Wednesday, April 03, 2013

Η αλληλεγγύη συμφέρει

Ήταν θέμα χρόνου να κατακλειστεί το Inbox με μηνύματα «αλληλεγγύης»:

-          Αγοράζετε κυπριακά προϊόντα!
-          Κλείστε το Lidl!
-          Ούτε ένα σεντ στο εξωτερικό! Διακοπές στην Κύπρο!       

Τούτο με την αλληλεγγύη, θυμίζει μου λλίο το Ραδιομαραθώνιο (τον οποίο οργάνωνε κάθε χρόνο η Λαική τζιαι εκόρτωννε για την κοινωνική προσφορά της). Κράτησα μια διαφήμιση της για ενθύμιο (Laiki, always here, always by your side –μουαχαχαχα).

Τι εννοείς  με αλληλεγγύη?

Να αγοράζω κυπριακά προϊόντα? Οκ, δεν έχω κανένα πρόβλημα να το κάνω, αλλά επειδή προέκυψε τώρα έκτακτη ανάγκη, δεν ξιχάννω (παράλληλα) γιατί πολλοί Κυπραίοι σταμάτησαν να αγοράζουν ορισμένα κυπριακά προϊόντα. Δεν ξιχάννω τόσο εύκολα την κακή ποιότητα, τις ακριβές τιμές χωρίς να δικαιολογείται, το χάλια service, την εκμετάλλευση και το απέραντο γυφτιό που ζούσαμε για πολλά χρόνια, μέχρι να έρθουν στην Κύπρο πολλά και πιο φθηνά ξένα προϊόντα και να νιώσει η κύπρια μικρομεσαία επιχείρηση τι σημαίνει ανταγωνισμός.

Στη θεωρία είναι σωστή η σκέψη να βελτιώσουμε το balance εισαγωγών – εξαγωγών της χώρας μας. Αλλά αρνούμαι να γίνω πάλι το κορόιδο της κάθε κυπριακής βιοτεχνίας ή βιομηχανίας που μου πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τα πίτουρα για χαβιάρι.

Sorry, αλλά σε κανένα παράλληλο σύμπαν δεν μπορείς να με πείσεις ότι το Hang Ten και η Τρικόζα (θυμάστε τες?) θα μπορούσαν ποτέ να συναγωνιστούν τα απείρως φθηνότερα ρούχα που φοράμε σήμερα. Αν θα επιστρέψουμε σε αυτά, προτιμώ να μάθω μπλέξιμο και να αρχίσω να ράβω ρούχα μόνη μου.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε σε πόσα καλοκαιρινά posts έχουμε αναλύσει την απέραντη γυφτιά της τουριστική βιομηχανίας μας, την απουσία φρέσκου ψαριού στο Λατσί και αλλού (εκτός αν ξέρεις να μιτσοκαμμίσεις του ιδιοκτήτη σωστά), το χωρκατιλλίκκι της Αγίας Νάπας και το γεγονός ότι 7μερες οικογενειακές διακοπές σε ελληνικό ή ισπανικό νησί (με το αεροπορικό εισιτήριο Included) στοιχίζουν λιγότερο από αντίστοιχες διακοπές στην Κύπρο.

Καλή η αλληλεγγύη αλλά να μην νιώθεις κορόιδο. Να αναμένουμε ίσως θεαματική βελτίωση στα πιο πάνω?   

(Μέσα στα πολλά, κάποιος μου έκανε forward και το κείμενο του Αλκίνοου. Που τράβηξε τη μάσκα και είδε τον καθρέφτη και τώρα θα κλάψουμε για την έπαυλη μας και την ψεύτικη ζωή μας. Sorry dude, αλλά κανένα complex δεν έχω για αυτά που απέκτησα με τη δουλειά μου. Οι «σοφοί» παππούδες μου με έστειλαν να σπουδάσω, προφανώς διότι μετά το 74 αντιλήφθηκαν ότι τα χωράφια και τα πλίθινα σπιτάκια και τα χωριουδάκια χάνονται, αλλά η μόρφωση μένει. Και για όλα τα υπόλοιπα που αναφέρει (μάνταμ και Φιλιππινέζες, και γάμοι σε γρασίδι και σπουδές σε χρηματοοικονομικά και λέφτά πολλά λεφτά, και καπαρέ και ξέρω γω τι) υπάρχουν πάντα οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Τις οποίες θα γνώριζε αν δεν ζούσε στο εξωτερικό και ερχόταν guest star επίσκεψη κάθε τόσο.  

Συμβουλές από κάποιον που ζει όλη την ενήλικη ζωή του conveniently στο εξωτερικό δεν δέχομαι. Συμβουλές από κάποιον που κάνει καριέρα στο εξωτερικό από τους Κυπραίους που έρχονταν στην πίστ… sorry, μουσική σκηνή (αν είναι πίστα είναι κακό, αν είναι μουσική σκηνή επιτελείς πολιτιστικό έργο?) δεν δέχομαι. Καριέρα με CD αγορασμένα από τα αππωμένα κυπριόπουλα?)
 
Αν είναι να επιστρέψουμε πίσω στη μιζέρια της δεκαετίας του 80, ας στείλουμε τουλάχιστον την Αλέξια στην Eurovision.  

27 Comments:

At 03 April, 2013 16:19, Anonymous matilta said...

Like Like Like.... :)

 
At 03 April, 2013 17:10, Anonymous Anonymous said...

Εχει απο την πρωτη μερα του Big Bang (15 του Μαρτη) που προβληματιζουμαι για πολλα πραγματα, αλλα για το να μην αγοραζουμε κυπριακα φρουτα, διοτι τα ισπανικα μηλα ειναι 50 σ φθηνοτερα, διαφωνω καθετα! Πρωτα πρωτα η γευση τους ειναι πιτερα, δευτερο, εν φτηνα γιατι παραγουνται μαζικα, κι ο δικος μας παραγωγος, που τα περβολια του εν στα κατσαβραχα της Κυπερουντας, εν εχει τροπο να συναγωνιστει τον σπανιολο. Τι θα γινει τοτε? Να αφησουμε ολα τα περβολια μας να ξερανουν? Τα πεντεξη που απομειναν δηλαδη... Οσο για τες διακοπες σας, εινια τοοοοσο δηλαδη πιο ευχαριστο, να μπειτε με τα κοπελλουθκια σας μες το αεροπλανο, να πατε στα μαυρα αναθθεμα, να καταστρεψετε ενα σωρο οζον με τα καυσαερια του αεροπλανου σας, για να ξαπλαρετε σε μια παραλια ιδια κι απαραλλαχτη, ισως και χειροτερη απο της Αγιας Ναπας? το χωρκο σας δηλαδη τι εσιει να πατε να χαλαρωσετε με αγροτουρισμο? Να στηρηξετε τον τοπο σας και τους λιγους χωρκανους σας που στο πεισμα ολων δεν εγκατελειψαν την υπαιθρο και κρατιουνται εκει με νυχια και με δοντια? Εγινικετε μου ουλλοι πρωτευουσιανοι με ασπρα κολλαρα, να μεταπραττετε τα ευκολα λεφτα. Χαλλοουυυ, ελειψαν! Εφκαλε μας την πριζα ο Σοιπλε! The party is over!

 
At 03 April, 2013 17:18, Anonymous Anonymous said...

Εδιαβαζα ενα βιβλιο, μιας εγγλεζας συγγραφεως, που ηρθε στην Κυπρο μαζι με του πρωτους αποικοιοκρατες, κι εγραφε το ποσο εντυπωση της ειχε καμει η υπεροχη γευση και το αρωμα των φρουτων της Κυπρου, ειχε λεει μαλλον να καμει με τον ηλιο και το νερο μας. Εγω ομως ξερω. Μου τολεγεν η γιαγια μου. Ειναι διοτι ειναι ανεδρα τα φρουτα μας και καταλιακα τα δεντρα μας, κι η γη μας φτανη. Δηλαδη αμμωδης, που δεν συγκρατει την υγρασια. Αυτο εχει ως αποτελεσμα τα φρουτα μας να ειναι μικρα, αλλα ζουμερα και γλυκα. Εσεις γοραζετε τα μηλα σας που το λιτλ, εγω θα τα πιαννω εστω και 50 σεντ πιο ακριβα αλλα που τον θειο μου τον Σπυρο, διοτι ξερω, οτι αμα φυγει κι αυτος, και οι λιγοι που εχουν απομεινει στο χωριο μου κι ερημωσει εντελως, ουτε ολες σας οι περιουσιες δεν το ξαναζωντανευουν!
Σορρυ αν ακουομαι "σκληρα" απλα ζω στο χωριο και ξερω ποσο δυσκολα οι ανθρωποι κρατηθηκαν εδω, για ναρχεστε ολοι εσεις οι "μορφωμενοι" καθε δεκαπενταυγουστο, να λετε, τι χαριτωμενα που ειναι εδω, και μετα να εξαφανιζεστε ενα χρονο!

 
At 03 April, 2013 23:52, Blogger Moonlight said...

Εκάμαμε πολλά λάθη γιατί εθέλαμεν τα πολλά, τζαι εν είμασταν χαρούμενοι με τα λλία τζαι καλά. Αλλά έτσι ενει, είμαστε φιλόδοξα όντα.
Δυσανασχετούμεν ούλλοι, αλλά σιγά σιγά έννα σάσουν τα πράματα ΑΝ πρώτα σάσουμεν εμείς.
Εν τούτο που λαλείς ότι εν γίνεται να στηριζούμαστεν τόσο στες εισαγωγές. Μήλα τζαι μπανάνες αργεντίνικες. Που τες γοράζεις έναν ευρώ πιο φτηνές τζαι πετάσσεις τες, αλλά έτσι νομίζεις ότι εν πετάσσεις τα λεφτά σου. Πετάσσεις τα μόνο άμα αγοράσεις τες κυπριακές που εν νάκκον πιο ακριβές. Πειράζει σε να δώσεις τα ίδια λεφτά, να αγοράσεις λιότερες τζαι να τες φάεις ούλλες.
Τζαι πειράζει σε ο Παφίτης ο παραγωγός να μπορέσει να γοράσει τζαι τζείνος κυπρέικη σκόνη πλυσίματος αντί ξενιτζήν που εν νάκκον πιο φτηνή (τζι ας μεν θωρεί ούτε τζείνος την ποιότητα).

Προσωπικά έχω παπούτσια δερμάτινα που κυπριακή βιομηχανία, που είναι άριστης ποιότητας, καμία σχέση με τα αντίστοιχης τιμής (ή τζαι πιο ακριβής) που τα highstreet international καταστήματα. Τζαι πλεκτά κυπριακά έχω, τζαι τα ρούχα μου τα παιδικά τα κυπριακά μια χαρά ήταν εβόρησα τα τζι εγώ τζαι η αρφή μου τζι ελύσαμεν τα τζαι αποσβέσαν την αξία τους ως τότε.
Πρέπει να ψάξεις να έβρεις τα καλά Κυπριακά όπως κάμνεις και για τα εισαγόμενα. Οκ, εν είπαμε να γινούμεν τζαι το άλλον άκρον, αλλά στο εξωτερικό κάμνουν το τζι εν μια χαρά.
Επίσης, μεν μου πεις ότι ήταν απαραίτητο όπου έχει τουριστικό σποτ να γεμώνουν τα μαγαζιά μάρκες εγγλέζικες επειδή ο εγγλέζος εν ζει χωρίς τες κούννες της μάρκας που τρώει έσσω του. Απλά είμαστε ξενομανείς.
Τι έχει το μακαρόνι του Μιτσίδη, που ο άθρωπος έδωσε τόσες ποσότητες σε τόσο κόσμο χωρίς αμοιβή; Γιατί πρέπει να προτιμήσω το γερμανικό/καλαμαρίστικο ασπούμε επειδή εν 15σεντ πιο φτηνό τζαι να μεν στηρίξω κάποιον που στηρίζει;
Εν εσταμάτησα να αγοράζω εισαγόμενα, απλά διώ παραπάνω σημασία πλέον. Κάμνω το δικηγόρο της αντίθετης άποψης γιατί εν νομίζω ότι εν άσπρο ή μαύρο τούτο το πράμα, γιατί ξέρω ότι έχουν βάση και τα προηγούμενα σχόλια.

 
At 03 April, 2013 23:55, Anonymous Anonymous said...

I should say also believe that mesothelioma is a scarce form of most cancers that is commonly found in those
previously familiar with asbestos. Cancerous tissues form while in the mesothelium, which is a protecting lining that covers many of the body's internal organs. These cells usually form from the lining of your lu

Here is my webpage: http://wiki.2roues4saisons.org/index.php?title=Discussion_utilisateur:AlanN58

 
At 04 April, 2013 01:41, Anonymous Anonymous said...

εγώ θα συμφωνήσω με τον πιο πάνω ανώνυμο που ήβρε την ευκαιρία να μας μορφώσει για το μεσοθηλίωμα.

Ρε εγώ νομίζω εν άλλο που θέλει να θήξει η αγαπημένη (πέφτουν πυροτεχνήματα) Δρακούνα... (?)

'Ισως εν τζαιρός ναι μεν να στραφούμε στην Κυπριακή αγορά, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να έχουμε τζαι απαιτήσεις.

Γιατί χωρίς απαιτήσεις για τα services που σου προσφέρει ο άλλος εν πάμε μπροστά...

Καλή ώρα ο ανώνυμος spam πουπάνω (όι όι i promise εν ήμουν εγώ), λαλεί για το mesothelioma...Πριν λλίο ελαλούσαν μου ότι Κυπραίος επήεν στο νοσοκομείο τζαι επεριπαίζαν τον οι γιατροί ότι ήταν να πιάσουν δείγμα που το υγρό που ήσιε στους πνεύμονες για να δουν τί το επροκάλεσεν...κανένας εν αναλάμβανε να το κάμει τζαι στο τέλος κανένας εν το έκαμε.
Σε πκοιαν άλλη χώρα θα εγίνετουν τούντο πράμα? Σε καμιά.
Γιατί απλά ο ρόλος που έσιεις στη κοινωνία έρκεται τζαι με τες ανάλογες υπευθυνότητες.

Αν ο κύριος Πατάτας θέλει να με χρεώνει 50 σεντ παραπάνω, ας με χρεώνει, φτάνει το προιόν του να φτάνει τες προσδοκίες μου.


 
At 04 April, 2013 07:43, Anonymous Anonymous said...

Κι εγω εκτιμω την Δρακουνα, αλλα εδω δεν συμφωνω μαζι της κι ωφειλα να τοποθετηθω. Οσο αφορα τις ενδυματολογικες της προτιμησεις, οκ κι εγω επεφτα στον πειρασμο να ψωνισω 5-6 κομματια καθε φορα απ το ζαρα, μεχρι που συνειδητοποιησα οτι ειναι απειρως προτιμοτερο να εχω λιγωτερα κομματια στην γκαρνταροπα μου, αλλα ποιοτικα και διαχρονικα , που με τα αναλογα αξεσουαρ μπορω να τα χαιρομαι καλυτερα παρα να ειμαι πατικωμενη στα πολλα και φτηνιαρικα των αλυσιδων. Καθε φορα που σκεφτεστε οτι παρα να μπαλωσω κατι ειναι προτιμωτερο ν αγορασω καινουργιο, απλα σκεφτειτε που καταληγουν ολα αυτα που πεταμε, διοτι καπου καταληγουν, δεν εξαφανιζονται δια μαγειας επειδη δεν τα βλεπουμε. Αρα, ψωνιστε απο τις μικρες μπουτικ, στηριξτε τους σχεδιαστες μας, υπαρχουν αξιολογα μαγαζια, ψαξτε λιγο, αξιζει τον κοπο. Κι anyway, δεν ειναι τα ρουχα που θα σε κανουν να νοιωσεις ομορφα, αλλα το ποσο καλα νοιωθεις με τον εαυτο σου. Που μας φερνει σ ενα αλλο πονεμενο ζητημα, που οδηγουμε 20 λεπτα στην κινηση, για να φτασουμε στο γυμναστηριο, να καβαλησουμε το στατικο ποδηλατο να ασκηθουμε, αντι να παρουμε το ποδηλατο μαςνα παμε απλα στη δουλια το πρωι, με οτι αυτο συνεπαγεται.

 
At 04 April, 2013 08:17, Blogger drakouna said...

Νομίζω ήταν καθαρό που το Post ότι δεν αναφέρομαι στα φρούτα και λαχανικά της Κύπρου αλλά anyway.

H Roam το έβαλε απλά σε μια πρόταση:)
"Eν τζαιρός ναι μεν να στραφούμε στην Κυπριακή αγορά, αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να έχουμε τζαι απαιτήσεις"

 
At 04 April, 2013 09:34, Blogger Brenda said...

Hang ten χαχαχα τι μου θύμισες!

Κατά τα άλλα μαζί σου και στο μποϋκοτάζ των ξένων προϊόντων αλλά και στο θέμα του Αλκίνοου. Αν είδες του απάντησε και κάποιος Κύπριος φοιτητής σε όλα όσα είπε. Για το θέμα των διακοπών επισημαίνω πως κλείνοντας μέσω ιστοσελίδων για κυπριακά ξενοδοχεία, στηρίζουμε πρωτίστως ξένες εταιρείες(πρόσφατα φίλος μου συνειδητοποίησε ότι η πληρωμή έγινε μέσω Τουρκίας), ωστόσο αν τηλεφωνήσουμε να κάνουμε απευθείας κράτηση στο ξενοδοχείο, οι τιμές παραμένουν διπλάσιες. Και στα γνωστά τραγικά επίπεδα η εξυπηρέτηση και η κατάσταση των δωματίων.

 
At 04 April, 2013 09:36, Blogger Moonlight said...

Οκ, εγώ κατάλαβα ότι μιλούσες γενικά πάντως! Και πάλι, για τα ρούχα, όπως παντού βρίσκεις και ποιοτικά και οικονομικά.
Πρέπει να έχουμεν απαιτήσεις που την Κυπριακή αγορά, αλλά ο τρόπος να το κάμουμεν έννεν με το να αγοράζουμεν που τες τεράστιες αλυσίδες. Αν μη τι άλλο εν θέλεις η κυρία Λούλλα που δουλεύκει στο εργοστάσιο που κάμνουν παπούτσια να ψωμοζεί για να αγοράζεις εσύ παπούτσια που το εργοστάσιο τζείνο αντί τες αλυσίδες που τα κάμνουν στην Τουρκία τζαι την Ινδονησία κλπ...
Επίσης, σκέφτου ότι αν ήμασταν Εβραίοι, εν θα υπήρχε τούτη η νοοτροπία καθόλου. Τζείνοι γιατί δηλαδή να αλληλοϋποστηρίζονται, τζι εμείς όι;

 
At 04 April, 2013 09:50, Blogger Anti-Christos said...

Ωωω, Δράκουλα για πρώτη φορά στη ζωή μου θα συμφωνήσω μαζί σου.

Προσωπικά δεν πρόκειται να κάτσω ούτε λεπτό στην Κύπρο αν δεν διορθωθεί αισθητικά και οικονομικά η ασχήμια της στον τουριστικό τομέα. Όσο αντέχει η τσέπη μου θα πηγαίνω εκεί που με συμφέρει και αρνούμαι να ζήσω την κόλαση του κυπριακού καλοκαιριού επειδή ξαφνικά έγινε της μόδας η πατρίδα μας.

Επίσης, θεωρώ τεράστια υποκρισία την ξαφνική αλληλεγγύη προς τα κυπριακά προϊόντα, από ένα λαό που η αξιοπρέπεια του μέχρι πρότινος έφτανε μέχρι και την οικονομική στήριξη του ψευδοκράτους. Είτε αυτό γινόταν μέσω του τουρισμού στην Κερύνεια, είτε αγοράζοντας ρεύμα απ' αυτό για να καλύψει τις ανάγκες του, είτε εκμεταλλευόμενο τις χαμηλές τιμές στις υπηρεσίες του.

Πατριώτες όποτε μας συμφέρει και όποτε μας καπνίσει, τσάμπα πατριώτες...

 
At 04 April, 2013 10:46, Anonymous Ακκανούρης said...

Εγώ από τη μιζέρια των 80's κρατώ το Be-Be, το Metropol, το Picadilly.

Απορρίπτω κατηγορηματικά τα timberland του Μίτσιγκα (ή του Αβρααμίδη; ) καθώς και τα Alisida του Κρασιά

As we may severe την ανάρτησή σου oh yes... γαμώ τις ενοχές που μου δημιουργούν (οι αλλοδαποί έταιρο - και ημεδαποί αύτο-μαστιγωστές) αυτο για τις μικρές υλιστικές μου απολαύσεις. Σάμπως και δεν δουλεύω 80 ώρες την εβδομάδα. Σάμπως και τα έκλεψα. Σάμπως και δεν αρρώστησα και δεν στερήθηκα για να φτάσω ως εδώ.

Και τώρα με αποκαλούν γκάγκστερ και ότι η επιστροφή στη φύση είναι καλό πράμα. Εμένα η φύση μου που είναι η υφιστάμενη; Η ασκητική; Και ότι άσχετα με τους υπερβόρειους, εγώ αν συνεχίσω να δουλεύω 80 ώρες την εβδομάδα, δεν θα αμοίβομαι όπως την προ 15 Μαρτίου εποχή.

Λοιπόν αναγκαστική αλληλεγγύη δεν είναι αλληλεγγύη.

Συμφωνώ Δρακούνα. Η υφιστάμενη θέση μας δεν οφείλεται στις φιλιππινέζες, στα cayenne ή στον τρόπο ζωής μας. ΟΦείλεται στις επιλογές μερικών ανθρώπων που έβαλαν το συμφέρον τους πάνω από το συλλογικό συμφέρον.

Αυτή την "apocalyptical" αφηγηματική που θέλει τους Κύπριους συλλογικά ένοχους την απορρίπτω. Δεν απαιτείται απόδοση συλλογικής ευθύνης για να επέλθει συλλογική "τιμωρία". Αν η "έταιροι" μας επέλεξαν να αναπτύξουν τη θεωρεία των Κυπρίων "γκάγκστερ" αυτό είναι για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους στους ψηφοφόρους τους.

Δυστυχώς όλο και περισσότερο συμφωνώ με τον Nigel Farage του UKIP (όσον αφορά την κριτική της ΕΕ). Η Ε.Ε είναι η σοβιετική ένωση της εποχής μας και οι Γερμανοί είναι οι Κομισάριοι.

PS. Διαβάστε, εξαντλήστε το χρόνο σας επί του κειμένου του μνημονίου. Read between, behind and over the lines. Mην ψάχνετε για ρητές αναφορές. Τα constructive ambiguities είναι πλέον το norm στα διπλωματικά κείμενα.

Είκοσι τέσσερις σελίδες κειμένου θα είναι πλέον το ΝΕΟ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 
At 04 April, 2013 10:48, Blogger drakouna said...

Ενόμισα ότι θα συμφωνούσες για την Αλέξια και το Eurovision αλλά δεν πειράζει :)

 
At 04 April, 2013 11:12, Anonymous Ακκανούρης said...

Θυμάμαι σε είχα πρωτοδεί στο τρένο...

ΠΟΙΟ ΤΡΕΝΟ ΗΛΗΘΙΑ; ΤΗΣ ΚΑΛΑΒΑΣΟΥ;!!!!!!

 
At 04 April, 2013 13:29, Blogger Μάγισσα Κίρκη said...

Συμφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια ειδικά στο κομμάτι του Αλκίνοου Ιωαννίδη που αναφέρεσαι. Και δεν είναι τόσο αυτά που γράφει όσο το πόσο σπουδαία περάστηκαν στον κόσμο από χιλιάδες site που σχεδόν έχυναν όταν ανα-δημοσίευαν την επιστολή του λες και ανέβαζαν στις σελίδες τους, τα άπαντα Φυτράκη. Για άλλη μια φορά, μας σέρβιραν άλογο για ζαμπόν!

 
At 04 April, 2013 13:37, Blogger drakouna said...

Μόλις έκανα visualise το "χύσιμο"... μια εικόνα χίλιες λέξεις :)

 
At 04 April, 2013 17:42, Blogger Anef_Oriwn said...


Γιατί έχω την εντύπωση [μετά που διάβασα ολόκληρο το κείμενο της Drakounaς], ότι όσα λέει στο δεύτερο μισό για τον Αλκίνοο Ιωαννίδη [με τα οποία βασικά συμφωνω!], ισχύουν και για την ΙΔΙΑ, για τα όσα λέει στο πρώτο μισό; Ο Αλκίνοος «ζει όλη την ενήλικη ζωή του conveniently στο εξωτερικό» και η Drakounaς επιλέγει να κάνει περίπου το ίδιο ή αναλόγως όταν της δίνεται η ευκαιρία. Γιατί ψέγει τότε τον Αλκίνοο;

 
At 05 April, 2013 13:51, Blogger DaisyCrazy said...

όλα αυτά τα προιόντα που έκρυβαν τόσο καιρό πως φτιάχνονται στην Κύπρο με ένα made in e.u. τώρα τι θα κάνουν; πως θα πλασαριστούν;! ;ΡΡΡΡ

 
At 05 April, 2013 14:38, Anonymous Anonymous said...

KI EGW DIAFWNW ME POLLA POU EIPE O ALKINOOS. ALLA ME PROVLIMATISAN POLLA PRAGMATA POU EIPE. ALITHEIA SE POSOUS GAMOUS EPIAME EPEIDI ITHELAME NA PAME? SE OSOUS EMEINAME KAAI EFYAME POU TOUS TELEUTAIOUS. STOUS YPOLOIPOUS PAME EPIDI 'TI THA PEI O KOSMOS', 'TZEINOI HRTAN', 'THA ERTOUN KAI THA FEROUN FAKELLAKI TIS ARFIS SOU POU PANTREUKETE TON ALLO MINA'.
XERETE PWS OI PARAPANW POU PANTREFTIKAN TA TELEUTAIA HRONAI EHOUN SPREADSHEET TI TOUS EDWSE O KATHENAS STO GAMO KAI VALLOUN TA IDIA? K KAMNOUN TO SHARE ME TOUS GONEIS? ELEOS. BUSINESS.
KAI DEN EINAI OUTE TO PSEFTIKO LOUKKOUMI POU MAS EFERE EDW, OUTE TA VRAKIA TIS KYRIAS MADAME MAROULLAS. ALLA I NOOTROPIA.

O ALKINOOS EINAI POIHTHS/KALLITEHNIS KAI TO EGRAPSE GIA NA PROVLIMATISEI. AS MIN TA PERNOUME OLA TIS METRHTOIS. KAI NA TA ANAIROUME OLA. O KATHENAS AS PROVLIMATISTEI EKEI POU PREPEI.

FILIA. KAI YES, ALEXIA BACK TO THE EUROVISION STAGE NOW! EVEN IF WE DON;T GO BACK TO THE 80s

 
At 05 April, 2013 18:48, Blogger the Idiot Mouflon said...

Η εθνική προέλευση των φρούτων και η τιμή πάντα έρχονται δεύτερα σε σχέση με το "από τι χωράφι βγήκαν".

Μπάι δε γουέη, σχεδόν όλες οι φράουλες από ρεντ-σοιλ-βίλλειτζες εν που χαιντροπόνικς. Με χώμα τα θωρεί, με σκουλούτζιν, με έντομο.

Για όσους νομίζουν πως τούτον εν καλό... καληνύχτα.

Το ίδιο όμως και πολλά φρούτα / λαχανικά του εξωτερικού.

***

"...Αν θα επιστρέψουμε σε αυτά, προτιμώ να μάθω μπλέξιμο και να αρχίσω να ράβω ρούχα μόνη μου..."

Αυτό ακριβώς.

Ένα σκουφί με θκυό τρύπες για τα τζιέρρατα πλιζ...

 
At 06 April, 2013 01:16, Anonymous Anonymous said...

ax re drakouna ti mou thimises,ta hang-ten,me shma katatethen ta podia pou hmoun mitsia h8ela na mou agorazoun rouxa apo ekei epeidh eixan pano podia,prin 2vdomades diesxisa pezh th leukosia kai eida apo makria to hang-ten katasthma. ta papoutsia be-be pou prosfata allaxan onomasia.
tha sumfoniso me ton proto anonimo,ta exoterika frouta den trogontai,exoun geusi mouxlas.

 
At 06 April, 2013 01:23, Anonymous Anonymous said...

a epishs exiasa na po oti pou hmoun mitsia eixe ena katasthma me paidika kupriaka rouxa sthn dasoupoli,thumate kapoios to onoma kai an uparxei akoma?
epishs sto zara exei 4 xronia + na pao giati thn teleutaia fora pou phga diapistosa oti ta pio polla rouxa pou eixe egrafan pano made in turkey.

 
At 07 April, 2013 12:53, Blogger Tsekouladoura said...

Ωραιο κειμενο, μπραβο Δρακαινα, συγχαρητηρια για την εκπομπη σας.
Ορισμενα σημεια:
1. Νομιζω οι αναγνωστες σας εχουν συγχυσει τις βγουτσες με τις [λογοκρισια]. Το κινημα της αλληλεγγύης στηριζεται οντως απο που ψωνίζεις [πχ. κλειστε τα Lidl απο ατομα τίγκα στα hugo boss, mercendes και αλλες γερμανικες μαρκες - η φιλοσοφια του στυλ αυτα αγοραστηκαν δεν ισχυει!]. ΑΛΛΑ παραλληλα γιατι να με πιαννει στο περιπεξιμο ο καθε κοκος ο οποιος μου πουλα σκατα και πρεπει να τα αγοραζω με ευρακια [οσα μου εμειναν]??
2. Οτι ξεφυγαμε ξεφυγαμε. Αυτο ηταν και το Ιρλανδικο μοντελλο για την χρεωκοπια [οπου ολοι εκτιζαν μετα μανιας διοτι ηταν ταξ φρι] και το Ισπανικο μοντελλο [οπου ολοι ειχαν ενα σπιτι στην πολη, ενα στο βουνο και ενα στη θαλασσα]... Αφου ρε γτμ φταινε τα ακινητα, γιατι δεν κανουμε και εμεις κατι γι' αυτο??? Πριν μας παρει η δρακουλεσκου και η γιαγια Μερκελ τα σπιτια μας..
3. Η Αλεξια [ρισπεκτ] εχει προβλημα με τη φωνη της. Ενα ριβιου στην τωρινη της δουλεια θα αποκαλυψει οτι εχει ξεφυγει απο τα λαλαδικα της Γιουροβιζιον, οποταν και να της πεις Ελα Κορου, θα σου πει Τα ριαλλια τζαι πουντα....

 
At 08 April, 2013 20:04, Anonymous Cypriot said...

Καλά, διαφωνώ πλήρως για την κριτική προς τον Αλκίνοο.

Εγω στα κείμενα του αθρώπου βλέπω (με διαφορά) την πιο ανεπιτήδευτη, συνειδητοποιημένη, απαλλαγμένη που "κολλήματα" γραφή Κύπρέου αρθρογράφου που εθκιέβασα τα τελευταία χρόνια.

Ο άθρωπος εξύμνησε τα καλά της ράτσας μας εκατομμύρια φορές (και αναλογιστείτε σε τι θέση τον βάλλει τούτο ώντας κάτοικος κ επαγγελματίας στην Ελλάδα!). Τούντην φορά, ήθελε να θήξει τα κακά που μας εφέραν ως δαμέ.

Εκτός κι αν δεν φταίμε για τούντην κατάντια. Εκτός κι αν τα τελευταία 20 χρόνια εζούσαμε ενα είδος ζωής που δεν επρομήνυε καθόλου τούντην κατάληξη.

Τέλος, το να μεν δικαιούται κάποιος Κύπριος να εκφέρει άποψη για τον τόπο του επειδή ζει στο εξωτερικό, εν τοποθέτηση που εν εκαρτέρουν που εσένα.

Ενα θεωρήσω πως είτε "φακκά σου" γενικά ως άτομο, οπότε φκένει σου σε ούλλα του, είτε πως εν είχες κάποια προηγούμενη εμπειρία των απόψεων του αθρώπου κ τουτο το κέιμενο μεμωνομένα πιθανό να ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως.

 
At 09 April, 2013 22:01, Anonymous Anonymous said...

Opos ta les Drakouna mou. Egw akoma niotho koroido poy xrisimopoiousa tin Laiki trapeza opou me xreonoun gia na mou stelloun statement, gia na mou typonnoun chequebook tzie gia na kamno transfer ta riallia mou online.

Eftixos pou enna kleisoun toutes tes asxetes trapezes me tous malakes ypallilous pou eginan mou kuvernitikoi.

Tora ponna eshi llion competition me alles trapezes (hopefully pou to exoteriko), na mporo na srisimopoio Citibank anti Trikoza (= Laiki)

 
At 17 April, 2013 18:59, Anonymous Δάφνη Χρονοπούλου said...

kudos drakouna,
τα ίδια ακούμε και στην Ελλάδα....

 
At 22 August, 2019 16:46, Blogger yanmaneee said...

kd 11
air max 2019
christian louboutin shoes
jordan shoes
air max 97
fila
Kanye West shoes
yeezys
cheap jordans
nike air max 95

 

Post a Comment

<< Home


ΠΡΟΣΟΧΗ: Το blog βλάπτει σοβαρά την υγεία όλων όσων δεν διαθέτουν χιούμορ.