Tuesday, July 31, 2012

The summer of our lives

Το καυτό καλοκαίρι της νιότης μας συνεχίζεται με αμείωτη ζέστη και υγρασία. Έχουμε αισίως ξεμπερδέψει με τις περισσότερες τραγικές επετείους που έχουμε (του χρόνου πάλι με υγεία). Οι πολιτικοί μας γιόρτασαν τα γεγονότα με δηλώσεις χωρίς περιεχόμενο από εκκλησίες και κοιμητήρια, αποδεικνύοντας ότι μπορείς να είσαι ταυτόχρονα γελοίος ΚΑΙ να κάνεις σάουνα με κουστούμι μέσα στους 40 βαθμούς. 1-2 events έχουν μείνει μέσα στον Αύγουστο αλλά δεν θα μας χαλάσουν τη διάθεση, έχουμε Ολυμπιακούς αγώνες και όπως κάθε 4 χρόνια βλέπω Ολυμπιακή γυμναστική αραχτή στον καναπέ. Η διαφορά φέτος είναι ότι αυτή είναι η πρώτη Ολυμπιάδα που κάνει τσουκαχάρα πάνω στον καναπέ η κουκλάρα αντί εγώ, ενώ η Minnie me κάνει αναπαράσταση της κατάδυσης από βατήρα από το τραπεζάκι του σαλονιού.
Μερικές παραδόσεις δεν πρέπει να τις εγκαταλείπουμε.

Στην τελετή έναρξης παίξαμε το παιγνίδι «σε ποια από όλες αυτές τις χώρες να μεταναστεύσουμε άραγε τώρα που θα ζήσουμε τα πέτρινα χρόνια της κρίσης και ανεργίας?» Δικηγόροι και λογιστές να μην ανησυχούν, υπάρχουν πάντοτε τα BVI (British Virgin Islands) και τα Cayman islands και άλλα tax heaven islands που είναι έτοιμα να δεχτούν εξειδικευμένο προσωπικό στο money laundering. Χώρες υπάρχουν πολλές. Όλο και κάποια θα βρεθεί να φιλοξενήσει το Cypriot Tavern μας.

Η κυπριακή αποστολή απ’ ότι διαβάζω πάει πολύ καλά στους αγώνες. Έχουν σχεδόν όλοι οι αθλητές μας αποκλειστεί από τους προκριματικούς γύρους, καλύπτοντας έτσι τον στόχο τους για γρήγορο ξεμπέρδεμα με τα αγωνίσματα, έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν και λίγο sightseeing στην Αγγλική πρωτεύουσα πριν επιστρέψουν και μας ανακοινώσουν ότι αποκλείστηκαν μεν και δεν είδαν το τέρμα ούτε με το κιάλι, πλην όμως ήταν μια χρήσιμη εμπειρία για αυτούς και κατέρριψαν το παγκύπριο ρεκόρ του αγωνίσματος τους (πράγμα που κανένας δεν μπορεί να εξακριβώσει διότι κανένας δεν ασχολείται με το τι ακριβώς κάνουν οι Κύπριοι αθλητές). Η είδηση ότι μόλις βγει στο γρασίδι ο Παγδατής αρχίζει να βρέχει, κρίνεται ως αναξιόπιστη και κακόβουλη.

Κακοφωνία σε αυτό το όμορφο σκηνικό αθλητισμού και επιδοτήσεων, αποτελούν οι αθλητές μας στην σκοποβολή, οι οποίοι πέρσι είχαν πολύ καλή χρονιά και μας αγχώνουν ότι μπορεί να κερδίσουν κάνα μετάλλιο, με αποτέλεσμα να γίνει μόδα στην Κύπρο η σκοποβολή και όλοι να τρέχουν στα σκοπευτήρια για προπόνηση και αντί μερικές χιλιάδες παρακμιακούς κυνηγούς με ρούχα παραλλαγής, να έχουμε μερικές χιλιάδες σκοπευτές με πιστόλια και καραμπίνες και δίκαννα και αντιλαμβάνεστε ότι με την ωριμότητα που μας χαρακτηρίζει, θα γίνουμε Far West με τόσα όπλα.

Α πα πα πα πα, καλύτερα να αποκλειστούν και αυτοί και να επιστρέψουν όλοι οι φίλαθλοι στο άλλο αγαπημένο σπορ του καλοκαιριού, που είναι οι μεταγραφές που θα κάνουν οι ποδοσφαιρικές ομάδες και ποιον ακριβοπληρωμένο αθλητή που δεν μπορούμε να προφέρουμε το όνομα του θα φέρουν με τα λεφτά της κρατικής χορηγίας και της τόμπολας με πλούσια δώρα.

Εγώ θα πάω διακοπές. Ήδη φέτος έχω προπονηθεί στη λιτότητα άρα έχω ένα μικρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων που ανακάλυψαν έκπληκτοι ότι το οικονομικό μας θαύμα δεν ήταν τόσο «θαύμα», όσο «δάνειο».

- Πέρσι ήταν η ανακάλυψη ότι η ευθυνοφοβία καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής μας, από την secretary μέχρι τον υπουργό.

- Φέτος ήταν η ανακάλυψη ότι δεν μπορείς να βαφτίζεις για πάντα τα δανεικά «οικονομικό θαύμα».

- Του χρόνου με το καλό εύχομαι να ενώσουμε τις τελείες και να ανακαλύψουμε πως συνδέεται το Κυπριακό με τα πιο πάνω. Μετά «έκπληκτοι» θα ανακαλύψουμε γιατί ΔΕΝ λύνεται τόσα χρόνια.     

14 Comments:

At 31 July, 2012 10:50, Blogger Woofis said...

Τζιαι όταν το ανακαλύψουμεν...εννά το λύσουμεν μετά;

 
At 31 July, 2012 12:48, Anonymous Anonymous said...

tax haven, not heaven :-)

 
At 31 July, 2012 13:34, Anonymous ματιλτα said...

Εγώ φέτος ανακάλυψα the hard way, ότι υπάρχουν κατακτήσεις για τες οποίες αξίζει να δείχνεις ότι είσαι περήφανος και να τες αναδεικνύεις σε εναρκτήριες γιορτές των Ολυμπιακών.

ΝΗΣ

 
At 31 July, 2012 17:36, Anonymous matilta said...

NHS - Free National Health System

 
At 31 July, 2012 22:32, Anonymous Anonymous said...

Γιατί ρε Ματίλτα μου, εμείς δεν έχουμε Free National Health System;

Βεβαίως έχουμε. Είσαι ελεύθερος είτε να παεις στα νοσοκομεία που θα χρυσοπληρώσεις είτε να πάεις σε ιδιώτη γιατρό που θα διαμαντοπληρώσεις. Η επιλογή είναι δική σου και είναι ελευθέρα.

ιων σκεπτικός

 
At 31 July, 2012 22:52, Anonymous Anonymous said...

Το "μεγάλο άλλοθι".

 
At 01 August, 2012 04:30, Anonymous D.D. said...

ένα ενδιαφέρον άρθρο για το τί κἀνουν οι αθλητές στο Ολυμπιακό χωριό είναι εδώ:

http://espn.go.com/olympics/summer/2012/story/_/id/8133052/athletes-spill-details-dirty-secrets-olympic-village-espn-magazine

κἀτι ξέρουν οι δικοί μας.

 
At 02 August, 2012 08:11, Anonymous Ακκανούρης said...

Καναδάς αντί Κέυμαν και λοιπά τριτοκοσμικά...

40,000 κυνηγοί. Το 1/4 από αυτούς έχει 2 όπλα. 75,000 έφεδροι. Σύνολο 135,000 όπλα σε πληθυσμό 1,000.000. Βάλε και τα παράνομα/αδήλωτα όπλα από το ψευδοκράτος... Μας αρέσουν τα όπλα. Απλώς δεν το παραδεχόμαστε

Τουλάχιστον αντί να τρώμε εκατομμύρια στο τόπι ας φάμε λιγότερα σε άθλημα που προσφέρει χρηστικές ικανότητες.

 
At 02 August, 2012 14:39, Anonymous Anonymous said...

Νικόλας
Πληρωμένη πολιτική απάντηση……:)

http://www.youtube.com/watch?v=gHhiK29V8rQ&feature=player_embedded

 
At 03 August, 2012 11:10, Blogger Περτιτζι said...

φυετε ωσπου εν γληορα που δαμεσα!! βουρατε!

 
At 08 August, 2012 10:34, Anonymous ματιλτα said...

Mα δε ιντα ενδιαφέρων άρθρο για νασεις υπόψην σου για την κουκλαρα τζαι την μινιμι.
Don’t be put off που τον κλισέ τίτλο – αξίζει να το δκιεβάσεις


http://www.nytimes.com/2012/07/29/books/review/teach-your-children-well-by-madeline-levine.html?_r=1&smid=fb-share

 
At 24 August, 2012 09:47, Anonymous Anonymous said...

"Πέρσι ήταν η ανακάλυψη ότι η ευθυνοφοβία καλύπτει όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής μας, από την secretary μέχρι τον υπουργό" .... Ton Proedro giati ton vgazeis exw agapiti drakouna? Mexri ton ypourgo ftanoun oi ef8ynes i mipos anelave tis ef8ynes pou tou antistoixoun o syntrofias sou??

 
At 23 February, 2016 03:15, Blogger Unknown said...

ninest123 16.02
gucci outlet, ray ban sunglasses, nike outlet, oakley sunglasses, tiffany and co, ugg boots, replica watches, ray ban sunglasses, tory burch outlet, prada outlet, ugg boots, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, louboutin shoes, louis vuitton, michael kors outlet, replica watches, louboutin outlet, michael kors outlet, christian louboutin outlet, michael kors outlet, cheap oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, longchamp, nike air max, burberry outlet online, nike air max, tiffany jewelry, louis vuitton outlet, michael kors outlet, burberry, longchamp outlet, chanel handbags, ray ban sunglasses, louboutin, oakley sunglasses, jordan shoes, prada handbags, uggs on sale, polo ralph lauren outlet, longchamp outlet, michael kors, nike free, oakley sunglasses, louis vuitton, ugg boots, louis vuitton, ugg boots

 
At 23 February, 2016 03:21, Blogger Unknown said...

hogan, true religion jeans, hollister pas cher, nike huarache, lululemon, nike air max, michael kors, air max, ray ban pas cher, converse pas cher, nike blazer, oakley pas cher, hermes, north face, nike air max, burberry, vans pas cher, north face, nike roshe run, abercrombie and fitch, true religion outlet, ralph lauren uk, ralph lauren pas cher, mulberry, michael kors, tn pas cher, nike roshe, louboutin pas cher, sac longchamp, timberland, coach outlet, lacoste pas cher, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, air jordan pas cher, longchamp, sac guess, michael kors, air force, vanessa bruno, nike free, hollister, longchamp pas cher, nike trainers, replica handbags, true religion jeans, nike air max, ray ban uk, coach purses, true religion jeans

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.