι τούτοι οι άθρωποι εν έχουν την «ευρωπαϊκή» αν θέλεις παιδεία έτσι ώστε να μέννεν «χώρκατοι»- τζαι ότι δεν βαστούν για να παν διακοπές:
1. εκτός Ελλάδας τζαι Αγίων Τόπων
2. σε άλλες εποχές που να μεν υπάρχει τόση κίνηση.

[Εν ολίγοις καλή μου Δρακουνίτσα, το παράπονο σου έννεν τόσο ότι οι άλλοι εν χώρκατοι, αλλά ότι επήες διακοπές με τα unwashed masses. Αντιλαμβάνομαι ότι εν είσαι ουσιαστικά προκατηλειμμένη που τζείνη την άποψη τζαι ότι εν ωραίο αct το ντεμιμαρκορέικο «quelle decadence», αλλά ας μεν κάμμουμε ότι εν υπάρχει θέμα κατωτερότητας δικής τους, ή ανωτερότητας δικής σου].

Ο χαρακτηρισμός «γάροι» πάντως εν καλλύτερος γιατί «γάρος» μπορεί να εν τζαι ο γιάπις με το σωστό το ρούχο τζαι την αξιοπρεπή σε πολλά σημεία συμπεριφορά. Για αυτό το κείμενο της Δρακούνας έσιει μια βάση, στο ότι χαρακτηρίζει την «γαουροσύνη» βάσει της συμπεριφοράς- όμως κάποιες που τες συμπεριφορές έχουν ταξικές βάσεις.

Ευχαριστώ για την προσοχή σας. :P

 
At 30 August, 2010 17:30, Blogger nekatomenos said...

Μόλις αντιλήφθηκα ότι στην τελευταία πρόταση του σχόλιου μου εχρησιμοποίησα τη λέξη «βάσεις» τζαι σχετικές με αυτήν λέξεις τρεις φορές.

Την ειλικρινή μου συγνώμη στο Πατριωτικό Μέτωπο. Διευκρινίζω: δεν μιλώ για τις γνωστές.

 
At 31 August, 2010 01:59, Anonymous mrs_zisi said...

ela apo to londino me mia ptisi gemati tsiarlides... ekei na deis xares kai panigiria!

 
At 31 August, 2010 11:20, Blogger CRITIC said...

Sumfwnw to garoi 8a htan pio swsto...Oi pio garoi kai loud etsi kai alliws en sunh8ws tzinoi pou vastoun tzai deixnoun to...

Genika omws cool post

 
At 31 August, 2010 13:02, Blogger drakouna said...

Βρίσκω το "γάρος" πολύ δυνατό χαρακτηρισμό. Ο γάρος είναι και κάποιος με αγύριστο κεφάλι που δεν μπορεί να μάθει τίποτε καινούργιο.
Εξακολουθώ να προτιμώ το χωρκάτικο.

Δεν είναι θέμα "εγώ ξέρω να συμπεριφερθώ και οι άλλοι δεν ξέρουν, hence κατώτεροι". Εγώ απλώς δεν ενοχλώ κανένα με την παρουσία μου ενώ αυτοί ενοχλούν, αυτή είναι η διαφορά.

Και φυσικά υπάρχει dress code για τα πάντα, δεν είναι αναρτημένο πουθενά να το αποστηθήσεις, αλλά είναι εκεί σαν silent agreement. Όπως δεν θα πάεις στην εκκλησία με το μαγιό, δεν θα κυκλοφορήσεις εκτός παραλίας με περιβολή παραλίας. Είσαι γελοίος. Δικαίωμα σου βέβαια να είσαι γελοίος.

Τα άτομα του "κατέβα να κουντήσουμε" by the way ήταν της ηλικίας μου.

Nekatomene, οι διακοπές σε όλη την Ευρώπη έχουν φτηνήνει, δεν είναι οικονομικό το θέμα. Πάνε Ελλάδα διότι δεν διανοούνται να πάνε μόνοι τους σε χώρα που δεν μιλούν τη γλώσσα. Δεν πάνε άλλη εποχή του χρόνου όχι για το οικονομικό ή την άδεια, αλλά διότι δεν έχουν μάθει να κάνουν διακοπές αλλη περίοδο του χρόνου.

Είναι θέμα κουλτούρας (που μαθαίνεται. Practise makes perfect). Πριν 20 χρόνια, ενδεχομένως να μην πήγαιναν καν διακοπές. Τώρα πάνε. Σε 20 χρόνια θα είναι και πάλι διαφορετικά.

 
At 01 September, 2010 10:48, Anonymous milaz said...

Ντιαρ Ντραγκον γουμαν,
απλά μια μικρή παρατήρηση... στο γενικό πλαίσιο συμφωνώ, που την αλλή αν παώ ας πούμε μάθημα στο πανεπιστήμιο με τς πυτζάμες όπως είχα πολλούς συμφοιτητές που το έκαμναν στην Αμερική; Εν χωρκάτικο, πρακτικό, ηλίθιο ή έξυπνο; Εξενύκτισα διαβάζοντας, κάμνοντας παρτυ, εν έβαλα πλυντήριο, εν φακκώ ή είμαι επαναστάτης/στρια; Μπορείς να το δεις με οποιοδήποτε που τους προηγούμενους τρόπους... ενεν θέμα πλαισίων... προτιμώ να μεν υπάρχουν να σου πω την αλήθεια και προτιμώ να κάμνει ο καθένας της κκελλές του... Χωρκάτικο όμως είναι να είμαστε ούλοι μια ομοιόρφη μάζα που εν μπορεί να σκεφτεί ο καθένας που μόνος του τζαι να ντυνούμαστε ούλοι το ίδιο όπου πάμε... τούτα εν τα χωρκάτικα μας...

Για τα ταξίδια, ναι οι Κυπραίοι είναι αρκετά πιο κλειστο-μυάλοι και προτιμούν το σίγουρο τζαι τζίνο που ξέρουν... θέμα νοοτροπίας και κρίμα... δεν έχουμε και πολλή επαφή με άλλους λαούς/κουλτούρες εκτός τους τουρίστες που τους εκμεταλλευόμαστε και τους ξένους εργάτες που πάλε τους εκμεταλλευόμαστε... και νομίζουμε ότι είμαστε τζαι πολλά έξυπνοι...

αυκά.

 
At 02 September, 2010 00:08, Anonymous Γιάννης said...

Εδώ η κοπέλλα έβριζε τους πρόσφυγες και σας ενόχλησε που λέει για τους συνταξιδιώτες της;

Μήπως κατά βάθος την ενοχλεί που οι άλλοι συμπατριώτες της περνούν καλά; Ποιος τη διόρισε κριτή του επιπέδου τους; Και γιατί το επίπεδό τους είναι χαμηλότερο, από μίας ανόητης που κοροϊδευε τις προσφυγοπούλες, που τόσα υπέφεραν από τους Αττίλες;

 
At 02 September, 2010 00:19, Blogger nekatomenos said...

@Γιάννη
Αφού σε χαλά, τι το καπν- εεεε, διαβάζεις;

Σοβαρά όμως, αν δεν κατάλαβες το νόημα της σάτιρας, όσο σκληρή ή κακόγουστη επιλέξεις να τη θεωρείς τότε ούτε θα την πείσεις ούτε θα την πείσεις. Είναι σαν να προσπαθεί κάποιος να με πείσει ότι η σάτιρα του Christofias Watch είναι αστεία ή ότι το ΔΗΚΟ είναι σοβαρό κόμμα. Not gonna happen baby.

 
At 02 September, 2010 00:21, Blogger nekatomenos said...

Εννοούσα «ούτε θα την πείσεις ούτε θα σε πείσει».

 
At 02 September, 2010 08:12, Blogger drakouna said...

πε τζιαι συ...

Έχει και το familia xorkatika cypriotica τους φωτεινούς υπερασπιστές του :)

 
At 11 September, 2010 14:02, Anonymous Anonymous said...

Ταξική ξε-ταξική διαφορά, η ουσία είναι ότι η ράτσα μας, σε όλες τις ηλικίες, μόλις κοντέψει σε αεροδρόμιο, συμπεριφέρεται σαν retard που επιτέλους κάποιος το στέλνει εκδρομή. Και το πόσο ενοχλητικός/χώρκατος/γάρος γίνεσαι, δεν έχει σχέση με την κοινωνική σου τάξη, αλλά με το πόσο αμπάλατος είσαι... Κάμε τα αστειάκια σου λεβέντη μου αλλά δεν χρειάζεται να σε ακούει ολόκληρο το αεροπλάνο... διάταξε την δωρεάν μπίρα σου (διότι στην Κύπρο δεν βρίσκουμε ΚΕΟ να πιούμε αν δεν είμαστε στο αεροπλάνο) και πισκάλια του πιλότου που τα εκατάφερε, αλλά δεν χρειάζεται 5 ώρες πτήση να μου πρήζεις τ' αρ*****δια... προσωπικά μου έχει δοθεί η εντύπωση πως το πανηγύρι γίνεται για να έχει να πει μετά στους συγγενείς του ο εκάστοτε αμπάλατος πως "Εκάμαμεν την πτήση δική μας ρε κουμπάρε και ελαώσαμεν τους ούλλους"...
Ταξικό? Χέστηκα.

ankdoti

 
At 25 September, 2010 01:19, Blogger zappa said...

H malakia ston egkefalo den einai taksiko 8ema einai apla 8ema malakias. Gia emena oi original blaxoi-xwrkatoi, einai mia sympa8hs kathgoria pou exei thn plaka ths. Oi original hli8ioi omws (tous opoious petyxainw synexws) einai kati to teleiws diaforetiko. AEinai aytoi pou 8a koitaksoun perierga to terrapack mou, pou epi oses wres pthsh 8a to paizoun magkes me gkafra, pou 8a lene poso wraia einai sth Mykono kai sthn Paro kai poso skata einai sto ekswteriko pou den kseroun ti 8a pei diaskedash kai tsiftetelia kai th magkia tou na kaneis olh th bdomada ton doulo gia na bgaleis to sabbato se akribogklamourath mpouzoukleri.....

 
At 22 August, 2019 16:46, Blogger yanmaneee said...

kd 11
air max 2019
christian louboutin shoes
jordan shoes
air max 97
fila
Kanye West shoes
yeezys
cheap jordans
nike air max 95

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.