Tuesday, February 22, 2011

Πολιτικές εξελίξεις

Να αναφέρω στο φιλοθεάμον κοινό ότι μετά που επόμπαρα ένα τάγκι Physiomer μέσα στη μύτη μου (είναι όπως το καλοκαίρι που μπαίνεις πουκάτω στη θάλασσα τζιαι μπαίνει νερό στη μύτη σου τζιαι κάφκει σε.... καλοκαίρι.... χρειάζομαι μαγιό....) αποφάσισε να ανοίξει και ναι οκ, έχω ξεπεράσει ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ κρυολόγημα χωρίς φάρμακα.

Και ενώ μου συμβαίνουν όλα αυτά τα σπαστικά, χάνω τις πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη που είναι τζει που το ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι πριν μερικά χρόνια ο δικός μας ο Λυσσαρίδης ήταν κώλος και βρακί με τον Καντάφι.... Ο Καντάφι είναι φίλος μας ελάλεν μας....

Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.
(Αίγυπτος, Μπαχρέιν, Λιβύη, Μαρόκο, Τυνησία, ίσως και η Συρία?) Makes you wonder. Οι φιλικές σχέσεις που έχουμε ως χώρα με όλα τα αραβικά κράτη είναι τελικά φιλικές σχέσεις προς δικτάτορες και απολυταρχικά καθεστώτα?

Μάσσιαλλα μας.

Στο ΡΙΚ εχτές μετέδιδαν ότι ο Καντάφι θα φύει νύχτα που τη Λιβύη. Σήμερα το πρωί άνοιξα την τηλεόραση με την κρυφή ελπίδα να λαλώ στο μέλλον της mini-me ότι τη νύχτα που ο Καντάφι έφυε κυνηγημένος που τη Λιβύη, ήταν η πρώτη νύχτα που δεν εξύπνησε για να θέλει τάισμα (σε στυλ «τι έκαμνες εσύ όταν επαίξαν τον Κέννεντυ / επέθανε ο Michael Jackson?»). Τελικά ο Καντάφι είναι ακόμα στη Λιβύη και λαλεί ότι είναι καλά (προς το παρόν).

Ο αναλυτής του BBC (κανεί ΡΙΚ, πέρκει να ετοίμασε το εχτεσινό ρεπορτάζ το Φάντασμα της Κοπεγχάγης, γι’ αυτό ήταν τόσο αξιόπιστο) έλεγε ότι όλοι περιμένουν να δουν τι θα αποφασίσει να κάνει ο στρατός. Σε χώρες που ο στρατός είναι πολυπληθής και παντοδύναμος, εν τζείνοι που αποφασίζουν ποιος θα είναι εξουσία. Στην Αίγυπτο ο Μουμπάρακ είχε 1.000.000 στρατό και άνδρες ασφαλείας. Όταν ο στρατός αποφάσισε να τον κλάσει, ο Μουμπάρακ έγινε history. Αν τωρά στη Λιβύη ο στρατός αποφασίσει ότι ο Καντάφι δεν τους συμφέρει πια, θα γίνει και ο Καντάφι history. Απλά πράγματα. Ο κόσμος που βουρά μέσα στους δρόμους με τα mobiles αναμμένα είναι μεν συγκινητικό και ρομαντικό θέαμα αλλά δεν φτάνει για να φέρει τη Δημοκρατία.

Fingers crossed να δούμε ποιου το μέρος θα πάρει ο στρατός.

Είδα και ένα video που ο γιος του Καντάφι κάμνει προειδοποιητικές δηλώσεις προς πάσα κατεύθυνση. Ότι οι διαδηλώσεις κτλ είναι έργο των ξένων, και μπλα μπλα οι ξένοι να μας αφήσουν ήσυχους και μπλα μπλα οι πολυεθνικές θέλουν τα πετρέλαια μας γι’ αυτό υποκινούν τους διαδηλωτές, και μπλα μπλα όχι στο ξένο δάχτυλο και τα ξένα συμφέροντα και μπλα μπλα θα υπερασπιστούμε τη Λιβύη μέχρι τελικής πτώσεως και μπλα μπλα όλοι θέλουν το κακό μας.

......μουμπλε μουμπλε......

Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει?       


ΥΓ: Αυτό το mantra με τους ξένους που θέλουν το κακό μας, είναι τελικά το καλύτερο νανουριστικό για τα πλήθη...


6 Comments:

At 22 February, 2011 13:51, Anonymous Anonymous said...

Να προσθέσω ότι σ'αυτό το mantra με τους ξένους που θέλουν το κακό μας βασίζεται η φιλία μας!

 
At 22 February, 2011 14:53, Anonymous Ματιλτα said...

εντζαι ξέρεις ότι ο φίλος σου ο Κρίνος ήταν της ΕΔΕΚ τζαι ειδικεύκετουν στις οικονομικές δοσοληψίες με τον Καντάφι.

Τουλάχιστον έτσι λαλούν στους καφενέες της Σκάλας.

Αν μας δκιεβάζεις κ. Κρίνο μου πε μας αν εν αλήθκεια. Ένα λεπτό να κάμω τζαι την μαθηματικήν εξίσωση να μας πεις αν νεν σωστή:

-Ο λόγος που τζυνηάς τους άραβες πολιτικούς πρόσφυγες, εν επειδή λαλούν ψέματα ότι κινδυνεύουν στις χώρες τους στις οποίες η δημοκρατία λειτουργά άψογα.

 
At 22 February, 2011 15:19, Anonymous mrg said...

Finally drakouna mou! Ena sxolio gia tin politiki istoria pou grafetai ton teleutaio mina!

I get that you are at the busy mum stage at the moment, alla amartia mou, tha to pw, arxisa na xanw tin pisti mou oti exeis na peis kati diaforetiko ap tin average lefkosiatissa mamma out there! Thanks for this :)

 
At 22 February, 2011 16:39, Anonymous Anonymous said...

Για μιά δεκαπενταετία η Λιβύη τροφοδοτούσε μέσω του Κυπρολιβυικού Συνδέσμου την ΕΔΕΚ με εκατομύρια λίρες. Ο Πρέντζας, ο Δώρος, ο Φρυδάς ήταν μερικοί από αυτούς που διαχειρίζοντα το ταμείο. Παρά τις επανελλειμένες ερωτήσεις απλών μελών του κόμματος για το που πήγαν τα λεφτά, οι παρεμβάσεις του ενός και μόνου αρχηγού σταματούσε την συζήτηση.

Υ.Γ.

Υπέροχο άρθρο του Γ. Κασκάνη σήμερα στον Πολίτη για τα παραμύθια που μας πουλούσα όταν μικροί και ενθουσιώδεις νομίζαμε ότι θα μπορούσαμε να αλλαξουμε τον κόσμο μέσα από την ΕΔΕΚ(τρομάρα μας).

 
At 22 February, 2011 20:20, Anonymous Anonymous said...

Μουμπλέ, μουμπλέ..., αυτός τουλάχιστον θα πεθάνει *σαν* μάρτυρας, ο άλλος έφυγε *ως* μάρτυρας.

 
At 23 February, 2011 01:16, Blogger Moonlight said...

Το τελευταίο σχόλιο.... τίποτε άλλο.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.