Wednesday, July 13, 2011

Life in Bangladesh

Τετάρτη σήμερα και αποφασίζω να τηλεφωνήσω στην Πίτσα Νταλάρα να δω πως τα πάει:

«Έλα, πήγες στη διαδήλωση εχτές?»
«Πήγα, και με ψέκασαν με αεροζόλ όπως την κατσαριδούλα, τη μικρή Τερέζα. Δεν χρειάζεται να πεταχτούμε μέχρι το Σύνταγμα. Χημικά έχει και η δική μας Αστυνομία.»
«Άτε ρε. Μαυροφορεμένες ΕΛΑΜ καταστάσεις?»
« Surprisingly, δεν νομίζω, διότι το επίσημο ΕΛΑΜ παρέλασε πολύ πίσω που τον καφκά, στοιχισμένο, με δάδες κτλ… άσε εκεί να δεις ξενέρωμα… τους φώναζε ο μάστρος τους «Στοιχηθείτε ρε! Θωρείτε μπροστά…» και ήταν 50 άτομα, οι μισοί κάτω των 20, μπροστά οι άντρες με το πανό πίσω οι γκόμενες με τις δάδες και φώναζαν να ανοίξει το πλήθος να περάσουν…anyway, it was disturbing just the sight of them και πολύ θλιβερό να βλέπεις 16χρονους τίγκα στα σπυράκια να κρατούν τα πανό και να θωρούν στο κενό όπως τους διέταξε ο μάστρος τους…. Μετά κατάφεραν να περάσουν ανάμεσα από το πλήθος στοιχισμένοι και είχε κάτι κυράτσες (οι οποίες ακούν εθνικό ύμνο και ανατριχιάζουν και τα 20 βαμμένα νύχια τους) οι οποίες άρχισαν να χειροκροτούν… και πατά μαλάκα ένα τύπος μια κρισάρα που το ευχαριστήθηκε η ψυχή μου… άρχισε να ουρλιάζει «ρε αρνιά, ρε ζώα πισκαλιάτε των φασιστών? Εν μηδενικά τούτοι και πισκαλιάτε τους» και διάφορα άλλα… το υπόλοιπο πλήθος αρχίσαμε και τον χειροκροτούμε και του φωνάζαμε ΜΠΡΑΒΟ, ΕΤΣΙ κτλ και ήταν η μοναδική στιγμή της εκδήλωσης που ένιωσα ότι έκαμνα κάτι worthwhile τρομάρα μου… Και μετά πήγαμε όλοι σπίτι και φέραμε delivery να παν τα μαράζια κάτω. Δεν ανάψαμε το φως».
«Εγώ ήμουν σπίτι αλλά άκουσα ότι πήγαν να επιτεθούν στο Προεδρικό και αχ βαχ ξύπνησαν οι θύμισες και ο μαύρος Ιούλης…»
«Ποιος απ’ όλους? Διότι πλέον πρέπει να είσαι πιο συγκεκριμένη σε ποιο απ΄ όλους τους τραγικούς Ιούλιους αναφέρεσαι».
«Ο διάσημος, με την προδοσία και τις κερκόπορτες κτλ κτλ. Ο Ιούλης –Συτζιά του Μαύρου-.»
«Ε, φέτος, δεν θα θυμηθούμε απλώς την εμπόλεμη και αποσταθεροποιητική επέτειο. Θα την ζήσουμε κιόλας, χωρίς ρεύμα και νερό.»
«Στην εισβολή προς πληροφορία σου είχαμε ρεύμα διότι δεν είχαν ανατιναχτεί οι μονάδες παραγωγής ρεύματος.»
«Σωστά, μόνο εν καιρώ ειρήνης στο άσχετο, ανατινάζονται αυτές».
«Τουλάχιστον ήμουν στη διαδήλωση και δεν κατανάλωνα ενέργεια.»
«Άσε και εμείς, έχει δύο μέρες που δουλεύουμε χωρίς air condition και με σβηστό το φως. Ανεβαίνω και κατεβαίνω τις σκάλες ποδαράκι. Αν λυγίσεις και ανάψεις κλιματιστικό για 2 λεπτά, βγάζεις πάραυτα όνομα προδότη.»
«Βάλαμε τα τέλεια state of the art συστήματα μέσα στο σπίτι και δεν έχουμε ρεύμα. Άσε που κάθε φορά που έχει διακοπή παθαίνει επιληψία το alarm και τρέχουμε να το ρυθμίσουμε. Έτσι που πάμε, το alarm εκτός από τους κλέφτες θα διώξει και εμάς από το σπίτι.»
«Το έπαθε όλη η Μακαρίου χθες η ώρα τρεις το απόγευμα. Έκοψαν το ρεύμα και όλα τα alarm των καταστημάτων φρίκαραν, οι μπάρες των χώρων στάθμευσης δεν λειτουργούσαν, έμειναν κάμποσοι αποκλεισμένοι, lovely. Πήρα την κομμώτρια να ρωτήσω αν ισχύει το ραντεβού και μου είπε ότι δεν είχε ρεύμα, άρα δεν είχε πιστολάκια άρα όχι, να μείνω ιδρωμένη, νευριασμένη ΚΑΙ αχτένιστη».
«Μήπως όλο αυτό είναι έμμεσος τρόπος της Κυβέρνησης να μετατρέψει την Κύπρο σε Ρωσία?»
«Μια απέραντη παγωμένη χώρα με μόνο ρεαλιστικό career option την πορνεία?»
«Δεν ξέρω, αλλά χθες έβλεπα όνειρο ότι η Κυβέρνηση προφασιζόμενη την έλλειψη ενέργειας, απαγόρευσε να χτίζονται μεγάλα σπίτια και κατάσχε τα υφιστάμενα για να μην σπαταλούν ρεύμα. Κολεκτιβοποίηση ένα πράμα.»
«Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο. Να μην ανάβω το air condition ή να μην μπορώ να κάνω μπάνιο για να δροσιστώ».
«Ψηφίζω το μπάνιο.»
«Τόσα χρόνια λέμε ότι έχουμε βαρεθεί την πατριδολαγνεία και τα εγκαίνια μνημείων αλλά άμα το σκεφτείς, χίλιες φορές τα εγκαίνια μνημείων παρά να σκοτώνεται κόσμος άδικα. Τα μνημεία και οι προτομές προσβάλουν την αισθητική μας αλλά δεν κινδυνεύουμε να μας σκοτώσουν (εκτός αν ππέσουν πάνω μας).»
«Ναι ρε άσε, χάλια. Επιβιώνουμε εντελώς συμπτωματικά σε αυτό τον τόπο.»
«Θα αρχίσω να πιστεύω ότι και τότε, το 74, η Εθνική Φρουρά δεν ήταν ούτε προδομένη, ούτε αποδιοργανωμένη όπως προνοεί το συλλογικό παραμύθι, ούτε τίποτε. Normal business day ήταν, αλλά ώσπου να πάει το μήνυμα και να έρθει το χαπάρι και να αποφασίσουν τι θα κάμουν με τη ζωή τους, εφτάσαν οι Τούρκοι στη Μια Μηλιά.»
«Παρέτα. Θα σε πουν προδότρια».
«Είμαι. Άναψα το air condition για 10 λεπτά διότι ήταν να φυρτώ.»

27 Comments:

At 13 July, 2011 09:43, Anonymous Anonymous said...

«Επιβιώνουμε εντελώς συμπτωματικά σε αυτό τον τόπο."

Auto akribws niw8w edw kai meres kai egyrise mou!

Thelw na piasw ta orh na xa8w se mia kalyboua me ton gomeno mou kai ton skyllo mou.... na fyteukw to perboli mou kai na men tarassw intza pou ton topo mou... alla meta skeftomai oti den tha exei ais8htikous tzipanw kai h idea tou moustakiou frikarei me akoma parapanw....

 
At 13 July, 2011 09:48, Blogger drakouna said...

Δεν έχει αισθητικούς στις πόλεις anyway διότι δεν έχει ρεύμα...

 
At 13 July, 2011 11:14, Anonymous Anonymous said...

παίζεις το λουελλα τζιαι κρουέλλα ρα φτανή;;;

 
At 13 July, 2011 13:02, Anonymous mrg said...

Geia sou drakouna me ta wraia sou!

Kaustiko xioumor gemato alitheies -- bravo, keep it up!

 
At 13 July, 2011 13:51, Blogger Moonlight said...

τα 20 ΒΛΑΜΜΕΝΑ νύχια τους.
έτσι εθκιέβαζα τζαι εγέλουν μες στο τραγικό της κατάστασης.

 
At 13 July, 2011 14:02, Blogger CRITIC said...

Το ΕΛΑΜ είναι πλέον πολιτικό κόμμα. Η οργανωμένη παρουσία του σε μια μη πολιτικοποιημένη εκδήλωση είναι απαράδεκτη.

 
At 13 July, 2011 14:41, Anonymous Πιτατουμετολαστιχο said...

Δυστυχώς η παρουσία του ΕΛΑΜ αποθάρυνε πολλούς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία.

 
At 13 July, 2011 17:22, Anonymous Anonymous said...

όσοι ήθελαν να συμμετάσχουν όφειλαν να το πράξουν είτε υπήρχαν εκεί 100 ελαμίτες είτε 100 δεξιοί είτε 100 αριστεροί(λέμε τώρα).Είναι κοινή διαπίστωση η "τυχαία επιβίωση μας" στη χώρα τούτη και κοινό μας καθήκον να αντιδράσουμε είτε αν ήμαστε τώρα τα θύματα είτε αν θα υπάρξουμε εμείς και τα παιδιά μας στο μέλλον.

 
At 13 July, 2011 17:31, Anonymous Anonymous said...

swstos o anonymous 17:22. Auto akrivws.

 
At 13 July, 2011 18:01, Blogger the Idiot Mouflon said...

Άκουσα ότι κάποια κρατητήρια έχουν γεννήτριες => κλιματισμό.

Βρε λες;

 
At 13 July, 2011 18:18, Anonymous Anonymous said...

Ένεν το ΕΛΑΜ που εσκότωσε τζίνους τους 12 εν άλλοι τζαι εσύ που ούλλο το νόημα που είσιεν η εκδήλωση ήβρες πάλαι να φκάλεις τα κόμπλεξ σου πας σε άσχετα?? Για τους νεκρούς ούτε λόγος? ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ μπορεί να είσαι Χριστέ μου!! Ειλικρινά, εν έσιεις υπόθεση, ειλικρινά.

 
At 13 July, 2011 18:46, Anonymous Πιτατουμετολαστιχο said...

Το ΕΛΑΜ ήταν το μόνο κόμμα που κατέβηκε στη διαμαρτυρία οργανωμενά με τα τσιράκια του all suited and booted.Αυτό που πείραξε ήταν η προσπάθεια "καπελώματος" της εκδήλωσης.Όπως θα με πείραζε αν κατεβαινε το ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ κλπ.Βλέπεις το να γράφεις βλακείες στους τοίχους σε κάνει να ξεχνάς οτι σε έχουν εγρίνει ως κόμμα...

 
At 13 July, 2011 22:48, Anonymous Anonymous said...

Anonymous 18:18 tous nekrous arketa tous kapileftikan kapioi..areskei mou pou OULLOI oi patriotes tou DIKO/EVROKO etc elisshasan na fan ton Xristofkia.. Volefkei tous na xexnoun oti to megalo tous indalma, o tasssos ton efkale proedro dioti apofasise oti etsi exypiretountan oi sxediasmoi tou na anevasei ton Nikolaki stin exousia, eventually. Pou na opsountai oulloi... an elyetoun to Kypriako to 04, oute "strato" tha eixame, oute malakies kai o kosmos tha zouse. NAI, ftaiei 10000% i kivernisi, alla an eixame to gnwthi s'afton na dexoumaste lysi to 04 me oti mas ediousan pisw oi Tourtzioi XWRIS POLEMO, anti na nomizoume oti exoume chance na exoume kati kalytero XWRIS POLEMO (pou ennoitai den tha nikousame pote me ta pallikarka tis fakis), alliws tha itan ta pramata simera..

 
At 14 July, 2011 01:11, Blogger Ρόκα said...

Arese mou to post sou, ta mavra tzai ta gerima egelasa. Oso gia tzinous tous anonimous pou se vrizoun men dias simasia.

 
At 14 July, 2011 08:22, Anonymous Anonymous said...

Nai sosta.
Alla en eskeftikes inta strato enna shes.
Ton tourko me ton ertogan poupano soy.
Tzie ton Kliridi me to ipoulo kai sardonio gelio toy na katarkete poy en zontanos tzie aksionete na thori etsi katastasi

 
At 14 July, 2011 08:23, Anonymous Anonymous said...

Nai sosta.
Alla en eskeftikes inta strato enna shes.
Ton tourko me ton ertogan poupano soy.
Tzie ton Kliridi me to ipoulo kai sardonio gelio toy na katarkete poy en zontanos tzie aksionete na thori etsi katastasi

 
At 14 July, 2011 08:25, Anonymous Anonymous said...

Nai sosta.
Alla en eskeftikes inta strato enna shes.
Ton tourko me ton ertogan poupano soy.
Tzie ton Kliridi me to ipoulo kai sardonio gelio toy na katarkete poy en zontanos tzie aksionete na thori etsi katastasi

 
At 15 July, 2011 00:20, Anonymous Anonymous said...

Tutin tin vlakia Itan Anagi na tin grapsis x3???

 
At 15 July, 2011 06:07, Anonymous Anonymous said...

Fainetai en to empedoses.
Prosehe na men sou to grapso alles 3

 
At 15 July, 2011 17:31, Anonymous Anonymous said...

Διερωτούμε γιατί μια χώρα όπου το ποσοστό αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ξεπερνά το 85% δεν διαθέτει σκεπτόμενους πολίτες.

Η μάνα μου έχει δίκαιο.. "ότι παθθένει ο άθρωπος, εν που την τζεφαλήν του". Και δεν ανήκει καν στο 85%...

Είμαστε κρίμα. Άβουλοι, χωρίς ταυτότητα (και στο αλαλάζων αμνοερίφιο του 08.23-25 λέω ότι το να κρατάς την ελληνική σημαία παραμάσχαλα δεν αποτελεί ταυτότητα), χωρίς ικανότητα να ασκούμε αυτοκριτική.

Άκόμα δεν καταλάβαμε ότι αφενώς, δεν είναι όλοι οι δεξιοί "φασίστες που επιθυμούν την κατάλυση της δημοκρατίας" και αφετέρου, δεν είναι όλοι οι "προασπιστές της Δημοκρατίας" αριστεροί.

Βοσκοί θα βρίσκονται όσο υπάρχουν αρνιά.

Και κάτι τελευταίο - εάν διαφωνείτε με κάτι που αναγράφεται στο blog, δεν χρειάζεται να υβρίζετε. Εκτός εάν μεγαλώσατε σε στάβλο (αν και αυτό υποθέτω είναι υποτιμητικό για τα γαιδούρια).

 
At 15 July, 2011 22:11, Anonymous Anonymous said...

Γιατι εν κακο να μιαλινισκεις σε σταβλο?

 
At 23 July, 2011 09:31, Anonymous Anonymous said...

os edo kori drakouna. apofasisa na se xeskepaso. an den dimosiopoiiseis tin taftotita sou sto blog sou tote tha to kano ego, sto diko mou www.drakounas.blogspot.com

 
At 23 July, 2011 12:25, Anonymous Anonymous said...

to wraio sou re drakouna en oti epikentronesai jiamai pou theleis anti na deis tin megali eikona: TO AKEL EKATELYSE TI DIMOKRATIA SE TOUNTO TOPO. aaaxxx....arnakia

 
At 23 February, 2016 03:16, Blogger Unknown said...

ninest123 16.02
gucci outlet, ray ban sunglasses, nike outlet, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, replica watches, ray ban sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, ugg boots, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, louboutin outlet, michael kors outlet, christian louboutin outlet, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, longchamp, nike air max, burberry outlet online, nike air max, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, michael kors outlet, burberry, longchamp outlet, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, jordan shoes, prada handbags, uggs on sale, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, nike free, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, louis vuitton, ugg boots

 
At 23 February, 2016 03:22, Blogger Unknown said...

hogan, true religion jeans, hollister pas cher, nike huarache, lululemon, nike air max, michael kors, air max, ray ban pas cher, converse pas cher, nike blazer, oakley pas cher, hermes, north face, nike air max, burberry, vans pas cher, north face, nike roshe run, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, ralph lauren pas cher, mulberry, michael kors, tn pas cher, nike roshe, louboutin pas cher, sac longchamp, timberland, coach outlet, lacoste pas cher, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, air jordan pas cher, longchamp, sac guess, michael kors, air force, vanessa bruno, nike free, hollister, longchamp pas cher, nike trainers, replica handbags, true religion jeans, nike air max, ray ban uk, coach purses, true religion jeans

 
At 23 February, 2016 03:31, Blogger Unknown said...

moncler, moncler, doudoune canada goose, barbour jackets, pandora charms, marc jacobs, doke gabbana outlet, wedding dresses, louis vuitton, canada goose uk, pandora charms, moncler, swarovski crystal, bottes ugg, karen millen, canada goose, toms shoes, canada goose outlet, thomas sabo, swarovski, louis vuitton, montre pas cher, juicy couture outlet, pandora jewelry, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, canada goose, ugg,ugg australia,ugg italia, sac louis vuitton pas cher, ugg boots uk, moncler outlet, louis vuitton, juicy couture outlet, moncler, moncler, replica watches, converse outlet, hollister, pandora jewelry, supra shoes, links of london, lancel, moncler, ugg pas cher, barbour, canada goose outlet, louis vuitton, canada goose, moncler, coach outlet
ninest123 16.02

 
At 20 November, 2023 04:06, Anonymous Anonymous said...

fear of god outlet
jordans
kyrie shoes
golden goose sneakers
yeezy boost 350
fear of god
air jordan
supreme outlet
golden goose sneakers
jordan 4

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.