Thursday, March 24, 2011

Αγώνας και ψυχοπάθεια

Αμαρτία μου εξομολογημένη:

Όταν βλέπω τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του Καντάφι, που μιλά για αγώνα μέχρι τέλους, για αντίσταση στα σχέδια της δύσης, για επιμονή στις επιλογές τους και τις δυνάμεις του, που δεν τα βάζει κάτω με όλο το δυτικό κόσμο εναντίον του... η ρητορική του μου θυμίζει υπερβολικά τους δικούς μας πολιτικούς όταν μιλούν για το Κυπριακό και τον αγώνα μας και γενικά το μέλλον μας (ξεπερασμένη, απευθύνεται σε τριτοκοσμικούς).

Και με κάνει να σκέφτομαι το εξής:

Αν ο Καντάφι μιλά και εκφράζεται όπως οι δικοί μας πολιτικοί και ταυτόχρονα ξαπολά πυραύλους και αεροπλάνα για να βομβαρδίσει τους αντικαθεστωτικούς, μήπως το μόνο που μας σώζει εμάς (από πολεμοχαρείς επιδόσεις όπως αυτές του Καντάφι) είναι που είμαστε λίγοι σε αριθμό και δεν έχουμε αεροπλάνα και πυραύλους να ξαπολύσουμε πάνω σε κανένα?

Παράδειγμα:
Τον καιρό των S300 που φτάσαμε πολύ κοντά να αποκτήσουμε πυραύλους (ιμίsh, μεν στιλλομαθκιάσετε που το γέλιο), ο κόσμος δήλωνε στις τηλεοράσεις ότι θα έπαιρνε την Κερύνεια και την Καρπασία και την Πόλη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά παρέλαση εφέδρων στη Λάρνακα που το δήλωναν γελώντας στις κάμερες (το εννοούσαν, δεν έκαναν χιούμορ).

Ελαφρώς ανατριχιαστικό, αλλά όταν ακούω τις κορώνες που ξαπολούν ποτζεί ποδά, νομίζω ότι αυτό που κάνει τους πολιτικούς μας να διαφέρουν από τον Καντάφι (στο θέμα «αγώνας» έτσι), είναι ότι δεν έχουμε μεγάλο στρατό σε αριθμούς και δεν έχουμε οπλικά συστήματα και αεροπορία για να επιτεθούμε οπουδήποτε. Ώρες ώρες νομίζω ότι οι πολιτικοί μας διάλεξαν τον δρόμο της διπλωματίας διότι ήταν αναγκασμένοι, όχι διότι ήταν το πιο πολιτισμένο course of action υπό τις περιστάσεις (μα γαμώτο μου, να μην έχουμε 2-3 αεροπλανοφόρα, 3 ντουζίνες F-16 και μια φάουσα πυραύλους να τους δείξουμε ολάν τι αγωνιστικοί τύποι είμαστε?).  

Περιπαίζουν τον Καντάφι ότι είναι ψυχοπαθής, πελλός, γυαλίζει το μάτι του κτλ. Εμ...  να θυμηθούμε άραγε το δικό μας παρελθόν και να φρικάρουμε?

8 Comments:

At 24 March, 2011 14:08, Anonymous Horaitisa said...

Ne, imagine ton Matsaki me petreleo...

 
At 24 March, 2011 14:30, Blogger Diasporos said...

Αν είναι όντως τα πράματα όπως τα λαλούν διάφοροι μπλόκερς τελευταία τότε άραγες σου να κάτσω δακάτω στο αμέρικα τζιαι να μέν κάμνω όνειρα επιστροφής? φς

 
At 24 March, 2011 14:33, Anonymous Anonymous said...

Kai skefteite oti eimaste i moni xwra sto pagkosmio pu exei aeroporiki basi (Andreas Papantreou) alla oxi aeroplana...

 
At 24 March, 2011 19:45, Anonymous motorcycle said...

ναι αλλά εμείς είμαστε σε άμυνα και σαν αμυντικά θα χρησιμοποιούσαμε τα όπλα. για θυμήσου ποιος επιτέθηκε το '74.
ο καντάφι επιτίθεται στους ίδιους τους συμπολίτες του. όχι σε στρατό μιας ξένης χώρας που πήγε εκεί να εισβάλει και να κατακτήσει. και δε μιλώ για τώρα που τον κτυπούν οι αμερικάνοι & σια αλλά στην αρχή που ζητούσε ο λαός του απελευθέρωση.

 
At 24 March, 2011 22:40, Anonymous milaz said...

@Διάσπορος: τι εννοείς "άραγες"; Η Κύπρος εν καλή για ένα πράμα - διακοπές.

 
At 26 March, 2011 00:37, Anonymous Anonymous said...

@milaz: ki autes ochi ioulio kai augousto kai dedomenou oti de tha deis eidiseis oute tha se paroun oi gonioi twn koumparwn sou gia souvlakia se ethnikofrona swmateia!

 
At 26 March, 2011 20:27, Anonymous Anonymous said...

Μπράβο Δρακούνα μου! Πολλα καλά τα λαλείς. Διότι και την προηγούμενη φορά με τον Μιλόσεβιτς κάποιοι εθνικοσοσιαλιστές ,εφκήκαν να διαμαρτυρηθούν και να στηρίξουν τα αδέλφια μας τους Σέρβους! Καμμιά κουβέντα για τον ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ Μιλόσεβιτς..... φυσικά, ο Κλίντον τότε τα είχε κάνει θάλασσα με την "τάτσα" και ήταν φανερό ότι επροσπάθαν να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Στην περίπτωση του Καντάφι, αρκήσαν να στροφάρουν οι δικοί μας, διότι εκόψαν τους οι εκλογές τζιαι τα επιδόματα των μεταναστών! Το άλλο που τους έκαμεν να καταπιούν την γλώσσαν τους, ήταν ότι δεν εξεσηκώθηκαν στα καλά του καθουμένου, οι Λίβυοι, αλλά μετά που τες άλλες Αραβικές χώρες τζιαι το ότι οι Ευρωπαίοι "εχτενιστήκαν"καλά πριν να πάρουν την απόφαση για action!
Οπότε....πόσα να χειριστούν τα πλάσματα! ένας νούς εν τούτος! Γιά την Κάλπη, γιά τον Καντάφι! Με ποιον εχθρόν να τα βάλουν που οι Λίβυοι εννεν καν Χριστιανοί! Για τον σεισμό στην Ιαπωνία, εεε...εν μακριά, εν μας κόφτει.
Να μεν σου πω ότι μάλλον εχαρήκαν με την Μπάχαλο στην Λιβύη γιατι τωρά....θα έχουμε μονοπώλιο στην πώληση Πετρελαίου!( ως τζιαμαι φτάνει ο νους τους)
Ε.

 
At 29 March, 2011 13:51, Blogger CRITIC said...

Η άλλη διαφορά των πολιτικών των δικών μας με τον Καντάφι είναι ότι εκείνος είχε το όραμα να δημιουργήσει τουλάχιστο το πρωτοποριακό για τα 60ς green book. Μετά ξέφυγε. Power trip. Εμάς επλασάραν μας ένα σύνταγμα υπογράψαμε το και καταφέραμε με την βλακεία μας να το διαλύσουμε σε τρία χρόνια. Σε διαγωνισμό ηλιθιότητας ποιος νικά άραγε;

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.