Thursday, February 10, 2011

Having fun with Eftichios & Sotia (3)

«Eν ξέρω τι θα κάμεις Ευτύχιε, πρέπει να βρεις δουλειά. Σε περίπτωση, πε ότι είσαι ρωσσοπόντιος, ότι είσαι παράνομος Σύριος εργάτης που έχουν σουξέ με τις οικοδομές, κάτι τέλος πάντων!»

Ο Ευτύχιος σκέφτηκε. Ξανασκέφτηκε. Ξανασκέφτηκε. Όσο ο Ευτύχιος σκεφτόταν, η Σώτια ακύρωσε τη συνδρομή τους στο Nova Κύπρου («δεν είναι ανάγκη να θωρείς που την τηλεόραση ούλλες τις μάππες της Ευρώπης»), ακύρωσε τη σύνδεση που είχαν στο internet, δεν αγόρασε καινούργιο μαγιό, ξεκίνησε να τρώει (αυτή και η οικογένεια της) στη μάνα της και τη πεθερά της, άρχισε να ψωνίζει από την υπεραγορά Αθηαινίτη (η ρωσσοπόντια καθαρίστρια της είχε πει κάποτε ότι είναι η πιο φτηνή) και άρχισε να παρακολουθεί ευλαβικά τις προσφορές του Lidl. Δεν ήταν όμως αρκετό. Έπρεπε να σκεφτούν και κάτι άλλο.

Το τελευταίο βράδυ του Αυγούστου, η Σώτια βρήκε τον Ευτύχιο στο υπνοδωμάτιο τους να δοκιμάζει τα καλτσόν της. «Αγάπη μου, είναι ζέστη ακόμα για καλτσόν και εξάλλου το βάζεις λάθος. Δεν μπαίνει από τη κκελέ αλλά από τα πόδια.» Ο Ευτύχιος της είπε ότι δεν πάει άλλο, θα γίνει θυσία, θα πάει να κλέψει το πρώτο περίπτερο που θα βρει μπροστά του.

«Μα τον κύριο Τάκη στη γωνία?» είπε ασυναίσθητα η Σώτια. «Μακάρι να έχει 50 Ευρώ μέσα στο ταμείο του. Δεν αξίζει τον κόπο.»
«Από κάπου πρέπει να ξεκινήσω», είπε ο Ευτύχιος και πήγε στην κουζίνα.
«Μήπως να σκηνοθετήσουμε το θάνατο σου και να πιάσουμε τα λεφτά της ασφάλειας?»
«Δεν έχουμε ασφάλεια.»
«Σωστά.»

Ο Ευτύχιος πήρε το κουζινομάχαιρο και ετοιμάστηκε να φύγει. «Ή cash ή χωρίς cash» είπε συγκινημένος μιμούμενος τους Σπαρτιάτες. Η Σώτια τον πίστεψε επιτέλους ότι σοβαρομιλούσε. «Που πάεις μόνος σου! Θα έρθω και εγώ μαζί σου. Κάποιος πρέπει να οδηγεί το αυτοκίνητο διαφυγής.»

Το σχέδιο ήταν να χτυπήσουν το πιο μεγάλο και κεντρικό περίπτερο που μπορούσαν να βρουν. Η Σώτια πάρκαρε απέξω, ο Ευτύχιος μπήκε μέσα, έκανε 2 λεπτά, επέστρεψε στο αυτοκίνητο και η Σώτια πάτησε το γκάζι τέρμα. «Είχε μέσα λεφτά το ταμείο?» ρώτησε τρέμοντας. «Δεν ξέρω, κώλωσα, αγόρασα τσιγάρα», είπε ο Ευτύχιος. «Πάμε σε άλλο».

Πήγαν. Και ο Ευτύχιος αγόρασε μια Mars Bar. Και στο επόμενο περίπτερο ο Ευτύχιος αγόρασε ένα αναπτήρα. Και στο επόμενο περίπτερο αγόρασε ένα περιοδικό, αλλά έκλεψε ένα κουτί σοκολάτες Smarties. «Μπράβο! Θα λύσουμε το πρόβλημα μας με ένα κουτί Smarties!» είπε η Σώτια. «Άσε, στο επόμενο περίπτερο θα κατεβώ εγώ».


(συνεχίζεται)
    

13 Comments:

At 10 February, 2011 10:24, Anonymous παρακολουθώντας ευλαβικά τις προσφορές του Lidle said...

Κόρη

το Lidle άνοιξεν μετά τον Αύγουστο

 
At 10 February, 2011 11:24, Blogger postbabylon said...

ουάο, εννα έχουμεν τζιαι άξσιον δηλαδή!

 
At 10 February, 2011 14:13, Blogger drakouna said...

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον. Τον ερχόμενο Αύγουστο.

 
At 10 February, 2011 15:00, Anonymous Anonymous said...

nasai kala vre Dracouna! Efyres me mesimeriatika.. :)

 
At 10 February, 2011 15:31, Blogger DaisyCrazy said...

έτσι όπως πάει ο Ευτύχιος έννα ξοδέψει ούλα τους τα λεφτά στα περίπτερα :)))))

 
At 10 February, 2011 15:36, Anonymous Αχάπαρη said...

λαλώ τζιαι εγώ μα εν δυνατόν να εξελίσσεται τόσο δραματικά τούτη η ιστορία?..

 
At 10 February, 2011 15:59, Anonymous matilta said...

Αφού η ιστορία εξελίσσετε τον ερχόμενο Αύγουστο, έννεν απλώς πολλά realistic
...EN REAL...

 
At 10 February, 2011 16:01, Anonymous ματιλτα said...

p.s.

ζήτα κάτι τις που το Lidle για την δωρεάν διαφήμιση που τους κάμνεις - για να ποσώνεις τες δόσεις τζε να μεν πάθεις τζε συ όπως την Sotia.

-να θεωρήσω ότι τούτη η ιστορία εν XXL προιόν?

 
At 10 February, 2011 16:57, Anonymous Anonymous said...

thymizei mou senario tainias me ton jim carrey :)))

 
At 10 February, 2011 19:38, Blogger Moonlight said...

Όσο πάει τόσο και καλυτερεύει. Τζι ύστερα λαλούν ότι τα σίριαλ έννεν φκαρμένα που τη ζωήν! Χαχαχαχαχαχα!

 
At 10 February, 2011 21:22, Anonymous Anonymous said...

είσαι κορυφή

 
At 10 February, 2011 21:50, Anonymous ιων said...

Ρε τον Ευτύχιο. Δρακούνα, αφού εν τον ερχομενο Αύγουστο, προλαβαίνουμε να σώσουμεν την κατάσταση. ΄Ενας φίλος μας θέλει έναν ζευκάριν για την φάρμαν τους σιοίρους. Δωρεάν διαμονή,(έσιει σπιτούδιν δίπλα που την φάρμαν, με σόπα, πλυντήριο ρούχων και άλλες διευκολύνσεις) ρούχα τζιαι παπούτσια σεκοντ χαντ αλλά σε καλήν κατάσταση,φαίν, λουκάνικα,αυκά τζιαι όρνιθες που την φάρμαν. Τζιαι 1000 ευρώ τζιαι για τους θκυό. Αν πάει μόνον ο Ευτύχιος 500 ευρώ. Α κόρη εξίχασα βάλλει τους τζιαι κοινωνικές ασφαλισεις.

 
At 08 March, 2011 14:52, Blogger travellerlina said...

Καλημέρα στην ωραία κύπρο!

Πέρα από την πλάκα που κάνετε στον ευτύχιο, εγώ που με λένε ελίνα και ο σύντροφός μου, ψάχνουμε πραγματικά για μία φάρμα στην οποία θα εργαστούμε και θα μείνουμε.

Ιων, μπορείς να μου στείλεις περισσότερες πληροφορίες???

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.