Monday, August 08, 2011

Watching grass grow

Θα έπρεπε ίσως να πω κάτι για το καλοκαίρι αποκάλυψης που ζούμε. Τι να πω όμως? Τα έχουν πει όλα οι άλλοι και μάλιστα με επίθετα, επιφωνήματα, με ένταση, με ανησυχία, με νεύρα, με απ’ όλα.

Κάθομαι στον καναπέ της αυλής μου (διότι τώρα έχω αυλή) και τον τελευταίο μήνα έχουν παρελάσει από μπροστά μου σχεδόν όλοι οι φίλοι μου. Νιώθω σαν κάτι έργα που βλέπεις τον πρωταγωνιστή ακίνητο και περνά ο καιρός σε fast forward (αλλάζει ο καιρός, οι μήνες, οι εποχές) και ο πρωταγωνιστής μας ατάραχος στην ίδια θέση.

Σε αντίθεση με όλο τον κόσμο που επιμένει ότι τώρα ξύπνησε/ κατάλαβε / είδε το φως το αληθινό / άρχισε να ασχολείται με τα πολιτικά κτλ, εγώ αυτό το μήνα επέλεξα να αποκοπώ από τα πάντα και να «κοιμηθώ» (πάντοτε ανάποδη). Δεν διαβάζω εφημερίδες, δεν μπαίνω στο internet, δεν βλέπω τηλεόραση, τίποτα. Μια νιρβάνα σαν φωτοστέφανο με περιβάλει και δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα θέματα.

Παρατηρώ τα φυτά που φύτεψα στον κήπο μου να μεγαλώνουν. Το πρώτο πράγμα που κάνω κάθε πρωί είναι να κάνω ένα μικρό περίπατο στον κήπο για να ελέγξω αν δούλεψε το σύστημα αυτόματου ποτίσματος (φανταστική ανακάλυψη). Περιμένω με ανυπομονησία να γλυκάνει ο καιρός για να φυτέψω και άλλα φυτά και μόλις δω τον κηπουρό μας χαίρομαι. Είναι ένας από εκείνους τους τύπους που κάνουν 3 διαφορετικές δουλειές (το πρωί κηπουρός, το βράδυ σουβλιτζής, τα σαββατοκύριακα ψαρεύει με βάρκα), αιωνίως δεν έχει λεφτά αλλά δεν αγχώνεται κιόλας. Νομίζω με θεωρεί ξανθιά bimbo / κυράτσα, αλλά δεν πειράζει.

Οι φίλοι μου έχουν όλοι διατελέσει αγανακτισμένοι έξω από το Προεδρικό και μου μεταφέρουν τις εντυπώσεις τους. Όλοι έχουν πάει για το δικό τους διαφορετικό λόγο. Η μια πήγε διότι της φακκά ο Χριστόφιας, ήταν δύσπιστη από την επομένη των εκλογών και ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται. Η άλλη πήγε διότι σκέφτηκε ότι μπορεί όντως να αλλάξει το σύστημα, να καταργηθεί η προεδρική δημοκρατία, να έχουμε οριζόντια ψηφοφορία, να καταργηθούν τα κόμματα, να γίνει κάτι. Μια άλλη πήγε διότι πήγαν και οι άλλοι. Ένας άλλος μου περιέγραψε ότι στις διαδηλώσεις βλέπεις τις ίδιες φάτσες που βλέπεις στον Πρωταρά, μόνο πιο ιδρωμένοι. Όλοι οι προαναφερόμενοι φίλοι μου σταμάτησαν να πηγαίνουν όταν η διαμαρτυρία άρχισε να παίρνει την τροπή οργανωμένου δράματος με εθνικούς ύμνους και υστερίες. Θέλουν αλλαγή και μέλλον, όχι να πουν τον εθνικό ύμνο όπως το τέλος κάθε σχολικής γιορτούλας.

Είναι πάντως ενθουσιασμένοι με την ανακάλυψη τους (ότι το κράτος μας διαχρονικά πάσχει) και μου δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να ασχολούνται, όχι διότι είναι μόδα αλλά διότι ξύπνησαν. Οκ.

Μια φίλη σκέφτεται, μου λέει, να μεταναστεύσει λόγω της οικονομικής κρίσης. Τάδε έφη πλάσματα που θεωρούν κρίση το γεγονός ότι αντί τρεις διακοπές το χρόνο, φέτος πήγαν μόνο δύο. Της θυμίζω ότι δύο μέρες να μην βρεθούν με τις οικογένειες τους παθαίνουν σύνδρομο στέρησης. Άσε που όπου και να πάει έχει κρίση. Αν πάντως τελικά μεταναστεύσει, ψηφίζω Αυστραλία ή Νέα Ζηλανδία που δεν έχω ξαναπάει και άκουσα είναι τέλεια. Έχει και Great Barrier Reef. Έχει και καγκουρό. Έχει και παροικία.   

Εγώ θα συνεχίσω να κάθομαι στην αυλή μου. Εξάλλου, όπως είπα πριν 6 σχεδόν χρόνια, «οι άλλοι ας πάνε στην Ελβετία, στο Λος Άντζελες, στον Άγιο Μαυρίκιο, στο τρίγωνο των Βερμούδων. Εμείς θα ζήσουμε σε μια άσχημη πόλη και θά’μαστε ευτυχισμένοι.»

17 Comments:

At 08 August, 2011 10:53, Anonymous Anonymous said...

egw symfwnw mazi sou. kai gw sthn idia nirvana eimai

 
At 08 August, 2011 12:25, Anonymous Anonymous said...

Η μια πήγε διότι της φακκά ο Χριστόφιας, ήταν δύσπιστη από την επομένη των εκλογών και ο αγώνας της τώρα δικαιώνεται.

to 80% twn aganaktismenwn en toyto
Petihes diana!!!!!

 
At 08 August, 2011 12:52, Blogger the Idiot Mouflon said...

"Μια νιρβάνα σαν φωτοστέφανο με περιβάλει και δεν θέλω να ασχοληθώ με αυτά τα θέματα."

Αιωρείσαι οξά 'κόμα;

 
At 08 August, 2011 13:28, Blogger drakouna said...

αιωρούμαι...

 
At 08 August, 2011 15:00, Anonymous ματιλτα said...

Εγώ ήβρα ενδιαφέρον που κοινωνιολογικο/πολιτικής :) άποψης τον οργασμό του τριγώνου efylakas -κατάλοιπα του Christofkias Watch/ offsite / ευδόκας που εκαταφέραν να μεταφέρουν το διαχρονικό ΜΙΣΟΣ τους (για την λύση, την αριστερά, τους τούρκους τους μετανάστες τους άλλους τζαι τους παράλλους....) πόξω που το προεδρικό.

Έχασες φάση - το πανταχού παρών μιχίλιο χαμόγελο του Ευδόκα να εποπτεύει τα φοιτητούδκια των ενωτικών παρατάξεων τζαι την κερκίδα του ΑΠΟΕΛ?
Μαντές τζαι ελούναν τον ροδόσταμμα?

 
At 08 August, 2011 15:10, Blogger the Idiot Mouflon said...

@Δρακούνα

Ναι... αλλά αιώρα που τη Βενεζουέλα δεν έσhεις...

Νιαχ-νιαχ-νιαχ-νιαχ-νιαααχ-νιαχ!

 
At 08 August, 2011 15:15, Anonymous Anonymous said...

pote en na rtw gia kafe?
Eipa sou oti ma8ainw ta fkiora/dentra?
Ema8a ta e3eis apo ta tours mou stous kipous tou kosmou
-Iviskos
-Solanum (?)
- Vignolia (an deis je en vignolia , en kati allo alla en a88imoumai)
- Giaponeziko Giazemi
-Ti diafora tis mantarinias pou ti lemonia
- Fikos
-voukemvilia = giannis
-
je kamposa alla pou e3iasa

 
At 08 August, 2011 23:15, Blogger kaisi said...

Ξερω καποιον που επιεν για να γνωρισει γκόμενες.

Εν αγανακτισμενος πολλά ακούεις.

 
At 09 August, 2011 00:45, Anonymous Anonymous said...

Dame o kosmos xanetai , esy thwreis ta fkiora. Fkioro!

 
At 09 August, 2011 01:17, Anonymous Anonymous said...

Η αληθινή οικονομική κρίση έρκεται, μπαίνουμε σύντομα υπό επιτήρηση... Κι εκεί μπορεί να αναγκαστείς να πουλήσεις και το σύστημα αυτόματου ποτίσματος και τα έπιπλα κήπου στο τέλος, να μην σου πω για το σπίτι... Εκτός κι αν ο παπάς σου εν που τους συνταξιούχους που ξαναδιόρισεν ο αγαπημένος σου πρόεδρος...

 
At 09 August, 2011 08:40, Blogger drakouna said...

Anonymous 01:17, ναι έχεις δίκιο. Έρχεται η επιτήρηση και το σύστημα ποτίσματος μου είναι το extravagant super έξοδο που μας έβαλε σε αυτή την κρίση. Να το πουλήσω βρε, να βοηθήσω την κατάσταση. Εσύ δέχεσαι να πουλήσεις το laptop? Τα ίδια λεφτά εννα πιάσουν.

 
At 09 August, 2011 09:54, Blogger Tsekouladoura said...

@Anonymous 01:17 - αποκλειεται η δρακουνα να ειναι κορη συνταξιουχου που ξαναδιορισε ο Γρουστοφκ-ass. Η Κυπρος ειναι μικρη και η συγκεκριμενη κορη δεν νομιζω να ειναι η δρακουνα. Μπιλιβ μι!

@drakouna - γιου ριλλι θινκ, ρα, δατ μπαϊ σεκλουτιγκ γιορσελφ ιν δις γουεϊ γιου αρρ ππουττινγ εϊ σεϊφτι νετ ττου γιουρ χαππινες? Δι αγανακτισμενοι κονσεπτ χας γκον εϊ μπιτ αντριφτ, γιες, εντ ιτ ις γκοινγκ αγουεϊ σλοουλι μπατ στεντιλι (αϊ πρισιουμ). Μπατ< ας εϊ σατζιενστιον, οππεν γιορ τιβι ατ εϊτ, εντ φλικ θρου δε νιους. Δε γουορλτ ις ατ ιτς τερμοϊλ? Δε εντ ας γουϊ νοου ιτ? 2012 αχοϊ?

 
At 09 August, 2011 10:26, Anonymous ματιλτα said...

"Τάδε έφη πλάσματα που θεωρούν κρίση το γεγονός ότι αντί τρεις διακοπές το χρόνο, φέτος πήγαν μόνο δύο"

Τhe following is real.
Ομάδα αγανακτισμένων ασιχτιρίζει το ΑΚΕΛ τζαι τον Χριστόφκια γιατί τα έκαμεν σκατά με την οικονομία, while sipping cocktails πας το γιότ του ενός στον Κόννο.

Εν shocking η μαζική παρουσία τόσων αστών της Χώρας στις διαδηλώσεις – νομίζω πρώτη φορά θωρούμε έτσι φαινόμενο.

Φυσικά έννεν επειδή εν τους κανούν τα ρυάλλια τους να περάσουν που παν τζιαμέ, αλλά επειδή εν τους κανούν να γοράσουν την ίδια με πριν πολυτέλεια. Συν θεωρούν αντιαισθητικόν τζαι ενάντια στην φυσική τάξη των πραμμάτων ναν το ΑΚΕΛ τζαι η εργατική τάξη στο προεδρικό.

 
At 09 August, 2011 10:30, Anonymous matilta said...

Αλλά ναι, ο πολλής ο κόσμος στριμώχνετε να τα φκάλει πέρα - εφάνηκε τζαι που την μαζική εμφάνιση στο fig tree bay φέτος, του taper.

Τζαι ναι, τα πράμματα εννά σιειροττερέψουν...

...ώσπου να υπογραφτεί η λύση για να μπορούμε να φκάλουμε το φυσικό αέριο :(

 
At 09 August, 2011 10:41, Anonymous Anonymous said...

@ ματίλτα: σόρυ κι όλας, αλλά δεν λες ακριβώς το ίδιο πράμα που κατηγορείς? Δηλαδή η διαμαρτυρία δικαιολογείται ταξικά? Που γράγει ότι πρέπει να κρατάς ταγάρι και να έχεις τρίχα στη μασχάλη? Οι αστοί δηλαδή (που θεωρητικά πληρώνουν και τους περισσότερους φόρους)δεν έχουν δικαίωμα στη διαμαρτυρία? Και ειλικρινά, εσύ πιστεύεις ότι είναι σωστό που η "εργατική τάξη" (ότι κι αν σημαίνει αυτό στην Κύπρο) σιωπά?

 
At 09 August, 2011 22:00, Anonymous ματιλτα said...

"Που γράφει ότι πρέπει να κρατάς ταγάρι και να έχεις τρίχα στη μασχάλη?"
:)

Οι αστοί (που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ πληρώνουν παραπάνω φόρους) τζαι φυσικά έχουν δικαίωμα στο διαμαρτηρίζειν.
Εγώ απλώς μιαν ανάλυση επιχείρησα να κάμω.

Τωρά αν με ρωτάς πιά εν η δική μου επιθυμία… εγώ θα προτιμούσα εστίαση στο αίτημα για εκσυγχρονισμό του κράτους (+ λιγότερο κράτος) και άρθρωση απαγορευμένων λέξεων όπως αποστρατικοποίηση.

 
At 09 August, 2011 22:35, Anonymous Anonymous said...

@ 10:41

Εσύ? τι θα προτιμούσες?

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.