Monday, December 05, 2011

Κρίση και λογοτεχνία

Παρομοιώσεις για την κρίση (όλες από βουλευτές σε ραδιοφωνικές εκπομπές):

Τα… θαλασσινά
Είναι σαν να είμαστε μέσα σε ένα ακυβέρνητο πλοίο μέσα σε θαλασσοταραχή και αγνοούμε όλες τις εκκλήσεις από τον ασύρματο να πάμε στο λιμάνι.

ή

Είναι σαν να είμαστε μέσα σε ένα πλοίο και όλα τα δελτία καιρού αναφέρουν καταιγίδα αλλά εμείς τα αγνοούμε και βγαίνουμε στα ανοικτά.

Το… Schumacher
Είναι σαν να είμαστε μέσα σε ένα όχημα και τρέχουμε με 140 χλμ κατευθείαν πάνω σε ένα τοίχο. Αν πάρουμε μέτρα, θα ελαττώσουμε στα 70χλμ αλλά δεν θα αποφύγουμε τον τοίχο.

Το… πυροσβεστικό
Είναι σαν να έχεις μια τεράστια πυρκαγιά και αντί να διαθέσεις όλα τα πτητικά και επίγεια μέσα που έχεις για να τη σβήσεις, στέλλεις ένα μόνο όχημα και ρίχνει ένα κουβά νερό κάθε φορά.

Το… υπαρξιακό
Είναι μια μαύρη τρύπα που όλο μεγαλώνει και χρειάζεται όλο και περισσότερα λεφτά για να κλείσει και δεν κλείνει με τίποτα.


(τόσες παρομοιώσεις ούτε ο Στρατής Μυριβήλης στην «Παναγιά τη Γοργόνα»).   

2 Comments:

At 05 December, 2011 13:07, Blogger CRITIC said...

Γενικά πας τούντες υπερηχητικές πορδές εν τζαι πιάνουντε. Εν σάννα τζαι τρων γίγαντες που το χάραμα. Τούτο με τον τοίχο άκουσα το τζαι εγώ σήμερα πρωί πρωί

 
At 05 December, 2011 14:23, Anonymous Anonymous said...

Εν τέλειο, εφύτρικα. Εφύρτικα με το όλο θέμα και εξαναφύρτικα με την αναφορά στο Στράτη Μυριβήλη. χαχαχαχα, έχει να τον ακούσο απο το σχολείο ας πούμε.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.