Tuesday, March 19, 2013

Η ιστορία θα μας κρίνει

Θα μου πεις τώρα, τι κάθεσαι και τα θυμάσαι όλα αυτά. Όταν έχει έρθει το τέλος του κόσμου (as you know it) θυμάσαι πολλά πράγματα. Και κάνεις διάφορους συνειρμούς:

Θυμάστε τότε στο μακρινό 2003 που μας έλεγαν για το κόστος της λύσης, και μας υπερτόνιζαν ότι είναι απαράδεκτο να πληρώσουμε εμείς το κόστος αναπροσαρμογής των κούλλουφων κατεχομένων στον super modern γουαου standard of living μας, και ορίστε το παράδειγμα της Δυτικής Γερμανίας που πλήρωνε 20 χρόνια την Ανατολική Γερμανία να σταθεί στα πόδια της και δεν μας συμφέρει οικονομικά να δεχτούμε εκείνη τη λύση εμείς που τρέχουν οι καταθέσεις από τα παντζάκια μας και άλλα εμπριμέ?

Τα θυμάστε?

Και μπήκαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άλυτο το πρόβλημα. Και κρατήσαμε και το οικονομικό μοντέλο μας. Σώσαμε την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι τέλεια και πετυχημένη και πλούσια. Και τα ξένα κεφάλαια άρχισαν να ρέουν άφθονα, περισσότερα από άλλες εποχές. Περισσότερα από την εποχή των Λιβανέζων και των Σέρβων και των αράπηδων. Και δώστου επέκταση στην επέκταση, πορτοκαλί λογαριασμός, και πράσινος λογαριασμός και μπλε, και κάρτα για ταξίδια, κάρτα για ψώνια, κάρτα για τη γυναίκα, κάρτα για να χέσεις, δάνειο για διακοπές, δάνειο για τα μπουζούκια, στεγαστικό δάνειο (να μην αγοράσουμε διαμέρισμα στην Αθήνα και σπίτι στον Πρωταρά και 2-3 διαμερίσματα έτσι νάχουμε?)

Η ιστορία, λένε, θα μας κρίνει.

Έχουν περάσει 10 χρόνια. Που ήμασταν τότε, που είμαστε τώρα.

Άφησε και πλεόνασμα στα δημόσια οικονομικά, λένε, ο μακαρίτης. Μπράβο του. Εκεί που είναι, να το χαίρεται.
 
(Δέχομαι ότι και εγώ μια υπόθεση κάνω. Ότι αν λυνόταν το κυπριακό όταν μπήκαμε στο EU, τα κεφάλαια που ήρθαν θα χρησιμοποιούνταν για ανοικοδόμηση των κατεχομένων και όχι επέκταση τραπεζών και δάνεια για μαλακίες, άρα οι τιμές των ακινήτων μπορεί να μην έκαναν ποτέ τη φούσκα που έκαναν. Μπορεί και όχι. Η ιστορία δεν μπορεί να το κρίνει αυτό διότι αυτή η πιθανότητα δεν υλοποιήθηκε ποτέ.) 

10 Comments:

At 19 March, 2013 16:22, Blogger the Idiot Mouflon said...

http://www.youtube.com/watch?v=6GZT4XhaJbE

 
At 19 March, 2013 17:37, Anonymous Anonymous said...

ελήψαν τα τσιμέντα τζαι ούλλα!
άξιοι άξιοι ούλλοι μας.

 
At 19 March, 2013 21:07, Blogger CRITIC said...

Ασταμάτητα τα ηχηρά όχι από την μικρή Κύπρο… Η βλακεία πάει σύννεφο…

Είμαστε το νησί των ηλιθίων… για πρώτη φορά ο θυμός μου μετατράπηκε σε απελπισία..

http://www.youtube.com/watch?v=aGmAmJFUvzM

 
At 20 March, 2013 13:47, Anonymous Anonymous said...

Bloggers γειά σας! Ξεκίνησε ένα Online petition για την Κύπρο από λίγα άτομα που απλώς θέλουν να κινηθούν και να κάνουν κάτι για την Κύπρο λόγω των καταστάσεων που περνάμε τώρα, μακριά από κόμματα και άλλα μικροσυμφέροντα. Αν σας ενδιαφέρει ρίξτε μια ματιά και αν θέλετε προωθήστε. Ευχαριστούμε!

http://www.gopetition.com/petitions/lets-give-back-to-cyprus-2013.html


 
At 22 March, 2013 17:36, Blogger Αθ. Αναγνωστoπουλος said...

Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι η Κύπρος θα περνούσε καλύτερα την οικονομική κρίση των τελευταίων 5 ετών αν είχε στην καμπούρα της και 200000 ακόμη Τ/Κ;

 
At 22 March, 2013 21:25, Anonymous Anonymous said...

You need to change your motto, you cannot park for free in Nicosia.
BTW, if you can, please let me know where...

 
At 23 March, 2013 14:57, Blogger J95 said...

"Είναι λογικό να πιστεύουμε ότι η Κύπρος θα περνούσε καλύτερα την οικονομική κρίση των τελευταίων 5 ετών αν είχε στην καμπούρα της και 200000 ακόμη Τ/Κ;"

σου εξηγεί γιατί είναι.

 
At 23 March, 2013 17:34, Anonymous ματιλτα said...

Cyprus Should Let the Banks Go Bankrupt
http://therealnews.com/t2/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=74&jumival=9931

 
At 26 March, 2013 02:02, Anonymous Anonymous said...

Τουλάχιστον είχαμε τη χαρά να πούμε άλλο ένα ηρωικό ΟΧΙ, με μπροστάρη τον Κουλία, ως άλλο Μεταξά.

 
At 26 March, 2013 21:35, Blogger Aceras Anthropophorum said...

Aν ελυετουν ήταν να μετρά τζιαι το φυσικόν αέριον ούλλον της Κύπρου. Τωρά ο Έρτογαν μετρά το μισόν δικόν του. Καρτεράτε τα τζιαι τα κακά ακόμα να έρτουν.

Μια κρισούλλα με την Τουρκίαν να στέλλει γεωτρύπανον στο οικόπεδον Χ τζιαι μια πόμπα στον προταράν, η Κύπρος θα χάσει τζιαι το παστούνιν που της έμεινεν μετά που έχασεν τζιαι τα θκυό της πόθκια (οικοδομικήν ανάπτυξην τζιαι τράπεζες).

Με άλυτον το Κυπριακόν ότι κάμουμεν είναι πας την άμμον. Τί πας την άμμον. Μες τον κόννον είναι, τζιαι θα πάει μιαν ώρα πουκάτω.

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.