Tuesday, September 06, 2011

Trash Nation: Ο "στενός συγγενικός γάμος (2)

Κάποτε πλησιάζει η ώρα του actual ceremony και αρχίζει να παρατηρείται μια άλφα κινητικότητα στους ιδρωμένους συγγενείς. Οι γυναίκες ψάχνουν τις τσάντες τους να βάλουν μέσα και άλλα χαρτομάντιλα (έχει air condition άραγε η εκκλησία?) και να τοποθετήσουν ακόμα μια στρώση βαψίματος just in case, οι άντρες θυμούνται να καπνίσουν 2-3 ακόμα τσιγάρα για να έχουν νικοτίνη μέσα τους να φκάλουν την τελετή χωρίς να φκουν έξω από την εκκλησία (διότι να στέκεσαι έξω που την εκκλησία κατά τη διάρκεια του μυστηρίου ξαφνικά έγινε πολύ banal δραστηριότητα, δεν ξέρω γιατί). Τα διάφορα kids συμμαζεύονται (με απειλές και φωνές εννοείται) για να γίνει assessed πόσο λερωμένοι / παρουσιάσιμοι είναι. Κυριαρχεί μια σύγχυση και ένας πανικός να πακεταριστούν όλοι στα αυτοκίνητα τους, η κάθε οικογένεια μαζί στο σωστό συνδυασμό (π.χ. μπαμπάς, μαμά, παιδιά, αν βρεθούν δύο γιαγιάδες και δύο μωρά σε ένα αυτοκίνητο κάτι έγινε λάθος).

Όταν όλοι θα πακεταριστούν σωστά, οι παράλυτες γιαγιάδες θα κάτσουν σε όρθια θέση, τα αυτοκίνητα θα μπουν σε σωστή σειρά και θα είναι όλοι έτοιμοι να φύγουν, κάποιος θα θυμηθεί ότι ξέχασαν να κλειδώσουν το σπίτι (κλασσικά) και θα κατεβούν πάλι όλοι για να κλείσουν παράθυρα και πόρτες.

Ακολούθως, η πομπή των αυτοκινήτων θα κάνει την τριπλάσια ώρα που κανονικά θα χρειαζόταν για να πάει στην εκκλησία και όταν τελικά φτάσει, θα ακολουθήσει και πάλι ένα πανδαιμόνιο μέχρι να συγυριστούν όλοι και να σταθούν στη θέση τους για το ακόλουθο pre-ceremony θέαμα:

- γαμπρός στήνεται στον ήλιο να περιμένει παρέα με τους γονείς του.
- γαμπρός αποφασίζει να φορέσει γυαλιά του ήλιου
- φωτογράφος βάζει γαμπρό να τα βγάλει (θέλεις στην αιωνιότητα οι απόγονοι σου να σε βλέπουν με το γυαλί?)
- έρχεται αυτοκίνητο νύφης
- παρκάρει αυτοκίνητο νύφης
- βγαίνουν περίπου 15 άτομα από αυτοκίνητο νύφης (το αυτοκίνητο της νύφης είναι κάτι σαν την τσάντα της Mary Poppins)
- βγαίνει νύφη
- μουντάρουν νύφη stylist, παρανυφάκια, αδερφή, designated άτομο τέλος πάντων για να απλώσουν ωραία το νυφικό
- νύφη κάνει μια προσπάθεια να περπατήσει προς γαμπρό
- further adjustments are being made στο νυφικό
- η νύφη τα καταφέρνει (η θέληση νικά όλα τα εμπόδια) και φτάνει στο γαμπρό
- φιλιούνται (χειροκρότημα) και ο γαμπρός της δίνει την ανθοδέσμη που του έδωσε η florist 2 λεπτά προηγουμένως.

How romantic!

Σε αυτό το σημείο, συνήθως υπάρχει μια χορογραφία (με ποια σειρά μπαίνει ποιος μέσα στην εκκλησία) που πρέπει να τηρηθεί. Αναλαμβάνει να συντονίσει/σκηνοθετήσει το πλήθος ο φωτογράφος και η βοηθός του. Μου έχει τύχει βοηθός φωτογράφου με flip flop παντόφλα και πρόχειρα ρούχα για να καθαρίσουμε τα μπάνια (πολύ professional look). Σκέφτηκα ότι λόγω φόρτου εργασίας θα ήρθε έκτακτα να βοηθήσει το συνάδελφο της και δεν πρόλαβε να αλλάξει αλλά τρεις ώρες αργότερα στο reception, ήταν ακόμα συντονίστρια και φορούσε ακόμα το flip flop. Not cool woman

Αν έχεις και μεγαλύτερο παιδάκι που έχει ντυθεί παρανυφάκι στο event (κέρδισες!), πρέπει επιπλέον να συνεννοηθείς με το flip flop που να στηθεί το παρανυφάκι, τι να κρατά και πόσο να χαμογελά.

(πρόσεξες ότι ΑΚΟΜΑ να φτάσουμε στην actual τελετή?)

11 Comments:

At 06 September, 2011 11:27, Anonymous Anonymous said...

''...κάποιος θα θυμηθεί ότι ξέχασαν να κλειδώσουν το σπίτι (κλασσικά) και θα κατεβούν πάλι όλοι για να κλείσουν παράθυρα και πόρτες.''

Ξέχασες το σίδερο!! Κάποιος θα θυμηθεί ότι δεν το έβγαλε από την πρίζα!! Τουλάχιστο η μάνα μου όποτε φεύγει από σπίτι με πιάνει τηλέφωνο για να κοιτάξω αν έκλεισε την πρίζα του σιδέρου! Η ίδια ιστορία εδώ και 10+ χρόνια!

 
At 06 September, 2011 18:52, Anonymous Anonymous said...

hehe! kalo!

 
At 06 September, 2011 19:50, Blogger Moonlight said...

Το αυτοκίνητο της νύφης που εν σαν τη τσάντα της Μαίρη Πόππινς; Η τσάντα της Μαίρη Πόππινς εν σαν τη τσάντα του Φίλιξ δε κατ; Τζαι κάποιου άλλου που εν αθυμούμαι τωρά; Εν το έξερα. Ουάου.

Πάντως εμάς σε βαφτίσια, εξεχάσαν το βαφτισμένον νεροφώτιστο μωρό στην εκκλησία τζαι ετηλεφώναν τους ο παπάς...

 
At 06 September, 2011 22:31, Anonymous Anonymous said...

Μάνα μου, την !
Πολλά κουλ ποστ. Μάνα μου. Μα που ζεις κόρη;
Την κατάθεση του προέδρου στον Πολυβίου εν την επήρες είδησην;
Που εν ηξέρει πως δίπλα που τη Βάση Ζυγίου ήταν ο σταθμός του Βασιλικού;
Δαμαί σε θέλω, αν είχες όντως χιούμορ να το σχολιάσεις! Εβώβωσεν η δρακούνα. Καλάν στις εκλογές ούλλους επέρασες τους που σίλια κόσσινα. Τζιειν την Ξένιαν έκαμες την χώμα. Τωρά, κόρη άμπα τζι είσαι του Δημητράκη; Άμπα;; Προβατούλα μου εσύ

 
At 06 September, 2011 23:05, Anonymous Anonymous said...

lame comment from anonymous 22:31

 
At 07 September, 2011 09:34, Anonymous Anonymous said...

A. Anonymous 22.31 take a chill pill mana mou...or get laid..

B. "Πάντως εμάς σε βαφτίσια, εξεχάσαν το βαφτισμένον νεροφώτιστο μωρό στην εκκλησία τζαι ετηλεφώναν τους ο παπάς..." A-P-S-O-G-O!!!

Christina

 
At 07 September, 2011 14:07, Blogger CRITIC said...

Συμφωνώ με Χριστίνα και ανώνυμο 23:05. Εσύ ανώνυμε 22.31 που βλέπεις φαντάσματα (ψηφοφόρους Χριστόφια) πρέπει να είσαι εσύ μεγάλο αρνί νομίζω!!!! Πρέπει δηλαδή τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από την ανάκριση Χριστόφια;;;;

Όταν κάποιος (βλέπε Χριστόφιας) ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο βλακείας δεν αξίζει πλέον σχολιασμού.

 
At 08 September, 2011 23:58, Anonymous Anonymous said...

Edo stin ksenitia dierotoumasten: tis teleftes meres gama kanenas oksa stamatate na antalaksete apopsi gia to poso mannos en o proedros tzie posa piannoun oi kivernitikoj? Oi efimerides tzie ta blog en thkievazounte pleon. I kopella egrapsen ena Efthimo kimeno tzie exaraxtiristiken provato!! I ideolipsia en ethnico xaraxtiristiko telika

 
At 09 September, 2011 22:41, Anonymous Anonymous said...

@ Drakouna: Epethymisa ta sequels sou.
@ Moonlight : Sport Billy
@ Anonymos whatever: Life is too short dear, get a grip

CT

 
At 11 September, 2011 10:05, Anonymous Anonymous said...

Ο κριτικος εφκαλε τζιαι πορισμα γιατι εν ασχοληθηκε με την ανακριση.

 
At 11 September, 2011 13:27, Anonymous Anonymous said...

emeis xehasame to gambro sto spiti,apo th xara mas k th viasunh mas mallon figame protoi, phgame oloi sth ekklhsia k hrte monos tou.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.