Thursday, June 21, 2012

The making of a ttopouzogonios

Παλιά, πριν να κάνεις παιδιά, δεν σου έτυχε ποτέ να είσαι κάπου και να περιμένεις σε ουρά και κάποιος άλλος στην ίδια ουρά (που είχε μαζί του παιδάκια) να ζει ένα δράμα διότι τα παιδάκια του  βαρέθηκαν και άρχισαν να χαλάνε τον κόσμο, με αποτέλεσμα αυτός ο κάποιος να προσπαθεί να τα συμμαζέψει, αυτά να μην υπακούουν, να πέφτουν κάτω, να κυλιούνται στα πατώματα, να τσιρίζουν, να ρωτούν χαζές ερωτήσεις, να μετακινούν έπιπλα, να κάνουν όλα όσα ΔΕΝ θα έπρεπε να κάνουν μπροστά σε κόσμο και γενικά να προκαλούν οχληρία και αισθήματα απόγνωσης σε αυτούς που είναι μαζί τους.

Σου έτυχε. Και είμαι σίγουρη ότι σκέφτηκες ένα από τα πιο κάτω:

«Μα δε τους ττοπουζοκυπραίους, όπου πάν με τα κοπελλούθκια τους χαλούν τον κόσμο. Μα εν ιξέρουν ίνταλως να τα κουμαντάρουν?»

ή

«Κάτσε τους θκιο πάτσους ολάν να φέρουν τα μίλια τους» (before political correctness ruled)

ή

«Όπου πάεις στην Κύπρο πρέπει να διάς πάνω σε γονείς με 300 κοπελλούθκια. Ούφφου!»

ή

«έννεν χαριτωμένα τα κοπελλούθκια σου. Πιάστα τζιαι φύε»

Μετά αναπόφευκτα, σε κάποια φάση της ζωής σου γίνεσαι εσύ γονιός. Χώννεις όσο μπορείς παραπάνω τα κοπελλούθκια σου για να μην ενοχλούν το σύμπαν, αλλά κάποιες στιγμές πρέπει αναγκαστικά να τα βάλεις μέσα σε κόσμο για να διεκπεραιώσεις μια δουλειά που δεν γίνεται διαφορετικά.

‘Όπως π.χ. να τους εκδώσεις διαβατήριο.

Μπορεί η όλη διαδικασία να σου πάρει μόνο ένα δεκάλεπτο, χωρίς πανικούς και τσιριλιές. Να μπεις και να βγεις κυρία. (μα είδες Ππινού μου που ζούμε στην Ευρώπη?)

Μπορεί όμως να σου πάρει μιάμιση ώρα διότι τη μέρα που αποφάσισες να πάς εσύ, αποφάσισαν το ίδιο άλλοι 492 γονείς με 6 παιδάκια ο καθένας διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέδωσε οδηγία που λέει ότι όλα τα παιδάκια πλέον πρέπει να έχουν το δικό τους διαβατήριο άρα όσοι τα είχαν πάνω στα διαβατήρια τους πρέπει να τα αλλάξουν, πράγμα το οποίο δεν ήξερες και ανακάλυψες όταν έφτασες εκεί και διάβασες την Α4 κόλλα κολλημένη με speed fix στον τοίχο. Και by the way, τώρα τα διαβατήρια εκδίδονται με βιομετρικά στοιχεία, που σημαίνει να σε βγάλουν ειδική φωτογραφία σε συγκεκριμένη πόζα και φωτισμό και background την οποία μετά πρέπει μετά να εγκρίνει το computer και άμα δεν σε εγκρίνει φωτογραφίζεσαι μέχρι να σε εγκρίνει, και ανακαλύπτεις έντρομος ότι οι 492 γονείς με τα 6 παιδάκια each (plus 2 δικά σου) περιμένουν στην ουρά για αυτή την motherfucking βιομετρική φωτογράφιση και δεν μπορείς πλέον να κάνεις πίσω διότι παρέδωσες την αίτηση και πλήρωσες άρα θα κάτσεις να βγάλεις τη φωτογραφία και να σκάσεις.

Και είναι κάπου εδώ που αντιλαμβάνεσαι ότι στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη συνωστίζονται μεν 2952 άτομα (492 γονείς Χ 6 παιδάκια), υπάρχει όμως τάξη και σειρά και όλοι είναι ήρεμοι και περιμένουν τη σειρά τους. Χωρίς φωνές. Χωρίς πανικό.

Εκτός από τα δικά σου παιδάκια.
Που αποφασίζουν αιφνίδια και χωρίς προειδοποίηση να χαλάσουν τον κόσμο, με αποτέλεσμα να προσπαθείς να τα συμμαζέψεις, αυτά να μην υπακούουν, να πέφτουν κάτω, να κυλιούνται στα πατώματα, να τσιρίζουν, να ρωτούν χαζές ερωτήσεις, να μετακινούν έπιπλα, να κάνουν όλα όσα ΔΕΝ θα έπρεπε να κάνουν μπροστά σε κόσμο και γενικά να προκαλούν οχληρία και αισθήματα απόγνωσης σε σένα και τους υπόλοιπους που περιμένουν.

Προσπαθείς να μην κάνεις eye contact διότι θα δεις το ύφος «δεν ξέρεις πώς να κουμαντάρεις τα κοπελλούθκια σου, το διαβατήριο σε μάρανε». Επίσης είσαι απασχολημένη να ζεις στο full τη στιγμή που έγινες ένας από τους χειρότερους σου φόβους (ττοπουζογονιός).

Ο επόμενος μου στόχος είναι να γίνω θέαμα στην παραλία φωνάζοντας κάτι του στυλ «Κωστάκηηηηηη, έλα να φας το σάντουιτς σουουουου!!!».

Το μόνο πρόβλημα είναι που δεν έχω Κωστάκη αλλά κάτι θα κανονίσω.  

14 Comments:

At 21 June, 2012 17:32, Blogger the Idiot Mouflon said...

Εναλλακτικά δοκίμασε το "Σάντουιιιιτςςς... έλα να φάεις τον Κωστάκηηη σουουουου".

 
At 21 June, 2012 18:35, Anonymous Anonymous said...

Απ ολο το τοππουζοθεμα , συγκρατησα οτι η Δρακουνα μαλλον ετοιμαζει το Δρακουνογιο!
σοβαρα τωρα δεν ειπαν κατι οι αλλοι γονεις?

 
At 21 June, 2012 23:32, Anonymous Sike said...

Anonyme, οι "άλλοι γονείς" ποτέ δεν λένε κάτι. Εν δουλειά εσάς των άτεκνων τούτη, αν και περιορίζεστε στο να τα σκέφτεστε μόνο τζιαι να πιστεύκετε ότι τα δικά σας εν έshει chass να "φκουν" έτσι.

 
At 21 June, 2012 23:34, Anonymous Sike said...

πού εκαταντήσαμε.
να υπερασπιζούμαστε τα ττοππουζομωρά.

 
At 22 June, 2012 01:23, Blogger Maria said...

Παρότι άτεκνη, τολμώ να ομολογήσω ότι οι adult Κυπραίοι ενοχλούν με πολλά παραπάνω που τα κοπελλούθκια τους συνήθως σε δημόσιους χώρους. Βλέπε παράπονα για ό,τι και όποιον κόψει ο νους τους at the peak of their voice, ομαδικές κρίσεις πανικού σε κάθε υποτυπώδες κενό αέρος στο αεροπλάνο και φυσικά spontaneous ανακρίσεις σε αγνώστους για την καταγώγη, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση ενιότε και για το χρώμα των εσωρούχων. Τα μωρά κάτω των 5 πέφτουν τζιαι χτυπιούνται χαμαί σε ούλλες τις χώρες του κόσμου, εν global φαινόμενο. No worries ;-)

 
At 22 June, 2012 11:19, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Σε ψαροταβέρνα πότε;;;

 
At 23 June, 2012 00:45, Blogger μισ πσαροκόκαλο said...

και να παραπονεθείς παίρνεις την ωραιότατη απάντηση "μωρό είναι, τι να κανω;". Η συμπεριφορά των γονιών είναι συνήθως η εκνευριστικη, τα παιδιά δεν μπορούν να γνωρίζουν από μόνα τους πως να συμπεριφερθούν ερχόμενα αντιμέτωπα με μια κατά τ άλλα βαρετή διαδικασία, το να φωνάξουν και να πειράξουν τα κάνει να βγουν από τη βαρεμαρα τους.
Στον ξάδελφό μου , 5.5 χρόνων, λειτουργεί 1ον να τον πιάσεις στο φιλότιμο (είσαι μεγάλος και ώριμος και ως τέτοιος θα έπρεπε να συμπεριφέρεσαι και 2ον το δέλεαρ(αν μείνεις μισή ώρα φρόνιμος στη θέση σου το βράδυ θα δεις μισή ώρα παραπάνω τηλεόραση)

 
At 23 June, 2012 14:57, Blogger κι αγνάντευε... said...

τόσα ξέρουν, τόσα λένε - κι εγώ τα ίδια έλεγα, μετά ελούθηκά τα!!

 
At 24 June, 2012 13:51, Blogger miss_icetea said...

Δηλαδή από όλους τους απανταχού άτεκνους μόνο εγώ σκέφτομαι είτε Α)Κατίσσι μου που ννα χω τζαι γω
είτε
Β) Η καημένη η γυναίκα πώς νιώθει τωρά
;;; εν νομίζω...

 
At 25 June, 2012 18:58, Anonymous Γιώργος said...

Έππεσες (τζαι εσύ) θύμα παραπληροφόρησης. Η ΕΕ ζητά πλέον τα παιδάκια να έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα. Στην ΕΕ ταξιδιωτικό έγγραφο εν τζαι η ταυτότητα, εμπορούσες να κάμεις πολλά πιο λίη ώρα μέσα στο ΚΕΠ.

 
At 26 June, 2012 14:15, Anonymous Anonymous said...

Είτε σου αρέσει είτε όχι ρε δρακούνα είσαι ένα μουνί σύμβολο του νεοκυνισμού της εποχής μας. Κατάλαβε επιτέλους το ότι η συνολική σου αντίληψη για τα πράγματα είναι ξεπερασμένη. Το μεγάλο κωλοδάχτυλο είναι υψωμένο έτοιμο να κάτσεις πάνω.

 
At 26 June, 2012 14:24, Anonymous Anonymous said...

Η δρακούνα τζιαι ούλλοι που συμμετέχετε μέσα σε τούτη τη βλακεία που τα εξηγά ούλλα στη βάση του "ττοπουζοκυπραίου" είσαστε δυστυχισμένοι τζιαι κομπλεξικοί. Άτε ασσιχτίρ ρε μουνιά που θα μου κάμετε τζιαι κοινωνική ανάλυση.

 
At 26 June, 2012 14:32, Anonymous Anonymous said...

KWSTAAAAAAAAAAAAAAKH ELA NA BALEIS ANTHLIAKH.

 
At 03 July, 2012 20:45, Anonymous Anonymous said...

ε σιγα το πραμα αιστα κοπελλουθκια να εκφραστουν μεν εισαστε κομπλεξικοι

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.