Tuesday, October 04, 2011

Πολυβίου και J.K. Rowling

Διαβάζετε βράσην το πόρισμα? Ούτε το τελευταίο βιβλίο του Harry Potter να ήταν δεν θα είχε τόση επιτυχία! J

Στις 25 Μαΐου 2011, αθόρυβα και μέσα στα πλαίσια των συνηθισμένων εργασιών του Δικαστηρίου, εκδόθηκε μια απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο. Η απόφαση αυτή αφορούσε το διορισμό του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού, συγκεκριμένα τον ακύρωνε, διότι στο διορισμό του δεν υπήρχε καμία αναφορά στην πείρα, σταδιοδρομία ή γνώσεις που κατείχε ο συγκεκριμένος για το αντικείμενο της ΕΠΑ, επομένως δεν ικανοποιούσε τα προσόντα που καθόριζε ο Νόμος ότι πρέπει να κατέχει το πρόσωπο που διορίζεται στη θέση αυτή.

Ο διορισμός του προσώπου αυτού, έγινε όπως γίνονταν διαχρονικά οι διορισμοί από το Υπουργικό Συμβούλιο (in fact όλα τα προηγούμενα υπουργικά συμβούλια). Με εισήγηση του σχετικού Υπουργού, διορίζεται ο τάδε στο Συμβούλιο του τάδε οργανισμού. Ποιος είναι ο τάδε, τι προσόντα κατέχει, γιατί πρέπει να διοριστεί στη θέση αυτή, ουδέποτε αναφερόταν οπουδήποτε.

Στα παλιά χρόνια που οι οργανισμοί ήταν λίγοι και τα προσόντα vague and elusive, δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα. Σήμερα που έχουμε πολυάριθμους οργανισμούς με εξειδικευμένες αρμοδιότητες, η ύπαρξη ειδικών, είναι επιβεβλημένη. Με απλά λόγια, σήμερα δεν θα μπορούσες να διοριστείς υπουργός/πρόεδρος οργανισμού κτλ, με μοναδικό προσόν ότι έλαβες μέρος στον αγώνα (το παλιό αγαπημένο) ή ότι ανήκεις σε ένα κόμμα ή έχεις φίλους σε κόμμα. Πρέπει τα γέρημα να έχεις και σχετικά προσόντα.

Η πιο πάνω απόφαση του Δικαστηρίου έλαβε μεν κάποια δημοσιότητα (κυρίως για να trashάρουν τον Πρόεδρο που διόρισε το συγκεκριμένο άτομο στη θέση αυτή) αλλά κανένας δεν σχολίασε τις πραγματικές προεκτάσεις της. Ότι οι λίστες που κυκλοφορούν κάθε φορά που θα διοριστούν μέλη επιτροπών και οργανισμών, προέρχονται αποκλειστικά από τα κόμματα και εξυπηρετούν μόνο τους δικούς τους σκοπούς (ούτε καν τα basic προσόντα δεν έχουν όλοι αυτοί). Μια φορά να διορίσεις άσχετους οκ. Δύο φορές οκ. Για δεκαετίες όμως να διορίζονται άσχετοι, μας φέρνει στη σημερινή κατάσταση απαξίωσης κτλ άλλες κλισέ φράσεις συμπληρώστε τα κενά που θυμήθηκαν όλοι και χρησιμοποιούν.

Η απόφαση αυτή επηρέασε και άλλους διορισμούς που έγιναν με αυτό τον τρόπο, σε άλλους οργανισμούς και επιτροπές. Αν είσαι από αυτούς που ξεκοκαλίζουν την εφημερίδα κάθε μέρα, πιθανόν να το πήρες είδηση. Μπορεί και όχι.

Fast forward μερικούς μήνες αργότερα και έχουμε το πόρισμα του κ. Πολυβίου για την έκρηξη στο Μαρί. Όλοι έχουν επικεντρωθεί στο πρόσωπο του Προέδρου και πόσο φταίει και δυστυχώς πάλι αποφεύγουν να παρατηρήσουν ότι το πόρισμα λέει και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα άξια σχολιασμού. Πράγματα που συνάδουν με την πιο πάνω απόφαση του Δικαστηρίου.

Αντιγράφω από τις σελίδες 590, 591 και 592 του πορίσματος:

«Υπάρχει η αίσθηση μεταξύ μεγάλου μέρους των πολιτών ότι η επίσημη Πολιτεία δεν ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, ότι τα περισσότερα αξιώματα κατέχονται από άτομα όχι με βάση την αξία αλλά κομματικά κριτήρια, και ότι συνήθως η ολιγωρία, η αμέλεια και η ανεπάρκεια δεν συνεπάγονται τη σωστή απόδοση ευθυνών ή οποιαδήποτε κύρωση. Αντί ευθύνης – τόσο με τη μορφή ανάληψής όσο και απόδοσής της – υπάρχει στα μάτια του μεγάλου μέρους των πολιτών συγκάλυψη και ατιμωρησία.»
…….
…….

«…Ο φαύλος αυτός κύκλος συνίσταται, σε μεγάλο βαθμό, στην αδιαφορία των εκάστοτε κρατούντων και σε κακοδιοίκηση, σε πολιτική ανευθυνότητα, στο ακατάπαυστο και εκνευριστικό φαινόμενο των συνεχών δηλώσεων, μονόπλευρων αντιλήψεων και απλουστευμένων πολιτικών αντιμετωπίσεων και φωνασκιών κυρίως των πολιτικών και κομματικών παραγόντων επί κάθε θέματος, σε αυξανόμενη απόσταση μεταξύ λόγων και έργων, στη σχεδόν αγεφύρωτη πλέον απόσταση μεταξύ λόγων και δηλώσεων αφενός και της κοινής λογικής και πραγματικότητας αφετέρου, σε μειωμένη αντίληψη του καθήκοντος και επιλεκτική τήρηση της ηθικής και της νομιμότητας, σε συνεχή και ακατάπαυστη ενασχόληση των πλείστων παραγόντων του πολιτικού συστήματος με επικοινωνιακά τεχνάσματα, και στην επικέντρωση σχεδόν όλων όχι στην ουσία αλλά σε τακτικούς ελιγμούς που θα διατηρήσουν αλώβητα προνόμια και ωφελήματα…»
…..
….
«…Τα τελευταία χρόνια τα κόμματα έχουν μονοπωλήσει τόσο την εξουσία όσο και το δημόσιο διάλογο (public discourse). Υπάρχει διάχυτη η άποψη ότι κομματικά κριτήρια διαδραματίζουν πρωταρχικό ρόλο στην κατάληψη δημοσίων αξιωμάτων και στη διαχείριση κρατικών επιχειρήσεων και υπηρεσιών (όπως νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου) όπου θα έπρεπε να αποδίδεται ιδιαίτερη εάν όχι αποκλειστική σημασία σε ανεξαρτησία σκέψης και σε εμπειρογνωμοσύνη, αντί σε κομματικές ή πολιτειακές σχέσεις…»

(αυτή ήταν καρασποντάρα για όλα τα κόμματα αλλά ποιος θα βρεθεί να το σχολιάσει?)

Το πόρισμα αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες αλλά εμμέσως λέει ότι η έκρηξη στο Μαρί θα γινόταν ανεξάρτητα του ποιος ήταν Πρόεδρος της Δημοκρατίας. It was an accident waiting to happen, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει στη σελίδα 595. Διότι τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό, δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία 3-4 χρόνια μόνο, αλλά τις τελευταίες δεκαετίες. Απλώς έτυχε να φάει τη «φατσιά» το κόμμα που είναι τώρα στην Κυβέρνηση. Το οποίο (κατά την άποψη μου), αν είναι ένοχο για κάτι, είναι ότι αντί να διορθώσει αυτή τη διαχρονικά απαράδεκτη κατάσταση και να φέρει την αλλαγή, δεν έκανε τίποτα, αντίθετα έδειξε ότι τόσο χρόνια περίμενε απλώς τη «σειρά του» για να καταλάβει την εξουσία.

Το πόρισμα βέβαια αποτελείται από 643 σελίδες. Αν θέλεις να επικεντρωθείς σε ένα σημείο του και να κολλήσεις σε αυτό, μπορείς πολύ εύκολα να το κάνεις. Ήδη γίνεται. Εκτός από το αν πρέπει ή όχι να παραιτηθεί ο Πρόεδρος, βγήκε κανένας να σχολιάσει οτιδήποτε άλλο? Don’t hold your breath ότι θα το κάνουν.



PS: For the record, ο κ. Πολυβίου ήταν ένας από τους δικηγόρους των αιτητών στην απόφαση του Δικαστηρίου για την ΕΠΑ.  

34 Comments:

At 04 October, 2011 13:17, Anonymous Anonymous said...

"It was an accident waiting to happen, όπως πολύ εύστοχα αναφέρει στη σελίδα 595."

Συμφωνώ... έτυχεν όμως να είναι στη θητεία του μπούλουκου. Ας είχε το ήθος και το επίπεδο να παραδεχτεί ευθύνες, και να παραδειγματίσει τους επόμενους που λιμπίζονται την καρεκλούα...αντί αυτού πάλε τα ίδια παντελάκι μου τα ίδια παντελή μου: προσπαθούν οι μεν να μας φταίξουν εμάς τους δε....

SAD AND PATHETIC IF YOU ASK ME.
Όπως άλλωστε και οι πλέιστες δημόσιες υπηρεσίες αυτού του τόπου, πολλές εταιρείες, οικογένειες...το κακόν είναι γενικό...και ξεκινά από το attitude του κάθενα από εμάς κυπραίου.

Το καλό είναι ότι για πρώτη φορά κάποιος τα λέει και όχι μόνο τα λέει, τα λέει γραπτώς και τα δημοσιεύει κιόλας. We have a chance now...να διαβάσουμε και να αρχίσουμε επιτέλους να αποκτούμε ΚΡΙΣΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ και όχι απλά να απαγγέλλουμε τούτα που μας έμαθε το κόμμα, το σχολείο, η μάμμα, ο παπάς, ο παππούς και η πουτάνα του χωρκου (αν και εκείνη μάλλον εν να σου πει τα πιο σωστά πράματα)

Χριστίνα

 
At 04 October, 2011 13:46, Anonymous Anonymous said...

Ιδανικά η παραίτηση του Προέδρου (για πρώτη φορά στα χρονικά μπλα μπλα) θα παραδειγμάτιζε και θα έδειχνε ότι καμία καρέκλα δεν είναι σίγουρη.

Διατήρω τις επιφυλάξεις μου όμως αν ο πολιτικός κόσμος θα το έβλεπε έτσι, ή απλώς θα πανηγύριζε έξαλλα για τη νίκη της "ομάδας" του (μέχρι την επόμενη τραγωδία).

Από αυτή την ιστορία δυστυχώς δεν φαίνεται να έμαθε κανενας τίποτα.

Δρακούνα

 
At 04 October, 2011 15:10, Anonymous Anonymous said...

Σε αυτή τη περίπτωση...ότι πάθουμεν αξίζουμεν το.

αν το πάθημα δεν έγινε μάθημα....θα το ξαναπάθουμε και θα το ξαναπάθουμε.

Τα πράματα εν απλά. Αλλά δεν το καταλάβουμε.

Απλά ο καθένας πρέπει να κάμνει την δουλειά του...ΣΩΣΤΑ.

 
At 04 October, 2011 15:32, Blogger Τακης said...

Μεν εσιεις εννοια, για εναν πραμαν που ξερουν να καμνουν καλα και σωστα, εν οι εκλογες τζαι οι ψηφοι. Αμαν εννα πιασιν την καρεκλα εν ουλλοι κυριοι.



Δρακουνα σημερα εξεκινησα να διαβαζω το μπλοκ σου και respect...πραγματικα respect!

 
At 04 October, 2011 16:26, Blogger kaisi said...

Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο.
Ειμαι από αυτούς που το διάβασαν το πόρισμα και το λέω ότι οι ευθύνες του προέδρου εν οι λιγότερο σημαντικές από τα τέρατα που υπάρχουν τζιμέσα!

 
At 04 October, 2011 17:35, Anonymous Anonymous said...

καλαν αντζελοκαμωτη μου, αφου εν τοσο διεφθαρμενος ο πολυβης ηντα τον εδιορισε ο πουρεκκομονοιατης;
οξα εν σε τουτο που επονταρισκε;

 
At 04 October, 2011 18:53, Blogger Moonlight said...

εν το εθκιέβασα ούλλο, τζαι πορώ πότε το εθκιεβάσετε εσείς που το εθκιεβάσετε.
εθκιέβασα διάφορα σημεία του που έτυχε να πέσει το μάτι μου πάνω, τζαι άκουσα τζίνα που έιχε να πει τζαι εχτές.

έντζαι θέλουμε να παραιτηθεί επειδή οι άλλοι ούλλοι εν καλλύττεροι, τζαι αντιλαβάνονμαι ότι αν παραιτηθεί οι εκλογές αν γίνουν θα είναι ένα κοντύλι που δεν έχουμε να δώσουμε που μόνες τους, αλλά εν ο μόνος που τιμωρείται for being at the wrong place at the wrong time; Εξάλλου, καιρός να δουν ούλλοι τι γίνεται άμα εν κάμνουν σωστά τη δουλειά τους, μπας τζαι νοιώσουν λλίο δέος μπροστά στον κόσμο που λεπρεπε να υπηρετούν...

 
At 04 October, 2011 18:53, Blogger Sike said...

Πολυβίου φορ πρέζιτεντ

 
At 04 October, 2011 19:04, Anonymous Ακκανούρης said...

Μπαίνω στον πειρασμό... Θα το πω:

ΤΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΙΣΕ.

Τι πόρισμα και τρίχες κατσαρές... αυτό ήταν το indictment του αιώνα.

Για το αν ήταν στο λάθος τόπο λάθος χρόνο, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω: Απέτρεψε την επιτροπή κυρώσεων να προβεί σε επιθεώρηση. Αυτός και ο Σαντάμ.

Εκτός αν και ο Σαντάμ ήταν σε λάθος τόπο λάθος χρόνο...

 
At 05 October, 2011 00:35, Blogger Anti-Christos said...

This comment has been removed by the author.

 
At 05 October, 2011 00:37, Blogger Anti-Christos said...

Συμφωνώ ότι όλοι θέλουν να τον φάνε για ίδιον όφελος, αλλά δεν με πείθετε ότι αυτός που συνεχίζει να κρατά την καρέκλα κόπτεται για κάτι παραπάνω. Και επειδή ουδεμία απόδειξη υπάρχει πως τον ενδιαφέρει το κοινό καλό, απορώ γιατί όλοι εστιάζετε στο ότι η καταστροφή θα συνέβαινε και με άλλους πρόεδρους στη θέση του...

Shit happens. To πρόβλημά σας είναι ότι το φάγατε εσείς...

 
At 05 October, 2011 00:48, Blogger kaisi said...

1) Η απόφαση για επιλογή του χώρου και του τόπου φύλαξης πάρθηκε από τον κ. Γεωριάδη, Συνταγματάρχη Υλικού Πολέμου.

2) Ο τρόπος που στοιβάστηκαν ήταν απόφαση του Επιτελάρχη του ΓΕΕΦ κ. Σοφιανίδη.

3) Η κάκιστη απόφαση για κατάβρεξη με νερό πάρθηκε σε σύσκεψη που συμμετείχαν οι Θεοφάνους, Ταξίαρχος, ΥΠΑΜ
Γεωργιάδης, Συνταγματάρχης,
Λάμπρου, Συνταγματάρχης, ΔΥΠ, Χαραλάμπους, Αστυνόμος Α΄, Υποδιευθυντής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανατολίτης, Τεχνικός, Τεχνικές Υπηρεσίες ΥΠΑΜ, Αναστασιάδης, Επιθεωρητής Εκρηκτικών Υλών της Υπηρεσίας Μεταλλείων, Χριστοδούλου,Βοηθός Επιθεωρητής Εκρηκτικών Υλών της
Υπηρεσίας Μεταλλείων, Κυριάκου, Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας του Υπουργείου Εργασίας.

4) Την επιτροπή κυρώσεων ΔΕΝ την απέτρεψε ο πρόεδρος αλλά δόθηκαν οδηγίες από τον ΥΠΕΞ για καθυστέρηση της επίσκεψής της "για να δοθεί χρόνος για συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών και τμημάτων" πράγμα που ποτέ δεν έγινε.

5) Για όλα αυτά συμφωνούσαν οι υψηλά ιστάμενοι τόσο στο ΥΠΕΞ όσο και στο ΥΠΑΜ και στα ανώτατα κλιμάκια του ΓΕΕΦ.

Κανείς από αυτους δεν ενημέρωσε τον πρόεδρο, κανείς δεν αντιλήφθηκε τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Και όχι δεν είναι παιδάκια και ο πρόεδρος η μάμα τους που πρέπει να τσιεκκάρει την κάθε κίνησή τους.

Του τέθηκε το θέμα της καταστροφής και έδωσε άδεια για καταστροφή του φορτίου. Το πως και το πότε θα καταστρεφόταν ηταν δουλειά όλων αυτών να το αποφασίσουν και να το διεκπεραιώσουν και επέδειξαν ολιγωρία.

 
At 05 October, 2011 01:35, Anonymous Anonymous said...

Ε καλά ρε αφού ο εν ο μπάρκουλλης ο Κυπριανού που φταιει για τους ελεχτες που το εξωτερικο γιατι ο προεδρας σας τον επαρακαλεν να μεινει?

Αφου εν ο γαρος ο διπλωματικος του σκατος που εν τον ενημερωννεν γιατι του ανανεωσε τη συμβαση ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ??

ατε κανει σας ξιμαρισμενοι αντραπειτε δικαιολογατε τα αδικαιολόγητα

 
At 05 October, 2011 08:51, Blogger drakouna said...

Αυτός που συνεχίζει να κρατά την καρέκλα, δεν κόπτεται για τίποτε παραπάνω. Ούτε αυτός, ούτε όλοι οι άλλοι. Το πόρισμα, στα γενικά συμπεράσματα του αυτό ακριβώς λέει.

Εφόσον κανένας δεν κόπτεται για το κοινό καλό, η καταστροφή θα συνέβαινε οποιοσδήποτε και αν ήταν στη θέση αυτή.

 
At 05 October, 2011 08:55, Anonymous Ακκανούρης said...

Kaisi.

Η υπεράσπιση που υποβάλλεις είναι του τύπου "δεν είμαι εγώ που τον σκότωσα αλλά το όπλο μου"

Οι διαβεβαιώσεις του προέδρου προς τον Άσαντ αναφορικά με την παρατεταμένη παραμονή των εκρηκτικών στην Κυπρο, συνάδουν με την αποτροπή καθόδου των εμπειρογνωμόνων της επιτροπής κυρώσεων.

Με άλλα λόγια, καθώς οι εμπειρογνώμονες θα διαπίστωναν τα οφθαλμοφανή πως θα μπορούσε να εξασφαλισθεί η επ' αορίστου παραμονή των εκρηκτικών;

Επιπλέον σε όλα αυτά που συζητούμε, γιατί δεν γίνεται αντιληπτή η αρχή "το πράγμα μιλά από μόνο του;"

Το βάρος της απόδειξης είναι πάνω στον πρόεδρο ότι ενήργησε ορθά και νόμιμα. Δοθηκε σε αυτόν η ευκαιρία να εξηγήσει τη θέση του και το μόνο που έκανε ήταν να δηλώνει διαρκώς άγνοια.

Δίδεται η απίστευτη ευκαιρία να απαλλαχθεί ο τόπος από ένα άτομο με (αποδεδειγμένα πλέον) πολύ χαμηλή νοημοσύνη, ανύπαρκτες διοικητικές ικανότητες με πασιφανή προβλήματα υγείας που παρεμβαίνουν στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Όσοι προτρέχετε στην υπεράσπισή του σκεφτείτε τι υπερασπίζετε. Όχι τη Δημοκρατία γιατί πλέον μόνο από τη μειοψηφία του ΑΚΕΛ υποστηρίζεται.

Υπερασπίζεστε την μετριότητα (εννοώντας την προς τα κάτω και όχι την προς τα πάνω μετριότητα). Και συνάμα την απολυταρχία κάποιου που δεν αποδέχεται την οριστική του διάσταση από την επιθυμία του λαού.

κ. Πρόεδρε απόλαυσε την υγεία σου, όσο την έχεις. Στο κάτω κάτω, τα εγγόνια σου θέλουν τον παππού τους.

 
At 05 October, 2011 09:35, Blogger kaisi said...

Αυτό που φαίνεται είναι ότι αν γινόταν σωστός χειρισμός των εκρηκτικών, δεν θα γινόταν έκρηξη.

Τόσο απλά.

Αν αυτοί που έπρεπε να πράξουν το έκαναν και δεν εκουντούσαν το αυκό με την μανιβέλλα, ακόμα και τους τελευταίους μήνες, δεν θα γινόταν η ζημιά.

Ναι αυτό το πράμα μιλά απο μόνο του. Γιατι δεν το αντιλαμβάνεσαι?

Η ένστασή μου αφορά ακριβώς αυτό. Κι αν ακόμα παραιτηθεί ο πρόεδρος, όλα αυτά που οδήγησαν στην καταστροφή θα συνεχίσουν να υφίστανται.
Και όταν η μόνη και μοναδική έννοια μας είναι το να κάνουμε έναν ανθρωπο αποδιαπομπαίο τράγο, όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν, αμέλησαν, δεν έκριναν σωστά παρά τις ειδικότητές τους, θα εξακολουθήσουν να είναι μέρος του συστήματος και θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως λειτουργούν.

Αρα πού ήσουν, πούποτε.

Λαλούν εν ανίκανος ο πρόεδρος και κανείς δε λέει για την πέραν πάσης αμφιβολίας ανικανότητα στις τάξεις του ΓΕΕΦ, του ΥΠΑΜ, του ΥΠΕΞ, και της Αστυνομίας κτλ.

Ενας πρόεδρος εν υπέυθυνος για πολιτικούς χειρισμούς. Οι πολιτικοί χειρισμοί του κράτησαν τις ισορροπείες. Η αντιπολίτευση ηταν πολύ ευχαριστημένη με αυτούς.

Ναι το πράμα μιλά απο μόνο του.

Κανείς δεν ενδιαφέρεται για να λυθούν τα προβλήματα ή για τον πόνο των συγγενών.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι "να φύγει αυτός και να μπούμε εμείς".

 
At 05 October, 2011 10:31, Anonymous Anonymous said...

Καλα τα λες φιλε, αλλα μη το παρακανουμε. Το οτι εγινε εκριξη ενας λογικος ανθρωπος θα ρωτησει 3 πραγματα.

1) Γιατι ειχαμε ετσι υλικο ? - Γιατι εκοψε μεσα η κυβερνηση και επαιζεν το χαλαρη και 'αιστα τζιαμε μανα μου τζε εν καλα
2) Γιατι τα εβαλαμε τζιαμε? - η ανωριμοτητα, η ανευθυνοτητα και η προχειροτητα που διακατειχε ολους τους 'αξιοματουχους' που οπως καλα αναφερεις μπαινουν με γνωμονα τες ποσες παρελασεις τις ΕΔΟΝ/ΝΕ.ΔΥΣΗ επιαν,
3) Γιατι καναν εκρηξη - γιατι αυτοι που υπογραφαν δε καλεσαν μισο ανθρωπο που καταλαβει καναν τις κελλες τους με το κλασσικο ' εννα περασουμεν - εν εσσιει τιποτες.


ΜΕ αλλα λογια, δεν ΕΤΥΧΕ στο συγκεκριμενο θεμα. ΕΓΙΝΕ. Συμφωνω οτι το συστημα εν σαπιο γεματο αναξιους, αλλα για την υποθεση στο μαρι... νομιζω δε μπορουμε να τα ριχνουμε στους παλιους. Ηταν θεμα καθαρα των συγκεκριμενων κυβερνωντων. Ειτε αυτο λεγεται εξωτερικη πολιτικη, ειτε οτιδηποτε.

Μπορουσαν να τυχουν πολλα. e.g να εσυκωνετουν η παλλωδια ισσια πανω - ή ακομα η κληρου. Κατι που ειναι μονιμο στο νησι. Οχι το συγκεκριμενο φορτιο.

 
At 05 October, 2011 10:55, Anonymous Τσιριπιλλούα said...

Δρακούνα μου τωρά κάμνω σαν τους ήρωες του Αρκά που γυρίζουν τζαι θωρούν τον αναγνώστη με απορία...
Η συζήτηση που εξεκίνησεν με αφορμή το post σου αποδεικνύει τζείνα που λαλεί τζαι ο Πολυβίου. Ούτε τον απλό κόσμο κόφτει να σταματήσει τούτη η κατάσταση διότι εν συμφέρει κανενού.
Εκάμαμεν το θέμα match τζαι σε λιο εννα πλακώσουν τζαι τα μπούκκικα.
Νομίζω εν καλύτερα να μεταναστεύσουμεν γιατί εν έσιει έλεος.

 
At 05 October, 2011 10:58, Anonymous Anonymous said...

Κατά την άποψη μου αν τα εφυλάαν σωστά έν ήταν να εγίνετουν η έκρηξη ούτε ήταν να έχουμε θύματα. Τα υπόλοιπα εν περιττές λεπτομέρειες. Την ευθύνη την είχαν τζείνοι που έπρεπε να διασφαλίσουν την σωστή φύλαξη. Τζαι όι έννεν δουλειά του Προέδρου να κάμνει τον αποθηκάριο. Τωρά εγίναμεν ούλλοι ρήτορες τζαι αναλύουμε θέματα που είμαι βέβαιη δεν κατέχουμε απόλυτα (τοποθετείται η Μαρικκού τζαι ο Γιαννής τζαι ο Ττοουλής για την εξωτερική πολιτική για την θεσμική και προσωπική ευθύνη κ.ό.κ) αλλά εν τζαι τούτο χαρακτηριστικό της κοινωνίας που ζούμε. Τούτοι που ζητούν την παραίτηση του εν με πείθουν ότι την ζητούν για τις ευθύνες που του αποδίδει ο Πολυβίου για το Μαρί. Ήταν όμως η χρυσή ευκαιρία. Είμαι βέβαιη πως κάποιοι συγκεκριμένοι πολιτικοί ή wannabe πολιτικοί (βλ. ιεράρχες) άμαν αναλογιστήκαν τί δυνατότητες κινήσεων τους δημιούργησε η τραγωδία ετρίψαν τα σιερούθκια τους με ικανοποίηση και ας παρουσιάζονται ότι θρηνούν για τα αδικοχαμένα θύματα. Εβάλαν τες μασκούες τους τζαι εσταθήκαν πίσω που την πίκρα τζαι τον σπαραγμό τζείνων που εχάσαν τα παιδκιά τους τους αδερφούς τους τζαι τους αντράες τους τζαι εφωνάξαν συνθήματα. Θα έπρεπε να ντρέπονται. Την παραίτηση του Χριστόφια ζητούν την για τους χειρισμούς του στο Κυπριακό, για τη διαχείριση του ενεργειακού πλούτου, για την προεδρία της Ε.Ε. και για την καρεκλούα που τους νέφκει τζαι εν γλυτζειά, πολλά γλυτζειά. Ούλλοι ως τον έναν που εφκήκαν στα παραθύρκα «εκαρφωθήκαν». Εγώ λυπούμαι ειλικρινά που ζούμε τούτα ούλλα. Ολίγον με ενδιαφέρει αν θα παραιτηθεί. Το πουλίν επέτασεν. Είσιεν τζαι τούτος την ευκαιρία του. Εν την εδιαχειρίστηκεν σωστά. Αυτοεγκλωβίστηκε. Έπρεπε να ήταν πιο ετοιμοπόλεμος αφού έθελεν κουμουνιστής άνθρωπος να φκεί Πρόεδρος. Εν εχώρεν ούτε ένα λάθος στη θητεία του. Εν τα εκατάφερε. Δυστυχώς λέω εγώ, ευτυχώς λεν κάποιοι άλλοι. Θέλω όμως πολλά να μου δείξουν τούτοι που φωνάζουν να παραιτηθεί ποιόν «άξιον» προτείνουν για να φκεί Πρόεδρος. Και μην εξάπτεστε ορισμένοι -αυτή είναι η άποψη μου και έχω και εγώ δικαίωμα να την εκφράζω.

 
At 05 October, 2011 11:17, Anonymous Ακκανούρης said...

Kaisi,

Το μόνο που με ενδιαφέρει και νομίζω θα συμφωνήσεις μαζί μου, είναι να φύγει αυτός και να εκλεγεί στη θέση του κάποιος άξιος. Όχι εγώ, ούτε κάποιος άλλος άσχετος σαν εμένα, αλλά κάποιος άξιος.

Τωρα αν δεν είμαστε σε θέση να επιλέξουμε κάποιον άξιο, αυτά είναι παθογένειες της δυτικής δημοκρατίας όπου προάγονται κατά τεκμήριο οι εξυπηρετητές.

Τι κι αν η αντιπολίτευση ήταν ικανοποιημένη με τους χειρισμούς του. Δηλαδή το κριτήριο νομιμότητος αποδίδεται με γνώμονα την αποδοχή της αντιπολίτευσης;

Τι απέγινε η κοινή λογική; ότι δηλαδή δεν ήταν καλοί χειρισμοί.

Και για ποιό είδος διατήρησης ισορροπειών συζητούμε όταν επιχειρεί ο Πρόεδρος να συμβιβάσει τη στάση της δύσης έναντι της ισλαμοφασιστοκρατίας του Ιραν και της αιμοθηρίας του Μπαάθ της Συρίας;

Είμαστε ή δεν είμαστε δύση; Γνωρίζουμε (και όχι απλως πιστεύουμε ή προσμένουμε ή οποιαδήποτε άλλη αντι-επιστημονική στάση) ότι τα συμφέροντά μας, η ιστορία μας, η νόησή μας είναι προϊόν της ευρωπαϊκής μας κοινονικοπολιτικής ταύτησης;

Οι επιλογές του Προέδρου ήταν σαφώς προσδιορισμένες με βάση την πάγια κοσμοθεωρία του: ότι δηλαδή αντιστάθμισμα της καταπιεστικής δύσης αποτελεί (με την κατάρρευση της ΕΣΣΔ) το Ιραν, η Συρία και όλες οι άλλες αναχρονιστικές αίθουσες βασανιστηρίων.

Ο Πρόεδρος, στην αρχή της θητείας του μας υποσέθηκε δίκαιη κοινωνία (δεν είναι αντικείμενο συζήτησης η δίκαιη λύση). Δεν βλέπω

Η δικαιοσύνη δεν είναι αφηρημένη έννοια. Αυτή η προκρουστική αντίληψη που οπλίζει τον Πρόεδρο με την πεποίθηση ότι μπορεί να αγνοεί το πόρισμα
είναι σε πλήρη αντιδιαστολη με τις λαϊκές του δεσμεύσεις.

Στο καλό κ. Πρόεδρε. Ο λαός πάντα θα σε θυμάται για τις αγαθές σου προθέσεις.

 
At 05 October, 2011 12:04, Anonymous Anonymous said...

Να βαλουμε τον ακκαννουρην προεδρο. Αδε ποσα πραματα ξερει, εν πολλα καλος

 
At 05 October, 2011 12:11, Anonymous Ακκανούρης said...

Ρε ανώνυμε, αφού εδηλωσα στο προηγούμενο σχόλιο ότι είμαι άσχετος.

Τι θέλεις δηλαδή; Να συνεχιστεί η ασχετοσύνη; Τζαι ούτε πολλά καλός είμαι. Είμαι αγενής, πολλά φιλόδοξος, ππαραδόπιστος τζαι πολλά αναξιόπιστος.

Τωρά που το λαλείς... κάμνω για πρόεδρος

 
At 05 October, 2011 12:11, Anonymous Ακκανούρης said...

Ρε ανώνυμε, αφού εδηλωσα στο προηγούμενο σχόλιο ότι είμαι άσχετος.

Τι θέλεις δηλαδή; Να συνεχιστεί η ασχετοσύνη; Τζαι ούτε πολλά καλός είμαι. Είμαι αγενής, πολλά φιλόδοξος, ππαραδόπιστος τζαι πολλά αναξιόπιστος.

Τωρά που το λαλείς... κάμνω για πρόεδρος

 
At 05 October, 2011 12:18, Anonymous Anonymous said...

Ρε ακκανουρην αφου θωρω οτι καταλαβεις που εξωτερικη πολιτικην ιντα μου λαλεις εισαι ασχετος?

Τελος. Ο λαος απαιτει προεδρο να σε δει

 
At 05 October, 2011 12:27, Anonymous Ακκανούρης said...

Παίζεις με την ματαιοδοξία μου και αρχίζεις να με συγκινείς. Από τη μια θα ήθελα να σου πως να σταματήσεις γιατί θα ήθελα να με χαρακτηρίζει η μετριοφροσύνη.

Από την άλλη με διακατέχει η έπαρση και ο ναρκισισμός και σε εκλιπαρώ να συνεχίσεις.

Καθώς, όχι μόνο με αποδέχεσαι αλλά και με παροτρύνεις, σε προσκαλώ να αναλάβεις το προεδρικό μου γραφείο.

Το μόνο που θα σε παρακαλούσα, τα email ρουσφετιού των οποίων θα είσαι αποδέκτης, να τα χειρίζεσαι με πιο πολύ διακριτικότητα.

Έλα ανώνυμε, μαζί θα κατακτήσουμε τις καρδιές όλων των Κυπρίων: Ελλήνων, Τουρκων Μαρωνιτών, Λατίνων, Αρμενίων.

Έλα ανώνυμε, μαζί θα κατακτήσουμε τον κόσμο.

Εγώ κι εσύ.

 
At 05 October, 2011 13:14, Anonymous Anonymous said...

me alla logia drakouna tis efthynes gia tin ekriksi exo tes ego pou kathe fora pao opos to gadourin kai psifizo tous toutous oullous? Telika, pale tziame kataligoume? oti panta ftaiei kapios allos ara kai tora na men timorithei kanenas...

 
At 05 October, 2011 16:17, Blogger kaisi said...

Το πρόβλημα είναι ότι οι εν λόγω ανάξιοι δεν εκλέχθηκαν ή διορίστηκαν μόνο. Οι περισσότεροι απο αυτούς βρέθηκαν σε αυτές τις θέσεις, όπως βρέθεται όποιος δημόσιος υπάλληλος έχει καιρό στην υπηρεσία πήρε την προαγογή του.

Οι περισσότεροι απο αυτούς έχουν όλα τα τυπικά προσόντα να κάμουν τη δουλειά τους (πτυχία, μάστερ, ειδικότητες, εκπαιδεύσεις κτλ)

Γιαυτό σου λαλώ: Ατε τζαι εφυεν ο πρόεδρος. Εε? ολοι αυτοί θα μείνουν. Και το μύνημα που παίρνουν και όλοι όσοι θα ακολουθήσουν είναι ότι θα τη γλυππάρουν. Γιατί ασχολούνται όλοι με τον Α ή Β πολιτικό προϊστάμενο από καθαρό φανατισμό.

Τάρα για τον πολιτικό χειρισμό, ναι, υπήρξε ακριβώς αυτό, καλός χειρισμός των δύο πλευρών (δύσης-Συρίας) ικανοποιόντας τα αιτήματα της Δύσης χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις με τους Αραβες. Εν κακό?

 
At 06 October, 2011 00:02, Anonymous Anonymous said...

Τάρα για τον πολιτικό χειρισμό, ναι, υπήρξε ακριβώς αυτό, καλός χειρισμός των δύο πλευρών (δύσης-Συρίας) ικανοποιόντας τα αιτήματα της Δύσης χωρίς να διαταραχθούν οι σχέσεις με τους Αραβες. Εν κακό?

εεεεεεεεεεε
εσκοτώθησαν 13 πλασματα αλλα ποιος σαρωτά!!

 
At 06 October, 2011 02:18, Anonymous Anonymous said...

http://www.youtube.com/watch?v=1AUFVp4BT9s&feature=player_embedded

ta aftonoita

 
At 06 October, 2011 18:44, Blogger kaisi said...

@Ανωνυμος 00.02: Τα 13 πλάσματα εν εσκοτωθήκαν λόγω των πολιτικών χειρισμών.

εεεεεεε ξυπνάτε!

 
At 26 June, 2018 11:25, Blogger Unknown said...

qzz0626
air max 90
ray ban sunglasses
tory burch outlet
air max uk
mulberry handbags
ugg boots
adidas outlet
polo outlet
fitflops sale
rockets jerseys

 
At 05 November, 2018 04:26, Blogger Unknown said...

yeezy boost 700
adidas eqt support
rolex replica
vans shoes
off white hoodie
coach outlet online
hermes belt
adidas stan smith sneakers
vans outlet
nike epic react

 
At 22 August, 2019 16:46, Blogger yanmaneee said...

air yeezy
christian louboutin
adidas tubular
yeezys
coach outlet sale
golden goose outlet
ralph lauren uk
curry 6
moncler jackets
air jordan

 
At 03 July, 2021 18:08, Blogger yanmaneee said...

air jordan
adidas yeezy
kobe 11
yeezy
off white
jordan 13
steph curry shoes
golden goose outlet
golden goose sale
supreme clothing

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.