Monday, February 20, 2012

Ελάτε και σε μας!

Με αφορμή τη ληστεία στο αρχαιολογικό μουσείο της αρχαίας Ολυμπίας, δεν μπορούσα παρά να θυμηθώ τις κραυγές απόγνωσης των δικών μας αρχαίων εκθεμάτων που … καρτερούνε μέρα νύχτα να φυσήξει ένα αέρας… να σηκώσει λίγη από τη σκόνη που τα καλύπτει τόσα χρόνια.


(ακόμα περιμένουν οι καημένοι)

Πρόσφατα ο βαφτιστικός μου (ένα παιδάκι 9 χρονών) ενδιαφέρθηκε να πάει στο αρχαιολογικό μουσείο για να δει live το αγαλματάκι που έχουμε πάνω στα Ευρώ μας (το ειδώλιο από τον Πωμό –είδες που ο Πωμός έχει και άλλα πράγματα να επιδείξει πέρα από το Paradise Place Jazz festival?-). Προσπάθησα να τον αποτρέψω, με το σκεπτικό ότι αν το πρώτο μουσείο που θα δει στη ζωή του είναι το δικό μας μουσείο, θα τον αποτρέψει για πάντα από το θέμα, θα νεκατσιάσει γενικά την ιστορία σαν μάθημα και ο κλάδος ίσως χάσει ένα λαμπρό νέο. Μετά που με καθησύχασε η μάνα του ότι ο μικρός έχει ήδη επισκεφτεί το νέο μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα, δέχτηκα να τον πάρω.

……

(είναι από τις φορές που νευριάζεις που έχεις δίκιο).

Το μουσείο είναι ΑΚΟΜΑ στο σημείο του «Ταξίδι ρετρό» (σημείωσε ότι το έγραψα πριν 3 σχεδόν χρόνια).

Είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Είναι να θέλεις να κάνεις κάτι άμεσα. Είναι αυτό που λέμε ότι για να γίνει η δουλειά σου πρέπει να την κάνεις εσύ και να μην περιμένεις τους άλλους. Έχω δύο επιλογές. Είτε την επόμενη φορά θα εμφανιστώ στο μουσείο με το ξεσκονόπανο στο χέρι (δεν αναφέρω Famozo διότι μπορεί να είναι βλαβερό για τα εκθέματα), είτε απλώς θα το ληστέψω εγώ η ίδια και ως λύτρα θα ζητήσω μουσείο με υποφερτές συνθήκες διαβίωσης.

4 Comments:

At 20 February, 2012 10:03, Anonymous ιων σκεπτικός said...

Μα εν μόνον το Μουσείον που έσιει σκόνην τζιαι νεκατσιάς; Πηγαίννετε σε δημόσιες υπηρεσίες να δείτε ξιμαρισιόν, τζιαι κκιλιντζιρκόν, κάσιες με φάϊλς, σακκούλλες, ράφια με φακέλλους ατάκτως ερριμμένους. Εμπάτε στες τουαλέττες, ρίξτε μια ματιά στες κουπαστές στες σκάλες. Μπορεί να έχουν πέντε δάκτυλα πάχος λίγδα.
Οι καθαρίστριες εν έχουν κανέναν έλεγχο. Ούτε για την δουλειά τους, ούτε για το πόσες μέρες εργάζουνται. "αρρωστουν¨" με την σειράν.

Ξέρω κτίρια που καθαρίζονται από εξωτερικούς συνεργάτες, δηλ. συνεργεία από φροντίστριες. Λάμπουν τα πάντα. Γραφεία, σκάλες, αποθήκες, τουαλέττες, ( που καθαρίζονται τρείς φορές σε 7 ώρες) διαδρόμοι κλπ.

Η σιγουριά του δημόσιου υπαλλήλου έστω και καθαρίστριας, χωρίς τον απαραίτητο έλεγχο και σωστή διοίκηση έσιει πολλά μειονεκτήματα.

 
At 20 February, 2012 21:08, Blogger Eólica said...

Γκόου, Δρακούνα! Να ιδρύσεις την οργάνωση "ελευθερώστε τα μουσεία της Κύπρου" τζαι είμαστε μαζί σου!

 
At 21 February, 2012 16:25, Blogger Kai Na Katharisoume Tous Kakomoutsounous said...

Δρακούνα, προχώρα, είμαστε μαζί σου.

 
At 26 February, 2012 10:25, Anonymous Anonymous said...

Πήγαινε τον στο Λεβέντειο. Είναι το μοναδικό που έχει εκσυγχρονιστεί και έχει πάρει και ευρωπαϊκό βραβείο.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.