Monday, May 09, 2011

Pashμάνες και λιγότερο μάνες

Χθες ήταν η γιορτή της Μητέρας και η Πολιτεία τίμησε τις πολύτεκνες μάνες διότι μόνο αυτές είναι πραγματικές μάνες, οι άλλες μάνες με λιγότερα παιδιά είναι imitation και να μην συγχύζονται οι μεν με τις δε. Αν μάλιστα είσαι πολύτεκνη μάνα που έστειλε 4 αγόρια στο στρατό, είσαι pashμάνα (να μην συγχύζεται με τη pashmina), διότι η Πολιτεία αναγνωρίζει ότι να πλένεις σώβρακα και στολές παραλλαγής για 4 άτομα είναι δύσκολο εγχείρημα, δεν βγαίνουν εύκολα οι λεκέδες και φρακάρει το πλυντήριο των ρούχων, να μην σου πω και για το πόσο δύσκολο είναι να σιδερωθούν. Προφανώς η Πολιτεία θεωρεί ότι δύσκολο έργο που χρειάζεται επιμονή και βράβευση έχει μόνο μια πολύτεκνη μάνα. Δεν είναι το ίδιο δύσκολο ας πούμε για μια μάνα που κατάφερε να τεκνοποιήσει μετά από πολυετή και πολυέξοδη προσπάθεια με εξωσωματική γονιμοποίηση. Μάλλον δεν χρειάζεται επιμονή να νικήσεις τη φύση που αποφάσισε ότι έχεις μια ανωμαλία και δεν μπορείς να τα καταφέρεις χωρίς τη βοήθεια της επιστήμης. Η μάνα που κατάφερε να γίνει μάνα μετά από 6 εξωσωματικές γονιμοποιήσεις είναι προφανώς (για την Πολιτεία) λιγότερο μάνα από την πολύτεκνη και την άλλη του στρατού.

Λιγότερο μάνες είναι και αυτές που δεν έχουν λεφτά να κάνουν εξωσωματική και υιοθετούν παιδάκια από το εξωτερικό. Εκτός βέβαια αν τα στείλουν μετά στρατό, άρα οκ, θα μπουν και εκείνες στο club των pashμανάδων.

Τιμούν λοιπόν τις πολύτεκνες μάνες που στέλνουν κόσμο στον στρατό, διότι είναι που είναι υποχρεωτικό, η Πολιτεία στην ουσία τιμά τους νομοταγείς πολίτες της που δεν προσπαθούν να πάρουν απαλλαγή θητείας. Στη φάση που έχουμε φτάσει τώρα με τις απαλλαγές, η Πολιτεία θα πρέπει να τιμά οποιονδήποτε στέλνει το γιο του στο στρατό. Ούτε καν, δεν θα έπρεπε να μείνει εκεί. Θα πρέπει να τιμά οποιονδήποτε πολίτη πληρώνει την Έκτακτη Εισφορά στην Άμυνα διότι έχουμε που έχουμε κρίση, είναι και αυτό μια θυσία.

Στη γιορτή βράβευσης της Μάνας τέλος, άκουσα, τιμήθηκε … ένας άντρας! Ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Διότι ήταν η πιο μεγάλη Μάνα απ’ όλες και μόνο αυτός τις καταλάβαινε.     

31 Comments:

At 09 May, 2011 10:50, Blogger Rania said...

Δεν είναι λιγότερο μάνα όποια έκανε 10 εξωσωματικές ούτε αυτή που υιοθέτησε παιδιά. Αλλά ναι εν άξια συγχαρητηρίων όποια εκατάφερε να μεγαλώσει 4-5-6 παιδιά. Νομίζω ξέρεις το και εσύ..άλλο να έχεις 1 μωρό και άλλο 2. Ε σκέφτου να έχεις 5..ναι αξίζει και να την τιμούν και να δίνουν benefits σε όποια ζευγάρια έχουν το σθένος να το κάνουν.

Γιατί να τιμήσεις κάποια που έκαμε εξωσωματική? Καλύτερα θα ήταν το κράτος να κάνει allocate κονδύλια για τα ζευγάρια που πρέπει να περάσουν απο αυτή την διαδικασία πάρα να τα τιμά δεν νομίζεις? Φυσικά και είναι ενα achievement αλλά νομίζω δεν θέλουν μπράβο αυτά τα ζευγάρια αλλά βοήθεια εκεί που θα κάνει την διαφορά.

 
At 09 May, 2011 11:03, Blogger drakouna said...

Να "τιμάς" κάποιον που δεν έκανε τίποτε άλλο από το να ζει τη ζωή του όπως αποφάσισε, είναι κατά την άποψη μου γελοίο.

Καμία μάνα δεν χρειάζεται να την "τιμήσουν". Αυτό είναι το point μου.

 
At 09 May, 2011 11:15, Blogger evroskarseras said...

@drakouna: h le3h mana pou monh ths einai timhthko k otidhpote allo apotelei pleonasmo dipla ths eite ekame 1 eite 10. fysika na megalwseis polla kopellou8kia en mporw na fantastw poso dyskolo einai (pragmatika me 8ewrw ana3io na megalwsw 1 kopelloui j eimai arsenikos). se jino pou symfwnw einai ontws to na dwseis sygxarhthria se mia polyteknh mana efoson to na dhmiourghseis zwh toses fores en en ellio prama. twra gia sto plaisio ths giorths ths manas nmz en paizei kanena rolo omws.

 
At 09 May, 2011 11:20, Blogger Neerie said...

Λλίον ισοπεδωτικό το ποστ?

Τα 1-2 παιδιά εν το αναμενόμενο με τα σημερινά δεδομένα, αν λάβεις υπόψη ότι ούτε τόσα εν μπορούν να κάμουν πολλοί. Πόσοι εν διατεθειμένοι να κάμουν τρίτο μωρό πλέον (αν δεν υπολογίσουν τα επιδόματα?)?
Εν εν άθλος να μεγαλώσεις 4-5 παιθκιά?

Τζαι ναι, φαντάστου μια μάνα με 3-4 γιους, εν θα κάμνει άλλη δουλειά, έννα πλυννίσκει για 6-7 χρόνια στρατιωτικά!

Νομίζω εν άξιος αναφοράς όποιος έκαμεν τότε (με τις φτώσιες τζαι τις δυσκολίες που είχαν οι παππούδες μας) 4-5 μωρά, αλλά τζαι όποιος κάμνει 3+ μωρά πλέον, με τα σημερινά δεδομένα (προβληματικές εγκυμοσύνες, ανεργίες, "παλιοκοινωνία")

 
At 09 May, 2011 11:41, Anonymous rose said...

Στη γιορτή βράβευσης της Μάνας τέλος, άκουσα, τιμήθηκε … ένας άντρας! Ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Διότι ήταν η πιο μεγάλη Μάνα απ’ όλες και μόνο αυτός τις καταλάβαινε.

!!!!!!!!!!!!
xa xa xa

και πριν 2 χρόνια στις 8 Μαρίου ιμηθηκε ο Χρισοφιας απο ην ΠΟΓΟ ως η γυναίκα ης χρονιας [ΑΛΗΘΕΙΑ! ιμηθηκε]

 
At 09 May, 2011 11:43, Blogger Anti-Christos said...

Στα μισά σου κείμενα περιγράφεις πώς κατάντησες εξ αιτίας των δυο σου παιδιών (άυπνη, χωρίς κοινωνική ζωή κτλ) και τώρα σε πείραξε η επιβράβευση των πολυτέκνων;

Όσα δεν φτάνει η Αλεπού, μαντάμ...

 
At 09 May, 2011 11:46, Blogger evroskarseras said...

@anti-christ: eisai mia 8rhskeia epimenw. hahaha

 
At 09 May, 2011 11:49, Anonymous rose said...

ως μάνα [του δειλινου καμπάνα] βρίσκω το ποσ κααπληκικο!

αν δεν κόλλαγε και ο πληκτττττττττρολόγιο μου στο ".." (κόλλησε πάλι)
θα έγραφα περισσόττττττττττττττερα

:-)

 
At 09 May, 2011 11:51, Anonymous I stravos einai o yialos.. said...

Pes ta, pes ta!! Mia xara ta les!!

 
At 09 May, 2011 11:51, Anonymous Αχάπαρη said...

Παρόμοια φάση εν τζιαι τα επιδόματα, γιατί να δίνεις λεφτά σε κάποιον που αποφάσισε να κάμει 5 κοπελούθκια? Αμα τα έκαμνε εν ήξερε πόσο στοιχίζουν?

 
At 09 May, 2011 12:25, Blogger Τοιούτος said...

Ενώ ο πλανήτης πάσχει από υπερπληθυσμό - να δούμε πώς θα εξελιχθεί η ανθρώπινη ιστορία εξ' αιτίας του - εμείς κάμνουμε στην Κύπρο (εσείς, δηλαδή, οι στρέιτ) ακόμα κοπελλούθκια βίρα. Τζι' εγώ αγαπώ τα μωρά, αλλά πόσα ακόμα; και γιατί να τα κάμω; για να νοιώθω ότι αυτό είναι το νόημα της ζωής μου; για να ευχαριστήσω την πεθερά μου βαφτίζοντας την κόρη μου, πχ, Παναγιώτα;

Δαμέ σηκώνει μια κριτική προσέγγιση το θέμα, ιδίως σε σχέση με τις υιοθεσίες (που φαίνεται να είναι πανδύσκολο στην Κύπρο να γίνουν- για τους στρέιτ, επειδή για τους γκέι είναι αδύνατο - άκουσα για ζευγάρια που έφαγαν χρόνια και δεκάδες χιλιάδες ευρώ για να καταφέρουν να υιοθετήσουν ένα μωράκι που το εξωτερικό) ή τις παρένθετες μητέρες.

Τζιαι μπράβο στις μανάες, δεν είναι εύκολη η δουλειά τους, αλλά τούτα με τις βραβεύσεις βασίζονται σε εθνικιστικές αντιλήψεις, ergo, είμαστε λίγοι, γεννάται να μεγαλώσει ο πλυθησμός μας, πιο πολλοί Έλληνες χριστιανοί, η μικρή μας πατρίδα εναντίον των Τούρκων κατακτητών, και γι' αυτό δίνουμε και επιδόματα, βραβεύσεις, κλπ κλπ.

Η Μητρότητα έχει currency (πολιτικό, συναισθηματικό, κλπ) στην Κύπρο, γι' αυτό υπάρχουν αντιδράσεις σε τούτα που γράφεις.

Τοιούτος

 
At 09 May, 2011 12:30, Blogger Кроткая said...

δλδ αυτή που έχει 4 αγόρια, έχιε να βάλει πιο πολλά πλυντηρια στη ζωή της από κείνη που έχει ας πούμε 7 κορίτσια, επειδή τα αγορια πάνε στρατό?

μήπως θα επρεπε να ζυγισουν τις πλύσεις πριν αποφασίσουν ποια να βραβευσουν;

ο Παπαδόπουλος πόσες πλύσεις έκανε στη ζωή του;

 
At 09 May, 2011 12:55, Anonymous matilta said...

Έκαμε πολλά πλυντήρια ο Μακαρίτης.
Ως εκ τούτου εν γνωστός τζαι ως "My beautiful launderette"

 
At 09 May, 2011 13:02, Blogger drakouna said...

@antichristos: Και εσύ σε όλα τα κείμενα σου νεκαλιέσαι που οι Κυπραίοι είναι χώρκατοι, ξενέρωτοι, αρχοντοχωριάτες, νεόπλουτοι κτλ αλλά δαμέ σε βλέπω και σένα.

Είπεν ο γάδαρος του πετεινού, μίστερ...

 
At 09 May, 2011 13:14, Anonymous ματιλτα said...

Όμως η φήμη ότι τα λερωμένα επέρναν του τα στο γραφείο μεςτις μαυροσακκούλες να τα ξεπλύνει είναι ανακριβής.

Είπε μου ο κύριος που τα εκουβάλαν ότι εν μες τις βαλίτσες που τα είχαν.

 
At 09 May, 2011 13:46, Anonymous milaz said...

Μάνα είναι μόνο μία...
κοκα-κόλα στο ψυγείο!
:D

 
At 09 May, 2011 14:57, Anonymous Anonymous said...

hahahah grafeis kori! well done

 
At 09 May, 2011 15:19, Anonymous Μάνα said...

που το πρωί αψιουρίζομαι. έ το γιατί. πόσες φορές να γραφτεί η λέξη Μάνα;

και χωρίς να θέλω να τα ισοπεδώνω τα πράγματα δεν πιστεύω ότι τα πέντε παιδιά είναι πιο δύσκολα από τα δύο. γιατί στα πέντε όλο και κάποιο από τα πέντε θα βοηθήσει, ενώ στα δύο είσαι μόνη σου.

 
At 09 May, 2011 15:46, Anonymous Anonymous said...

sifono me drakouna,dld i mama mou pou eshi 3 kores eliotero mana pou kapoia pou eshi 3-4 gioues?en tis axizei vravevsi?i mia gineka pou emborei na kamei mora kai vasaniete 20 xronia ospou na kamei jino to ena,e liotero mana pou kapoia pou ekame 4 apla kai mono gia na eshi ta ofelimata ton politekno?giari eshi polles pou ta kamnou xoris na to skeftounte..aman ise mana ise kai me ena moro kai me 10..

maria

 
At 09 May, 2011 16:52, Blogger Disciple said...

sorry αλλά ο Πατήρ ίντα ρόλο βαρά; Εσπειρε τζιαι πάππαλα; Αν τραβά τζιαι τζίνος μαζί με την Μητηρ για τα κοπελλούθκια τους;

Δρακούνα, νομίζω ότι είσαι λίο υπερβολική. Όντας που πολύτεκνη οικογένεια να πω ότι εν άγαλμα που έπρεπε να κάμουν στους γονιούς μου. Εν διαφορετικο να έχεις 1 ή 2 ροκολλουθκια που πεινούν, πρέπει να ντυθούν, να παν έξω, να σπουδάσουν να να να τζιαι άλλο να έσιεις 5.

ΑΛΛΑ εν σημαίνει βεβαίως βεβαίως ότι είσαι περισσότερο γονιός που κάποιον που έσιει 1 κοπελλούι. Η ταπεινή μου άποψη; εν καραγκιοζιλίκκια τούτα ούλλα με τις βραβεύσεις. Mother of the Year κλπ.

 
At 09 May, 2011 18:51, Anonymous Maria said...

@drakouna
ma apantises tou antichristou?! shock, horror! ma einai iperano kritikis,tora tha arhisei na se kosmei me diafora oraia...kariola tis Louis Vuiton, moustakallou k alla... evtihos pou den eise k anorthografi ! se diavazei omos madam o atimos :))))

 
At 09 May, 2011 20:01, Anonymous Anonymous said...

ta epidomata kai oi vravefseis prepei epitelous na stamatisoun na dinontai me vasi ta fainomenika kritiria (px 5 paidia) alla na dinontai me vasi kritiria pio ousiastika..

 
At 09 May, 2011 20:41, Blogger Μάγισσα Κίρκη said...

This comment has been removed by the author.

 
At 09 May, 2011 20:42, Blogger Μάγισσα Κίρκη said...

Γενικά διαπιστώνω ότι παίζει πολύ ο διαγωνισμός μητρότητας και ειδικότερα σε κάτι τελειωμένα σάιτ τύπου "Πάρεντς και Μάδερ Φάκερ" όπου όλες οι καρακατίνες σκοτώνονται ποιά την έχει μεγαλύτερη (..την αγάπη για το παιδί της!).Εδώ λένε ότι όποια κάνει καισαρική ή δεν θηλάζει δεν είναι καλή μάνα και δεν θα βραβεύσουν την πολύτεκνη; Η μάνα με τα πέντε παιδιά δεν είναι πιο άξια-ικανή-ή πιο μάνα από κάποια που έχει ένα ή δύο γιατί η μητρότητα είναι μία.Οτιδήποτε άλλο που μόνο ενοχές και διακρίσεις δημιουργεί, πρέπει να σταματήσει.Στην τελική κάτι μανάδες που' χουν 6-7 παιδιά με 560 γκόμενους και τα παρατάνε από δω κι απο κει είναι καλύτερες επειδή έκαναν πολλά; Με το τεμάχιο πάει δηλαδή;!Καλώς σε βρήκα!

 
At 09 May, 2011 20:44, Blogger Μάγισσα Κίρκη said...

Υ.Γ. Όλα σχετικά είναι. Κι η Μενεγάκη πολύτεκνη είναι αλλά με δύο νταντάδες, δεν τη βλέπω να ιδρώνει.....

 
At 09 May, 2011 22:05, Blogger Tsekouladoura said...

Να ρωτήσω...

Τι μάρκα είναι το πλυντήριο που πλένει τις παραλλαγές 4 ανομάτων..?

 
At 10 May, 2011 13:54, Anonymous πομπος said...

Αδικε ντουνια

 
At 10 May, 2011 17:16, Anonymous Anonymous said...

χαχαχαχα τα σχόλια είναι φοβερά και τρομέρα και άπαιχτα!

για το κείμενο δεν έχω να πω κάτι, πέρα από ότι: μήπως ξέχασες ότι είναι και εκλογές σύντομα; οι βραβεύσεις πάνε χέρι χέρι με τη ψήφο!

και αν αποφασίσεις σ'αυτό το νησί να μην αποκτήσεις παιδιά τότε όλοι σε κοιτούν σαν εξωγήινη ή σε λυπούνται νομίζοντας ότι τα θέλεις αλλά δεν το παραδέχεσαι κτλ. δηλαδή όλες οι γυναίκες ήρθαμε σ'αυτό τον κόσμο μόνο για να τεκνοποιήσουμε, δεν υπάρχει τίποτα άλλο σου λέω δεν υπάρχει! :Ρ

 
At 10 May, 2011 18:57, Anonymous Anonymous said...

i like to poupanw

 
At 11 May, 2011 02:28, Anonymous Anonymous said...

Oi manes twn 5 kai panw e0elan na kamoun tosa h logw akrateias kai ama0eias ...

 
At 11 May, 2011 10:13, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Μα τί μάνες τζιαι μύθους σιόρ; Δεν έχι πιο ευνούχιστή κοινωνικόν φορέαν (τσιριλλιές, παρέτα τζιαι έκαμες τα θάλασσαν), πκιό εγωκεντρικόν όν (το παιδί μου, η νοσσιά μου), πιο σσυφφεροντολόγο (κάμε παιδίν να έβρεις ποκούμπι), πιο χειριστικόν ον (αν δεν φάεις το φαΐ σου δεν θα σε πάρω όππα, αν συνεχίσεις να κάμνεις πελλάρες θα το πώ που παπά), πιο νάρκισσο (είσαι ο / η πκιό όμοφρος/όμορφη γιος / κόρη του κόσμου, είσαι η μάμμα σου σε καλλύττερην έκδοσην), πιο ψυχαναγκαστή (εσπάσετε με τζι ετσακρίσετε με, εν να πεθάνω) για να μείνουμεν μόνον στα πιο light. Άσε δε που όλους τους μάτσιο Κυπραίους εν η μάνα τους που τους άππωσεν έτσι τζιαι τους έκαμεν ανίκανους να αγαπήσουν γεναίκαν που τζιείνην. Άσε δε που όποια γινεί μάνα δύσκολα ξαναγίνεται γεναίκα.

Δρακούνα δες πόσον ηλίθιος εν ο εθνικός κορμός. Βρεβεύκουν τζιείνην που τους εγεννοβόλησεν 4 μέλλοντες στρατιώτες (στότσια των κανονιών σε περίπτωσην ανάγκης). Τζιείνην που θα κάμει 4 κορτάτσες, μέλλουσες μανάδες για αγγονίν πον να γεννοβολήσουν παραπάνω στρατιωτάκια στο μέλλον δεν τες τιμούν. Εγώ τον τζιαιρόν που ήμουν βοσκός, επροτίμουν άμαν οι τσούρες μου εκάμναν θυλικόν διότι έξερα ότι έτσι τον επόμενον χρόνον ήταν να έχω παραπάνω μάνες να γεννήσουν ρίφκια για να πέψω στον κασάπην για το πάσχα :))

Άτε αποκαθηλώστε τούτην την πελλάρα που εκληρονομήσαμεν που την προηγούμενην κοινωνία τζιαι εν για το σσυφφέρον όλων :))

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.