Wednesday, January 12, 2011

Look who's talking

OYA! Λαλώ σου κόρη μου! Δηλαδή, «πιάσε με». Μην κάμνεις ότι δεν καταλάβεις και please μην μου ανάψεις πάλε εκείνο το πουσλίκκι που κούρτισες πάνω που το κρεβάτι μου, imish ζωάκια του Αμαζονίου που γυρίζουν γύρω γύρω και παίζει lame μουσική για να με κάνει να κοιμηθώ και να ηρεμήσω. Δεν ξέρω τι manual πήγες και διάβασες πάλε αλλά is not working woman! Δεν ξέρω τι ούφο ηρεμούν με λίγο σατέν ύφασμα που κουνιέται, εγώ χρειάζομαι κάτι πιο substantial. Πιάσε με και τάισε με επιτέλους, σε πόσες γλώσσες πρέπει να σου το πω?

Και μην διανοηθείς να με κρεμάσεις πάλε που τζείνο το sling που σου εκάμαν δώρο και να παρελαύνεις μέσα στο σπίτι (look, no hands!) διότι θα μου ταράξεις τα νεύρα μου. Φαίνουμαι σου για σαρδέλα να με πιττώσεις ή σαλάμι να με κρεμάσεις να στεγνώσω? Φακκά μου! Το ξέρω ότι διάβασες στο internet κάτι μαλακίες ότι το sling χρησιμοποιείται από όλες τις ιθαγενείς γυναίκες του κόσμου και ότι είναι θαυμαστό και βολικό και έχει 10 στάσεις και οι ιθαγενείς έχουν κρεμασμένα συνέχεια τα μωρά τους που πάνω τους και πάνε στα χωράφια και κάνουν τις δουλειές τους και κουβαλούν νερό από τη βρύση κτλ, αλλά σοβαρά πε μου. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΣΥ? Θα πάεις στα χωράφια? Όξα θα περιμένεις να έρθει το νερό από την υδατοπρομήθεια? Εξάλλου, εγώ είμαι ένα average πασιούρτικο κυπριακό μωρό. Τι σχέση έχω με τα μωρά των ιθαγενών?

Άσε που έχω μια υποψία ότι τα slings πλασάρονται στις ανεπτυγμένες χώρες ως το ultimate means of transport για μωρά, αλλά στην πραγματικότητα κανένας στον τρίτο κόσμο δεν διανοείται να τα χρησιμοποιήσει.

πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, πιάσε με, αααααααΑΑΑΑΑΑΑΑ!

Μιας και με έπιασες... δεν μου αλλάζεις και τη πάνα, διότι νιώθω μια υγρασία προς τα κάτω και με εκνευρίζει? Thank you!



(Παρένθεση: Όταν έδειξα το sling στην Βιετναμέζα καθαρίστρια μου δεν ήξερε τι είναι. Όταν της εξήγησα (Mei Tai? Traditional πουσλίκ για να κουβαλάς βρέφη? No?) και τη ρώτησα αν έχουν στο Βιετνάμ, με είδε με το ύφος της αγελάδας και με ρώτησε (πάντοτε σε νοηματική) γιατί να θέλω να κουβαλώ το μωρό μου σε ένα κομμάτι ρούχο, όταν έχω τέλειο αμαξάκι με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Όταν τη ρώτησα πως πας με το μωρό στα χωράφια να μαζέψεις ρύζι (το previous occupation της Βιετναμέζας μου), μου απάντησε πολύ φυσικά ότι όταν έχεις μωρό ΔΕΝ το παίρνεις στα χωράφια αλλά μένεις σπίτι να το προσέχεις και στέλλεις κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σου να μαζέψει ρύζι για σένα. Εξάλλου τα μωρά δεν βγαίνουν από το σπίτι τους μέχρι να γίνουν 5 μηνών.

Τα ίδια έπαθα όταν της είπα ότι βάζω στο μωρό πάνες μάρκας Pampers διότι κάθε κουτί που αγοράζεις, γράφει πάνω ότι η εταιρεία Pampers imish αγοράζει ένα εμβόλιο για παιδάκια στον τρίτο κόσμο. Η Βιετναμέζα μου είπε ότι δεν ξέρει για τα Pampers αλλά τα εμβόλια των δικών της παιδιών τα χρηματοδότησε η Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Βιετνάμ, σε κρατικό νοσοκομείο. Οκ, προφανώς το Βιετνάμ δεν χρειάζεται ανθρωπιστική βοήθεια.)   

19 Comments:

At 12 January, 2011 08:54, Anonymous Anonymous said...

hahahaha kalo! Kalimeraaaa:))))

 
At 12 January, 2011 13:33, Anonymous Anonymous said...

εννεν καλό δηλ το πουσhλικκι??
Λαλε τωρά πρίν να πάμε να το πιάσουμε!
Εν βολεύκει καθόλου δηλαδης?

Χ.

 
At 12 January, 2011 13:34, Anonymous ματιλτα said...

Εγώ άμα είχα καμμιάν απορία για τα βρέφη ερώτουν την γιαγιά μου τζε την Σιάντρα που την Σριλάνκα. They usually made more sense που τα fasionable Λευκωσιάτικα "εγχειρίδια".

 
At 12 January, 2011 14:10, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εμμμ.... σόρρυ αλλά... όσες μάμμες είδα να μεν βάλλουν όριο στο πρόσταγμα "πιάσε με" ύστερα υποφέραν.

Άσχετο: http://www.youtube.com/watch?v=CY3Jzop6kT4

 
At 12 January, 2011 14:10, Blogger Rania said...

apparently εν πολλά της μόδας τούτα τα slings! και απ'οτι ξέρω είναι και βολικά..για τους γονείς τουλάχιστον..δεν ξέρω για το μωρό πως είναι!

 
At 12 January, 2011 17:05, Anonymous Sike said...

αναγκάζετε με να παρέμβω για τα σλιγκς!

δρακούνα σιουρεύτου ότι α) την έβαλες μέσα και δεν την "κρέμασες", β) όταν την έβαλες δεν έκατσες στο κομπιούτερ αλλά βόλταρες λίγο πάνω κάτω, γ) ήταν ήδη ταϊσμένη και αλλαγμένη και δ) ήσουν κι εσύ ήρεμη/θετική και χωρίς άγχος. Επίσης, ότι το "σλιγκ" σου είναι υφασμάτινο (που είναι σαν πραγματική αγκαλιά) και όχι ποτζείνα τα samsonite όπου το μωρό κρέμεται σαν αλεξιπτωτιστής.

www.babywearing.gr - και για απάντηση σε αυτό που ισχυρίζεται ο μούφφλον.

 
At 12 January, 2011 21:24, Blogger the Idiot Mouflon said...

Ίντα απάντηση βρε Σάικ;

Το διαφημιστικόν της εταιρείας;

Άμα του κάμνεις πάντα τις χάρες... είτε μιλάμε για κανονική αγκαλιά, είτε για υφασμάτενη... μετά ακολουθούν τα 7 μίλκο με 27 κουτάλια ζάχαρη την ημέρα τζιαι οι πατατούδες οι τηγανιτές με μιαν κοπήν αλάτι σαν το μόνο "φαΐ" που επιφέρει την ηρεμία τζιαι μετά...

Άμα το μωρό δεν καταλάβει που την αρχή ότι υπάρχουν όρια τζιαι ανάγκες των άλλων καταντά... σαν εμένα! Θέλεις έτσι κακόν;

 
At 12 January, 2011 21:48, Anonymous Sike said...

προφανώς εν εθκιάβασες τα περί κακομαθήματος του μωρού άμα το πιάνεις όποτε θέλει

με μένα πάντως εδούλεψε ακριβώς όπως το λέει στο σάιτ: αφού εχόρτασεν αγκαλιά, επεδίωξε πιο γλήορα την ανεξαρτησίαν του.

τα τσιπς τζιαι οι σοκολάτες και λοιπά χατήρκα εν εντελώς άλλο θέμα που την αγκαλιά. Έννε ούλλα τα "ναι" που δείχνουν αγάπη, όπως έννεν ούτε ούλλα τα "όι".

θέλεις να σε βάλω λλίο στο σλιγκ να σε θκιανέψω;

 
At 13 January, 2011 08:04, Blogger drakouna said...

Είδες άμα ρωτάς? Μαθαίνεις!

Οκ μωρό, σήμερα έχουμε ιδιαίτερα μαθήματα. (θα μας ακούσει πάλε ούλλη η γειτονιά)

 
At 13 January, 2011 08:13, Anonymous matilta said...

Δρακούνα μου ο Mouflonas τζίζει μιαν μάστιγα του σύγχρονου Κυπριακού αναγιώματος. Αν σε ήξερα είσιε να σου το στείλω δώρο. Δκιέβαστο τζε εννά μου βάλεις ευτσιές:

"Saying No: Why It's Important for You and Your Child"
By Asha Phillips

http://www.amazon.co.uk/Saying-No-Asha-Phillips/dp/0571241573

 
At 13 January, 2011 11:33, Anonymous Anonymous said...

From a doctor´s point of view:

When a child is not held, touched, talked to, interacted with, loved, the brain neurons do not grow and do not make essential connections.

Simple things like eye contact, touch, rocking and humming can make all the difference to a baby, as the brain develops and becomes more functional."

 
At 13 January, 2011 19:16, Anonymous Anonymous said...

Ιδού η άποψη μιας μαμάς που είναι υπέρ του co-sleeping: http://yogamamagr.blogspot.com/search/label/cosleeping
Στο μπλογκ της θα βρεις και διάφορα άλλα μαμαδίστικα.
Απλώς πληροφοριακά, δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή όχι, δεν έχω παιδιά ούτε έχω ασχοληθεί με το θέμα.

 
At 14 January, 2011 01:29, Anonymous Elena said...

To Matilda:
Erotouses tin giagia sou kai tin Siantra otan eixes apories alla oxi tin mama sou..i wonder why :p Diladi egw en tha rwtw tin giagia mou sioura :p hahaha so funny.

To Drakouna:
Egw en theorw to sling katholou kaki idea kai eidika stin Agglia vlepw polles ginaikes pou to valoun. An to skefteis mporei na se dieukolinei para polla me tis douleies tou spitiou afou en tha xreiazetai na to kouvalas panw katw kai tin idia wra en na to exeis konta sou, na niwthei tous ktipous tis kardias sou kai tin anapnoi sou kati pou theorw simantiko gia to bonding sas. Episis otan eisaste kapou e3w en enas polla diakritikos tropos na to thilazeis.
En exo mwra gia na 3erw apo prosopiki empeiria alla auti einai i gnwmi mou :)

 
At 14 January, 2011 10:50, Anonymous Sike said...

τζιαι η ματίλτα ντζίζζει μιαν μαστιγωμένη νεύραν μου που πετάσσεται ίσια πάνω όποτε ακούει νουθεσίες τύπου "μεν το πιάνεις τζι εννά μάθει (να μάθει τι;; ότι είσαι τζιαμέ άμα σε χρειαστεί;)/άηστο να κλαίει τζι εννά βαρεθεί (ωστέ. μπρίλλιαντ)"

επαναλαμβάνω ότι δεν διαφωνώ με τα "όχι" και με τα όρια, αλλά όι στο θέμα του πιάσματος και δη από 10 ημερών!

 
At 14 January, 2011 16:18, Anonymous PamboLeon@hotmail.com said...

This comment has been removed by a blog administrator.

 
At 14 January, 2011 16:21, Anonymous the Idiot Mouflon said...

Μα δεν είπα να μεν το πιάννει ολάν... ότι θέλει καταλάβει ο καθένας;

Εϊπα ότι το πιάσιμο πρέπει να εν σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της ικανότητας του μωρού να αντιλαμβάνεται τζιαι τα όρια... τζιαι τα "θέλω" των άλλων.

Εμάθατε μιαν ζωήν να βλέπετε άσπρο-μαύρο, ναι-όχι... έλεος πκιον. Ενομίσατε ότι έσhει μια μαγική συνταγή που άμαν την εφαρμόζεις στα πάντα θα γίνουν όλα καλα; Πάντα να το πιάνεις το μωρόι, ποττέ να μεν το πιάννεις το μωρό... ναι στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ, όχι στο ΧΧΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ... τζιαι πάει...

 
At 14 January, 2011 20:32, Blogger Clueless said...

Πάλι γελάσαμε..
Σοβαρά εμένα πάντως το sling με βόλεψε αφάνταστα όχι για το σπίτι όμως. Για το supermarket ήταν ότι πρέπει γιατί απλά είμαι άτσαλη και δεν μπορώ να κρατάω και καρότσι του supermarket και καρότσι του μπεμπέ. Επίσης για να πάω σε γάμο να δώσω το χμ-δώρο-χμχμ-φακελάκι-χμχμ, απίστευτα βολικό παρά να κατεβάζω καρότσι.

 
At 15 January, 2011 00:46, Anonymous ματιλτα said...

Ένα μωρό 10 ημερών εντο αφήνεις να κλαίει. Εξάλλου εν μπορείς να μεν ο πκιάσεις γιατί το κλάμα ενός νεογέννητου, ειδικά άμα πεινά εν που τα πκιό disturbing πράμματα (τζε όι τυχαία, αφού εν θέμα επιβίωσης).

Όμως αν κάμεις λλία λεπτά να το πιάσεις, εν τζε θα πάθει τζε τίποτε. Η Asha Philips λαλεί ότι σε τούτο τον χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ του "είμαι αναστατωμένο θέλω comfort" τζε της ανταπόκρισης του γονιού / φροντιστή, το μωρό αρχίζει να προσπαθά να έβρη τρόπους to comfort himself and deal with its anxiety. Τούτο βοηθά το μωρό να καλλιεργήσει δημιουργικότητα, σε αντίθεση με την πάντα άμεση ανταπόκριση που του αφερά τούτην την δυνατότητα.

Ή κάπως έτσι αφού εν είμαι ψυχολόγα τζε έσιει πολλά χρόνια που εδκιέβασα το βιβλίο. Tου Hellicar παντως άρεσεν του τούτη η οπτική.

 
At 18 January, 2011 15:51, Blogger iveks said...

Ego oute mpika sto kopo na to agoraso giati mou fenete avolo me to moro alla kai me tin mesi pou fantazome oti stin polli ora tha tin ponas apo to varos!

@Glueless : to moro ti to perneis to kakomiro sto gamo? asto kalitera me kamia giagia....to taleporeis....ego genika varkoume tin diadikasia, pare moro, tsanta....kai oti simperilamvanete. xxx

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.