Tuesday, May 24, 2011

The Throne Room

Το toilet των ξένων, αποφάσισα ότι henceforth will be referred to as The Throne Room (το δωμάτιο του Θρόνου – καμία σχέση με την ελληνική σειρά «η Αίθουσα του Θρόνου»).

Είναι μικρό αλλά άνετο. Η «ησυχία» που προσφέρει (είναι άλλωστε το μέρος που πάει ο βασιλιάς μόνος του) είναι ιδανική για φιλοσοφικές αναζητήσεις αλλά και για extreme makeover. π.χ.
- να καλύψω τους τοίχους του με τη τεράστια συλλογή μου από beer mats (ο αγώνας τώρα, δικαιώνεται)
- να καλύψω τους τοίχους του με την τεράστια συλλογή αυτοκόλλητων της κουκλάρας (αλλά δεν ξέρω αν με αφήνει).
- Να καλύψω τους τοίχους του με την τεράστια συλλογή μου από διαφημίσεις της Absolut vodka. (ξέρεις πως ξεκίνησε αυτό. Κράτησα μια που μου άρεσε, κράτησα μια δεύτερη που μου άρεσε, μετά λόγω compulsive behavior δεν μπορούσα να σταματήσω να μετροφυλλώ περιοδικά για να βρίσκω τις συγκεκριμένες διαφημίσεις.)
- Να το βάψω έντονο φούξια/πράσινο/κόκκινο και αντί toilet να γίνει love parade.

Μια ξαδέρφη που έχω και ζει στην Αγγλία, φανατική οπαδό της Liverpool, κάλυψε το guest toilet της με αφίσες και αποκόμματα εφημερίδων με την αγαπημένη της ομάδα. Κάθεσαι και διαβάζεις π.χ. την ανάλυση του προχθεσινού ματς (τα αποκόμματα ανανεώνονται με ευλάβεια). Το σαπούνι στο νιπτήρα είναι Liverpool. Η πετσέτα του προσώπου επίσης. Το χαλάκι στο πάτωμα είναι έντονο κόκκινο με το σήμα της Liverpool. Όπως επίσης και το ττόρενο κάλυμμα της τουαλέτας (you know, εκείνο που σηκώνεις πάνω για να κάτσεις). Στην εύλογη ερώτηση πως σκατά (Oh! How appropriate!) βρήκε κάλυμμα τουαλέτας με το σήμα της Liverpool, η απάντηση είναι ότι απ΄ όλα έχει το souvenir shop της ομάδας, απλώνεις χέρι και τ’ αρπάς.

Πίσω στις φιλοσοφικές αναζητήσεις του χώρου, έχω ετοιμάσει ένα μίνι κατάλογο με μερικά βιβλία που θα τοποθετήσω εκεί ως suggestions για τους επίδοξους… βασιλιάδες.

Χιούμορ:

They Call Me Naughty Lola: The London Review of Books Personal Ads: A Reader
(ένα βιβλίο με το καλύτερο selection personal ads αγγλικών εφημερίδων.) Ενδεικτικά:
“My finger on the pulse of culture, my ear to the ground of philosophy, my hip in the medical waste bin of Glasgow Royal Infirmary. 14% plastic and counting – geriatric brainiac and compulsive NHS malingering fool (M, 81), looking for richer, older sex starved woman on the brink of death to exploit and ruin every replacement operation I’ve had since 1974. Box no. 7648 (quickly, the clock’s ticking, and so is this pacemaker).”

Murphy’s Law on Parents
 (ένα βιβλίο για να νιώθεις ότι υπάρχουν και άλλα ΟΥΦΟ όπως εσένα out there)
Ενδεικτικά:
“1. The day you decide to sleep late will be the day your child(s) will wake up very, very early (something like 5 or 6 in the morning.
- Should you overslept by a few minutes, and is late for work, your child will struggle to get awake.

2. If you think you have enough nappies, bum cream, etc, you don't.
- If you think you don't have enough of said objects, and you buy them, you'll find a whole cupboard full of them.

3. Babies will poo anytime, anywhere. The stinkiness and messiness of the poop is directly proportional to the importance of the people being visited. Eg - visit to mother - no stinky and cleans up quick, but a visit to the Boss - stinks most horrible and will mess everywhere, necessitating a change of baby clothing.
If you put on a clean nappy, poo will follow.”

The Book of Bunny Suicides
(black humor στα καλύτερα του. Διαθέτει μόνο σκίτσα)

Γκομενικά:

Άννα Καρένινα
Το σκεπτικό είναι το εξής: Θα μπει ο guest στο toilet. Θα πέσει το μάτι του στο βιβλίο (που είναι και θεόρατο σε μέγεθος), θα δει Τολστόι και θα ψαρώσει. «Πω, πω… άμα αυτή διαβάζει Τολστόι για πλάκα στο toilet, φαντάσου τι διαβάζει στα σοβαρά της…» (instant respect για την οικοδέσποινα και ξεχνάει ότι είναι η μαγειρική της οικοδέσποινας που τον ώθησε να πάει εκεί μέσα).

2-3 random Άρλεκιν
Όταν βιάζεσαι, δεν μπορείς να μετροφυλλάς για ώρες την Άννα Καρένινα και να αναλύεις την αυτοκαταστροφική σχέση της με τον Vronsky. Θέλεις πάραυτα μια Μπάρμπαρα και ένα Πάτρικ με μαγιό στη Μαγιόρκα ή πάνω σε άλογο στην αγγλική εξοχή, θέλεις θεληματικό πιγούνι και σφικτό βυζί και τα θέλεις τώρα.

Harry Potter and the Deathly Hallows (το έβδομο βιβλίο)  
Για να διαβάζεις ξανά και ξανά τα τελευταία 2 κεφάλαια που γίνεται η μεγάλη μάχη και ο κακός χαμός και όλοι οι μάγοι μπερδεύουν τα μπούτια τους και ο Lord Voldermort κάνει το Hogwarts καλοκαιρινό αλλά στο τέλος νικάνε οι καλοί και ζουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

11 Comments:

At 24 May, 2011 10:09, Anonymous Anonymous said...

ε το είχα σκεφτεί οτι πρέπει να έβρω ένα θέμα για το τοιλετ των ξένων,να το έχω στα υπόψη σε κανένα 7μήνο που θα είμαι σε τζίνο το σημείο..
ούτε θέμα για βάφτιση να έψαχνες :-) δύσκολα τα πράματα

Μαρία

 
At 24 May, 2011 13:42, Blogger DaisyCrazy said...

αφελής απορία: θέλεις να ξαναβγαίνει ο ξένος απ'την τουαλέτα ή να μένει εκεί μέσα για να διαβάσει/διασκεδάσει με τα παιχνίδια/βιβλία που θα του προσφέρεις;

 
At 24 May, 2011 13:59, Anonymous Maria said...

rixe kai kanena Arka yi'avtous pou tous lipei i empnevsi...

 
At 24 May, 2011 15:25, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εισήγηση: The Book of Heroic Failures.
( http://en.wikipedia.org/wiki/The_Book_of_Heroic_Failures )

Για όσους νοιώθυον ότι τα 'κάμαν σκατά...

 
At 24 May, 2011 16:14, Anonymous Anonymous said...

Για λογοτεχνική έμπνευση επίσης προτείνω το Great lies to tell small kids (συγγραφέας του Bunny suicides)
τζαι για διακόσμηση η οποία συνδιάζει ΚΑΙ αισθητική ΚΑΙ ποσκόλιο πιάσε ένα βιβλίο κόμικ (προσωπικά θα πρότεινα το Αστεριξ) τζαι κόλλα τες σελίδες πας τον τοίχο σαν ταπετσαρία. Αν θέλεις να βασανίσεις κιόλας τους καλεσμένους σου, βάλε τις σελίδες σε ανακατεμένη σειρά

 
At 24 May, 2011 18:17, Anonymous ttoppouzokypraios said...

Επρολάβαν σε που το cafe Μπρίκι δίπλα που το Πανεπιστήμιο Κύρου. Μόλις το ανοίξαν εκαλύψαν του τοίχους της τουαλέττας με κομιξ που το Βαβέλ.

Την πρώτη φορά που την επισκέφτηκα, οι παρέες μου εφύαν τζιαι αφήκαν με να σφίγγουμε ;-)

 
At 24 May, 2011 19:26, Anonymous Anonymous said...

Tres apolafstique to post sou simera!

 
At 24 May, 2011 22:36, Anonymous Anonymous said...

Τι λές για τα αποτελέσματα των βουλευτικών και προεδρικών από το 1960 μέχρι σήμερα και τις ανάλογες φωτογραφίες; Βλέπω τους καλεσμένους σου να βγαίνουν και ακόμα να έχουν κουμπωθεί -:)))

 
At 25 May, 2011 00:06, Anonymous Sike said...

pareta ta oulla je dig this


http://www.amazon.com/Whats-Your-Poo-Telling-You/dp/0811857824

egw to exw kai synodevetai apo auto

http://www.amazon.com/Poo-Log-Peter-Arkle/dp/0811863395/ref=pd_sim_b_3

(enna prepei na valeis je mian penna mes to toilet)

 
At 26 May, 2011 12:57, Blogger CRITIC said...

Ερώτηση: Η εξαδέλφη με την τουαλέτα Liverpool έχει φίλους αντίπαλων ομάδων; Γιατί με έτσι τουαλέτα προβλέπω να μεν κεντράρουν πολλά...Επίτηδες φυσικά.

 
At 01 June, 2011 00:29, Blogger Litanie des Saints said...

Χάρι Πότερ μονοκούκι!

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.