Wednesday, October 05, 2011

Το πιο καλό επετειακό

Η ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε 1105 λέξεις

(αρκούντως ισοπεδωτικό και refreshing)

11 Comments:

At 12 October, 2011 23:03, Anonymous Anonymous said...

Hm....
So many days, and no single comment on this...
I'm troubled...

 
At 13 October, 2011 11:31, Anonymous Κωτσιούι said...

Να ξεκινήσω εγώ τότε:

έτσι σχόλια είναι φανατίκα, ακραία, απόλυτα μονόπλευρα και διευστραβλωμένα. Συμβάλουν στον διχασμό που μας μαστίζει, επιμένουν στην παρενθοντολόγια και το βασίζονται στο ρίξιμο ευθυνών αντί στη μάθηση από τα λάθη. Πουθενά δεν υπάρχουν σημεία συγχώρεσης, ωρίμανσης, ανάληψης ευθυνών και οποιουδήποτε είδους επικοδομίτικες προσδοκίες για το μέλλον. Και χειρότερο απ’όλα, είναι πλήρως προσβλητίκα και ασεβή απέναντι σε ήγετες μας, που έδωσαν τη ζωή τους σε μια προσπάθεια να κάμουν ότι τους περνά που το χέρι να βοηθήσουν τη Κύπρο.

Το κείμενο ήταν τόσο μηδενιστικό και χυδαίο, που δεν διάβασα περισσότερο από δύο παραγραφούς πριν το κλείσω

 
At 13 October, 2011 13:50, Anonymous Anonymous said...

^ poios pethane?

 
At 14 October, 2011 14:33, Anonymous Anonymous said...

Kotsioui mou kalo...to keimeno kanei auto akribws pou les oti den kanei: apodeikniei oti anti na ma8ainoume apo ta la8h mas kai thn anwrimothta mas pame apo to kako sto xeirotero.

An ma8ainame apo ta la8h mas den tha estiazame to endiaferon mas mono panw sta fylakismena mnhmata kai stous kakous tourkous tosa xronia kai na tous ftaime gia ola alla tha bazame thn oura sta skelia kai tha kaname kai kamia douleia. Men anyshxeis omws...hrte to mari kai exypnhse mas. Elpizw.

Prin na sxoliazeis, na kaneis OLO sou to homework. dhladh na diavaseis pera apo tis 2 paragrafous.

Xristina

 
At 14 October, 2011 18:36, Anonymous Κωτσιόυι said...

Ο τόνος κάμνει τη μουσική (τελικά και οι γερμανικές παροιμίες έχουν τη χρήσης τους!). Το περιέχομενο του κέιμένου μου είναι πλήρως αδιάφορο, λόγω του ύφους του.
Το συγκεκριμένο κείμενο απλά συμβάλλει σε μιαν ήδη άσχημη και φορτισμένη ατμόσφαιρα. Συμβαίνει συχνά πλέον να φωνάζουν μόνο οι φωνακλάδες με αποτέλεσμα να κατακλυζόμαστε από τέτοιες χυδαιότητες. Διαφώνω απόλυτα με αυτόν το τόνο και συμπεριφορά, και ήμουν περιέργος να δω αν είμαι ο μόνος, ή αν έχει και άλλους που απλώς σιωπούν (όπως εγώ συνήθως) επείδη θεωρούν απαράδεχτους αυτούς τους τόνους και μεθόδους.
Αν ο συγγραφέας ήθελε να περάσει τα μηνύματα που λες, υπάρχουν και τρόποι ευγενέις . Το να βρίζουμε ζωντανούς και νεκρούς όχι μόνο είναι αντί-επικοδομητικό και διαχωριστικό, αλλα επίσης μας αποστασιοποιεί από τα δικά μας λάθη. Διαλέγουμε να αποστασιοποιούμαστε από το παρελθόν και την ιστορία μας, μ’ένα επιχείρημα του ύφους ‘εν τζείνοι που τα εκάμαν, όι εμέις’.
Έχω πάντα υπόψη μου πως ό,τι λάθη και να έκαμαν οι ηγέτες μας, έμεις σαν λαός τους επιλέξαμε και τους δώσαμε τόσο το δικαίωμα όσο και την υποχρέωση να πάρουν τις όποιες αποφασείς ήταν αναγκαίες για μας, λαό και τόπο. Έμεις σαν λαός εκρίναμε πως η κρίση τους ήταν άξια της εμπιστοσύνης μας
Όσον αφορά τα λάθη, απ’αυτά μπορούμε να μάθουμε όταν συζήτούμε για τις ίδιες τις πράξεις, τα απότελέσματα τους και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτές τις αποφάσεις. Το να επικεντρωνόμαστε στο ποιος έκαμε τις συγκεκριμένες επιλογές σκοπεύει μόνο στην επίρηψη ευθυνών και επιτυχένει διαχωρίσμο και εχθρικότητα, επιπλεόν της αποστασιοποίησης που ανάφερα.

 
At 15 October, 2011 20:11, Anonymous Anonymous said...

Αν λογο του ύφους δεν δινεις σημασια στο περιεχόμενο...εμένα μου φαίνεται επιφανιακη αντιμετώπιση. και ο ανανας που εξω εν φαινεται ιδιαιτερα γευστικος..και γλυκος αλλα ειναι.

Ο άνθρωπος ειναι από τους ΛΙΓΟΥΣ και τους ΠΡΩΤΟΥΣ που φωνάζει για τα σωστά πράματα. Φτανει πλεον να χωνουμαστε πισω που το δακτυλο μας και καιρος να παραδεχτουμε ολες τις ηλιθιοτητες που πραξαμε απο την μερα που μας αφησαν μονους μας πανω σε τουτο το νησι.

Σε καμια περιπτωση δεν ειπε εκεινοι φταινε και όχι εμεις. Παρερμηνευεις κατα την αποψη μου
παντα...

Ετσι και αλλιως για ποιον να μιλησει? Για την Μαρικου που τα λευκαρα και αν φταει τζινη για το χρηματηστηριο? Θα μιλησει για τους κυριους που θέλαν καρέκλες και αξιώματα....Η δύναμη φέρνει και ευθυνη. Το αν ειχες καλες προθεσεις δεν αναιρει μια βλακεια που εκανες.

και αν διαβαζες το μπλογκ του θα δεις οτι οχι μονο ασχολειται αλλα με τον τροπο του προσφερει τις δικές του λυσεις και ιδεες.

Οπως ειπε και ενας τουρκοκυπριος..εκεινοι ειναι εκατομυρια βλακες αλλα τους διοικουν πανεξυπνοι ηγετες ενω εμεις ειμαστε ενας μορφωμένος λαος που μας διοιηκουν βλακες.

Ειμαστε αρνια που τους επιτρεπαμε τοσα χρονια να αλωνιζουν στο νησι. Η δύναμη φέρνει και ευθύνη. και εμεις απλα...κοιμομασταν τον υπνο του δικαιου και του βολεματος

Φταίμε και εμεις για τους ηγετες μας και πουθενα στο αρθρο δεν το αρνειται αυτο.

Χριστινα

 
At 15 October, 2011 20:20, Anonymous Anonymous said...

και να προσθεσω οτι σεβομαι την αποψη σου για ευγενεια...αλλά σε ενα ακατεργαστο - παλι κατα την αποψη μου- λαο η ευγενεια δεν πιανει τοπο. πρεπει να πιασεις κουσπο και να πελεκισεις για ευελπιστεις σε ενα κρατος οπου στο μελλον η ευγενεια θα εχει τοπο.

και το πελεκημα δεν ειναι παντα ευχαριστο. Ποναει και λιγο. Call it growing pains call it realisation of things as to how they REALLY are.

 
At 15 October, 2011 20:50, Anonymous Anonymous said...

Θελει σημασια ο συγραφευς. Να του δοκουμε σιορ εντζιαι 1000 λιρες, αλλα οι να μας φκαλει τον Κληριδη κουππα απανη. Ε ινταλος πραματα εν τουτα

 
At 16 October, 2011 08:35, Anonymous Anonymous said...

Ontws Gia ton klhridh symfwnw Kai gw ligo oti en htan apla o kalos pappoulhs....alla eutyxws pou yparxoun Kai ta sxolia Gia na baloume ta pramata in perspective.... Kai na apoxthsoume Krish.... Pou mas leipei genika pisteukw.

Zhtw to blogging.

Kalh sas mera.

Cristina...pale... :-)

 
At 22 August, 2019 16:42, Blogger yanmaneee said...

adidas nmd
longchamp handbags
jordans
adidas yeezy boost
ferragamo belt
christian louboutin outlet
christian louboutin outlet
yeezy boost 350
adidas stan smith
yeezy boost 350 v2

 
At 27 April, 2020 20:19, Blogger yanmaneee said...

vans
goyard
adidas yeezy
golden goose
jordans
off white
golden goose outlet
kd 11 shoes
supreme t shirt
golden goose outlet

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.